Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Levné Lumie zvýšily prodej Windows Phone mobilů o 28%

MS utrzil 2,3 miliardy za Phone Hardware, ktery se sklada z 10,5 milionu Lumii a 39,7 milionu ne-Lumii. Vypocet s prumernou cenou pak neodpovida skutecnosti a ani se ji neblizi. Nokia dosahovala u ne-Lumii prumerne ceny 25-30 Euro a generovala jimi mirne nadpolovicni vetsinu prijmu mobilni divize. Pro hruby vypocet prumerne ceny Lumii bych pouzil prumernou cenu ne-Lumie treba 27 Dolaru..... No a vysledek? ASP na hodnote 117 dolaru.

edit: A koukam maji stejnou chybu i ve zdroji na DailyTechu :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

"Levné Lumie zvýšili prodej Windows Phone mobilů o 28%" :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Stane se. Pan Ježek si to jistě opraví

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Opraveno (byl to pohrobek toho, když nadpis v průběhu psaní vypadal ještě jinak). Děkuji těm třem, kteří reportovali chybu skrze nahlašování. A pan BTJ nechť si užije jak mi to nandal :-)...

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodovat se mezi levným droidem a levnou lumiií tak neváhám ani pikosekundu. Nechápu ty masochisty s levnými androidy. No a Apple to je příběh sám o sobě. Většinou si jej kupují lidé co krom něj znají jen Android se kterým nebyli spokojeni. Existence také svižných Windows a RIM jim úplně uniká a když se nevymluví na svižnost, tak na aplikace, který by jim chyběly i když sami sobě lžou, protože nechyběly...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych mobil s Windows Phone nechtel ani zadarmo a reknu vam proc, protoze vetsi píčovinu s prominutim sem nevidel, nastaveni pristroje tak osekane ze to rovnou mohou sve nastaveni sverit cloudu microsoftu, sprava kontaktu je pekne u ryti a ty dlazdicky to vam je humus dokonaly. Jako ja vam neberu ze je to svizne ale na co mi to je kdyz jedinym ucelem techto prasivych Lumii je cloveka dokonale nasrat. Ne Windows Phone sa vubec na mobily nehodi, ja vlastnim posledni normalni Nokia telefon N8 se Symbianem kteremu tento windowsi dlazdickovi ukajeci se shit nestoji ani na prdu, sprava rychla, proste dokonalost, ne prasivost cely Windows Phone. A ta pesnicka o sekajicim se Androidu a nabijeni kazdy den je dost otrepana, ono kdyz se ten operacni system cely nastavi jak ma jede to krasne plynule a v suchu, mne vydrzi Samsung Galaxy 5 mini 4 dni a to kazdy den aktivne volam, sms-kuju a ceknu internet, jenomze to by se ta lina mladez! musela vubec donutit povypinat veci ktere nepotrebuji a zit bez Facebooku, naopak Android je nejlepe otevrena platforma ktera kdyz ji clovek nezasere tunami svinstva jede stejne svizne jako Windows Phone a iOS. Ja bych spis rekl ze lezernost uzivatelu Windows Phone je neprinuti na-konfigurovat Android.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to nikomu kto skúšal android na 512MB RAM nenahovoríš že je svižný. mal som možnosť používať dlhšie, a neustále som sa musel starať o zatváranie aplikácii, plnú pamäť, náhodné zamrznutia. Skúšal som Lumiu 720, 630. a ani jeden nemal problém s veľa aplikáciami na pozadí.

Ty povieš, že to len stačí konfigurovať, alebo nahrať novú ROM. lenže to ja nechcem. Keď si kúpim telefón, očakávam že pôjde bez veľkých problémov aj keď je lacnejší. A vôbec nemám chuť ho 3 hodiny konfigurovať.

a povedz mi prečo sa užívatelia Androidu ženú za vyššou RAM ? každú chvíľu počúvam ako má tamten telefón 3 GB ram, a henten má dokonca 4 giga ram a 8 jadrový procesor.
Keď som prešiel z Androidu na WP potom na iOS, a teraz idem znova kupovať Lumiu, ani raz som neriešil koľko majú tie telefóny operačnej pamäte.

Telefón si totiž kupujem aby mi slúžil, nie aby som slúžil ja jemu

mimochodom, tvoje pripomienky k vzhľadu rozhrania sú čisto subjektívne, beriem že sa ti to nemusí páčiť. Mne sa napríklad páči ten jednoduchý vzhľad na iPhone a Lumiách.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Android? Ne děkuji, otevřená platforma plná bezpečnostních děr.

Když si koupím telefon požaduji aby jsem tam dal sim a dál se staral jen o nabíjení. To splňuje iOS a WP.
U Androidu se musím starat o zavírání aplikací, dostatek systémových prostředku, občas restart. Výběr z 50 aplikací na poznámky, které jsou na 95% stejné a funkce které mají navíc stejně využije jen pár vyvolených.
Speciální aplikace na zálohy, zamčení, správu, efekty, práci, otevírání všeho, web... starosti starosti.

Telefon nemám na hraní!

PS.: 4 dny s tím jak píšete že využíváte tel. je uplná blbost, pardon ale lhát jděte jinam ;) 4 dny ve standby ano ale ne při používání. Už mi prošla rukam tuna telefonu (pracuji v servisu) a vím že androidy ne, nikdy jsme neměli telefon s WP/iOS na reinstalaci ale Androidy několikrát denně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"4 dny s tím jak píšete že využíváte tel. je uplná blbost, pardon ale lhát jděte jinam ;) 4 dny ve standby ano ale ne při používání. Už mi prošla rukam tuna telefonu (pracuji v servisu) a vím že androidy ne, nikdy jsme neměli telefon s WP/iOS na reinstalaci ale Androidy několikrát denně" - hloupemu uzivateli muzu i na oci mirit pravdou a stejne zustane volem, ci verite nebo ne me vydrzi 4 dni ale znova opakuju ono chce si to zarizeni poradne nastavit, ja nejsem slapka vyrobcu ze slepe verim jejich express modu nastaveni a odesilam osobni data na zneuziti. Vam tam proste proslo nekolik s prominutim androidich cinskych lacinych kopii-hoven, proto ta zkusenost, cilova rovina Samsung Galaxy S5 mini je pro vas jednoducho v nedohledne. Takych jako ste vy tito firmy potrebuji, clovek ktery slepe veri jejich dobremu umyslu, dokonale ovladan na provazku.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"verite nebo ne me vydrzi 4 dni"

A jaké zázračné úpravy jste uděla, že vám telefon vydrží 4 dnY i při intenzivnější zátěži. Podélte se s námi, prosím.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ale bláboly. Že nemusíte WP, to je vaše věc, ale "nedokazujte" na vašich výmyslech, proč tomu tak je (třeba ty 4 dny aktivního používání - to jste po ty čtyři dny asi zapomněl vytáhnout nabíjecí kabel nebo odpojit od externí mobilní nabíječky).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je jako rozdíl mezi otevřenou platformou Android a uzavřeným Winem.
Ve svobodném levném" Androidu", ani neodinstaluji (bez rootu) ani odkaz na google stránky a v tom strašně nesvobodném Winu, můžu co chci.
Holt reklama vládne světu a lidé ji podléhají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mezi slepými jednooký králem. Když Androidu v mainstreamu konkuruje takové bahno prolezlé DRM, tak se nemusí moc snažit aby byl nejlepší.

Ostatně uvidíme jak za pár let dopadnou "jednotné a stále aktualizované" Windows 10, když už nebudou mít konkurenci starých verzí. Ne náhodou vznikaly nejúspěšnější Windows (XP) v době, kdy ještě jakž takž přežíval OS/2.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne bych sahl take po vykonnem, stabilnim a bezpecnem prostredi Windows Phone. Naopak Win8/8.1 na PC nepripada v uvahu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Mě třeba Win8/8.1 na desktopu vůbec nevadí. Měl jsem k nim despekt do okamžiku než jsem je nainstaloval. Když se chci dostat na plochu tak stačí klepnout na jednu dlaždici a jsem tam. To že chybí nabídka start mne vůbec netankuje. stejně mám odkazy na aplikace naházené na ploše jako ikony a do startu jsem lezl minimálně. V podstatě jsem dlaždice vůbec nepoužíval a vždy šel rovnou na plochu. To do okamžiku kdy jsem si koupil Lumii 1320 a tam to jinak než přes dlaždice nejde. Až potom co jsem začal používat dlaždice na telefonu tak jsem pochopil jejich geniální jednoduchost a začal je používat i na desktopu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

WP tak akorát, pokud chci houpý telefon s velkým LCD. Když vyžaduju nějaké smart funkce, tak jedině android a stačí i nějaký midrange HW. Na lepších strojích si můžu dovolit i OC a undervolt přesně na míru procesoru. WP ani neumí takovou základní věc, jako ukazovat sílu signálu v dBm nebo stav baterie v procentech.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak stav baterie v procentech samozřejmě umí. Na WP nepotřebuješ ani OC, pač jsou svižné i bez něj (navíc na telefonu by to dělal jen debil), a snižování napětí taky nepotřebuješ, protože na baterii vydrží nenáročnej HW déle (navíc na telefonu by to dělal jen debil). Ještě něco experte?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

to je jako tvrdit, že haswell s odemčeným násobičem je zbytečné přetaktovávat, když tobě na všechno stačí i386...
Ty shit Lumie nevydrží telefonovat nebo přehrávat video o nic déle než androidí telefony a snížením napětí CPU se ani tak neprodlužuje výdrž na baterii, jako snižuje zahřívání telefonu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tvrdím, že když na něco stačí 386, tak je zbytečné přetaktovávat na stejnou práci Haswell. Nevšiml jsem si, že by všechny telefony permanentně přehrávaly video, ale všiml jsem si, že Androidové telefony mají problém s výdrží baterie, i když ji mají s daleko větší kapacitou, protože mají náročný HW.
A - cituji: "snížením napětí CPU se ani tak neprodlužuje výdrž na baterii, jako snižuje zahřívání telefonu" - to myslíš vážně? Jestli ano, vrať se do 8. ročníku ZŠ, tam ti navzdory tvému egu paní učitelka vysvětlí něco o zákonu zachování energie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Lžete, možná nevědomě, ale to neomlouvá. Baterii v procentech ukazuje nativně.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

od kdy? pravidelně nečtu co přidali

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No na mé Lumii 920 mám nativně procenta baterie v roletce už aspoň rok.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsou lidé, kteří si s telefonem nechtějí hrát. Nechtějí věnovat spostu času předěláváním telefonu do alespoň trochu použitelného stavu.
Nevím, jaký je váš typický případ užití telefonu, ale za sebe mohu říct, že netoužím po tom, aby můj telefon ukazoval sílu signálu v dBm. Prostě a jednoduše to nepotřebuji.
Pokuv vy takové věci potřebujete, tak dobře, klidně si plaťte za telefony s Androidem, i když můžete mít ty samé a nebo lepší funkce s Windows Phone.

Další velké plus WP (kromě zmiňované svižnosti a stability) jsou pravidelné updaty systému. O tom si může většina Androidů jenom zdát. Zvlášť zarážející ja fakt, že bezpečnostní chyba v Androidu 4.3 nebude opravena a pro spoustu telefonů nebude dostupná aktualizace.

Na WP dostanou všichni (!!!), co mají WP 8 update na Windows 10 a to i ty nejlevnější telefony. O tom se Androidu může opravdu jenom zdát.

Stav baterie je ukazován v procentech již hodně dlouho. Je vidět, že kritizujete něco, co jste ani neměl v ruce a vycházite při tom ze starých informací.

Co jiného vám na WP chybí? Jaké jsou ty smart funkce na Adnroidu?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, jestli to už v Mrkvosoftu dodělali, ale na androidu si můžu vybrat vlastní launcher, upravit vzhled, tak jak se mi zamlouvá. Používám Smart keyboard pro s řádkem diakritiky a šipkami pro snadnější psaní, WP snad ani neumožňuje změnit aplikaci klávesnice. Čtečka otisků a gesta na zamčené obrazovce to taky mrkvosoft ještě nestihl. Linux desktop na WP asi taky neni, takže připojit si k mobilu monitor(kolik modelů s wp umí MHL?) a periferie a prohlínout si email nebude moc reálné. ve WP storu nejsou aplikace typu Maple,Matlab nebo Octave. No jak říkám, když na tom člověk chce dělat trochu víc, než jen telefonovat, tak na Androidu to masochisticky jde, ale na WP to nejde, dokud nevydají update... a to bych mohl čekat pořád. Lidi co od smartphonu nic neočekávají, ať si klidně wp maj, ale pro nadšence a geeky to nikdy nebude.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kolik lidí tyto funkce potřebuje? Řekl bych, že při nejlepším 10% uživatelů smartfonů potřebuje funkce které popisujete.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co jsou to ty "smart funkce"? :O Net? Prohlížečka ebooků a dokumentů? Editace dokumentů? Multimédia? Hry? Chat? Tak nějak nevím, ale tohle snad WP zvládne, nebo ne? :O Osobně prostě nechápu, co ti lidé s mobily dělají tak "smart". Zařízení, které je pro mě totálně neergonomické, prostě považuji stále jen za telefon s něčím navíc pro případ nouze. A to umí všechny "smart" telefony. Ale holt když někdo potřebuje o.a.ovat nad tím, aby si zkontroloval sílu signálu v dBm, tak pro toho jsou prostě WP telefony debilní, postrádací "základní" funkce, a holt sáhne po Android telefonu, na kterém si může každých 10 minut zkontrolovat, jaký že to signál právě má - proti gustu žádný dišputát, já to beru.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vážně nerozumím té vlně nevole vstříc WP. I pokud to není vaše oblíbená platforma, přesto je každý drobný úspěch pozitivní, protože konkurence je zdravá a podporuje vývoj. WP má spoustu bezva vlastností o kterých se díky malé penetraci platformy moc neví a uživatelé jsou pak překvapení, jak je ovládání snadné, dlaždice přehledné a onedrive bezva :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prave proto, pro hloupe lidi je Windows Phone idealni, byt veznem produktu a zasilat mu sva osobni data.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně, že Googlu, coby otce Androidu, jež je živ reklamami, bezmezně věříte. Bravo! :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Proto nahráváme AOSP ROMky bez playstoru a aplikace hackujeme, aby nekomunikovali na pozadí. Pak už nás špehuje jen operátor.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takže chcete říci, že si nejdříve koupíte předražený telefon od Samsungu, který má horší výbavu než Lumie, a musí mít minimálně čtyřjádrový CPU s 2 GB RAM, aby se to alespoň plazilo. A navíc kupujete nedodělek, který musíte sám uvést do alespoň trochu použitelného stavu. A to kvůli čemu? Kvůli takovým featurám, jako měření síly signálu v dBm.

Pokud jste student a nebo jste na pracáku a nudíte se, tak dobře, ale můj čas je drahý. Já nechci záplatovat děravý Android, ke kterému ani není podpora nějakou neméně děravou alternativní ROM. Já po telefonu chci, aby mi hned fungoval.
Ještě bych chtěl uvést na pravou míru některé nesmysly, které tu byly řečeny. WP umožňuje používání jiné SW klávesnice, umožňuje dokonce i vyměnit aplikaci pro SMS a pro telefonování. Ale k tomu ani není důvod.
Jediné, co na WP stojí za prd je kalendář, který je opravdu hloupý.

Featury jako je MHL a nebo vůbec možnost připojení HDMI využije asi tak 1% lidí. A to je většinou i nesmysl. Proč bych měl promítat obrazovku telefonu na televizi nebo projektor. To je dost hloupé řešení. Ale pokud po tom toužíte, tak na Lumii to jde bezdrátové. Uznávám, že kabel je přece jenom lepší, ale bezdrát taky dobře poslouží.

Je docela úsměvné, jak lowendové Lumie za pár šupů běhají stejně rychle jako Androidí vlajkové lodě. A také je docela úsměvné, že je WP některými považován za nesvobodný a Android za svobodný.
Jenomže bez rootu telefonu ani ránu, že?
To by se dalo tvrdit i o iOS, že je svobodný, jenom, že musím udělat jailbreak.

"aby nekomunikovali na pozadí. Pak už nás špehuje jen operátor."

1) Naučte se pravopis.
2) Opravdu si myslíte, že někomu stojíte za to, aby vás šmíroval?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kurnik, vdiláci, pokud je váš čas drahý, tak proč furt tapetujete veškeré diskuse o telefonech, vždyť vypotit tolik textu musí taky něco stát, ne? Je vás tři a půl v celé republice, to musíte jet na směny. To jste odsouhlasili v EULA, že ušetřený čas investujete do trolování v diskusích?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mel jsem asi 4 nebo 5 telefonu s ruznymi verzemi androidu. Jak levne tak drahe modely. Vzdycky u vsech androidich telefonu ty same problemy:
1) nahodna nemoznost vytocit cislo nekolik i desitek minut proste neslo vytocit cislo.
2) obcas zmizely kontakty a objevily se treba zase za pul hodiny
3) po stisknuti tlacitka ukoncit hovor se hovor neukoncil a nebo se ukoncil treba za 10 sekund
4) telefon zniceho nic vytocil nahodne cislo
5) na slabsim hw prakticky nemozne mit spusteno nekolik aplikaci soucasne.
6) zmizely mi nejaky fotky samy od sebe. Zustaly jen nahledy. To byla posledni kapka.
7) android je neprehledny

S ios na telefonu jsem do styku neprisel ale bohuzel vlastnim Ipad s tim stejnym systemem. Mozna je stabilni a docela rychly. To ano. Ale absolutne odmitam zarizeni do ntereho nemuzu nahrat co chci a nebo k tomu treba pripojit flasku. A to nahravani dat prez nejakou tu jejich aplikaci - fakt uz nikdy. Chci mit svuj tablet/telefon pod kontrolou a nahrat si do nej co ja uznam za vhodne. Momentalne nekde lezi nekolik let zapadlej za posteli. Momentalne si vybiram neco s plnotucnejma windousama s vystupem na monitor, plnotucnym usb atd....

Nyni mam lumii a spokojenost o dva rady vyssi nez s androidem. Taky ma mouchy ne ze ne. Ovladani je ale uplne genialni. Zadna aplikace mi nechybi. Takovy ty klicove aplikace na windows jsou a hry typu "rozpuč mravca" snad ani nepotrebuju.

Momentalne je pro me windows phone nejlepsi volba. A musim rici ze si okolo mne poridilo lumii par lidi - vesmes levne modely a byli prekvapeni jak se jim s tim dobre pracuje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, každý, kdo přešel z Androidu na WP, je jak Alenka v Říši divů. A zpět měnit nechce.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Já přešel z WP 7.8 (Samsung Omnia W) na Android 4.1, protože do mě všichni hustili jak je Android skvělý, tak jsem uvěřil. Kromě několika z popsaných problémů výše mě nejvíc na Androidu vytáčelo že když jsem přijal hovor, tak mě druhá strana 3-5s neslyšela. V prvních 3-5s hovoru se obvykle člověk představuje, takže lidé na druhé straně si mysleli že jsem nevychované hovado. Na můj telefon žádný update OS nebyl jak to bývá u většiny Androidů zvykem, takže jsem nemohl používat ani internetové bankovnictví (díky neopravenému bugu na 4.1 by to byla sebevražda). Dík Androide, můžeš být otevřený jak chceš, ale když ti nefungují tak elementární věci jako internet banking nebo volání, což umí i dumb telefon, tak jsi ne špatný, ale rovnou nepoužitelný. Ted jsem zpět na WP, konkrétně Lumia 1520 a maximální spokojenost. Oproti 7.8 pokrok, má to všechno co potřebuju, fotí to i do RAWu, natáčí 4K video a hlavně všechno co tam je se netváří jen že to funguje, ale opravdu to funguje, nemusím nic řešit aktualizace OS se stahují samy a ještě roky budou. Většina z Vás to asi nepochopí, ale ne každý má trpělivost zkoušet custom ROMky jen aby mu fungovalo i hloupé volání od první sekundy. Kolega s notem 3kou by se mnou nesouhlasil. Jeho telefon je z 95% hw shodný s mým, akorát si tam musel dát cynogen mod aby se to dalo vůbec normálně používat - to je fakt nádhera takový produkt vám povím, který potřebuje nejdřív řádně dobastlit. Wow

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud chci mít něco rovnou out of the box a o nic se nestarat, tak si koupím rovnou všechno od Applu. Nechápu, že na webu pro non BFU se najde tolik lidí, co na telefonu nechce nic upravovat k obrazu svému.
Ten note 3 má tu výhodu, že si uživatel sám vybere, jaká ROM mu nejlíp sedne. U WP je to jen aktualizovat nebo neaktualizovat.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Lenze konfigurovanie ma byt moznost a nie nutnost. Je fajn, ze si mozem nastavit veci, ktore na inej platmofne neboli mozne. Ale nie aby som musel denne riesit co nefunguje a hladat riesenia. Pre mna je telefon nastroj a nie zabava na volny cas.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. Stručně a jasně řečeno.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Když si čtu ty vaše obhajovací komenty androidu, tak jedinný co jsem z toho pochopil, že telefon který si zakoupím jako hotový výrobek (nikoliv DD dodělej doma), ještě vlastně musím cracknout, přijít o záruku, nahrát do něj nelegální soft a hurá mám vyhráno. Telefon je jaký má být. Takže opět telefonuje a posílá sms, což je jeho prvotní určení.
Vy už se pouze nechcete víc ztrapnit, než jste to do této chvíle udělal, protože vám dle příspěvků došli už všechny argumenty. Chápu kdyby jste řekl, "jsem reklamožrout a řídím se stádem" a pak by bylo zbytečné, už cokoliv dodávat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Koupil si proste nejakou cinskou klonovanou sracku na slevomatu za par kacek a ted se vyplaces tu, ze si minul prachy na marisku a ne na dobry telefon je jenom tva osobni blbost. To ja poznam, telefony a tablety za 60€ a lide nadavaj ze je to trhany, no je kdyz je to sracka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím ale všechny moje androidí telefony byly buďto Samsungy a nebo HTCčka a byly kupovane v original storech a nebo u operátorů. Všechny byly špatné - viz. víše

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takoveto "prispevky" jsou proste obycejne lzi.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A ještě jednu "super" vlastnost má Android napříč všemi verzemi. Občas se telefon tváří že je všechno OK, plný signál atd. A když už mi bylo půl dne podezřelé že mi nikdo nevolá a zkusil jsem si na telefon zavolat (na telefon který se tváří jako že vše v nejlepším pořádku) - ejhle - telefon je nedostupný. Takže reset a 25SMS že ztracené volání.

Fakt super. S Windows Phone se mi tohle nikdy nestalo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ked si tam mel tunu píčovin ani sa nedivim, ja mel tech telefonu s Androidem vic jak 5 a tebou popisane problemy nikoli, jedine tupe omezeni Androidu je hromadne zasilani SMS maximalne 10 uzivatelum, ale bez toho preziju. Windows Phone je skutocne pro tebe jako laika kteremu klepou na hlavu tim co je ne pro tebe ale pro ne dobre idealni, zi si svuj imaginarny svet ze mas nejlepsi otevreni system. V skutecnosti je to prasarna jako svet a ty dlazdice sou jenom klinec do rakvicky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já v podstatě aplikace ani neinstaluju. Většinou se spokojím s tím co je přímo v telefonu. Takže ne - neměl jsem tam tunu píčovin. A opravdu nejsem "lajk". Dokážu si klidně nainstalovat jiný systém, nastavím co potřebuju. Nedělá mi problém pracovat klidně v příkazovém řádku. Moje zkušenosti s Androidem jsou ale špatné. A na tom těžko něco změní. Windows Phone 8.1 jsou naproti tomu příjemně svěží systém. Mám k němu také některé výhrady. Nicméně se mi s ním pracuje výrazně lépe.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To su silne argumenty pre Android. Nekupovat lacny telefon, neinstalovat aplikacie a potom to snad pojde. Moje skusenosti su s HTC a Samsung, telefony do 250EUR su take, ze niektore vyssie spominane problemy som zazil na niekore nie. Ale ani s jednim s tym telefonov som nebol spokojny. Po tretom telefone to zaslo tak daleko, ze som na cas opet pozival blby tefon a pockal na WP8. Minimalne zo zacatku mi tam niektore veci chybali, ale neobmedzoval ma pri beznom pouzivani.
No a kapitola sama o sebe su aktualizacie. Ktore proste Nokia udrzuje v chode aj pre lacnejsie telefony. Ale vecsina Android vyrobcov to riesi sposobom, "My sme predali, dalej to je tvoj problem"

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Body 1 az 7 su pravdepodobne sposobene nejakymi CHUJAWEI cinskymi telefonami, pretoze nepoznam NIKOHO s normalnym telefenom (stredna trieda Samsung, HTC), aby sa mu niekedy co i len jedna podobna vec stala. Bod cislo 5 nie je chyba, ale vseobecna vlastnost, proste to na malo RAM a pomalom procesore neslape a nikdy slapat dobre nebude. Ked nema clovek na lepsi telefon, tak radsej kupit z bazaru napr. S2 ci S3 za 100€ co je daleko lepsia volba ako tie lacne 150€ nepodarky. Teraz si kupil kolega nejaky ZTE shit za 90€ a ked to porovnam s bazarovou S2 (75€), tak je to rozdiel neskutocny, ZTE je uz od vyroby zasekany a spomaleny, ze k tomu telefonu by mali pribalovat rohypnol zadarmo

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Chujawei byly v mem pripade modely od samsungu a htc

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mám jednu 535ku pár dní, síce to chvíľu vyzeralo ako very dumb phone, ale zachraňuje to app na každú blbosť. Dlaždice sú prima. Po Androidoch a iOSoch je to príjemný úlet!

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.