Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Konec Pentií M, D a dalších produktů Intelu

Ctenare a potencionalni kupce by mozna zajimalo, cim se lisi D975XBX2 od D975XBX...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám dosku Epox EP-5PDAJ s LGA775 založenú na Intel 865PE+ICH5. Aký najlepší procesor tam môžem dať? Z tých označení som jeleň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Socket 478 je starý? Já jej považuji za poslední výkřik techniky :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@ Petr Souček - Diky za link. Mam 3x D975XBX (ver 305 rev.00) s Core 2 Duo, ktery podle tabulky neni podporovan.
Jo, Core 2 Extreme v D975XBX2 chodi - v D975XBX jsem jej radsi nezkousel. D975XBX2 a oficialni podpora DDR2 800.
Zda se mi, ze dost veci take zalezi na verzi BIOSu ci revizi (ve starsich revizich D975XBX opravdu Core 2 Duo neslo).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

R.I.P. Pentium M.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Laco: Jj, Pentium M si zaslouží minutu ticha. Zahájilo totiž odklon Intelu od architektury Netburst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Socket 478 -přesně tak , poslední skutečný socket pro Intel :((......

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

doubt >> presne preto som to pisal. P III arch na ktorej je zalozene Pentium M a Conroe, je asi to najlepsie co Intel vydal (spolu s vybornymi chipsetami).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: PetrTwo

Socket 478 by klidne vykrikem techniky stale mohl byt. ale z komercnich duvodu se uz nebude delat - duvod je jednoduchy: abyste musel pri vymene procesoru koupit novou zakladni desku, kvuli zakladni desce (ve ktere uz neni AGP, ale pro VGA zcela nesmyslny PCI express) abyste musel koupit novou videokartu, abyste musel koupit nove pameti, kvuli SATA i nove disky atd....
Technicky duvod nektere z techto "inovaci" nemaji zadny ci pramaly. Zakladnim ucelem je z vas tahat prachy. Vpodstate jde o takovy umele udrzovany kolobeh a virtualni realitu. Opravdovych uzitecnych inovaci je relativne malo - jmenujme treba prechod z ISA na PCI, z CRT monitoru na LCD, pripadne nektere nove architektury procesoru, ktere behem let prisly. Ten zbytek jsou jen takova zmrdovace a nikoliv inovace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2mm2klokan: no o prinosech a neprinosech muzeme sahodlouze diskutovat... treba SATA rozhodne nepovazuji za marketingovou inovaci, konecne standardni podpora hotplugu a zmenseni kabelu je super - jako clovek co ma v PC disku spoustu to ocenuji. To ze vyrobci optickych mechanik kaslou na SATA verze a do posledni chvile nam cpou PATA s tim ze je pak za rok masove zahodime a koupime SATA je jina vec, to je neomluvitelna prasarna. Totez PCI-express - technologie je to bez debaty prinosna, staremu PCI uz davno prestaval stacit dech... To co s tim ovsem predvadi vyrobci desek, kdy neni mozne dneska koupit kvalitni desku s vice nez dvema PCI sloty a pouze jednim PCIex X16 je taky hnus, a to ze se dodnes neda poridit PCIex zvukova karta je taky neomluvitelne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 krizon: Suhlasim ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No já jsem třeba u Intelu nepochopil svého času chaotické přechody na nové sockety jako byl socket 423 - už pomalu při době svého vzniku se vědělo, že bude jen na pár měsíců..co to mělo být za kotrmelec? Ani 478 se moc dlouho neudržela, jsem zvědavý, jak dlouho bude socket 775, řekl bych že dlouho taky ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konečně, dobrý, nápad, firmy, Intel, prodávat, některé procesory Intel Celeron, bez chladiče, stejně ty chladiče, co dodávají k procesorům, nejsou nic moc, a spousta, lidí, hlavně těch so procesory Intel, přetaktovává, si stejně, koupí, nějaký jiný kvalitnější chladič, než jaký dodává Firma, Intel, standartně, ke svým procesorům, takže tleskám Firmě, Intel, Bravo, no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.