Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Je počítačová kopie CD horší než originál? - třetí pokračování

par mesicu? ... ;)
http://www.stereomag.cz/read_clanek.php?id_cl=1422&id_kat=
je to sice na tema MD (ale ono CD a MD je principialne to same(zhlediska digitalniho fyzickeho zaznamu)), ale diskuze se tam rozbehla predevsim na tema kopirovani CD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Moje reakce jen velice nepřímo souvisí s tímto článkem. Narazil jsem na něj náhodou a musím konstatovat že jsem se již delší dobu tak dobře nebavil. Harašení s netopýry a teorií o digitální kopii dat mi připadá stejně legrační jako diskuse s jedním známým který patří k sortě těchto nadšenců a tvrdil že zesilovač mu neustále "píská" do reprosoustavy a neustále se dožadoval potvrzení tohoto faktu navzdory skutečnosti že jsem zařízení (vlastní zesilovač) předtím vypojil "zákeřně" ze zásuvky a tudíž po pěti minutách nemohl bez energie velice pravděpodobně produkovat žádný akustický signál.
Nicméně musím připustit že když je člověk přesvědčený že něco slyší nechá se jen velice těžko přesvědčit o opaku :(
Doufám že tenhle článek je i přes svoji nepochybně zábavnou formu poslední polemikou na téma shodnosti digitálních dat na nosičích a jejich reprodukci na řádně fungujícím přehrávači.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Popravde kopie CD se hodne casto lisi od materialu a rychlosti paleni...dolozeno snimky pod el. micros. (od cloveka pracujicim na VUT na zaznamovych mediich). Pokud jeden nechce original, stoji za to si stim pohrat (rychlost, s vyberem "povrchu".)
Jeste nikdo neudelal audiofilni test paliren a cd povrchu mezi sebou (nejen palene v. original). Protoze tabory stoji proti sobe co to de...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevěř tomu, že je poslední. Uvidíš, že nějaký rádoby odborný plátek to za pár měsíců zase opráší. Je to vděčné téma. Asi jako nesmrtelnost chroustů ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.