Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Khronos vydal specifikace WebGL 1.0, WebCL další v pořadí

Takze prevadzkovatelia internetovych stranok budu moct vyuzivat klientske pocitace pomocou javascriptu na lamanie hesiel? No krasa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem to někde viděl pomocí WebWorkers.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

škoda, že na tom moc nezapracovali. Toto zvláda ( a ešte výkonnejšie) už Flash Player 9 niekoľko rokov, a ten to dokonca ráta cez procesor. Čoskoro príde Flash player so zabudovaným 3D enginom Aleternativa 3D a potom už nebude rozumné, robiť 3D cez webGL (http://www.youtube.com/watch?v=m053MqzstVg). Keď totiž flash bude vedieť to isté desaťkrát rýchlejšie, nebudem musieť riešiť podporu v rôznych prehliadačoch( stále to bude jeden FP) a na mobiloch to nebude mať aj tak zmysel...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Shockwave player existuje už hodně dlouho (od r. 1995), ale neprosadil se, mimo jiné taky není dostupný na alternativní OS. To už se spíš prosadí to WebGL.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Shockwave je úplne iný príbeh...to bol držaný ešte pod macromediou a tá nemala tak vymakaný marketing ako Adobe. I keď 3D mu šlo veľmi dobre, to treba uznať, lenže jeho scriptovací jazyk je podstatne horší, ako AS3.0 (flash). Shockwave sa už vlastne ani nevyvýja. No Flash je dostupný už skoro všade, jeho pentrácia je nad 99.5 % a urobiť upgrade je podstatne jednoduchšie, keďže sa častokrát sa už robí automaticky. A stále je podstatný výkon...to čo predviedlo WebGL sa dá renderovať kľudne aj cez procesor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.