Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Je libo vyzkoušet si 64bitovou verzi Firefoxu?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ta čtyřka vypadá jako opera :-) Ale nic proti, mě se design poslední opery líbí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zaujímavé, predtým vyzerala ako Chrome...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No pro linux uz je 64bit radu let ;-)))
vcetne javy a flashe ;-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo k čemu je člověku dobrý 64-bitový prohlížeč. Stejně neznám nikoho, kdo by měl všechny aplikace 64-bitové, takže má stejně natažené 32-bitové knihovny, takže paměť tím neušetří. Rychlejší to taky není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je jednoduché - môžeš využívať RAMku väčšiu ako 4GB, takže v nej môžeš mať naťahaných ďaleko viac knižníc, ktoré by si vôbec nepotreboval, keby si mal iba 32bit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jake knihovny ... firefox zvladne zbastit 5GB sam od sebe, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zalezi na systemu. Na Linuxu to jde. Na Windows ne, leda se serverovymi variantami.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

x64 verzia rýchlejšie renderuje. Len javascript je rýchlejší o vyše 20%.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejake odkazy by byly? 20%? To se mi nechce verit... mozna tak v plovouci desetinne carce. Ale kolik JavaScript webu pouziva kalkulace s takovyma cislama. 0,01 procent...

Jinak testy co jsem videl ja hovori o 10% maximum. Navic jsou to hodne umele testy...

Ale budiz. Nejake zrychleni tam je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmi se zapominat na dvojnasobny pocet registru v 64b modu. To muze nekdy delat docela dost, obzvlaste u dobre optimalizovaneho kodu, jako je JavaScript engine.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu ten odpuzující podtext článku k 64bit prohlížečům. Jestliže mám 64bit systém, je logický, že k tomu chci 64bit programy, prohlížeč nevyjímaje. Adobe Flash je jediný doplněk, který není (pro Windows), Java už dávno je a nic jinýho nepotřebuju. 32bit prohlížeč používám jen na ty weby, kde je flash, jinak mám jako hlavní 64bit a je to naprosto v pohodě. Než tady vyjadřovat pochyby nad "honbou za 64bit...", vytknul bych lenost Adobe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proti tomu žádná, ale zkus mi nastínit, jaké to má pozitivum? Výše se hovoří o zrychlení, pokud se opravdu koná, je to v tuto chvíli asi jediné plus a také argument, který opravdu beru. Na zbytku ale nic pozitivního nevidím, žádný webový prohlížeč by neměl být tak náročný, aby nutně potřeboval tolik paměti, že mu 32bitová verze nestačí. A nevěřím, že třeba pod Windows nebude zapotřebí spouštět alespoň jednu aplikaci 32bitovou, takže WoW64 tam poběží tak jako tak, toho se podle mě u Windows ještě zatraceně dlouho nezbavíme ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rychlejší zpracování webových stránek. To je pořád samej flash, 3D animace a kdejaký krávovinky a i když je samotnej prohlížeč nezpracovává, musí je aspoň nějak načíst a formálně s nimi pracovat. Oblibou jsou dlouhé blogy, atd. Myslím, že rychlost prohlížeče je (ale spíš teprve bude) dost podstatná. A pak jde už o samotný princip - je to stejný, jako bych měl ve WinXP používat 16bit aplikace. Ne, že by to nešlo, ale přijde mi to uhozený - když je 32 bit systém, měly by být i aplikace 32bit. Stejně tak u 64bit. To, že na to výrobci SW kašlou, protože je k tomu nic nenutí, je jiná věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Znovu říkám - pokud to opravdu něco urychlí, beru. Nicméně mi přijde, že se filozofii "když mám 64bit. systém, tak bych měl mít i 64bit. aplikace" dává příliš velká důležitost (mám na mysli takový ten humbuk typu "honem honem, konkurence má 64bitovou aplikaci, musíme ji mít taky"). Mít aplikace 64bitové jen proto, aby byly 64bitové - tak to na mě momentálně působí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No..honem to být nemusí, ale pracovat by se na tom mělo. Vývoj v tomhle směru považuju za přínosnější než
např. vydávání pořád novějších a novějších Windows, kde se klade důraz hlavně na to, aby byla barevnější a zábavnější.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já bych souhlasil s petrsv1 a to kvůli mojí včerejší zkušenosti. Včera jsem přišel na svých W7 64bit ve FF na stránky, které potřebovaly Javu. A FF hlásí, že ji nemám nainstalovanou. Jenže já ji nainstalovanou mám, ale 64bit. Takže pokud jsem si skutečně chtěl spustit ten generátor kytarových akordů na stránce, nezbylo, než nainstalovat 32bit JRE, aby mi to FF pustil. A to mi už nepřijde moc super, mít nainstalovanou Javu 2x, jen aby mi to chodilo všude.

Tak to je můj argument proč 64bit FF ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemyslim si ze sa zrychli praca s web strankami, aspon nie s vacsinou ...

32 bit kod je kompaktnejsi a na veci ktore staci je rychlejsi a menej pamatovo narocnejsi. Ked sa ale zacne robit s narocnejsimi strankami - flash a nejake 3d atd.. a vsetko scita urcity maly prinos by tu mal byt.

ale tiez som za 64 bit, cim skor sa zbavime 32 bit, tym skor tu budeme mat 64 bit aj tam kde je zatial len 32 bit a kde 64 bit treba. Je jasne ze 32 bit sa musime zbavit a cim skor tym lepsie, tak ako sme sa zbavili 16 bit.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pozitivum - napada me, ze cim drive velci vyvojari zacnou s 64bit(ama), tim drive se zbavime 32bit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tož to potom jedině tak, ačkoli dodnes občas potřebuji rozchodit aplikaci, která je 16bitová (samozřejmě ji nerozchodím, neb jedu stále na XP x64 a virtualizaci se mi pro tu jednu věc dělat nechce ;).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

sťažujte sa tomu, čo tú 16 bit aplikáciu vyrobil

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten uz bude mozna i mrtvy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, take mi Adobe pekne pije krev svou neschopnosti/lenosti vydat 64bit Flash. Hlavne ze maji na strankach odkaz, ze alternativou je pouzit 32bit prohlizec - pro takovou zavedenou firmu opravdu "skvela" reklama, proste trapne. :/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Používám to nějakej pátek (http://wiki.mozilla-x86-64.com/Firefox:Download - nevím, zda jde o stejný buildy jako v článku). Vedle flashe mi trochu chybí browserový prohlížení pdf skrze oblíbený PDF-XChange Viewer a wordovský a excelovský dokumenty skrz openoffice. Nevíte o neoficiálních 64b rozšířeních pro jmenované aplikace?

A k tomu flashi: možná by někdo do 64b firefoxu dokázal naroubovat Gnash, když se v Adobe tak zdrželi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono už docela dlouhou dobu existuje také toto:
http://wiki.mozilla-x86-64.com/Download
Takže Thunderbird... Seamonkey...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám dotaz, trošku mimo téma. V Opeře 10.53 na Facebooku ve flash hrách, když udělám dvojklik (nebo víceklik), hra se chová, jako kdybych zmáčkl levé tlačítko myši a držel (ve hrách to udělá posun podkladu). Tlačítko se "drží", dokud nezmáčknu ještě jednou. Dělá to jen Opera, FF, IE ani Chrome tohle nedělá. V nastavení jsem nic nenašel, ale nejsem žádný tenorista.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.