Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak změnit vzhled Firefoxu? Upravte prohlížeč podle svých představ – část druhá

Obdivuju to hračičkovství ... Já koukám na to, co prohlížeč zobrazuje, ne na to co obsah obklopuje. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem to tak měl.
Vzhled FF mi vyhovuje na monitoru s poměrem 16:10 i 4:3 docela jde.
Ale na 27" 2k 16:9 mi to moc nesedí.
Stránky které návštěvuji jsou dělané na rolování. Po stranách prázdné místo (nebo plné reklam). Horní lišta není za co chytit. Když mám otevřeno hodně panelů, tak se nedá zjistit který je který. Tlačítka menu jsou tak malá že je problém je trefit...
Jdu to předělat.
Děkuji za článek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ja vetsinou taky, ale s jednou vyjimkou. Mezi otevrenymi panely chci mit oddelujici linku, kterou Firefox pred nejakou dobou zrusil. Treba 100 otevrenych panelu bez jakehokoliv oddelovace je peklo. Takze jsem musel hledat a pomoci CSS uz ji tam mam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel ve vychozim vzhledu FF nejde ani barevne odlisit ktery panel je zrovna aktivni a takovych veci je tam vic. Hlavne ze X krat predrbavali vzhled, az z toho vznikl nepouzitelny hnus, jako vetsna dnesniho SW.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proto používám Waterfox, aktivní panel jde vidět, dá se zapnout procházení panelů kolečkem myši, atd. A co je nejlepší, vypadá to a chová se to jako starý firefox na který jsem zvyklý. Základ to má stejný jako Firefox, aktuálně tuším Gecko 102 a pravidelně vycházejí aktualizace.

https://abload.de/img/clipboard01dnchy.png

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Noxik "Hlavne ze X krat predrbavali vzhled, az z toho vznikl nepouzitelny hnus, jako vetsna dnesniho SW."

Přijde mi, že všichni kopírují to nejhorší řešení, které se považuje za standard: neintuitivní unifikovaný vzhled s minimem customizace, primárně šité pro UI smartphonů. Není možnost zmenšit odsazení, zrušit orámováni, dát tomu kompletní skin jako za dob Win XP atp. Přitom to jde, jak je vidět u alternativních větví FF.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože se mi už nějakou dobu nechce se vzhledem FF drbat, tak jedu na Palemoonu. Většinou je to v pohodě (krom tedy rozbitého webu CZC.cz), jen občas by se hodila ta podpora WebRTC, kterou vývojaři z bezpečnostních důvodů odmítli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jedu už řadu let na Pale Moonu (od doby co přišel Australis), ale v poslední době těch webů, co jsou rozbité, je víc (CZC, GitHub, YouTube je takový těžkopádný ...). Popravdě o nepodpoře WebRTC nevím, ale spíš mě štve nepodpora Web Components, v čem jsou dneska hodně dělané diskuze (Novinky.cz, Seznam.cz a spřátelené weby)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Palemoon je fork staré nepodporované verze Firefoxu. Takže přirozeně v něm nepojede čím dál více webů a funkcí. A není to z "bezpečnostních důvodů" ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, je to presne naopak.
Nejslabsi to bylo cca pred 3-4 lety a od te doby je problemu cim dal min, napric ruznymi webovymi strankami.
To same s rychlosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím tě, pročti si nejdřív roadmapu prohlížeče, než budeš něco trvrdit. Případně aspoň sekci "rumor control": https://forum.palemoon.org/viewtopic.php?f=65&t=22399

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Používám "čistý" Lepton vzhled ze zdroje https://github.com/black7375/Firefox-UI-Fix
Instalace snadná. Nakopíruje se do složky FF profilu. Vývojáři neustále vzhled aktualizují v souvislosti s tím jak se mění FF a řeší případné chyby, které jim lidé na Github hlásí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.