Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Klávesnice Mushkin Carbon KB-001 z kartáčovaného hliníku

Tak cena je zajimava. Jinak je mi jedno, jestli je klavesnice z plastu nebo z kovu. Kvalitni tvrzenej plast taky vydrzi desitky let a s klavesnici nikde nehazim, ale treba to muze bejt dobry pro vzteklouny, kterym vytuhnou Windows 10 a naskoci jim tam modry smajlik. :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Můžete mi někdo prosím říct jak se hraje na takovéhle klávesnici, co má vysoký zdvyh? Už cca 5 let mám SideWinder X4 a když vidím, jak jsou tady a na ostatních klávesnicích vysoké klávesy, přijde mi to dneska "divné", že někdo promačkne půl centimetru aby měl hit do klávesy.
Bavím se o FPS hrách, takže WSAD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mozem opisat jedine cherry red, kde klavesa zopne asi v polovici pricom ak uz je nanej prst, je jemne zatlacena. Cize ono to neni pol centimetra ale asi 1 milimeter s moznostou domacknut ju dokonca. Tato moznost tomu prave prida ten specificky pocit pri hrani fps. Tazko to opisat. U moba ale efektivita klesa ked napriklad je nutne stlacit klavesu 6x za sekundu - v strese sa moze stat, ze sa stlacanie klavesy deje pod zopnutym stavom a nikdy nieje dostatocne povolena a tak sa nic nestane. Ale to moze byt aj zvykom z notebooku po tych rokoch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, Romero-G resej i ten problem opakovanych stisku, ale ty spinace jsou hrozne hlasity a maji pro nekoho neprijemnou odezvu.
---
Ono to chce vyzkouset, osobne jsem driv taky zvatlal, ze je to nesmysl a kdesi cosi, jenze pak jsem si mechanickou taky koupil a sypu si popel na hlavu. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snad všechny ty Cherry MX spínače registrují stisk po 2mm... http://www.pcgamer.com/best-mechanical-switches-for-gaming/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cherry MX Red a Tesoro Agile registruju po 1.5 mm a Cherry MX Speed registruju uz po 1.2 mm. Cooler Master dokonca 1 mm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč nezaujmou tím, že místo nesmyslných černých klávesnic s poutovým podsvětlením a co nejobskurnějším fontem neudělají světlou klávesnici s mechanickými spínači , hmatníky v Double-shot molding . Za takovou bych jim dal i 100$. Takhle budu muset stále čekat na relnou dostupnost Cherry G80 s MX Silent.
Na druhou stanu člověk má alespoň čas vyřídit si hypotéku na barák, aby si dnes mohl dovolit klávesnici, která počátkem 90 let stála 4x méně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skus obcas hodit ockom na Massdrop, ja som si tam objednala uz 2 klavesnice. Svetle varianty nie su problem, take su aj "ciny" od 35 dolarov za TKL s Cherry MX klonmi (E-element, Redragon, Motospeed, Ajazz,... Na amazon.de sa tiez daju najst, pravda, drahsie o DPH, takze ked sa nechces babrat s colnicou tak pozri tam. Najlacnejsia Cina je tusim 49.99 Eur za plnu velkost (s NUM blokom), farby byvaju biele alebo cierne. Double-shot z ABS byva standard (kvoli priesvitnosti ... byvaju s poutovym podsvetlenim s niekolkymi predprogramovanymi rezimami); telo z kartacovaneho hliniku tiez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No mám doma nějakou čínskou verzi za 1/4 ceny a funguje celkemv pohodě i celá plastová.
Ten hliník "letecké kvality" prostě jen znamená, že to není z měkké hliníkové slitiny, která by se snadno ohla přes koleno ale že si místo toho na koleně uděláte modráka (tedy podle toho jak silná ta hliníková vrstva je) :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ted technicky . Za hliníky letecké "kvality" se nejčastěji označuje
-slitina hliníku 2014 což je slitina Al s až s 5% CU, 0,1% Cr, 0,7% Fe, 0,8% Mg, 1,2% Mn, 1,2% Si a 0,15%. Slitina byla vyvinutá v roce 1953.
-slitina hliníku 2024 což je vlastně slitina s menším obsahem Si a Fe, slitinám tohoto typu se říká Dural
- slitina hliníku 7075 tedy slitina Al + Zi . ta je ais nejnovější a obsahuje až 6,1% Zinku

Sečteno a podtrženo bude to z duralu, který ani nebude mít 2024 certifikaci, ale jen nějakou 2000. Proč se to dělá z duralu?
Důvodem ani tak není možnost napsat že je to z hliníku letecké kvality ani , to aby to bylo tvrdí,, důvodem je dobrá eloxovatelnost duralu a tyhle ty vergly jsou zpravidla eloxovány

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že není důvod proč by to nemohlo být z 2024/7075. To že to jde vytvrdit je jen plus a rozhodně bych neignoroval to že to nejde tak snadno ohnout. Přecijen klávesnice má k takovému jevu ideální podlouhlý tenký tvar.
No a zrovna 2024 a 7075 se dle všeho hůře elexuje... (ne že by nešel vůbec, ale jako důvod použití to dle mne nepřipadá do úvahy).
Tak jako tak ty řeči o letecké kvalitě nebudou nic jiného než výtvor marketingu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebýt toho zmrsenyho Enteru, mohla by být fajn.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zas další monstrum ... bez urážky. Bohužel mám jiný vkus i potřebu a spínače či provedení to nezachrání. Takhle vysoké a profilované klávesy (jak ze starého psacího stroje) v mém případě nebrat. Platí jak pro případné hry, tak pro psaní.
Asi takhle si představuji pro mě ideálni klávesnici, včetně kláves. Důležitý je nízký, rovný profil a rozestupy: http://www.applik.cz/wp-content/uploads/2015/12/Sn%C3%ADmek-obrazovky-20...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jdi do kavárny a kup si mošt

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by jsi si u klávesnice pradávného iq151 liboval. Kupodivu většina lidí co na tom píše jaksi raději pořádné klávesy s větším zdvihem a dobrou hmatovou odezvou.
Mně osobně u těch mechanických klávesnic vedí spíš "design" kdy se ořežou okraje. Je to horší na manipulaci s klávesnicí třeba když si ji dám na klín...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.