Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak to vypadá s 90nm GeForce 7800 GTX?

Tááák. Tohel asi bude GF 7900. 32 pipelines, takty někde kolem 600MHz a Ati bude mít problémy. Zase.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

2 MrCPU: zase? do 7800 byla dlouhou dobu nejlepší ATI, teď je chviličku nVidia...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To MrCPU: člověče, nechovej se jako tonoucí stébla se chytající jedinec! Je to trapné, jak všude kde jen trochu jde otravuješ se svými trapnými úvahami o úžasnosti nVidie a ubohosti ATi. Jestli jsi to stále nepochopil, tak nVidie už od 17. hodiny nebude mít nejrychlejší GPU a ještě hodně dlouho potom, neboť ATi má hotovo R580 a ta bude mít díky skutečně nové a skvělé architektuře (narozdíl od papírových keců nVidie o jejich zcela nové architektuře GPU 7800) výrazný výkonnostní náskok i nad 32pipkovou nVidií, takže se nauč počítat a přestaň psat ty nic neříkající příspěvky. Díky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se za chybný časový údaj v mém předchozím příspěvku. ATi sídlí ve východní části Ontaria a to znamená 6 hodinový posun a 9+6=15, takže oficiální uvedení bude již v 15 hodin našeho času.
Ještě jednou pardon za chybný údaj v předešlém příspěvku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 MrCPU
poviem ti len tolko.Cim viacej sa budu bit predne firmy tym viac ziska zakaznik.A to ze ATI ma zase problemy ale podla teba ich mat bude.Skus si pozret testy kartiet pred tym ako vysla 7800.Mne osobne je uplne jedno ci mam NV alebo ATI kartu pokial je cenovo prijatelna a vykon je uspokojivy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no, u to je pekny, firma se to na ATI chipech naucila a tedka zacne delat pro nVidiu....
Jinak, neni dovra znacka, jsou pouze výborné karty v poměru cena/výkon

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No spíš ATi se svými fanatickými příznivci se stébla chytá. Chytali se R520 a teď, když vidí, že to nebude žádný zázrak, tak vytahují "úžasnou" architekturu R580, kterou ještě nikdy nikdo v běhu neviděl, viď Marcosi? Chováte se jak decka, když jim seberou hračku a já se bavím. Chápu, je to hrozné být hrdým atiňákem a muset se sklánět tak dlouho před mocnou GTX.

Mě tohle nechává zcela klidným. Stejně si koupím kartu bez ohledu na značku. Mám jenom pocit, že řada 7800 se nVidii povedla jako už dlouho žádná karta.

Cool down boys and good fight.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To MrCPU: Tak nevím jak jsi přišel na to, že R520 je zklamáním, když je rychlejší než tvoje slavná GF7800GTX ... dnes byla oficiálně představena a už tu jsou první nezávislé testy a porovnání s GF7800GTX a ve 4 hrách ze 6-ti byla ATi X1800XT rychlejší a u nových her s SM 3.0 jako je F.E.A.R rozdrtila nVidii a více jak 100% ... http://www.hexus.net/content/item.php?item=3603&page=9
Takže příště si nech svých nešťastných a rýpavých poznámek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to Marcos : Na druhé straně je tu test z guru3d, který dopadl pro X1800XL celkem tragicky(řekněme, že se X1800XL někde GeForce 7800 GT vyrovná, někde o pár procent rychlejší a jinde brutálně ztrácí), dále test AVIVA na anandtechu, kde dopadlo uboze a málem bych zapoměl na časový skluz a fakt, že krom pár recenzentů ty karty ještě vlastně nikdo ani neviděl(a i z těch pár karet, které recenzenti dostali, byla na Guru3D X1800XT vadná)...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Macros: Nerekl bych ze R520 byla vykonejsi nez 7800GTX a nemluve uz o SLI/Crosfire reseni, ktere Ati ale vybec nevyslo. Kazdopadne dokud tu nejsou oficialni testy tak nebudu rikat jestli bude vykonejsi nova Ati nez Nvidia. Kazdopadne nvidia ma prozatim naskok jak v technologii tak ve vykonu a narozdil od Ati mnohem bezproblemovejsi provoz a ovladace. Na tech svych by mela ati poradne zapracovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Rodney: Sorry, ale to co tu píšeš jsou samé nesmysly. Včem je podle tebe SLI lepší než Crossfire s použitím série X1K? Ve všem je lepší Crossfire a ty nedostatky platí pro starou X800 série, nikoliv pro X1K !!! Říkáš, že nVidia má technologický náskok?! Fakt jsem se dobře zasmál ... podívej se na srovnání technologií ATi a nVidia a zjistíš, že nVidia je na tom přímo katastrofálně a především v aplikacíh s SM 3.0! Srovnání technologií máš tady http://www.cdr.cz/picture_/21301/large .
Jsi asi jediný kdo nepochopil, že ATi x1800XT je opět králem a hned tak ho nic nesundá, obzvláště když v šuplíku ATi je již hotová R580, takže se prober a nemel nesmyli. A na SLI zapomeň, protože až uvidíš testy CrosFire s 2 x1800XT tak se nebudeš stačit divit :-).
I Hulán mlčí a to je nVidia fanatik a pochopil, že se tězce seknul a tohle ho velmi zaskočilo.
Více si přečti zde a pochopíš jak moc velký nesmyli jsi sem napsal:
http://www.rage3d.com/index.php?cat=87#newsid33830823

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Macros: Spíš se zamysli nad sebou, kam ten link od tebe vede... To asi rozhodně nebude "objektivní" sajta...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To xyz: Hmmm, tak jsem si ten Anandtech přečetl a spíše silně pochybuji o kvalitách autora ... píše např. o tom, že ATi nemá Transparentní AA ... haha ... ATi ho umí a dokonce i série X800 sice ne nativně, ale umí, takže autorovi kvality jsou značně slabé. Zbytek si domysli sám a radši si přečti dalších 10 webů který vydali srovnání karet! A ten F.E.A.R. je prostě napsán plně v SM 3.0 modelu a zde se pak projevuje nová architektura Radeonů v plné síle. Prostě neříkám, že je X1800XT všude výkonější, protože u starých her typu DOOM nemůže ukázat svou sílu, ale s příchodem nových her s kvalitníma engine s SM 3.0 jako je F.E.A.R., nový UT, atp. bude ATina mnohem silnější kartou než nVidia ať se vám to líbí nebo ne :-). Nevím co si slibujete od zastaralé architektury, kterou disponuje nVidia?!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty xyz: sorry ... právě jsem si všimnul, že na jedné z předešlých stránek auto Anandtechu uvádí na pravou míru jak je to s tím transparentním AA u ATiny a nVidie. Takže autor evidentně je znalý problému, akorát z toho finálního hodnocení to vyznělo nepřesně a já si to špatně přebral :-). Sorry.
Ovšem ale i on uvádí, že ATi vytvořilo GPU pro nové hry které přijdou a kde se teprve pořádně projeví, takže si myslím, že mám pravdu. Přeci si nikdo z vás nebudu kupovat dnes kartu kvůli starým hrám jako je DOOM III, ale spíše kvůli hrám jako bude F.E.A.R, Stalker, Oblivion či Gothic III, atp.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Macros: asi bys mel cist lepe, taky sem psal "Kazdopadne dokud tu nejsou oficialni testy tak nebudu rikat jestli bude vykonejsi nova Ati nez Nvidia" podle nekterych testu co sem se dival tak je R520 v necem vykonejsi a v necem ne (napriklad u openGL zaostava a to ze hodne).
Navic Nvidia mela a zatim stale ma lepsi drivery at uz pro winy ci linux. Nehlede na to ze 7800 uz je tu par mesicu a nvidia vyda brzo take novy chip.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si stáhnul to tech demo ATI-Demo-ToyShop-v1.1.wmv a je to fakt nářez ... škoda jenom, že už PC mám a navíc nemám stejně PEG, takže si můžu o X1800XT nechat bohužel jenom zdát. :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Macros: mrkni se treba na testy na www.guru3d.com , docela casto tam ma 7800 vetsi vykon nez R520. A cenou je 7800 take mnohem levnejsi.
Kazdopadne sem zvedavy na dalsi testy a hlavne na srovnani s G7x.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To Rodney: Máš pravdu, ale na www.guru3d.com testovali jenom GF7800GT s X1800XL, nikoliv high-end GF7800GTX s X1800XT :-). V každém případě se autor stejně jako já rozplíval s úžasem nad tím tech-demem ToyShop ... to je prostě něco co tu doposud nebylo! Fantastický komplexní scény renderované v realtime!!!
Kdo ještě neviděl, tak by neměl váhat a stáhnout si z http://www2.ati.com/multimedia/radeonx1k/ATI-Demo-ToyShop-v1.1.zip to video ... je to něco úžasného.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

R520 je horší než jsem čekal. O kralování Ati se vůbec nedá hovořit. Nechat se porazit starou GTX v polovině her, to je fičák. nVidia věděla proč nevydává Ultru ;-) A co se týká těch "nových" technologií, tak ATi konečně po roce se probrala a přidala SM3. Kdyby se jim nepovedla ani implementace SM3 líp než u staré GTX, tak by to mohly rovnou zabalit. R520=jednooký král.

U 12pip X1600XT s brutálními takty jsem nečekal, že se nechá porazit prehistorickou 8pip 6600GT byť v jediném testu.

Nové karty jsou jedno velké zklamání, snad kromě X1300. Ten se zdá povedl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, na to ze frekvence cipu jsou ted zhruba stejny, ma nVidia mozna budouci vyhodu po prechodu na 90 nm - pokud jim architektura umozni ty sme frekvence co ma ATI, tak bych se ani nebal, ze takt bude u dalsich nVidii i o dost vyssi. Ale nejsem technik, tak mozna ne. :-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pro me neni ani tak dulezite "zivotne" jestli vlastnim kartu nVidie ci ATi, protoze oproti zbytku vyrobcu na trhu jsou obe firmy s mensimi odchylkami mezi sebou nejlepsi. drive, kdyz jsem pouzival ATi pro capture tv signalu mela ati nejlepsi HW na trhu vubec a to dokonce lepsi nezli u karet v cenovych relacich kolem 30.000kc. jedina lepsi karta byla a je wildcat ale ta je cenove pro smrtelnika takrka nedostupna ba dokonce v ohledu na upgrade neekonomicka. od Ati jsem upustil a presel k nVidii jen diky jejich laxnimu pristupu k ovladacum. Opravdu ovladacema si ati ubira mnoho zakazniku. Specialne kdyz poprve vysli WDM verze tak sem myslel ze umru. Mam nVidii Chaintech 4600Ti a slouzi me dodnes bez problemu (cekam jen az obe firmy doresi svoje mouchy u SLI a crossfire reseni abych se mohl rozhodnout do ktere pujdu nyni). rad bych top model od Ati ale ty omezeni u crossfire me opravdu odrazuji + nedotazene drivery - takze zase asi zustanu u nVidie.
PS: doufam alespon ze obe firmy zapracuji na svych resenich a implementacich fyzikalnich vypoctu, abych si nemusel uz tak do spatne chlazene skrine pridavat stupidni akcelerator.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro MrCPU.... Tak řekl fanatický nVidiot....  :-)  Počkáme si bobečku raději na tu novou generaci obou firem, pak budou buď smutní ATIisté nebo ty si to půjdeš rovnou hodit... :-)
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.