Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lenovo má vlastní nereferenční Radeon RX 6900 XT, nechá si ho pro vlastní PC

Příjde mi to, jako když to splácal nějaký bastlíř. Navíc podle výšky do úrovně záslepky budou ty ventilátory mrňavý a patrně dost ukvičený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsou rendery. I referenční chladič nevypadal na renderech přesvědčivě, zvláště ze zkušenosti s Vega II, skutečnost je ale opak, chladič je podařený.

Zase to dává smysl že si výrobce nechá udělat něco specificky pro sebe a bude se tím v nabídce chlubit. Je běžné že v prebuildech člověk dostane grafiku s nějakým čipem, ale provedení nikdo moc neřeší. Navíc v současné době to ani není moc na pořadu dne. Konkrétní typ grafiky přestala uvádět i Alza u svých prebuildů. Prostě je to počítač s RTX3080 a když si to člověk koupí, RTX3080 dostane, ale v jakém provedení od kterého výrobce záleží co zrovna Alze dovezou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

proc je na tom renderu prach, skrabance a na samolepce vetraku otisky prstu? ((:

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Detaily, ne? Ten co to renderoval si s tím dal extra práci :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

První dvě foto bude asi něco hmatatelnýho a to třetí je asi vážně render.Ono to ani nemá na jednotlivých obrázcích tak úplně identický vzhled.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť je to taky jiná karta. Na prvních fotkách je Radeon RX 6900 XT, na spodním obrázku je v textu zmíněný Radeon RX 6800 XT. Je to na něm i napsané. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, to bylo záludné... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to psal právě v kontextu té spodní fotky.

To nahoře mi přijde OK, větráky mají nízký profil a foukají do vysokého pasivu, to byl problém té Vegy, tam se ten chladič tvářil velký, ale ventilátory byly dost tlusté a většina toho pasivu byla vyřízlá aby se tam vešly. Podobně na mě působily rendery nových radeoních chladičů, ale praxe pak ukázala že jsou trošku jiné

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> ventilátory mrňavý a patrně dost ukvičený

0% prekvapeni.

Lenova - ostatne jako temer vsechny "znackove" PC sestavy - se dlouhodobe snazi konkurovat "skladackam" vseho druhu. Cenove to dotahly tam, ze jsou casto stejna nebo i levnejsi nez skladacky - a dosahli toho tak, ze uplne vsechno je ojebano na maximum. Ventilatory, chlazeni, zdroje - objednas si PC se 120W CPU bez diskretni GPU, dostanes v nem zdroj 180W. Firmam je to fuk, dostanou zaruku a servis a tim to hasne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ke "značkovým" počítačům se dostanu leda v práci a sem tam mi něco takového přinese nějaký zoufalý kamarád. A někdy se nestačím divit... to je fakt. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.