Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Kompatibilita zdrojů Fractal Design s CPU Intel Haswell

Fractal Design logo
Do redakčního schránky nám bujarými oslavami znavený holub přinesl psaní až ze Švédska. Fractal Design neponechává nic náhodě a sám nyní nabízí přehled kompatibility svých zdrojů s CPU Haswell v úsporných režimech C6/C7…

Bez dlouhých cirátů se podívejme na tabulku:

Modelová řada Typ Kompatibilní?
Newton R3 1000 W ano
1000 W white
800 W
600 W
Tesla R2 1000 W ano
800 W
650 W
650 W white
500 W
Integra R2 750 W pravděpodobně ano
650 W
500 W

U zdrojů řad Newton R3 a Tesla R2 není co řešit. Používají moderní DC-DC design pro 3,3 a 5V napětí a takové zdroje jsou schopny pracovat korektně bez ohledu na to, jaký odběr je realizován z 12V části zdroje (klidně i nulový).

Řada Integra R2 s ohledem na to, že Intel ještě nevydal kompletní dokumentaci ke své testovací metodice, prošla u Fractal Design též podrobnými testy. Designově tyto zdroje používají pro 3,3 a 5V větve klasickou regulaci napětí, tudíž jsou tyto větve a výstupní napětí na nich do jisté míry ovlivněny mezními stavy odběru, kdy na jiné větvi (tedy zde na 12V) je zcela minimální až nulový odběr. U těchto zdrojů v tuto chvíli nemůže Fractal Design garantovat 100%, že s nimi Haswell v C6/C7 bude pracovat, ale předběžně předpokládají, že by to neměl být problém.

Jakmile dostaneme doplňující informace k řadě Integra R2, budeme vás informovat. Vlastníte-li některý z modernějších zdrojů s DC-DC designem, pak byste obecně řečeno měli být v klidu nejen u Fractalů, ale i u jiných značek.

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Kompatibilita zdrojů Fractal Design s CPU Intel Haswell

Žádné komentáře.