Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Knightscope vyvíjí robotického strážce zákona. Měl by aktivně vyhledávat potencionální zločince

Doufejme pouze, že ta věc nebude neprůstřelná. Protože jinou adekvátní odpověď na takovou kriminalizaci všech (všichni jste potenciální kriminálníci, tak vás budeme natáčet a špiclovat 24/7 a všude) neznám.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Mě napadla paintballová puška a krátká dávka ;) V podstatě to tomu nic neudělá, ale robot by měl po ptákách. Možná by to nebyl ani přestupek - nakonec prostě jen vyjadřuju nesouhlas se zaznamenáváním mé maličkosti ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Imho by to resili jako prestupek. Pri nejmensim se totiz jedna o poskozeni cizi veci. Ale je fakt, ze aspon kamery by se clovek zbavil. Smula, ze je 360°. To by chtelo prevlek a ten okamzite po vyrazeni kamery znicit. :-D

Krom toho pokud by se to pouzivalo ve velkym (a tuplem, kdyby to pouzivala policie), by urcite zakonodarci vytvorili zakon na ochranu tech robotu, ktery by je stavel do podobne pozice jako policisty. Pri napadeni paintballkou by se pak jednalo de facto o utok na verejneho cinitele a to uz je solidni pruser.

Osobne bych dal prednost EMP utoku. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ste vedla. Aj po EMP utoku by policia patrala a bola este hnusnejsia. Ale skusali ste krmit holuby NA a OKOLO niecoho? Tie vtaky spolahlivo zaseru takeho robota, ze zni infra kamera nic neuvidi. Pritom by vas nemali za co trestat. Sak to je len priroda :)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ma to jeden hacek. Pokud by vlada nasadila neco takovyho, sotva se da mluvit o demokracii a neco uz by si na Vas nasli. Ikdyby to mela byt nelegalni kopie Total Commanderu. A abyste tam dostal ty holuby a aby ... zneskodnili toho robota driv nez poridi tou vsesmerovou kamerou Vasi fotografii, musel byste stejne se priblizit do blizkosti toho robota. Nepredpokladam, ze byste tam posilal drona s nadrzi na krmivo pro holuby. :-D

Pri pouziti dostatecne silnyho zdroje EMP bych vyradil vsechny roboty v okoli ve stejny okamzik a pri tom bych mohl byt v klidu nekde schovany mimo zaber kamer. Jako sekundarni efekt by bylo vyrazeni elektroniky zavor, dveri, automobilu a dalsich veci, coz by vytvorilo velke mnozstvi prekazek, ktere by postup policie zpomalilo.

Btw jak by asi reagovali na robota, ktery by nic nevidel, i kdyz by na miste zjistili, ze je na vine ptaci trus?

Krom toho ptaci trus nevyradi ani radar, ani komunikacni technologie, ani cache toho robota (ktera by byla pri mnozstvi zaznamenavanych dat nutna) ani zadnou jinou jeho funkci. Kamera je jen jeden problem. A ne ten nejvetsi.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dron s krmivom pre holuby? Prečo nie, keď chce Amazon roznášať zásielky lietajúcimi robotmi, ja môžem krmivo ... ;-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Neverili by ste ake su vtaky ucenlive co sa potravy tyka. staci vytvorit maketu a prikrmovat ich. Nikto nebude mat nic proti pohodeniu hrsti zrna ked kracas okolo robota na zem. Popripade na namestiach vidim casto ludi co prikrmuju holubou, aj napriek tomu, ze dnes je to zakazane. Prioritne nemusi ist o vyradenie robota, ale o systematicke nicenie dovery voci robotickym strazcom zakona. No na druhu stranu ked vas niekto v noci prepadne boli by ste/ sme radi aspon za robota ktory by nahraval a spustil syrenu :) vsetko ma dve strany

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Staci natahnout pytel :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

+1... ať si to strčí do patřičných míst.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

+1

Bohuzel se da ale pocitat, ze jednou to skonci jako v Minority report. Na kazdym kroku kamery se sitnicovym skenem a identifikaci obliceje a nonstop dohled bezpecnostnich slozek. Uz dneska je mira soukromi minimalni.

Bezpecnostni kamery v obchodech, na uradech, na ulicich, moznost lokalizace jednotlivce pomoci GPS v mobilu, odposlechy a sledovani mikrofonem a webkamerama na notebooku, u pocitace, v mobilu ... o sledovani internetove komunikace snad neni nutny ani mluvit ... a co delaji nekteri provozovatele cloudu ...

Btw treba na FB, pokud vim, tak vsechno co tam zverejnite podle podminek pouzivani patri Facebooku.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Zda se, ze nejsem jediny, kdo se obava, ze vysledkem techto snah bude naopak zvyseni "kriminality", protoze dlouhodobe stresovanym lidem z neustaleho terorizovani proste casteji rupnou nervy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to je samozřemě ten cíl - více kriminality = více peněz na buzerační aparát (čti, policii, soudy, vězeňství) = větší moc politiků, aby je lidi nemohli pověsit po lucernách, jak by (včetně 1/2 policistů a 99,999% soudců patřili).

Nejde o chybu, jde o cíl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"... prostě budete zaznamenání ve změti (historii) různých dat." a prave to me zacina neskutecne SRAT !!! Co se s tim da delat ?? Asi nic, jedine se odstehovat do hor a doufat ze ve stromu nejni namontovanej bubak ...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Co dělat? Občanská neposlušnost.

1) neplatit daně
2) nerespektovat žáné zákony a pravidla které nemají smysl a škodí
3) fizicky likvidovat všechna tato zařízení - systematicky a nemilosrdně

(peněz mají jen omezené množství)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Prostě za život ve městě budeme platit daň v podobě permanentního sledování na každém kroku.. Svoboda se bude čím dál tím zmenšovat na úkor "bezpečnosti" a jiných podobných věcí. Už se to stejně dávno děje, jenom bude přituhovat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jak že to bylo? Kdo si nechá vzít svobodu ve jménu bezpečnosti, nebude mít nakonec ani jedno?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Kdo obetuje svobodu pro bezpecnost nezaslouzi si ani jedno.
-Benjamin Franklin

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ako ma to ochráni, ak to bude v hale a na poschodí ma bude zlodej vykrádať? Po schodoch to nevie chodiť, tak nech si to strčia do prdele.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ja to asi jako "ochrana" policejními kamerami.

V Duchcově mlátili cikáni slušný pár, na kameře to byl, ale cajt seděl zalezlej na služebně a nevylezl ani na bouchání...

Takže nejde o ochranu, jde o špiclování a sledování a získávání údajů.

PS. Kdyby ten cajt v Duchcově vylezl a tu pakáž vyzval, ať si lehne na zem, dá ruce za hlavu a nehýbe se a drží hubu do příjezdu posil a pakáž by reagovala tak, jak všíchni víme, že by reagovala - co by mu zbývalo? Leda zahájit palbu. A z toho by byl potahován roky po soudech tak, že si to prostě... rozmyslel a nechal to být.
Tedy ne jen zbabělost toho dotyčného ale i právní prostředí, kde policista sedí za zabití útočníka (a jindy projde vražda policajtem - např. ujíždějící auto a spolujezdkyně mrtvá...) je na vině.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je jedno, jak to bude vypadat - důležité je, jak to bude fungovat. Obávám se, že spějeme k něčemu, jako je to robotické hovado z Robocopa.

A nejdůležitější by bylo dostat policii do ulic, víme dobře, že robotické sledování se míjí účinkem, viz automatické měření rychlosti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Akorát mu chybí plastové oko na tyči a gumový zvon. Pak může vykřikovat Eliminovat! Eliminovat! a vypařovat zločince paprskometem.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A práce bude zase méně. Jen aby se pak něco nezvrtlo a nedopadlo to jako santa klaus z Futuramy :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.