Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Koronavirus sníží výrobu hardwaru v prvním kvartálu až o 5-16 %

Tak on Foxconn u nas ma taky vypadky vyroby a pry nemale. Pritom vypadek lidske sily tu zadny neni, holt dodavky materialu z Ciny vaznou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co vim, tak je to kvuli nedostatku CPU (Intel i AMD)...vseho ostatniho je zatim dost, ale vetsina firem jede na minimalni skladove zasoby a pak staci nejaky opozdeny kontejner a nevyrabi se ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šance pro magory z Aukra co prodávají staré procesory za LOL ceny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Prodám Vám CPU INTEL Q6600 za 1000 Kč, jako nový, netestovaný a bez záruky!!!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam i CPU Pentium Coppermine 1GHz a nejake Celerony Tualatin. Taky by se u me nasly nejaka Pentium D a Core2Quad myslim Q8400, ono i nejake Core2Duo by se mozna na sklade naslo. Klidne jsem ochoten podstrelit cenu za za 5 kilo se toho rad zbavim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já mám ještě někde na půdě 2 základní desky s NEC V30 (80186) s 640k paměti a 6ti 8bit ISA sloty...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ma historickou hodnotu, ja bych taky mohl nabidnout Pentium 200MMX i s celym pocitacem (Funkcni!) s Windows Meeee. Ale vyvolavaci cena minimalne 50.000 Kc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Raději nebudu říkat, co mi leží doma :D Ale originál Meee bych bral, obzvlášť ty české :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AM2+ nový originál čtyřjádrový CPU Phenom II X4 9550 2.5GHz 4MB cache - 1110,-
Záruka na ozkoušení funkčnosti ne kompatibility max.týden od doručení-je nutné i odeslat... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zapomínáš, že kde je poptávka, je také nabídka a troubu nepředéláš

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezapomínám, jen se to snažím vytěsnit:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že by se jak na potvoru nakazili zrovna klíčoví pracovníci z elektrotechnického průmyslu?
Přijde mi spíš že hlavní problém bude ve vzniklém chaosu karanténních zónách přerušené dopravě atd...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bejt klidne i neklicovej pracovnik cehokoli, tak v chujpeji nevylejzam z domova, pokud jsem nestihl utect vcas.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já ještě dělat ve Foxu a dozvědět se, že přivezou novou tlupu mongolců, tak už do práce taky nejdu. Ty kdo nezažil, neuvěří. Hygiena jak uprostřed Gobi a to ani nemusí řádit korona... :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť redakce může být investigativní a pozeptat se po ČR. Pár firem na chytré věci tu máme. Osobně mám (pro mě dostatečnou) šuškandu z několika firem ve Východních Čechách tedy z Panasonicu, Foxconu a několika menších.

Celkově to vypadá tak, že tam kde je vysoká závislost na součástkách/komponentech z Čajny situace dobrá není, neb většinou nemají potvrzené dodávky, které měly vyrazit z Čajny od ledna dál a naopak u některých dodávek mají přímo potvrzeno, že dosud nevyrazily.

Naštěstí závislost menších firem na Čajně, byť je velmi vysoká, není 100%, takže chvíli vydrží. Jiná liga jsou Panasonic s Foxconnem, například Fox omezuje agenturní zaměstnance a začali mít volné víkendy (normálně Fox jede 24/7 a volno o víkendech *vždy* věstilo problémy).
Nakonec jsem tu kdysi Tomovi dával odkaz na volně přístupné stránky agentury (pracující pro Fox) s plánem směn, kde si každý může zjistit aktuální výrobu ;))

Jinak o "ty velký" se nebojím, Fox tu bude klidně spravovat stojany na kola, montovat postele, nebo vyrábět roušky (jak předvedl v Čajně). Nakonec i kdyby to kleklo, přijde o práci víc Bulharů, Rumunů a Mongolů, jak Čechů... Já se bojím o ty menší firmy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono se snižuje dost i v automotive a není to jen ochladnutím ekonomiky. Zásah to bude mít, nebude katastrofální, ale nějakej bude, záleží jen na tom, jak dlouho to bude trvat a jestli bude mít někdo koule shánět náhradu a "odpojit" se od číny (za předpokladu, že bude hledat s rozumem, tedy mimo čínu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejne je to zajimavy, ze zemedelska oblast ciny, kde lidi ziji se slepicema a prasatama ve spolecnem chlive, cimz muze dojit k prenosu viru ze zvirete na cloveka, se takovym zpusobem podepise na celosvetovem fungovani prumyslu. Anebo to bylo cele jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukáš Codr (bývalý redaktor Levelu...nebo Score... to je fuk) píše přímo z Čajny :

"Aniz bych chtel snizovat hodnotu teto fundovane analyzy, tak bych se rad podelil o par postrehu primo tady z Ciny. V naproste vetsine provincii se od 10.2. obnovuje provoz tovaren a firem (ostatne ja jsem v praci uz od 3.2.). Prekazky k obnoveni normalniho stavu jsou v zasade tri - tou prvni jsou dobrovolne celozavodni dovolene nekterych firem (ty uz pomalu konci), tou druhou pravidla pro maximalni pocet lidi v budovach (lisi se to podle provincii/prefektur v rozsahu 20-100% normalniho stavu) a tou treti pozadavky pro karantenu lidi prijizdejicich odjinud (opet to zavisi na prefekture). Postupne oteviraji i restaurace a obchody, i kdyz vetsina z nich podporuje zatim jenom donaskovou sluzbu. Takze tolik fakta primo odsud z Ciny..."
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-nakaza-obeti-pevninsk...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dekujeme za komentar primo z Ciny.

A jak bojujete se strachem a touhou odtamtud vypadnout? Pokud ovsem tyto pocity mate.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ač jsme se kdysi párkrát potkali, tak fakt nejsem Codr :))) Budeš se ho muset zeptat třeba právě v té diskuzi na iDnesu, nebo v jiné tamtéž o Číně. V tomto tématu se tam docela angažuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, neumim cist, ze slo o prekopirovani prispevku nekoho jineho :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně se líbí, jak se v těch diskuzích vždycky najde někdo, kdo na základě informací, které nabral z českých mainstreamových médiích, začne poučovat Čočíka o situaci v Číně. Je to takové milé, hezké, české. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Že by nakonec mýmu haswellu zase šla cena nahoru? Že by konečně byla vhodná doba ho prodat :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.