Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kterak americká vláda nakoupila „lajky“ na facebooku za 630 tisíc dolarů

Trvalo mi docela dlouho, nez jsem pochopil, ze clanek je o "Like" pocitadlu FB stranek ... tolik k ''cestin''

aneb ... radsi to necham bez komentare ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V první chvíli jsem si taky říkal, že nakupovali nějaké psíky z ruského kosmického programu, ale jakmile můj mozek zpracoval "na fejsbůku", tak mi to došlo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

spojenie 'lajky na facebooku' uz snad ani nemoze byt jasnejsie...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne každý používá facebook každý den. Zas tak často se to takhle polovičatě napsané nevidí. Čenglišský přepis nemusí každého hned trknout. Jako přečtu tu, stejně, jako když njegdo píshe wypathlanje, ale to neznamená, že je to něco světoborného, že?
Nicméně o tom téma článku nebylo ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já xichtoknihu nepoužívám vůbec a přesto bohužel vím, co to je lajkování. To by se člověk musel odstěhovat na pustý ostrov, aby se tomu vyhnul.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud teda nepoužívám žádné sociální obludárium, budu potřebovat speciální žargonový překladač? :/
On to není jediný článek za poslední dny, kdy člověk přemýšlí nad některými výrazy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdo FB nezná nepochopí ani like ani lajky. Kdo ho zná, pochopí oboje. Ostatní jsou statistická chyba :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

... a to nemluve o tom, ze je to vlastne podvod... v podstate jako hlasy mrtvych/neexistujicich dusi ve volbach...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Naše vláda (hmm, tedy ta bývalá, hmm, moje ne) vyhodila pár desítek milionů za reklamu tzv. 2 pilíře důchodového pojištění, s jejíž pomocí se snažila nahnat chudáky do područí soukromých penzijních fondů. A našlo se téměř sedmdesát tisíc korunovaných oslů, kteří na to skočili.

Takže netřeba chodit do Ameriky a objevovat její pitomost, doma jí máme dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Svým negativismem moc nepřispíváte ke zlepšení situace v ČR.

Jsou i země, kde je to daleko horší. V Asii se korumpuje až běda, v Číně může být za korupci i trest smrti, ale stejně to úplatkáře neodradí. Arabové považuji korupci za dobrý zvyk, úplatkem dokazuje státnímu úředníkovi jak moc o státní zakázku stojí. V minulosti se na rumunských hranicích zcela běžně předávaly celníkům "dárky", aby nechali auto na pokoji.
Ještě pořád si myslíte, že je na tom ČR tak špatně?

Pokud to vezmeme globálně, tak na tom nejsme vůbec špatně, vzhledem k tomu, že někteří lidé v rozvojových zemích nemají co žrát a takový internet tam je pro většinu obyvatelstva těžký luxus.

Sice si tu moc vyskakovat nemůžeme, ale v ČR si žijeme poměrně dobře a je tu svoboda. Jinde je daleko hůř. Lumpové, korupčníci a idioti jsou všude na světě. A na každou svini se vaří voda.

Takže prosím, než začnete kdokoli psát o naší republice jako o "banánistánu" a "abusrdistánu", tak se prosím zamyslete, jak je to jinde ve světě. V některých zemích by jste takových výroků na internetu mohli těžce litovat (pokud byste vůbec nějaký internet a počítač měli). Važte si svobody slova, važte si čeho máte.
Není to tu ideální, ale lamentováním nad politickou situací na internetu, popřípadě v hospodě toho moc nezměníte. Místo toho by bylo vhodné vyvinout nějakou iniciativu vedoucí k opravdovému zlepšení situace, máte (nebo budete) mít aktivní a pasivní volební právo nebo se můžete zapojit do činnosti různých OS. Ale mlácení naprázdno na internetových diskuzích moc neprospěje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stezovani tak nejak patri k narodim sportum a pokud se ma neco zmenit, musi to zacit u mysleni populace. Oba vime, ze to se nestane. Zajem o nejake verejne deni neexistuje. Dukaz najdes uz zase na Hrade, kde po Vasikovi sedi Milos, dva tvurci opozicni smlouvy a nasledku, ktere evidentne nikoho davno nezajimaji. Od Srby, Kavana az po pana Zelezneho a jeho podporu v rade s oranzovym odznackem. Jista pani sedici v 11ti dozorcich radach, nebo financovani ODS. A dnes sedi tam, kam by se nikdy nemel dostat.

Proc behat proti zdi, kdyz se do CR muzes podivat jako turista.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono by stačilo, aby lidé mysleli vlastní hlavou a nenechali si podsouvat závěry od "novinářů" z TV H@vna.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je moc hezké, ale snad by bylo na místě se srovnávat s okruhem zemí, kam jsme vždy patřili a patřit chceme. A v tom případě to pro nás dobře nedopadá.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, na nepravosti zásadně nepoukazovat, je to nežádoucí negativismus.

Jenže když ono nejde říct/napsat pranic pozitivního, vážený pane.

Takže mám držet hubu, to by vám vyhovovalo?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Špatně jste mě pochopil. Já netvrdím, že je tu situace ideální. Mě se pouze nelíbí brblání na internetových diskuzích (nebo u piva). Dotyční pouze brblají, šíří blbou náladu, ale jinak se neangažují. Někdy to dojde tak daleko, že si diskutující ani neváží své vlasti a pouští do éteru výroky typu "stydím se za to že jsem Čech", "co jiného taky v ČR čekat", a další podobné "perly".

Občan by se měl angažovat jinak, chodit k volbám, volit s rozumem, využívat svého práva na přístup k informacím, komunikovat se svými volenými zástupci v případě, že jsem nespokojen nebo mám pochybnosti... Dále potom žít slušně a být hrdý na svou vlast.
Plané řeči na diskuzích o tom, co je všechno špatně nemají žádný užitek. Je potřeba vyvíjet nějakou činnost a ne jen, s prominutím, plkat.

Jak už jsem řekl, u nás to není ideální, ale jinde je ještě hůř. Takže proč si "s***t do vlastního hnízda" a dělat, jako kdyby byla v ČR nejvyšší korupce na světě a vládla tu totalita. Proč z toho hned dělat to nejhorší?
Když se na to podíváte reálně, tak tu sice korupce a politikaření je, ale tak to je všude jinde.
Je dobré upozornit na konkrétní případ, obecné konstatování, že tu jsou všichni úplatní je k ničemu. A také je především dobré vyvinout iniciativu, která to reálně zlepší, takže ne hospodské diskuze.

Myslím, že velmi přeháníte, když tvrdíte, že se nic pozitivního napsat nedá. Určitě by se našlo plno věcí počínaje (na poměry EU) relativně nízkou nezaměstnaností a například dobrou životní úrovní konče.
Nevím zda s vámi má cenu vést diskuzi na toto téma, protože druhý odstavec Vašeho komentáře je totálně mimo a zcela nepravdivý.

Ohledně Vašeho posledního odstavce: Ano, mě by to docela vyhovovalo, když tu nebudu číst iracionálně negativní příspěvky. Ale pokud v tom budete pokračovat, tak nevadí, přežiju to.
Poukazovat můžete, ba přímo musíte, pokud je něco v nepořádku, ale mám pocit, že tu chcete jenom šířit blbou náladu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

JP01 moc pěkně napsané, pod to bych se klidně podepsal.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dovolil bych si nesouhlasit. To, že je to jinde horší a jinde výrazně horší, neznamená, že u nás je to dobré. Není. Dokonce i kdyby to nikde jinde nebylo lepší než u nás, nepovažoval bych stávající stav za dobrý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dokonce i kdyby to nikde jinde nebylo lepší než u nás, nepovažoval bych stávající stav za dobrý.

To je sila :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyvinul jsem iniciativu - postavil jsem si vlastni dum, navic z obnovitelnych materialu (sendvicova drevostavba, napr. zatepleni z konopneho rouna, recyklat misto sterku do zakladu, rekuperace tepla atd.).
Za odmenu jsem dostal:
- zruseni 15 roku ulevy na dani z nemovitosti
- zakaz pouzivat zarovky (vyresil jsem zasobou na 15 let, kupodivu po 5 letech to vypada, ze vydrzi jeste dalsich 13)
- povinna dotazce na OZE, ktera mi prodrazuje energie min. o 20%
- poplatek za odpad 300->750 Kc za osobu a rok (vcetne mimina)
K tomu me ceka dalsi oprava predni napravy, protoze ta 2 roky stara uz je vyjebana a to jezdim skoro vyhradne jen po dalnici.

Takze me by tolik nevadilo, ze se korumpuje (to k demokracii proste patri), me nevadi, ze si obcas nekdo cucne na statni zakazce. Vadi mi, ze ti stejni lide se mi montuji do zivota a hazi klacky pod nohy.

Vite kolik by stala kompletni oprava vsech silnic ve Stredoceskem kraji? Cca 35mld korun. Rocni dotaze OZE je 45mld korun - z me kapsy primo do cizich soukromych kapes. Za celou podporu OZE (min. 1 bilion korun za 20 roku) bychom mohli mit VLASTNI kosmicky program!

Veci je treba posuzovat ve spravnem kontextu. Ano, v arabskych zemich je korupce soucasti narodni kultury. Ok, jim to nevadi, me to netrapi. Ale my jsme urcite pred 20ti lety nechteli, aby nam nekdo zakazoval zarovky nebo mentolova cigara. A zaroven za to platit skoro 3/4 milionu mesicne per capita.

Take vidim, ze to v ramci EU, ale ani v USA neni lepsi, coz znamena, ze ani neni kam utect - a to je ten absurdistan, ta nastvanost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Radar v Brdech je pruser no...pruser je, ze uz tu davno nestoji.

Mam-li si totiz vybrat, jestli budeme patrit do ruske zony vlivu, ci americke zony vlivu, porad bych si radsi vybral tu americkou, ackoliv nadsen z toho take uplne nejsem. Ovsem z ruske nejsem nejen nadsen, ale spise jsem presvedcen, ze nam vylozene skodi.

Nakonec, vse souvisi se vsim, viz soucasna politicka situace, zbavovani se nepohodlnych lidi (klidne na urovni premiera) - a uvidime casem, jestli dojde na "ma" slova a ten Temelin dostanou rusove.
To, ze rusove tu maji RADOVE vice pracovniku ruznych "agentur" nez amici se vi docela i verejne, nikdo se tim ani netaji. Osobne si myslim, ze to je pricina mnoha problemu, ktere tahle republika ma

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim a verim tomu, ze dostat se pod ochranou ruku ruska dnes by byl jeste vetsi pruser nez driv.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Radar by pro nás znamenal jediné. Stal by se z nás cíl.
Pro američany by znamenal systém včasného varování - dostatečně vzdálený senzor, že jsou napadeni.

Hráli jste někdy strategie? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prosil bych JEDEN jediny priklad, když v historii byla napadena nejaka země, kde měli americane alokovane nejake sve vojenske jednotky.
Kam me pamet saha, tak si nevybavim jediny pripad.
(samozrejme pokud nebudeme pocitat individualni "teroristicky" utok, který ovšem muze prijit z asi milionu pricin)
Strategie hraju velmi aktivne, jsem v tom silne nadprumerne dobry. Mozna prave proto velmi lituji, ze tu ten radar nestoji, a po vlasti se nam prohanej prevazne zamestnanci ruských spionaznich služeb místo toho , aby se nam tu prohaneli prevazne zamestnanci amerických tajných služeb, coz by bylo radove lepsi, i když ne idealni.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem velký znalec historie a vojenské už vůbec ne. Historii jak známo píší vítězové a dnes PR agentury. Nicméně to, že se něco dosud nestalo nezaručí, že se to nestane nikdy.

Individuální teroristický útok, který by směřoval proti základně by měl jednoznačnou příčinu - základnu :-) Je to asi pravděpodobnější než otevřený válečný konflikt.

Samozřejmě jsem měl na mysli extrémní situaci, kdy by cílem byly USA a likvidace základny by byla nutností. Ale dneska se už válčí jinak.

Z mého pohledu je jedno co se nám tu prohání za tajné služby. Ani jedni z nich to nedělají pro naše dobro.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ale nesmysly.... Vojenská základna na našem území patřící jinému státu tu nemá co dělat a je úplně jedno jestli patří rusům nebo američanům. Pokud někdo stojí o naši pomoc v rámci spolupráce (například v NATO) pak jedině tak, že tu podobná základna bude, ale pod naší kontrolou tečka. Nechápu proč někteří hotentoti mají pořád potřebu lézt někomu do zadku....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, ono to je proste potřeba videt v sirsi perspektive.
Nase země byla odjakživa takovy "most mezi vychodem a zapadem". A po moste se co? Po moste se slape...
Takze jsme neustale v zajmu jak "východního bloku", tak "západního bloku". S tim se NIC neda delat. Pokud někdo ma dojem, ze svet se uzasne slunickovej a nemame tu vůbec zadne agenty KGB a podobne, tak je mirne receno naivni.
A ted otázka: Co je lepsi? Mit tu několik rezidentur KGB/GRU/kyho certa to tam ty rusaci všechno maj (aktualne se hovori o cca 6 o kterých se vi, a par o kterých se moc nevi) a nebo CIA (o které se vi, ze tu je jedna)?

Za me bych dal prednost te CIA. Sice to není kdovijaka vyhra, ale porad je to nesrovnatelne lepsi, nez tu mit detasovane pracoviste KGB pro celou evropu. Nevim, jestli ti to je znamo, ale rusove mají v CR suverene nejvíce agentu/spionu/jak to chceme nazyvat z cele evropy.
Proste to tak je, a nemyslim si, ze je to tak dobře. Amici na to tak nejak serou, protože mají jiné priority, a tak to prilis neresi. Nase smula, rozhodne.

Az nekdy - pokud tedy vůbec kdy - budes premyslet nad tim, proc zrovna ted padla vláda, proc zrovna nekteri lide delaji to, co delaji, proc nejaci bezejmeni nymandi dokážou během par tydnu zlikvidovat premiéra suvereni země a podobne, zamysli se nad tim, co je obvykle ZAKLADNI otázka, tedy : Komu ku prospechu?

Podle me je odpověď pomerne jasna - rusum. Rusove z toho vytezej maximum, rozsirej si tu svůj vliv skrze lidi, kteří jednak to delaji schvalne, i ty, kteří jsou ti "uzitecni idioti". Je otázka, kam patri například pan Zeman...

A jak jsem psal - vzpomen si, az rusove budou dostavovat Temelin....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s drk22, protože to je další věc, která je dost kontroverzní. Proč by u nás měl mít nějaký cizí stát vojenskou základnu? Posádka základny měla být naprosto nedotknutelná z hlediska našeho práva.

Jednou jsme součástí NATO (ČR, USA), tak proč prosazovali svoji vlastí základnu a ne zzákladnu NATO?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten příklad s mostem se mi líbí.

Po mostě se šlape, když je to výhodné pro mě. Když je užitečnější pro protivníka, tak se vyhodí do luftu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady zase někdo rychle zapomíná, jak moc nám naši "spojenci" pomohli když jsme to opravdu potřebovali (v mnichově v 38)....
Mě je úplně šumafuk, jestli to pomůže i rusům, mě zajímá především to, jak to pomůže nám a pokud nám to nepomůže (a jako že kromě řečí a lží se američani nenamáhali dát najevo že by pomohlo) tak je to jednostranně výhodné jen pro ně.
A úvahy o tom, že jsme nějakým mostem mezi východem a západem jsou platné tak maximálně posledních 100 let předtím jsme byli součástí docela významné mocnosti, která žáným mostem být nepotřebovala...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze zalozime anti US stranku a uvidime, kolik ma skutecne odpurcu ?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsi ji zalozil? Nebo to jsou zase jen takove ty pivni kecy?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.