Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

LG zakládá samostatnou divizi pro vývoj OLED

OLED jsou drahé a Samsung omezil výrobu, než technologie pokročí a půjde vyrábět levněji. LG zvolila jinou cestu a hodlá naopak výrobu rozšířit a množstvím stlačit výrobní náklady níž…

O vývoj OLED technologie se doposud v rámci LG starala divize, která spravuje vývoj a výrobu displejů. Vedení společnosti ale usoudilo, že jde o natolik specifickou záležitost, že si zaslouží samostatný tým se samostatným vedením a samostatným financování. Dala tak vzniknout divizi, která má na starost čistě vývoj OLED technologií.

Vedení nové sekce si vzal na starost stávající CTO (chief technology officer) Yeo Sang-deog, který mimo to nedávno povýšil do role prezidenta. Doposud figuroval jako výkonný vice-prezident, nové místo získal za úspěšný vývoj právě na poli OLED technologie, prodeje produktů na ní postavených a úspěchů v mobilní sféře.

Divize pod Sang-deogovým vedením převezme od ostatních všechny projekty, které s OLED nějakým způsobem souvisejí. Mezi nejvýznamnější cíle patří redukce vypalování obrazovaky a snížení výrobních nákladů. Ty jsou primární brzdou širšího rozšíření technologie, od níž se (mimo jiné) očekávalo, že bude nejvhodnějším kandidátem na náhradu plazmy.

Dosavadní cena OLED televizí je zhruba 3× vyšší oproti LCD. I kdybychom porovnávali srovnatelně vybavený 55” OLED model se 70” LCD, vychází OLED varianta na více než dvojnásobnou cenu. Protože výrobní náklady částečně závisí i na samotném objemu výroby, je prvním Sang-deongovým cílem zvýšit do konce roku objem výroby na čtyřnásobek. Jaký vliv na koncovou cenu by tato strategie mohla mít, zatím LG neprozradila.

Tagy: 
OLED, LG
Zdroje: 

Diskuse ke článku LG zakládá samostatnou divizi pro vývoj OLED

Středa, 10 Prosinec 2014 - 12:19 | no-X | Ano, během prosince.
Středa, 10 Prosinec 2014 - 11:05 | RedMaX | Jsem cetl, ze LG dostala na vyvoj OLED grant,...
Středa, 10 Prosinec 2014 - 10:29 | Jan Hamer | Dotaz: do konce roku, tím myslel autor 2014? :-)
Středa, 10 Prosinec 2014 - 08:52 | LPK | No jo, zařízla se plazma a teď nevědi co s tim...

Zobrazit diskusi