Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Klávesnice Zalman K900M se spínači Kailh a RGB LED

Zatímco většina mechanických klávesnic používá spínače Cherry MX, někteří se občas pustí i do jiných typů. Zalman pro svou klávesnici K900M zvolil spínače Kailh.

Kromě nich samozřejmě nechybí spousta té obvyklé výbavy, tedy například RGB LED podsvícení (včetně výběru konkrétních kláves pro dané hry), maker, to vše navíc nastavitelné přímo z klávesnice bez nutnosti obslužného softwaru. Maker lze zaznamenat až 10, jejich uložení je indikováno LEDkou. Klávesnice je samozřejmě plně anti-ghosting, takže ji nelze přehltit více stisknutými klávesami. Lze blokovat klávesu Start, či jakékoli jiné libovolné klávesy. Trochu marketingově zní hláška, že klváesnice reaguje až 20× rychleji než konkurenční, ale budiž.

Z hlediska kvality provedení má jít o bytelnou klávesnici, popisky kláves jsou vypáleny laserem, tedy odolné proti setření. Konstrukce počítá s odvodem tekutin při polití. Ve výbavě nechybí multimediální klávesy, připojení je 1,7metrovým kabelem a lze jak USB, tak PS/2. Klávesnice s rozměry 440 × 140 × 35 mm váží 1,2 kg. Její cena je předběžně stanovena na 3199 Kč (lze předpokládat, že některé e-shopy půjdou níže).

Spínače Kailh jsou čínská záležitost, přijde mi to tak trochu jako nějaký klon Chery, každopádně mají též lineární, částečně klikavé i cvakající spínače. Zalman zvolil Kailh Blue, což je cvakací obdoba Cherry MX Blue. Tyto spínače používá též například klávesnice TTesports Poseidon Z. Životnost je udávána obligátních 50 miliónů úhozů, ale více tyto spínače komentovat nemohu, neměl jsem zatím žádnou klávesnici v rukách (uvidíme, třeba s tím půjde něco udělat).

Každopádně je dobře, že je na českém trhu další neobvyklý model s jinými spínači.

Tagy: 
Zdroje: 

tz Zalman

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Klávesnice Zalman K900M se spínači Kailh a RGB LED

Pátek, 1 Červenec 2016 - 17:17 | RedMaX | Chci se zeptat: ta klavesnice bude dost draha,...
Pátek, 1 Červenec 2016 - 17:15 | Anonym | Před zhruba půlrokem jsem si pořídíl mechanickou...
Pátek, 1 Červenec 2016 - 15:58 | Gaunter | Ani ich tam samostatné nehľadaj. Všetky sú...
Pátek, 1 Červenec 2016 - 14:56 | hrabex | ty multimediální klávesy nikde nevidím

Zobrazit diskusi