Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG Display má e-Book se solárním článkem

No neviem neviem nechať to tak v lete na priamom slnku tak asi by to umrelo ne ? :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím zda jsem to z článku dobře pochopil. Hodlají to aplikovat pod display? nebo to bude takhle pitomě vedle jak na obrázku?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pod displej tezko. To by ten ePapir musel propoustet skoro vsechno svetlo a o tom silne pochybuji. To umisteni vedle mi prijde dost nestastne. LEpsi by to bylo navrchu, kdyz je eBook zavreny a "displej" chraneny. Pak se muze v klidu nabijet. Nebo to umistit na nejake uchu, ktere by umoznilo pouziti solarniho clanku jak v otevrenem, tak zavrenem stavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pod displej to samzorejme aplikovat jde... jen ucinost by byla hodne nizka. bezne se to pouziva napr u hodinek citizen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Náhodou mě to přijde jako dobrý nápad - ještě by to chtělo absenci té baterie.
Eknihy přeci nepotřebují pro svůj provoz žádnou energii, pouze pro "listování" stránkami. Pokud by solární článek byl schopen dodat dostatečnou energii k "nalistování" příslušné stránky, tak by "kniha" mohla být levnější, lehčí a ekologičtější a mít delší životnost (vše díky absenci baterie)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OMYL - eink diplej jako takovy nepotrebuje zadnou energi, kniha (ctecka) samotna smaozrejme ale ano ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

E-ink je zajimava technologie a pridat k tomu solarni clanek je dobry napad, s trochou stesti by to pak clovek nemusel ani nabijet. Jenze je to porad strasne drahe, takze jen pro nadsence. Mnohem vdecnejsi bych byl za krabicku formatu paperbooku s cernobilym LCD, Lion baterkou, USBmini a integrovanou 2GB flash. Vic nic, aby se to neprodrazovalo a cena by mohla byt do 1000 Kc.

PatrikChrz: Bez te baterie bych to videl spatne, protoze clanek by musel mit vzdy tolik svetla, aby stihl prekreslit stranku. Co kdyby to pri male lampicce bylo malo? Nebo treba kdybys zrovna zastinil E-book svym telem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky by se mi líbilo mít to přímo součástí displeje a nemyslím, že by to bylo nereálné.
Jestli tento solární panel nabije zařízení, které vydrží běžet řekněme 2 týdny, za 4 hodiny, tak by ho měl i panel s 80x nižší účinností udržet v chodu, ne? Reálně řekněme s 10-20x nižší...
 
A technologie se zdaleka nepřestala vyvíjet, takže se v budoucnu dá čekat nejen významné snížení spotřeby zařízení / zvýšení kapacity baterií / snížení jejich velikosti a hmotnosti, ale také zlepšení solárních panelů, že?:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No bez té baterky by to bylo hezký. Solárko bych dal dovnitř vlevo na předsádku a displej vpravo. A tak by to konečně vypadalo jako kniha a drželo by se to konečně jako kniha :-) Pochopitelně by to ukládalo energii někam do kondíků během čtení, pak by energie mohlo být dost na překreslení. Stejně máte mít při čtení určitou úroveň osvětlení (750 luxů dle normy), tak by aspoň byla kontrola, zda si nekazíte oči. Otázkou spíš je, kde vzít energii na start a nalistování záložky - menu a podobnou režii, myslím, že tohle by lépe zvládl malý lcd pod solárkem, ten by nemusel toliko papat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové (marek123 , Drakor) zamyslete se nejdřív, co toje e-ink a jak funguje, než začnete povídat něco o hodinkách Citizen a umístění solarního panelu pod "displej".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máček333: Podle me by bylo lepsi do toho zabudovat nejaky prevod mechanicka energie(otevreni/zavreni knihy)->generator(piezoelektricky menic)->superkondenzator. Dalo by se cist i za spatneho osvetleni a kdyz dojdou baterky, tak na otoceni stranky bude stacit zavrit/otevrit knihu.
P.S. Oci se ctenim za spatneho osvetleni nekazi, to jsou babske povidacky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: Martin Bartoň - Nejde vôbec o ebook reader od LG.PHILIPS. V tomto prototype je jasne vidieť ebook reader Sony PRS-505. V tomto článku ide hlavne o tie solárne batérie. Takže názov článku je zavádzajúci...

Stačí sa pozrieť tu:

http://lgphilips-lcd.com/adminContain/files/(사진)%20Solar%20EBook%2021.jpg

vs.

http://en.wikipedia.org/wiki/File:PRS-505_IMG_0579.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvám se za chybný výpočet .. blbě čtu, ty 4 hodiny nabíjení stačí na jeden den provozu, a ne že nabijou celou baterku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

fajn, ale neco by krucinal meli udelat s tim designem vzdyt to vypada jak diar z roku raz dva ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.