Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LG GSA-H20L (16× DVD R/RW DL, 5× RAM, LightScribe, IDE)

a co u LG casty problem s DVD-RW medii (po smazani a vypaleni v LG nejsou citelna v jinych mechanikach) ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

help, nema nekdo prosim mechaniku LG GSA H20L ? potrebuji pomoc ...
stephann@seznam.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hezký den přátelé,
můžete tedy (bez ohledu na cenu) říct která multi-LG mechanika je nej H10 nebo H20? nebo nejaka jina. (ale dostupna v shopech)? Diky moc, Dan.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

konecne mechanika LG ktora dokaze precitat poskrabane media. Ale pokial LG nedoda nejaky soft ktory dokaze testovat kvalitu este cistych DVD napr . PLEXTOOLS pre PLEXTOR mechaniky ,alebo QSUITE u BENQ , dovtedy sa k LG nevratim. mal som 4040, 4182 , 4163 a stacilo ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No zhodou okolnosti som vymenil svoje obe 4167 za H20L, aj doma aj v praci. Zatial zmiesane pocity,  dvd-ram je nespolahlive. Na oboch mechanikach, aj doma aj v praci je problem precitat alebo aj zapisat na medium. Niekedy pomoze dvdcko vybrat a znova ho vlozit, zvykne sa chytit... Dnes som dokupil dalsie media (Verbatim, Memorex a Imation), som zvedavy, ci sa chytia. Skusil som s povodnymi Emtecmi aj physical format, nemalo to ziaden vplyv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bundadj: Pokud by byl nějaký problém s čitelností takových médií, nezatajil bych ho. Normální stav je takový, že jsou média vypálená jednou mechanikou čitelná i jinde. Takový stav nastal, proto je to v recenzi bez komentáře.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj všichni mam tudle vypalovačku a pracuje bez problemu nemužu si stěžovat ,vypálený DVD-RW je bez problému čitelný (čtení jsem skoušel na vypalovačce Samsung SH-W08A)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz se nekomu podarilo vypocitat skore podle toho mistniho vzorecku? http://www.cdr.cz/a/16567/4. Nejak se nemuzu dopocitat koeficientu B. Je-li X<640, tedy celkovy pocet PIF mensi nez 640, pak vychazi pro 3 odmocninu zaporne cislo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt, DVD RAM činí téhle mechanice neskonalé potíže , měl jsem 4040B  kterou jsem vyměnil za 4166B. Rozdíl jako nebe a dudy . Zatímco na staré mechanice nebyl s RAMy žádný problém , 4166B se chová opravdu podivně , jednou médium načte podruhé ne :( ( přesně tak se chovaly starší mechaniky Lite-On , když měly načíst CD :((( .Mám firmware 1.02  , zkoušel jsem Panaconic (RAM -3X) , Optodisk (2x?), Memorex(2x ?) , zkoušel jsem je znovu fiormátovat ... problémy přetrvávajím :((((
  DVD RAM je formát , kvůli kterému jsem zvolil LG , ale 4166B  moje nároky (nároky=spolehlivé načteníé a vypálení média) nesplňuje ani v nejmenším .
(Mechanika je v záruce , takže doufám, že se čtením DVD ram přestane co nevidět úplně a já budu moci s klidným srdcem reklamovat ....)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/lge/gsa_4166b.html -H20L je zařazena k 4166B a 2166D , takl jak to tedy je ? Existuje snad již nějaký společný firmware ? . již několikátý článek o téhle mechanice a nejistoty přetrvávají :( . Nezkoušel někdo již crossflashing  ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V popisu mate, ze H20L nepodporuje UDMA4, ale moje 4166B v rezimu UDMA4 funguje, aspon podle win.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Xspy: mám 4166B a používám na ní Panasonic DVD-RAM 5x bez nejmenších problémů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže zbývá otestovat H10L, která je na konci "potravinovaného řetězce" LG (viz http://www.cdr.cz/a/16855 ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZERO:  taky bych uvítal ještě tu H10L. Bude??
PS: který z uvedených problémů by se mohl vyřešit pozdějším firmwarem? Nemožnost nastavení rychlosti čtení u H20L nebo problém s čitelností DVD-RW na jiných mechanikách u H10N? Díky za odpověď

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lubas: Teoreticky oba, ale moc tomu nevěřím. Recenzi H10L zatím neplánujeme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 stem: no, nevim jak moc to ovlivni vzorecek, ale treti odmocnina z nejakyho cisla neni az takovy problem... U druhe odmocniny to problem je, pak by vysledek byl v imaginarnich cislech. Takze podle me no problem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Roseman: No jestli to neni problem muzes zkusit spocitat treba tohle http://www.sweb.cz/w10/. Vychazi mi skore 85 a to je nepochybne blbina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

stem: jak rikam, nevim, jak moc ovlivni ten vzorecek nejaky zaporny cislo, jsem moc linej si to cist a snazit se to pochopit, ale podle ty tabulky na konci stranky je hodnoceni 0-150 jako vynikajici, tak nemas co resit? Ale mozna se pletu, chtelo by to, aby ti na to odpovedel nekdo kompetentni z CD-R...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Roseman: OK. Vynikajici budou kazdopadne ale chtel jsem nejakej spolecnej udaj pro srovnavani. Mel jsem v umyslu kontaktovat primo Mikroba, jestli by mi poradil ale pisou tam, ze na technicky dotazy odpovidat nebudou at pouzijeme forum. V predmetne diskuzi je posledni prispevek nekdy v unoru a nikdo tam toto tema neresi. Nenasel jsem to ani jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nějak je tu v poslední době moc LG, jsou i jiné značky, třeba Pioneer má teď novou DVR-111, jinak samozřejmě dík za každou recenzi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LK: S Pioneerem je to v ČR zatím dost těžké. Vlastně díky nejasnostem s reklamacema ani neni zájem to nějak moc prezentovat. Tak třeba někdy později.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zero_cdr: Proč nebude testovana H10L?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mám další poznatek:
Nevydržel jsem a tuto mechaniku jsem vyndal a dal tam jinou od kamaráda -ACER cdrw 12x8x32.
V Biosu, jsem upravil boot na: 1-CD,2-HDD,3- Flopy
V podstatě, to dopadlo ještě hůře, protože se to vůbec nerozjelo, stále to načítalo... Nechtělo se mi to znovu rozebírat, tak jsem zkusil instalaci přes Widle. Přes Ghosta jsem tam vrátil image s OS Home.
Normálně se rozfrčel instalátor, vybral "inovace systému" a bylo to. Je to OK. Ale pod Biosem, se to kouše, něco se tomu nelíbí. Ještě to zkusím znovu přes tuto H20L mechaniku.

Nenapadá vás, co by mohlo být příčinou, že se pod biosem nedaří rozjet
, nebo načíst správně to instalační CD?
Děkuji za Tipy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vie mi niekto povedat, ako je na tom tato mechanika s hlucnostou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 Harry: Neřekli jsme, že nebudeme, jen to zatím neplánujeme. V nejbližší době bude Samsung S162A, pak tu mám Plextora PX 750, a potom se uvidí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K hlucnosti, mam mechaniku doma a můžu říct ze hlučnost je dost proměnlivá. Na začátku načítání média vydává mechanika celkem nepříjemné zvuky (může se jednat o problém poze jednoho kusu ?) při čtení samotném je hlučnost přijatelná ( = mohla by být lepší ale neni to špatný).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, s Pioneerem mam neblahé zkušenosti při reklamaci, v BaSysu nejsou moc ochotný. Kdybych neměl známého, co dělá Pioneery (sice rádia, ale to je fuk) a zná se se servisákem, moh' jsem mechaniku zahodit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Harry: Liší se od H10N, kterou jsme testovali, pouze přidáním LS, což vlastně s dalšími věcmi nemá nic společného. Takže je imho zbytečné to testovat znovu. Tolik času zase nemáme.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: Nevím, ale jestli jsem se dobře díval, tak ve většině případů používá LG u mechanik s LS čipset Panasonic a u těch bez LS pak Renesas. Myšlenka, že přidání LS vlastně s dalšími věcmi nemá nic společného, je odvážná.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Duri: No já za to nemůžu, že LG mění čipsety jak fusekle. Prostě to tak je. H10L i H10N mají Renesas, 2166/4164/4166 má Panasonic, stejně jako H20 L. Renesas alias Hitachi mají LG všechny, mimo již uvedených s Panasonicem a pak také 4161 (4080 měla ještě originál Hitachi s NEC). Tož tak.
Mě naopak přijde odvážné tvrzení, že u LS to je Panasonic a bez LS Renesas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stem: Nevim, jak jsi to pocital, ale mne vyslo na zaklade tveho odkazu skore 6.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dan: No asi takhle http://www.sweb.cz/w10/. Kdyz mi sdelis, kde jsem to pokakal, budu rad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dan: Tak uz to mam. U vypoctu koeficientu B je treba po odmocneni pred vysledek vratit minus az pak pricist 40. Celkove pak vychazi 5,779793696, zaokrouhlene 6.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všechny! Zakoupil jsem tuto mechaniku a hned jsem se vrhnul na LS. Behem dvou dnu jsem nevykreslil jediny label - budto mi hlasi, ze medium neni LS kompatibilni, nebo se zastavi v 30-50% s hlasenim o zablokovanych dverich, nebo zahlasi INETRNAL ERROR a podone. Pouzivam media Verbatim LS DVD+R. Bud jsou problemy zpusobeny firmware, UDMA nebo je to cele vadne. Zkousel jsem snad vsechny verze Nera, i Surething Labelleru, mam nejnovejsi LS driver. Resil nekdo uz podobnou situaci?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak s LS som mal problémy tiež, najprv hneď ako som zapojil mechaniku to šľapalo bez problémov, zhruba po mesiaci to už nepoznalo LS DVD disk. Nasledovala reklamácia a na novej mechanike to už síce páli ale s problémami. Nedokončuje napaľovanie obrázku a padá. Dúfam že noví firmware to vyrieši. Taktiež pri zápise z disku na disk bufer lieta ako bláznivý čo na inej napalke tiež nerobylo. Takže také zmiešané pocity. Každopádne zápis je však výborná aj čítanie je zdá sa v poriadku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prave vcera som kupil tri mechaniky LG v Ageme:
4167,
H10AB (v skutocnosti je to H10A, ale cierna - black)
a H20L
Mozem povedat, ze H10A a 4167 mali chip Renesas, i ked H10A bola novsia a tiez mali rovnaku konstrukciu hlavy,
zatial co H 20L mala chip Panasonic a uplne inu konstrukciu hlavy
Navyse H20L podla NERA vyhlasovala, ze nevie testovat chyby C2, ale mozno je to ken chyba komunikacie...
Misojogi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, dnes jsem si pořídíl tuhle vypalovačku a hned ji zapoji.
Bohužel nejsem schopen přivést k životu LS. Mám nero6.6.0.8 a cover desinger 2.3.0.34. Když se snažím spustit z CD soubor LS_HSI, tak se mi objeví hláška:Update_shell_command property must be set on te command line. Můžete mi prosím někdo poradit? Předem díkec

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: mrtvolkar
Nainštaloval som NERO6.6.0.16, inštaloval toto: http://www.cdr.cz/files/software/Ahead/LS_Update_1.4.62.1_.exe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: kaukaz
díkec, už to maká

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Řešení pro všechny, kteří mají H20L a desku s NForce 3 nebo 4 čipsetem - neschopnost mechaniky dokončit LS label (internal error), a/nebo padání při pálení odstraníte jednoduše - odinstalujte nVidia IDE driver.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ako ste na tom so zatazou pc pri paleni? Skusal som 2 ks h20l v roznych pocitacoch (amd, intel), rozne softy (nero, alcohol, palenie priamo z win) a pri napalovani je zataz procesora okolo 60-70%. Nehovoriac o tom, ze napalit nieco na dvdram tak, aby to bolo citatelne je vyslovene umenie. Aj ked palenie prebehne v poriadku, po vybrati a opatovnom vlozeni media je toto uz necitatelne. Obe mechaniky boli kupovane v rovnaky den, je mozne, ze to bola akasi blba seria - ine ma fakt nenapada... Zajtra im ich pojdem pekne otrieskat o hlavu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hoj, je teda pravda ze drivespeed s ni nijak nehne..? nebo jiny SW..? nelze VUBEC nijak snizovat otacky a delku chodu motoru..? Pokud ne, jak dlouho se to v "defaultu" dlouho toci a jak je to hlucne..? A jeste: pokud koupim uplne holou mechanku, lze nekde stahnout aspon ten RAM driver? diky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prsk: Stačí se kurnik přečíst tu recenzi!! O DVD-RAM driveru je tu na serveru snad pět kilo informací, jen si to najdi, objevíš i ten driver.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IPO: asi ti to jede v PIO módu, tedy přes procesor.Pokud víš,jak máš připojenou mechaniku (primár,sekundár) tak, koukni na aktuální režim přenosu ve správci zařízení (ovládací panely->systém->správce zařízení->řadiče IDE ATA->primární (sekundární) kanál IDE->upřesnit nastavení->zařízení 0-master (1-slave)->aktuální režim) pokud tady bude  PIO mód,zkus nastavit režim přenosu na DMA a uložit a restartnout.Pak se opět koukni.Pokud bude znova PIO mód,jako že asi bude,odinstaluj ten ředič (primární nebo sekundární-podle připojení mechaniky) a pak po restartu znovu nainstaluj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DURI: Dik za help, vcera sa mi problem podarilo odstranit. Naozaj ta mrcha sla v PIO mode! Ono s tou H20L to je divne, v kazdej masine sa to po pripojeni automaticky da do PIO. Na inteloch 925XE a 945PE sa mi ju podarilo rozbehat jedine pripojenu na extra RAID radic, pri zapojeni na onboard ani za svet. Nepomahali najnovsie ovladace, reinstall, proste nic, jedine ten extra radic. Na nForcoch stacilo odskrtnut fajku a natvrdo nastavit UDMA2 a ide to. Uz neviem ktory bios to bol, ale ten dokonca pri bootovani hlasil velky warning, ze mechanika nie je ATAPI compatible, co je uplna haluz. Ale zjavne LG manici nieco nevychytali tentoraz :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prsk! Měl by si zkusit ještě InCD! Pokud máš Nero, nájdeš ho na instalačným CD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chlapi zdarec, koupil jsem si mechaniku H20l a chtel jsem ze zeptat jestli se da na ni stahnout upraveny fw na rychlejsi cteni dvd-video (dvd-+r) jak je to treba u necu... Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A hlawne FW na region free .. A jako tresnicka ABY UMEL ZPOMALOVAT pres drivespeed :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslite, ze nekdy dorazi k nam H10L?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má niekto aj pozitívne ohlasy k tejto mechanike? Chcem si ju kúpiť ale pochybujem. Je až taká zlá? Do akej mám potom investovať? Vďaka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne sa tuto mechaniku na chipsete Intel 82801EB nepodarilo UDMA rozchodit vobec. Bezi mi to iba v PIO mode. Nevie mi niekto, prosim, poradit? MB je Epox 4PDAI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MajoZ: Ani s návodem, co uvádíme?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám H20L 5 dní kúpil som k nej 25 DVD-R Benq 8x ale idú napáliť len 4x: Možno to budúci firmware spraví. Ale viem, že LG (staršie dáta výroby, napr. 4020 alebo tak nejako) na tieto médiá palia v pohode 8x. A vraj v super kvalite. Vie táto mechanika " overspeed " alebo niečo podobné?
Mal som predtým Pioneer A07XL ale buď vekom alebo novými médiami po sebe nedokázal prečítať - DVD+R8x Memorex A Imation. Mám obavy aby som nedopadol rovnako ak s LG.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PROSÍM POMOZTE mám tuto vypalovačku jenže jsem si ji koupil v bulk balení bez šroubků ale hlavně bez ovladače na LS můžete mi někdo pokytnout tyto ovladače?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.nero.com/nero6/eng/System_Requirement_Updates.html
Ty Ls z CD mi stejně nešly nainstalovat :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám ji 5 dní. Vypálil jsem asi 30 filmů, 10 dvd dat a nějaké audio, vše na verbatimy. Sem spokojenej s vypalováním , všechno funguje jak má. Je to už moje 4 LG a za rok so zase koupím LG. Myslím , že Vaše problémy lze vyřešit, výměnou vadného komponentu, který se nachází mezi židlí a klávesnicí. Howg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FALCON: Navíc k dostání i na tomto serveru!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Sanchez 4GHz : Stahnul sem to, nainstnul sem ale v neru sem nic novyho nenasel...furt newim

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shanim LG GSA-H10L, nevite nikdo kde ji sehnat, nejlip v CR? Dik

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kupil som si ju a sa mi nezdá otváranie dvierok. Aj Vám najprv tak cukne a potom vystrelí dvierka? Páliť som ešte neskúšal ani LS. Ide na DMA2. A bol som prekvapený až do smiechu mi išlo keď som ju videl... oproti starej 4163-ke strašne maličká.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to FALCON: no já nevím co přesně to má teda dělat, ale v NERU v tom okně vypalování je akorát v záložce různé položka Lightscribe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FALCON - s timhle problemem jsem se taky chvili kakal, pac jsem koupil bulkovou mechnu. Po prolezeni spousty for a ruznych pokusu s instalacema jsem dospel k tomu, ze musis mit Nero aspon 6.6.0.15 - ale pozor!!!, pokud mas starsi verzi Nera, tak ti nepomuze ani upgrade na novejsi. Ja jsem nakonec zasel zpatky do kseftu, koupil za pakatel OEM 6.6.0.17 a je to tam! :). Ovladac pro lightscribe pouzivam 1.4.62.1, s temi novejsimi byly nejake problemy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, koupil jsem si LG H20L a nejsem s ni moc spokojen. Ma problemy se ctenim CD, stalo se mi ze jsem musel CD 5x vysunout nez se chytla. Zkousel jsem Verbatim , GigaMastery a dalsi (R i RW palene na teto mechanice i na jinych), ale vetsina se na poprve nechytla. Nevite nekdo co s tim? Mam WinXP+SP2, XP1800+, 768 MB RAM, mechanika bezi na DMA-2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aalda: Software? firmware? čipset?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám 4166B i H20L na dvou různých počítadlech. POtřebuji nějak tyhle křápy donutit, aby mi pálili CD rychlostí 4x. Minimální, kterou mi nabízí Nero je 16x a v CloneCD když nastavím rychlost na 4x, tak to stejně pálí 16x. Potřebuji něco, čím bych tomu vysvětlil, že to chci pálit skutečně 4x a ne víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wimpy: A skousneš fakt, že to třeba i nejde? Mrknio na naše recenze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, to je blbý. To je asi tak praktický, jako auto, který nejede míň než 120km/h. A co kdyby šel do tý mechaniky menší datový tok? Tak to jako zmrší médium a spadne to?
Když tam půjde datový tok třeba jen 700KB/s, co to udělá? Zkoušel to někdo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wimpy: Proč by se měla vyrábět mechanika pro rychlosti zápisu, pro jaké se již dávno nevyrábí média? Barviva jsou uzpůsobena pro určité rychlosti zápisu, a pod 16× to na CD-R pro rychlost zápisu 52×, nebo 48× nebude to pravé.
Pokud však z nějakého důvodu nemůže být použita normální rychlost zápisu (specifikace mechaniky a média), nastoupí technologie proti podtečení bufferu a OPC, takže se média se nezmrší, jak píšeš. Ano, zkoušíme to pravidelně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mechanika je haraburda, kopu CD mi nečíta, divne cuká dvierkami pri otváraní a ničí nové CD na začiatku napaľovania alebo jednoducho ich označí za vadné a vyhodí chybu. Vymenil som ju len kôli Light scribe za Teac a horko som zaplakal nak jej kvalitou. Skúšal som Nero 6.6.0.12 teraz mám nero 7.0.0.0 ale problém sa nevyriešil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Joop: To máš ale špatné nero. Tam bylo spousta chyb. Použij nejnovější verzi!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, mam problem s H20L, pri vypalovani je vse v poradku, ale jestlize necham po vypalovani skontrolovat data, vzdy mi to ukaze minimalne dve chyby(Obsach sektoru se neschoduje s originalem) vse funguje jak ma.. Mam dat vypalovacku na reklamaci, nebo bude chyba v mem pc, ci softwaru..?? Dik moc za radu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Co je lepsie? LG GSA-H20L alebo Pioneer DVR-111D?? Neviem sa rozhodnut

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: dík za odpoveď ale na veci to nič nemení jednoducho mechanika je haraburda, číta len niektoré CD a DVD. Kamarát si sučasne kúpil tú istú mechaniku a obidve sa správajú rovnako. Kôli reklamácii nechcem meniť Firmware aby som skúsil či sa to nezmení. Má dva mesiace tak nech sa stará predajca.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sami si haraburda. Tato mechanika je to najlepsie co je dnes k dostaniu. NIC LEPSIE NIEJE! A vsade na webe ma vynikajuce testy!

Tak oprav ten srot medzi monitorom a klavesnicou, alebo si zober tie CDcka citat k inej mechanike. A potom povedz ci sa vobec nasla taka co ich precita, lebo podla testov je H20 v sucasnosti to vobec najlepsie na citanie na trhu.

hawk

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,
 
mám prosbičku ohledně Lightscribe na H20L. Nějak mi to nefachá a nevím proč.
Původně jsem měl Nero 7.0.něco a nešlo to, stáhnul jsem ovladač na Lightscribe 1.4.89.1 nic.
Pak jsem aktualizoval Nero na verzi z tohoto testu (tj. 7.0.8.2) a dal starší ovladač pro lightscribe 1.4.74.1 a stále nic.
V coverdesigneru mi náhled vůbec nejde a při pokusu o tisk mi to napíše: Parametr není správný :-(
V Soubor - Předvolby - Lightscribe se mechanika ani nedá vybrat.
Neporadíte někdo prosím. MOC díky.
 
Todoo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Todoo: Prodejce ti prodá Nero (číslo) se kterým to pojede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobne pouzivam tuto mechniku s firmware verze 1.01,Nero posledni CZ verze stazena z tohoto webu-aktivovana,a lightscribe ovladac-utilitu 1.4.97.1 pro vetsi kontrast stazeny take z webu lightscibe.Vse funguje bez problemu.V Neru cover designeru mohu vypalovat lightscribe motivy.V systemu se hlasi jako Ultra DMA 33 komunikujici zarizeni.Tedy zadne PIO,jak si stezuji ostatni.To vse na nFORCE 4 ovladacich PATA radice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam tuto napalovacku a vsetko funguje az na Light scribe, stale ked pali obrazky na DVD tak v polovici vyskoci Error, ze mechanika je zablokovana. Kde moze byt problem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cinges: Pak jí reklamuj!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli má někdo problémy s H20L, vyměňte firmware. Ve Win2003 jsem nevypálil nic, CD se načítaly pomalu. Po výměně šlape OK.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ouha uz viem kde bola chyba dal som na radu jedneho typka, a pomohlo, bolo to niekde mozno aj tu. Treba odinstalovat IDE drivery v mojom pripade to je od nVIDIE. cize rovno som si nahodil novy win xp, a ked som instaloval maticnu dosku na ktorom su aj tie nove IDE drivery, tak som ichvynechal a potom som nainstalovalUpdate light scribe 1.4.97.1 a potom Sure Thing 4 SE, a potom to fakčilo jak pila uz som ich napalil asi 5 a bez problemov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj mám tuto mechaniku a kromě toho že hučí dost nahlas a pomalu načítá, ještě mě zlobí při vypalování na DVD-RAM. Při jeho vytažení mi háže někdy chybovou hlášku o špatném médiu v mechanice, které se nejde nijak zbavit. Mám nový firmware 1.01, ale zajímavý je že na stránkách LGE.COM o ní není ani zmínka. POradíte mi někdo co s tím?díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Santiago: Čím to pálíš a na jaká média?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jake mate zkusenosti s palenim, je lepsi palit DVD+R nebo DVD-R? Cena medii je stejna, jak je to s kvalitou u teto vypalovacky, nejaky nazor?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Harry: O kvalitě je právě ta recenze! Tys jí nečet? Jinak je jedno na co pálíš, pokud to není jedno tvému stolnímu přehrávači.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Santiago: z nicoho nic tie iste problemy! Cita uz iba CD, nijake DVD, ani lisovane! Zacalo to problemami pri nacitani RAM medii. Do 2 tyzdnov uz nijake DVD.
Upgrade firmwaru to neriesi.
Uvidim ako dopadne reklamacia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čau, po výměně firmware a znovuinstalaci IDE driverů, šlape mechanika v poho.Nejedná se ale určitě o nejpovedenější mechaniku kterou LG vyplivla. Načtení média trvá zbytečně dlouho.
Co se týče lightscribe pálím s nejnovějším driverem + upgradem na kontrast za pomocí SUEthing label. Při vypálení na kvalitu The Best je obrázek stále poměrně světlý. Nevíte někdo jak upravit kontrast, abych nemusel média pálit na dvakrát? Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V Nero CD-DVD speed chcem otestovať kvalitu napáleného DVD, no nejde to. Nemám ani vysvietené tlačítko ZAČATEK. Poradí niekto?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

okmiro: Zápory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nevyrieši to nový firmware_

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nevyrieši to nový firmware?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

okmiro: toť otázka. 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na oficiálnych stránkach nie je nový firmware, no na nete som našiel nový firmwer 1.01. Nainštaloval ho už niekto? A aké má s ním skúsenosti?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

okmiro: Co ten firmware dělá najdeš přímo na tomto serveru včetně jeho samotného.
BTW Firmwarem to dle mého rozchodí těžko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V hodnoteni sa pise, ze ma nekvalitny zapis na 8x DVD+RW. Ani ma to neprekvapuje, moja LG GSA-   4163B mi aj z najnovsim firmaware napaluje Imation DVD+RW 8x tak, ze po sviznom uvode o pol  minuty neskor zacne rezonovat a spomli napalovanie na 3x! Testoval som 5 kusov a vysledky boli pri vsetkych rovanke. Takze je kludne mozne, ze mechaniky LG maju vseobecne problem z 8x prepisom. Skoda, ze po urcitom case uz nie je pre starsie modely novsi firmware. Dochadza tak k situaciam, ked napr. DVD+R 16x medium Philips moze palit len 4x.  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, mam dost zavazne dotazy k teto mechanice.
1. pri kontinualnim cteni vse OK, pri seekovani cela mechanika velmi silne vytvari razy - hazi to celym pocitacem. Je to vada nebo vlastnost, pripadne ktere "moderni" mechaniky toto nedelaji?

2. pri instalaci (zkusebne jiz do dvou skrini) vznika velmi velka mezera at uz z pohledu zepredu, nebo i uvnitr skrine mezi mech. a uchytnym plechem. Nevim, zda reklamovat skrin nebo tuto mechaniku (globalni nedodrzeni norem rozmeru..??) a zase pripadne, ktere "moderni" dvd emchaniky maji oficialni rozmery (na sirku, rozumime si - ktere nebudu muset podkladat, abych neohl plech skrine)..?? Treba Nec, Sony,... dekuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ak niekomu ide na nervy, ze tato napalovacka ma zamerne obmedzenu rychlost citania DVD Video, tak moze skusit na vlastne riziko patchnuty firmware, ktory som vytvoril a zatial s nim nemam ziaden problem, pricom DVD Video cita 16x a DVD Video DL cita 12x ...
stiahnut ho je mozne z mojej stranky http://uhlik.sk/?page=h20l a pre jeho flashnutie mozete pouzit flasher z firmware 1.01 ( http://www.cdr.cz/dvd_rekordery/lge/firmware/gsa-h20l/GSA-H20L101(EW).zip ), kde staci cez Browse vybrat moj patchnuty firmware ... kedze je moj firmware odvodeny z RPC1 verzie, tak zaroven tento patchnuty firmware odomyka pouzitie vsetkych DVD regionov ;) ...
dufam, ze kazdemu dobre posluzi ;) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jste na tom s čitelností na jiných mechanikách? První LG mi nepálila DVD-R, 16×DVD+R Verbatim sice vypálila, ale jinde nešla přečíst celá. Po výměně mi 16×DVD-R Verbatim vypálí a jdou číst  jinde, ale ta DVD+R jsou na tom stejně, ačkoliv sama po sobě je přečte v pohodě. Vypáleno 8× ta DVD+R čitelná jinde jsou, ale s problémy. Zdá se mi, jako kdyby to nebyla vada konkrétního kusu, ale spíš jako vůbec vada zápisu na DVD+R 16×. Ještě mám nabídnutou výměnu za NEC 4571 (ale to je LabelFlash a já potřebuji čmárat na CD, kde jde jenom LightScribe).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

čau, jde vám tato mechanika zpomalit např. při přehrávání filmů - aby nehučela jak když startuje stíhačka? Zkoušel jsem to přes DriveSpeed i přes CD Bremse a obojí mi nefachá. Jaké máte zkušenosti? Poraďte mi prosím kdyžtak nějak jinej prográmek, díky moc...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim Chcem sa spytat na jednu vec ,ze aku znacku CD lightScrible,berie tato LG GSA H20L napalovacka?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LG Nenačítá data co stím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

691202: Asi tam žádná nejsou. Čoveče, copak na todle je možný nějak rozumně odpovědět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam stejny problem, koupil sem NEW PC  deska ASUS P5W Deluxe -i975 a nenactu a nevypalim nic. Pripojim u kamose a zadny proble. Neni to Chipsetem na desce?? DIky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a zkousel jsem ji na jinem PC a bez problemu precetla a vysmahla. Prosim poradte :-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AAA: čipsetem to asi nebude, ale ovladačema pro něj by to být mohlo. Možná i nějaký software pro UDF zápis (Roxio, DFDForm, InCD, InstantBurn) se tam tluče. Vyzkoušej i ASPI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tuším sa tu len skladujú skúsenosti a rady prichádzajú nájdu len sporadicky; takže moja skúsenosť je že na DVD-R aj +R 16x Imation mi machanika+nero vôbec neponúkne rýchlosť 16x ale ako najvyššiu len 8x. Médiá DVD+R 8x Emgeton ktoré sa pýšia "najvyššou kompatibilitou so všetkými napalovačkami" mi nenapálilo poriadne ani raz - všetky prerušilo s chybami (CD-R tej istej "značky" berie).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také jsem mněl problém.
LG nechtěla vypalovat spoustu značek.
I když jsem mněl DVD 16x nabídla mi jen 4x a v polovině to zkolabovalo.
Když se mi podařilo něco vypálit tak to neviděla.
Po dlouhém trápení jsem zjistil že LG musí byt jako první (Primary)
Už to šlape OK

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ligftscribe-obrázek po vypálení je příliš světlí da se to nejak vyřešit.Dík

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím v recenzi se píše že pálí kvalitně na DVD ale já mám uplně jiné zkušenosti. Každe DVD co s ní vypálím tak jde sotva přečíst v téhle mechanice. Jak mile dám DVD do jiné mechaniky tak při nejlepším se DVD čte pomalu a s chybama. Používám DVD-R verbatim 16x. Nemáte někdo stejné zkušenosti. Je tohle na reklamačku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fatrix: Upgraduj firmware a kup si nějaký Taiyo Yuden media.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím - taky jsem si tuto mechaniku nyní koupil. Mám problém že mi nechcevůbec ve wxp64 načítata ani vypalovat RAM média. Už jsem zkoušel různé ovladače pro x64 ale zatím bez úspěchu. DVD i CD tam je vše OK, čte i pálí, ale RAM diskly ne a ne. Může mi někdo pokud možno laicky poradit? Moc děkuji předem.

Vitek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vitek1: Vypalovat DVD-RAM kde? V čem? Jako diskety?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám túto napalku už asi 2 mesiace a podpora médií je dosť zaujímavá. Na Verbatim 16x (úplne jedno či +-) napaluje 16x s chybami, ale 8x bez chýb. Na Imationy +16x páli aj 16x aj bez chýb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, s Verbatimkama mám problém taky, jakmile jsem vypálil na 16xDVD + nebo - 16x tak s chybama, 8x to šlo bez chyb. problém jsem měl i s CD Verbatim, musel jsem ho několikrát vysunout a zase zasunout dovnitř než se chytlo. Dal jsem ji na reklamaci, ale problém je stejný i u nové mechaniky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim...taky mam problem s palenim Verbatim DVD-R 16x a koukam, ze nejsem jedinej. Myslel sem si, jestli to nemuze byt pocitacem(Celeron 1,7, 512 RAM), ale obcas se nejake povedlo:) s 12x lepsi, ale stale problem, az 8x funguji bez problemu, ale paleni trva 35min. To je normalni? Musim zkusit jina media... ahoj a dik za odpoved.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mate: Jenže tobě to 8× nevypaluje ani náhodou. Většina lidí, kteří nadávají na kvalitu zápisu šestnáctirychlostních disků si to způsobuje sama. Buď tím, že rychlost zápisu nesmyslně brzdí nastavením, nebo ji mají zabržděnou vlivem pomalého režimu přenosu. To je i tvůj případ, jedeš v PIO módu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cao lidi. ja teda nevim - uz jsem vystridal snad postupne 7 ruznych LG s dvd-ram ale jen jednou se mi podarilo rozjet dvd-ram driver a formatovani. Jinak se driver nainstaluje, ale potom dvdfom nahlasi, ze nemam zadnou dvd-ram mechaniku. v neru kdyz to palim jako dvd-r tak rekne ze pali 3x, ale potom hned napise skoro 3/4 hodiny na vypaleni dat. hledam po netu nejake info, ale nic konkretniho jsem nenasel. Pouzivam W2K a vzdy zkousim driver na ciste instalaci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim Vas tady vsechny nejak nezvladam zprovoznit na teto vypalovacce Lightscribe v neru 7.5.9.0. uz nevim co s tim. mam i nejnovejsi ovladace na LS a porad nic a pritom na nero.com pisi ze to LS podporuje. Dika za odpovedi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

damm: Já bych řekl, že tvé Nero není zas tak zcela legální. Prostě nemáš to správné registrační číslo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

prave ze je legalni az moc.  pokud tam instnu nelegalku 7,2,3,2 Eng tak je vse ok a starsi ovladace LS verze 105. jakmile to preinstnu novou 7590 a  tak je to ok do prvniho restartu PC pak uz v ls neni vypalka videt. i kdyz dam nove ovladace LS 140  takm nic, uz me z toho jebe. opravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

damm: Tak zkus support. I já bych rád znal řešení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vedel by mi niekto povedat, aky je rozdiel medzi typmi LG GSA H10 a LG GSA H20 a LG GSA H12 a LG GSA H22? Nejak sa z toho neviem vysomarit. Dik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Palic2: H10 a H12 (H12 je hardwarově stejná jako H10, jen s rychlejším zápisem na DVD+R, DVD-R a DVD-R DL) jsou s čipsetem Renesas, dvacítková řada používá čipsety Panasonic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Palic2: Možná ti nejvíce napoví stránka, o které jsi asi ještě zatím neslyšel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cafte.... po kupe tejto napalovacky mi bez chyby slapala asi tak dva mesiace... zrazu mi nechce
nacitavat ziadne CD... pri DVD ziaden problem.... uz som skusal aj preinstalovat Nero a presiel som
aj nastavenia programov, no nikde som nenasiel zamietnutie citania CD... poradte, kde mam este
a co vlastne hladat?.... vdaka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

yeyko: Ani v DaemonTools?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím všechny! Mám tuto vypalovačku LG GSA-H20L a tento problém: dosud četla zcela bez problémů všechna média, ale ted mi nechce načíst dvouvrstvá DVD, s některými CD má problém taky, dokonce i prázdná čte velice dlouho nebo je vůbec nenačte. Co můžu dělat? Podporuje přece všechna média. Vyměnil jsem datový kabel a nic se nezměnilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Armik: Jestli tam nemáš něco ala StarForce a ta media za něco stojí, asi bych to reklamoval a nic vic neresil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem ji taky hodil na reklamaci. I s novým FW 1.01 nečte po zahřátí žádná CD. Při reklamaci vyšlo najevo, že nejsem jediný kdo s ní má problémy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj lidi,
mám tuto mechaniku a tento problém, možná to s ní ale nemusí souviset.
Pokusím se popsat potíže a omlouvám se za rozvleklost příspěvku...

Před dvěma dny jsem si koupil v Alza.cz XP PRO, SP2b-OEM. Mám však vážné obavy, že NĚCO není v pořádku.

Při instalaci trvá neobvykle dlouho, než se načtou ovladače v úvodu instalace. Je to ta šedá lišta dole. Během velmi dlouhé doby, cca10-20 min /jen tato část!!!/, pomalého načítání jednotlivých ovladačů, skončí instalace hláškou : "Soubor- symc8xx.sys je poškozen" nebo "Soubor- usbehci.sys je poškozen" a pod. "Instalaci nelze dokončit"
Po každém pokusu o novou instalaci si najde něco jiného. Ovladače načítá cca 10-20min! Nikdy to nejde dokončit!!!

Zkoušel jsem pro porovnání použít jiné instalační cd od kamaráda /se stejným OS ale NEORIGINÁLNÍ/ a načítání ovladačů je bleskové, cca po 1,1/2 min mohu pokračovat další částí instalace.
Když jsem to instal. medium reklamoval, předemnou to nainstalovali do počítače celkem bez potíží. Zkusil jsem to doma dát do notebooku LINX a tam taky OK.
Nemáte někdo podobnou zkušenost? Mechaniku jsem "neflešoval".
Děkuji za názory.

Nebo dělám něco blbě já?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Maron: Zkus vyměnit RAM (nebo vyndej moduly, pokud jich máš víc a nech tam jen jeden), může to dělat vadná paměť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Maron: No a naswitchovaný to máš dobře? Master/slave? Co kabel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DVD jako "SL" a HDD jako "M" na jedné kšandě. Jiná možnost není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta LG GSA-H20L bude asi zralá na reklamačku.
Pokud jim to pošlu, asi musím dopravné/poštovné platit já, že???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím, mám ji také a problém s pálením na DVD-R Verbatim 16x (koupeno ve spindlu, kde je napsano Advanced Azo+). Vypalovani probehlo v poradku, ale spadlo to pri verifikaci. Vypalovacka ani DVD Toshiba placku nechce precist, nicmene v NB mi to kombo mechanika precte (nezkousel jsem zkopirovat vse).
Otazka zni - jaka je hranice, kdy je mechanika reklamovatelna? Existuje vubec nejake rozumne meritko kvality?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejhorsi vec jaka se mi kdy dostala do rukou ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj lidi.Chci vám jen říct,že H20L je asi zatím největší šmejd,jaký jsem kdy měl.Zprvu,asi tak dva měsíce šlapala dobře,pak si začala vybírat disky,pak přestala pálit 16x,postupně i 8x a teď mi pálila jen 1,5x,výsledky testu NERA 7-děs a hrůza,při pálení 2x- zatížila procesor 94%....atd..Takhle se chovala i ta první,nejdřív dobrý,pak hrůza.Teď mám H42N a zatím dobrý.Takže si myslím,že hledání nějakých chyb v NERU a pod.je zbytečné.A ještě něco-asi se na nich hodně podepsal FLASCH FIRMWARE,takže pokud máte novou,radím,nechte jí jak je a žádný FLASCH(poslední 1.02).Zdravím všechny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím a připojuji kritiku na tuto mechaniku. Zprvu vše o.k., ale filmy na DVD-R vypáleno 16x (na certifikované) se ke konci sekaj. Teď nebere vůbec DVD+RW (nepozná je) a ani CD (R i RW (pozná, ale nevysmaží)). Zkoušel jsem i měnit FW.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tiez mi filmy na DVD-R Sony vypalene rychlostou 16x asi od 75% zacnu sekat a ku koncu je to vylucne nepozeratelne! Pritom film na DVD-RW Imation rychlostou 4x je napaleny bez chyb. Zacal som teda i na DVD-R uprednostnovat rychlost 4x. I ked to trochu dlhsie trva, ale napalene filmy su bez chyb, idu (zatial) bez problemov citat na roznych mechanikach i stolovych prehravacoch! Uvidim, dokedy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam H20L 8 mesiacov a pred tyzdnom mi prestala citat niektore dvd media, ktore inac moja druha GSA 4040B mechanika cita absolutne bez problemov. Nakolko sa k tomu dnes pridal aj zvuk ako z cirkularky rozhodol som sa do nej pozriet. Hned po rozobrati som si vsimol uvolneny kus plosneho spoja, ktory sa dotykal motorceka. Po jeho utiahnuti rusiaci zvuk sice zanikol, ale to nic nemeni na tom, ze je to jedna z najnepodarenejsich mechanik vsetkych casov. Uz viacej asi nikdy nekupin znacku LG a hlavne nie MADE IN CHINA.
[URL=http://www.zshare.net/image/4039922fe2ee9b/][IMG]http://phi.zshare.net/t...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skutečně jeden z největších šmejdů co jsem doma měl. Naštěstí už je v reklamaci, snad se to bude rešit opravou výměnou nebo vrácením peněz. Je to už má druhá LG, obě byly v reklamaci.Kamos mela taky H-20l, reklamoval ji, dostal tusim H-50l a ta mu pro zmenu neni schopna vymazat RWcka :D. LG palicky jsou imho proste v soucasne dobe to nejhorsi co muzete koupit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

možno tu bola nejaká vyššia zmetkovitosť čo sa týka kusov, ale za 3 roky pomerne častého napalovania mi slúži táto napalovačka stále dobre (klop-klop), bolo treba akurát na začiatku dať nový firmware aby spracovala všetky médiá (napr emgeton predtým nevypálila); DVD+R -R +RW -RE, DL +R rôzne známe značky (Memorex Verbatim Sony Imation Philips...) - všetko takmer 99,9% úspešnosť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.