Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

John Byrne opouští AMD

Hlava tzv. Computing and Graphics Business Group, opouští po osmi letech společnost. Jeho rozhodnutí není překvapivé a v podstatě vyplývá ze změn ve vedení v roce 2014…

V létě, tedy několik měsíců před odchodem z funkce, provedl bývalý CEO AMD, Rory Read, významný krok v restrukturalizaci vedení firmy. Rozdělil společnost na dva celky: Computing and Graphics Business Group, jehož vedení dostal na starost John Byrne a dále The Enterprise, Embedded and Semi-Custom Business Group, kterou vedla Lisa Su. I když tyto části jako takové měly fungovat nezávisle, postavení jejich vedoucích pracovníků rovnocenné nebylo. Zatímco se Lisa Su zodpovídala CEO společnosti, Rorymu Readovi, John Byrne byl z vykonávání své funkce zodpovědný Lise Su.

Druhou událostí, která pro Byrna patrně nedopadla zcela podle jeho představ, bylo jmenování nového CEO. Krom Su se totiž o pozici nové hlavy firmy ucházel i on - neúspěšně. Nástup Lisy Su na post nové CEO fakticky znamená obsazení ředitelského křesla na ~4 roky. Pravděpodobnost, že by se svému cíli Byrne za čtyři roky dostal alespoň tak blízko jako loni, zřejmě není nikterak vysoká, a tak se rozhodl společnost opustit a zkusit štěstí jinde.

Lisa Su a Rory Read - stávající a minulý CEO AMD

V AMD, kam přešel v roce 2007 z ATi, působil většinou jako vedoucí různých divizí. V posledních letech fungoval jako viceprezident celosvětového prodeje grafických čipů, dočasně jako generálního viceprezident a finančního ředitel, nakonec jako generální manažer a viceprezident pro nově vzniklou Computing and Graphics Business Group.

Krom personálních událostí mohou hrát významnou roli i osobní důvody - založení rodiny. Práce v AMD v posledních letech není zrovna tím nejklidnějším povoláním a asi nikoho nepřekvapí, když se Byrne poohlédne po místu lépe slučitelným s rodinným životem. Mimo Byrna opustila společnost i vedoucí marketingového oddělení, Collette LaForce. Okolnosti jejího odchodu nejsou známé.

Tagy: 
AMD, GPU

Diskuse ke článku John Byrne opouští AMD

Úterý, 13 Leden 2015 - 14:07 | Peter Fodrek | este Vam tam chyba Raj Naik The biggest name...

Zobrazit diskusi