Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Krátce: CD-ROM 72× speed, recenze Plextor 8/2/20 a Creative DVD-RAM, jak na nefungující USB, autorská práva

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009
  • Kenwood ohlásil již třetí generaci svých Multibeam CD-ROM mechanik. Tato 72× TrueX ATAPI/EIDE mechanika se tak stane nejrychlejší na trhu. Přenosová rychlost bude kolísat od 6,75 do 10,8 MB/s. Díky Mutibeam technologii a P-CAV otáčení však mechanika bude dosahovat pouze 2 700 až 5 100 ot/min. Cena byla stanovena na 130 U$.
  • Na Tresh’s FiringSquad se objevila celkem solidní recenze na Plextora 8/2/20. Jak je ale již ve všech recenzích zvykem, chybí informace o tom, že umí CD-Text a jak je na tom s oveburningem a 80min CD. Takže nejvíce informací se stále dozvíte u nás (Plextor 8/2/20, Oberburn tabulka).
  • GameSpot zase zkoušel Creative Labs DVD-RAM. Opět jen pocity z instalace a texty z manuálu a krabice.
  • Nechodilo-li vám USB na vašem PC, přináší The Register vysvětlení. Problém se vyskytoval pouze v kombinaci AMD 350 a rychlejší spolu s Windows 98 Second Edition. MS už ale nabízí patch.
  • Omlouvám se všem, kteří čekají na článek o legálnosti kopírování CD a tvorbě MP3, ale pan JUDr. Pečený mi stále ještě nezaslal odpovědi. Během týdne tedy interview zveřejním i bez jeho odpovědí, které pak doplním. Zatím si můžete přešíst zápis z debaty o autorských právech na FAMU z 12.října.

Diskuse ke článku Krátce: CD-ROM 72× speed, recenze Plextor 8/2/20 a Creative DVD-RAM, jak na nefungující USB, autorská práva

Žádné komentáře.