Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Krátce: ukradeno CD-DA za 1,5 mil U$, HDD z plastu, Philips a MP3, pokles cen flash RAM, změna DVD regionu

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009
  • Dostaly se ke mně zajímavé informace, o kolik přicházejí hudební vydavatelství v Holansku, díky nelegálnímu kopírování. Takže vězte, že jde o již více než 1,5 milionu nelegálních kopií, čínž vznikla škoda za 60 milionů U$. Přičemž na pokutách bylo vybráno 150 000 U$. To dělá průměrně na 400/500 CD 4 500 U$. Zajímavá čísla, že?
  • Sony oznámila, že vyvíjí první pevné disky z plastu, namísto hliníku. Využití plastu (Nippon Zeon CoLtd) by mělo být o 30-40% levnější. Kdy takové disky ale uvidíme, zpráva neuvádí. (CNet News)
  • Mezi firmy vyrábějící MP3 přehrávače se chystá zařadit i Philips. První by měl představit na začátku příštího roku. Zdá se, že mu trošku ujel vlak.(The Register)
  • Ceny flash pamětí by do konce roku měly klesnout z 1,5U$/MB na 1U$/MB. Příčinou je jednak zvýšená poptávka a tím i výroba, ale také přechod na 32bitové produkty. Například Samsung plánuje až dvojnásobné zvýšení produkce flash pamětí, na úkor výroby DRAM. Majitelé MP3 přehrávačů a digitálních foťáků, těšte se! (EETimes)
  • Pro majitele DVD přehrávačů tady mám ještě zajímavou utilitku od pana Johna Walkera, která údajně dovede změnit DVD region u DVD mechanik (ne u těch stolních, protože to je program do Woken, to dá rozum :-).

Diskuse ke článku Krátce: ukradeno CD-DA za 1,5 mil U$, HDD z plastu, Philips a MP3, pokles cen flash RAM, změna DVD regionu

Žádné komentáře.