Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG 31MU97 - IPS monitor s plným 4k rozlišením 4096×2160 jde do prodeje

Na těch 31" se to snad už i dá pochopit

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V menším provedení by to bylo na nic, na takové rozlišení je třeba dostatečná plocha. I ta cena je rozumná. Jen mě mate, proč by mělo být 39k Kč přestřelené. Ceny v USD jsou bez naší DPH, 2 leté záruky a prodejce také musí něco vydělat aby zaplatil svou existenci.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mně by se to naopak líbilo menší. Když už si budu pořizovat monitor 4k, tak si od toho slibuji vysoké DPI = vizuálně lepší obraz.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Garantuji ti že ani i z méně jak 0,5m neuvidíš pixely ani na 42" UHD obrazovce (osobně vyzkoušeno) Relativně (nebo spíš absolutně? - co se velikosti pixeli týče) to totiž je stejné, jako by jsi měl 4 FullHD monitory (vždy dva nad sebou a dva vedle sebe akorát bezešvů - rámečků) o úhlopříčce pouze 21". A 21" na FullHD, navíc 16:9), není malá pixelová hustota. :-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Kterej konkretni model jsi nakonec poridil? A jedes v 444/60p?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tento: http://www.lg.com/cz/televizory/lg-42UB820V

To nevím na 100%, ale HDMI jede obecně ve 4:4:4, ne? A HDMI 2.0 zvládne UHD i 4k!!! v 50 a 60Hz :-) Naopak DP momentálně zvládne i 60Hz/fps, ale jen při 8bit barvách, jsem kdesi čet. A tedy momentálně nezbejvá pro zejména filmové fanoušky, videoeditaci natož gamblery-tady je třeba dvou těchto grafik! do SLI, než zatím použít HDMI 2.0, nebo koukat přes DP sice na UHD, 4k, ale jen na 30Hz :-( ... (na "pouze" práci na PC - grafika, kontruování, účto, foto a pod. statické orázky to i stačí i když i šipka myši pak tak nějak trhaně nepříjemně lítá...)

Má vůbec tento monitor HDMI 2.0?! Pak ještě je nutné míti GK pouze GTX 970 nebo 980 - jako jediné GK s HDMI 2.0!
Doporučuj raději 980 -ku, neb i ta se trochu potila při resamplu i jen z FullHD videa , ale o 60fps defacto na 4k/60fps pro fulscreen, neb 4k videa jsem sehnal zatím jen ve 30fps :-( ...)

Dplněno z Wikipedie: HDMI 2.0
Uvedeno 4. září 2013
Propustnost až 18Gb/s
Přidána podpora až 32 zvukových kanálů
Podpora samplovací frekvence až 1536 kHz
Přidána podpora až pro 4 audio stopy
Podpora technologií dynamic auto lip-sync (video/zvuk) a CEC
Přidána podpora pro rozlišení 4k 60 Hz
Přidána podpora formátu 21:9
Výhody HDMI
Přenos nekomprimovaných dat.!!!

Nebo zde na diit: http://diit.cz/clanek/hdmi-20-stejny-konektor-ale-4k-ultrahd-pri-60-fps

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o to, že bych přímo viděl ty pixely. Ale subjektivně na kvalitě obrazu to poznat je.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pixely nevidím ani na 23" FHD, když na to koukám ze 70cm

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

vsakto zhruba odpovida ja na tech 42" budu koukat z 0,5-0,7m a vpodstate diky UHD to je vsak stejny jako koukat z 0,5m ma 21"FullHD akorat ze jakoby na ctyri a jakoby tesne u sebe. Tedy ac koukam na 42"!, se mi jevi dokonce mensi pixely z 0,7m nez vidis ty na 23" "jen" FullHD ;-)

Tedy zadny nafouknuti i velikosti i pixelu se zvetsenim uhlopricky na 42". Ale na jen FullHD ve 42" bych se opravdu divat mechtel z 0,5m... Videl bych totiz 4x vetsi puxel (hrubsi mrizkumatice pixelu) :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jo, je třeba zvážit, z jaké vzdálenosti. Kdyby byl monitor na těch 70 cm už těch 30", tak to je už UHD lepší, ale zatím ještě ne. Stejně tak na mobily nechápu, proč se tam dává tak monstrózní rozlišení, ale je pravda, že ten mám někdy k obličeji blíž.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hezské leč zatím drahé.
Mimochodem alespoň jsem se po ránu zasmál.
Při čtení nadpisu jsem měl nechceně u posledního slova překryté písmeno o a četl jsem to jako "jde do prdel.."

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja taky:o) Jinak skocil jsem radeji hned na posledni odstavec a uz vim, co si v dohledne dobe nekoupim:o)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Drahé??? Nezobecňovat prosím, psát jen za sebe! Na UHD a IPS a tak velké a novinka, je to pro mě!!! supr cena!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro mně je zase šuma fuk jestli je něco novinka, zajímá mě přínos oproti jiným a užitná hodnota obecně...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem to nemyslel ja taky neco nekoupim jen pro to, ze je to novinka.... Ja Myslel typicky casovy cenovy vyvoj, kdy novinky jsou nedostupne a ty dobre!!! tim spise a mnozi by dali nedockave i vice a akceptuji pocatecni vyssi ceny. A o prinosu tohoto monitoru nepochybuji :-)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

priznam se, ze jsem nepochopil, proc je pro priznivce starych pomeru stran lepsi jeste uzsi a delsi nudle 17:9 nez "cvercovejsi" 16:9. Ja osobne bych na praci preferoval 16:10, ideane neco jako 16:11-13, rozhodne ne jeste vetsi nudli 17:9.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Je to myšleno jako náhrada dvou "čtvercových" monitorů

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

3840x2400 snad ani neexistuje :/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Existuje: IBM T221 (cca 10 let v minulosti)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

cize neexistuje

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

"všem filmovým fanouškům"
Co si na tom budou pouštět? Veškerý spotřebiteli dostupný "4k" obsah bude v rozlišení 3840 x něco. Takže až si na tom zázraku něco pustí, bude to resamplované a tudíž mázlé, nebo prolezlé aliasingem.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

31 palcu na filmy? Filmovy fanousek si poridi radsi projektor, klidne i 4k.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to ale neni fanousek fajnoveho - verneho obrazu ale jen velkeho... obrazu... A musi koukat jen ve tme...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle muze napsat jen nekdo, kdo nevlastni moderni home video projektor. Ja ho vlastnim a poridil jsem ho misto televize, momentalne ho mam uz 3/4 roku a mam na nem asi 900 hodin. Samozrejmne ze na filmy se chces divat v tmave mistnosti, nemusi byt vylozene tma, mam vzdycky zapnutou stolni lampu. Na televizy se divam s normal 65w zarovkou zapnutou mezi platnem a projektorem. Nedavno jsem mel doma par pratel na Edge of Tomorrow ve 3D, vysledek - 2 z nich si porizuji projektor. I kdyz ti na platno vali denni slunnce tak je obraz koukatelny, samozrejmne ne idealni, ale to neni na jakem koliv zobrazovadle v primem slunci. Muj projektor je sice 'jen' HD, Acer HD5380BD a dneska se da sehnat novy uz za kolem £330, ale kvalita obrazu a to i ve 3D je pohlcujici. 31 palcu na filmy ma smysl jen pro nejakeho studenta na kolejich a ten si monitor za 40 tis. nekoupi. Kdo se chce divat na filmy sedic pred stolem u monitoru aby ocenil ultra HD?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale já dlouho vlastnil moderní nelevný DLP Acer 2800!!! ANSI, sice jen 1024px, ale se čtyřbarevným kolečkem s filtry a i tak tedy plynulost barev. přechodů nic moc :-(

Dokonce jsem realizoval v místních putikách i v okolí desítku kinokaváren s projektory, jedno o 15m úhlopříčky, to už byl třeba SONY projektor tuším za 120.000,-!) , ale 31" z blízka je jak 3m!!! úhlopříčka pocitově ;-)

Momentálně koukáme s mojou na filmy i na 65" TV z necelých 3m a obraz je supr hlavně kontrast!!! a jas i ve dne ;-) i když nám tam praží odpo Slunce, ale chtělo by to alespon 200" ze 3 metrů a pak by UHD smysl z povzdálí pohovky, či křesla, mělo. U 31" z blízka, a je to monitor! , UHD smysl má, a dnes je takový individualismus, že nejen studenti, ale i bývalí co již pracují jako naši 25 a 27 letí fakani, si zalezou do pokeje a čučí na web a TV je nezajímá a maj "jen" 27" monitory a jsou spokojeni jak želvy.

Ale jak říkám, velikost není vše a mě nutné blikání DLPčka vadí na oči (je to jak když pohneš hlavou prudčeji jedouc za automobilem s LEDkami vzdau...) a ani dnes mě barvy a kontrast při neúplném zatmění, se nelíbí :-(

Mám raději aktivní obraz né pouze odražený světlo, a např ab ymě západ Slunce skutečn ěoslnoval skutečně mí dopadajícím světlem do oka :-)

U projektoru je navíc "černá" pouze neosvětlená bílá a i v naprosté tmě kontrast okolí nehezky ruší jakýsi světelný přeslech - jasný objekt osvětluje i své blízké tmavé okolí, jako když u CRT TV elektronový paprsek rozssvěcoval mírně i sousední body (luminofory).

Toto se snažili výrobci negovat speciálními plátny - na jedné str. stríbrné pro lepší odrazivot, ale současvě aby nedocházelo k roptylování světla do okolí a osvětlení okolí jasným objektem, kdy mělo texturu - takové čtvercové jamky.

Ale stejně jako u CRT TV se paprsek netrefil ani do řádku luminoforů a rozsvěcoval vždy až dva řádky i okolí, natož aby se trefil přesbě do bodu..., se ani projektorem netrefíš obrazovým světelným pixelem do každé jamky na střed, ba dokonce ozáříš i 3-4 sousední... Navíc tato pláta stála od 50-70 tisíc kč!...

Opravdu je to jen na film, ale nevytěžíse z teho taková kvalita jako z Plazma TV a IPS LCD natož z UHD a dnes s ultrakontrastem a vysokým jasem. :-) Kde jsi schopek adresně ovládat každý jeden subpixel ba i pixel! Který prakticky neovlivní sousední = brutální ostrost kontur objektů :-)
Ty neostorst kontur z projektoru nevidíš neb sedíš daleko, ale není kdovíjaká a to jsem koukal nedávno na Canon za víc jak 70k kč o D 1920x1200 px (něco takového: http://projektory.heureka.cz/canon-xeed-wx6000/ )

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bla bla bla... Promitam na 100 palcu a sedim 3.5 metru daleko, obraz ma daleko vetsi jas nez plazma i v eco rezimu, normal rezim pouzivam jenom na 3d. Samozrejmne ze barevne podani neni tak presne jako na plazme nebo ips, ale cerna na ips je slabota. Barevne podani je prinejhorsim dobre, subjektivne skvele. Vim ze jsem spise vyjimka ze mam projektor misto televize, ale kdyz ma clovek na to v obyvaku misto... HD pozemni vysilani tady v UK vypada naprosto skvele na 100 palcich a selsky rozum mi rika ze vice lidi by urcite preferovalo divat se na film v hd na velkem platne sedic na sedacce nez sedic na zidli za stolem a zadne vernejsi podani barev a zdanlive vetsi rozliseni (u hybajicich se obrazku jako film) tomu nepomuze. Navic cim vetsi zobrazovaci plocha, tim lepsi pro 3d. Rainbow efekt u DLP nevidim a jeden recenzent mojeho projektoru komentoval 'gone is the rainbow effect I used to see with my old acer projector'. Uved typ toho aceru co jsi mel, ale 1024 4:3 projektor je stejne jaksi obsoletni a hodi se tak maximalne pro powerpoint prezentace a ne jako plnohodnotna nahrada televize, tento segment okupuji home video projektory a ne business projektory. Navic s input lagem pod 30ms hodne lidi na home video projektorech hraji hry. Zkus si NFS: Shift na 100 palcich a 120hz... A 3D na DLP projektoru s aktivnima 3D DLP link brylema je kapitola sama pro sebe, zadny crosstalk... Kamard pri jednom 3d demu od LG (dostupnem na youtube) musel sundat bryle protoze mu byla ta baracuda primo pred nosem neprijemna (slabsi povaha). Projektor je jedna z moznosti a v dnesni dobe financne velice dostupna, ale kdo jednou zkusil uz nechce jinak. Nevim co be me prinutilo opustit po 3/4 roku 100 palcu kvalitniho HD obrazu za cenu ktere srovnatelne velka televize nemuze konkurovat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

proti gustu zadny desputat :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jako musim uznat, ze jsi jeden z nejvecnejsich a podle toho co pises i nejzasvecenejsich diskuteru. To uz vubec nezminuji perfektni slusnost a klidnost tvojich reakci, proste rozumne moudry slusny clovek, za to velky respekt!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dik za kompliment :-) Jednak jsem slusne vychovan a druhak mi bylo uz 50... A vzdy se snazim s lidmi vyjit a nedelam jim to co nechci aby delali mi. Asi pozustatek krestanstvi ve vychove? A nepru se ale pouze prezentuji svoje osobni! zkusenosti. Jimi i argumentuji a rad se o ne podelim aby lidi nehledali "ameriku" na vychode... Proste jak to vidim ja. Ale kazdy to (ne)vidi jinak... ;-)

Take jsu z dob socialismu a jako letity zvukar jsem si musel lecos i spajet sam nejen repro (PA) ale dokonce jsme vyrabeli kopii mixpultu 24/4/4! Ale i zesilovace a kompresory a j aj...

Fotim od 10-let od flexarety pres zrcadlo Zenit TTL, dnes nic divneho foti i mala decka na mobil :-)) Pozdeji me chytla kamera (V8 a D8). Tedy audiovideofanda. Takze proto mam zkusenosti na rozdavani. Jsem z doby, kdy PC umela zobrazit nahou zenskou pouze z bilych pismenek na cernem stinitku, prokladane 50Hz...

Ty jsi zase uznal horsi vernost barev projektoru a toto mi jako fotografovi-dokumentaristovi vadilo na projektorech nejvice. Ale na film jsou jiste vynikajici a dostacujici :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Proč by to bylo resamplované. Vertikální rozlišení je stejné - 2160, takže po straně zůstanou úzké černé pruhy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To stěží. Full HD filmů s vertikálním rozlišením 1080 je naprosté minimum. Takže jak píše PV, bude to 3840 x něco, kde "něco" většinou nebude těch 2160. Leda by si to člověk dával na disk grabnuté i s těma černýma pruhama.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ja myslim ze se mylis neb u uzka nudle bude mit nosne rozliseni svisle vzdy 2160. a pokud by byla uzsi i nativne , na PC!!! preci nemusim nechat nekontrolovane roztahnout delsi stranu na max do stran ale i jen nativne a pruhy po stranach vygeneruje PC grafika :-). Je trdlo by to nechalo player zobrazit jinak ;-) Nebo u stolniho playeru kde skoro jic neovlivnis... UDH stolni tusim ani neexistuje ale toto ani neni TV ale PC monitor a na PC neni otazka jestli do jde ale pouze jak! A MPC HC to jisti ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dám rozhodně přednost resamplingu, než abych měl černé pruhy na všech čtyřech stranách, ale jestli to někomu tak vyhovuje...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na resampling si ale nemusíš kupovat 4k monitor, když ti to tu kvalitu sníží.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na BD i v TV je to 1080. Pokud to ovšem někdo grabne a černé pruhy odstraní, tak to už je jeho boj.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

presne tak pokud nebude nouma a necha nativni zobrazeni v playeru a nenecha jej to roztahnout... na doraz v jednom delsim smeru :-)

Lepsi je mit na monitoru vic pixelu o chlup nez zdroj - video, neb jinak resampluje vzdy z vice mpx zdroje na mene mpx obrazovky a nemohu to nijak ovlivnit, fakt nijak :-(

Tak je tomu dnes u vic jak 20Mpx fotografii :-( ... Porovnaval jsem ostre 24Mpx fotky na FullHD IPS TV od LG s UHD IPS TV od LG a interference pixelu dopadla mnohem hure u FullHD. Za 20.000kc s dani tak koupite dokonce 42" (i vice ale prudce draze) UHD a IPS i monitor (i TV) a take s 10bit zpracovanimbarev. Koupil jsem jiz :-)

Ma to jen dva nedostatky: nutjost zapinat i vypinat telku pouzitou jako monitoru pouze pomoci DO a leskly povrch obrazovky :-(

Nicmene filmovi fanousci oceni vetsi uhlopricky tohoto reseni monitoru z TV (i pres 84"!!!...) a mnohem vice nez vice px vodorovne, predevsim moznost prepnout krom 60Hz i na evropskych 50Hz!!!!! (PC monitory to neumi! Umi jen 60Hz = cukani pohybu v obraze natoz pri panoramovani kamerou -svenk, je to takove obcasny hruby poskoceni jak u prehozenych pulsnimku...)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

------------- ------------- ------------- ------------- ------------- ------------- -------------
V tomto pripade to resamplovane bude. Ovedom si, ze 720p a 1080p film sa sa rozoznat v podstate len na zaklade SIRKY a nie VYSKY. Zalezi totiz ci ma film pomer stran 16:9, 16:10, 21:9 ... atd.

Preto sa stretavame so 720p ripmi v rozliseni 1280x720 (16:9), ale aj 1280x544 alebo 1280x536. Co sa meneni? Jedine tych 1280 !!!!!!!!
Detto v pripade 1080p mozeme mat 1920x1080 (naproste minumum v 16:9), ale najcastejsie ako cca 1920x816 (21:9). A zasa co sa nemeni? Jedine tych 1920 !!!!!!!!

Ak ale zmenim okrem vysky aj tu sirku 1280 v pripade 720p-based a 1920 v pripade 1080p-based, ziadne cierne pruhy uz nemam, lebo sirka monitora, t.j. horizontalny rozmer ako jedine co drzalo resampl bude ine ako rozlisenie samotneho videa.

Detto sirka 4K 3840 vs. 4096.

Take video 3840x2160 (16:9), aj 3840x1632 (21:9 najblizsi nasobok 16) budu na monitore s rozlisenim 3840xHocico krasne a neresamplovane s ciernymi pasmi. Ale na monitore s rozlisenim 4096xHocico bude video s rozlisenim 3840x1632 (21:9) NUTNE a UPLNE LOGICKY resamplovane, pokial ma byt prehravane na full screen so snahou obraz natiahnut a redkovat cierne pasy. Ledaze by existovalo nastavenie "prehraj v skutocnom rozliseni" s tym ze by video bolo v "obraze" ciernych pasov, teda cierne pruhy by boli horizontalne aj vertikalne.
------------- ------------- ------------- ------------- ------------- ------------- -------------

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

šlo mi pouze o UHD video a ten zbytek do 4096 a vůbec jsem nemyslel o FullHD ;-)
U monitoru s dobrým kontrastem takové ideálně černé (generované grafikou PC) pruhy po stranách o velikosti sotva centimetr (dle velikosti obrazovky) ani nevnímáš :-) V noci pak vůbec nevidíš kde končí obrazovka, a oslepí tě pouze obraz videa o ten chlup užší, no :-) Leda by tato UHD měla velmi mizerný kontrast jak starý LCD...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Co takhle by jste udělaly soutěž o monitor? osobně by se my líbil i když asi u filmů (převážně seriálů) 16:9 bych měl ořízlí boky monitoru. U her by takový problém snad neměl nastat.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Proč je to moc. S čím srovnáváte?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Za 4K+ IPS Rgb 10bit monitor mi ta cena přijde v současnosti velmi rozumná....kupovat si to (zatím) samozřejmě ale nebudu..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Mě to přijde na novinku a ty parametry také supr cena. Avšak za 18.000,-kč jsem již koupil dokonce 42" UHD (nahradí to 4x21" FullHD monitory těsně u sebe akorát že bezešvů :-) ) a také IPS a s HDMI 2.0 a také od LG ( http://www.lg.com/cz/televizory/lg-42UB820V ), neb zatím DP zaostává a na 30Hz se nemíním koukat i na pohyblivý obraz který to tak zlimituje na jen 30fps :-(

Volitelně má z HDMI 2.0 60 ale i 50!!! Hz :-) To monitory často neumí!!! :-(

Jediné mínus této TV použité jak monitor, oproti tomuto 31" "jen" monitoru, je lesklý i když alespoň temný, povrch :-(. A nutnost zapínat pomocí DO.
Za tu cenu a na tu velikost (opravdu ani 42" není na UHD ani z blízka moc! A Windows ač zvoleno zobrazení: největší velikost, jsou stále hodně titěrné ikonky a hlavně text) to překousnu , neb zobrazuje z PC opravdu bravurně! (oproti mému dosavadnímu 37" také 10bit IPS jen FullHD) neb 37" je už moc na jen FullHD nebo naopak - na 37" z blízka je pro mě FullHD již malé rozlišení :-( Nároky rostou :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Leskly? No tak na to se musis koukat ve tme, ja mam platno matne.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nene , vpoho, testoval jsem si jej před koupí schválně ve dne za sluného dne a u výlohy a navíc pod mnoha zářivkama a velmi vysoký jas i kontrast tě tak oslepí, že jsem se neměl šanci vidět :-)

Leda až u zcela černé obrazovky bez objektů a to jen tak nevýrazně, neb jak jsem psal, je to takový temný sklo a nevýrazný odlesk. Podobně jak na profi CRT PC monitorech Compaq Professional. No nemám z teho radost, já raději mat, ale já pracuji jedna spíše večer a okno mám na sever :-)

Nicméně, mnozí tvrdí, že je to nutnost, neb i jemně broušený povrch skoro ideálně matnýho plastu , prej(!) trochu zhatí UHD neb pixely jsou opravdu neviditelné a mat by působyl defacto jko Low Pass Filter :-(

Tedy to ani ve dne (bylo při mém testu jasno a cca 14:00 SEč) není problém, ale Ty se na matne plátno ve dne (bez dobrého! zatemnění), nemúžeš koukat vůbec! :-)) Takže je ti mate k prdu :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I kdyz mam monitor matny, starsi 28" 1920x1200, tak az odejde, koupim leskly protoze ma lepsi barvy. Jelikoz se nezivim jako grafik a vernost podani barev pro me neni kriticka, preferuji porad TN protoze nesnasim IPS glow ktery je hlavne na matnych monitorech prominentni. Vratil jsem jeden LG ips matny monitor, protoze jsem si myslel ze je vadny, ale slo o ips glow. Lesky IPS acer ktery pouzivam na telku v kuchyni je na tom v tomto ohledu lepe. Na notebooku preferuji ips kvuli pozorovacim uhlum. Kdybych si mohl vybrat, chtel bych vsude oled, kvuli paradni cerne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Snad mi ještě chvilku vydrží stařičké HP LP2465 (mám ho asi 8 let) a pak hurá někam výš do 4k s víc palcema. Ten monitor jde vždy tak lehce něčím vyplnit a pomalu těch 9 virtuálních ploch nestačí :).
Zdar Max

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No já to vidím asi takhle: TV je na "koukání" a monitor na práci. Při rozlišení 4096x2160 a odečtení 3840 v X zbývá na kraji monitoru 256pixelů což dává 43mm pás. Ten pak může být využit programem pro zpracování videa na umístění svého menu. Tedy film pix to pix a ještě zbyde na menu.
Dle mého by mohl ještě obsahovat pasivní 3D (řádků je dost) a pak bych o něm začal silně uvažovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Program na zpracovani videa vypada uplne jinak http://www.grafika.cz/old-idif/grafika/images5/new_premiere_pro_cs4_inte... . Ale treba na Photoshop je to idealni. Na hry taky. Koneckoncu i na ty filmy - staci si spravne nastavit prehravac, viz vyse ta diskuse o orezavani stran.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jj, to byl jen takový první nápad co s místem "navíc". Na 8k monitoru by to šlo, ale toho místa okolo by bylo asi trochu moc :§D . Možná už takové monitory jsou nebo brzo budou. V podstatě se jedné o čtyři panely (v jednom kuse) např. NB http://diit.cz/clanek/chcete-156palcovy-notebook-acer-s-rozlisenim-3840x.... Tedy velikost pixelů už vyrobit umí. Necháme se překvapit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.