Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Marketing 2.0: Lžeme už zcela nepokrytě - aneb jak je to s 1,2mm rámečkem monitorů LG

JJ peknej to podvod, ale tak lepsi nez vypit metylakohol..

Hlavne ze EK/EU resi jakej tvar musi mit banany a okurky (zrejme o tom zrovna rozhodovalo par feministek..), ale tyhle svinarny se dejou stale a vyrobci si piskaj. LG naparit pokutu a zadny s*ani, jeste ulozit povinnost zaplatit zakaznikum cesty do, z a opet do obchodu (pripadne postovne) kvuli vraceni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trochu vedle - informace o banánech je zastaralá, už mohou mít i v naší banánové republice jakýkoliv tvar, velikost a zakřivení
pokud jde o to poštovné, tak ta povinost tu podle § 598 Občanského zákoníku je, akorát se o ní prodejci samozřejmě nešíří (takže účtenku z pošty a zaslat k proplacení a trvat na něm)
viz.např.: http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/component/content/art...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pekny, ale ten monitor by preci nebyl vadnej, musel bych ho podle me vracet ve 14denni ochranne lhute, coz uz nikdo neproplati a navic bych mel ztratu za dopravu a cas do obchodu a z nej, kterou dle toho zakona nikdo platit nemusi.

Co se tyce bananu, tak je to mozny ale jeste pred rokem, co jsem byl na Kanarech, tak mistni male sladke bananky mohli vyvazet jen do Spanelska a zemi mimo EU, tak jako tak kdyz nekdo schvali takovouhle pitomost, jak muze ridit unii..samozrejme ti nasi hlavouni jsou stejny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestliže výrobce deklaruje vlastnost, kterou produkt prokazatelně nemá pak se jedná o klamavou obchodní praktiku. Zákazník má právo na vrácení peněz včetně nákladů které mu s vrácením výrobku vznikly.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano s vracenim, ne se samotnou koupi. Navic to sice selskym rozumem je klamava reklama, ale ve skutecnosti je to k soudu, vnejsi ramecek 1,2mm to fakt ma, jenze nikde nebylo psano, ze to ma jeste vevnitr nekolik mm cernyho ramecku. Takze je jasny, ze zakaznik bude prinejmensim nakrklej, protoze to kupoval hlavne kvuli tomu vnejsimu a o vnitrnim se dovedel az kdyz to zapnul, ale vyrobce teoreticky nic neporusil..je to jak rikam svinarna a od LG bych uz nic nekoupil, kdyby EU byla k cemu, tak bych snad veril ze s tim jde neco delat pripadne, ze se tohle a podobny cunarny vubec nestanou. Zajimalo by me, kolik lidi by dnes hlasovalo pro vstup do EU, ci jeste lepe o opusteni unie, zadnej mamlas z Bruselu by uz nenarizoval jak se maj a nemaj jmenovat cesky vyrobky, zkoncily by prihlouply dotace EU, ktery stejnak slouzej jen k tomu, aby je mistni hlavouni a jejich poskoci rozkradli a Schengen, kterej realne znamena jen to, ze k nam se dostava spousta "nezadanejch" a my stejnak musime zadat jako jediny z EU o viza do Kanady a k tomu v EU sme povazovany za menecenny a radsi si na hranicich proklepnou nas nez Svycary, ktery v EU vubec nejsou..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ses mimon. nevim co tady pletes banany (navic vubec netusis o co v te "kauze" slo) a EU.
Na obalu vyrobku je obraz az ke kraji coz evidentne neodpovida realite a jedna se o podvod. Muzes to hodit prodejci na hlavu a podle posledniho vykladu zakona je ti povinen zaplatit i postovne (14 denni lhuta). A vsadim boty a dobrou povest :), ze tohle by mel soud vyresene za 5 minut...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

neshoda popisu výrobku se skutečností je také vada - tudíž je to reklamovatelné
s tím časem na nákup asi bohužel, leda se domáhat náhrady škody soudně

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim jestli to v tom nevidite, ale vyrobek preci opravdu ma 1,2mm ramecek a vyrobek se s popisem schoduje, pac ten vnitrni ramecek nikdo z pochopitelnyho duvodu nezminuje:) to ze na fotkach a krabici je obraz pres celou plochu, je svinarna, ale soud by to nemusel brat jako stezejni, design a vzhled vyrobku na fotkach se vzdy dokrasluje a realita se ve vetsine pripadech lisi (v restauraci vam taky neprinesou stejny jidlo jako je v listu na obrazku, a auto co si koupite taky nebude vypadat presne tak jako v reklame, taky se vzivote neoholite tak dohladka jako v reklame a nikdo se jeste nesoudil) proste LG by u pripadnyho soudu reklo, ze obraz roztahli co nejvic pres plochu monitoru aby byl lepe videt nebo urcite nejakou mnohem sofistikovanejsi vymluvu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

*shoduje

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

obchodní vztah bych neměl s LG, ale s prodejcem, takže podle toho se rozhoduji o způsobu objednání a dopravy. u monitoru, který se nedal předvést na pobočce, jsem si připlatil za kurýra, abych jim to mohl narvat v případě fake do špic
s takovouto vychcaností v popisu jaká je u LG nemám zkušenost, zatím jsem si takhle nenaběhnul
kdysi mne v HifiShopu při vracení zboží stáhli o "manipulační poplatek", dnes bych se přel i o něj

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blabol

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to tvuj nazor... ponech si ho. muj nazor je, ze soud by prezentaci na obalu bral v potaz a to, ze vnitrni ramecek nikdo nezminuje by byl NAOPAK!!!! hrob pro LG resp. prodejce u pripadneho soudniho sporu. Protoze tim co? Klamal zakaznika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda Jirko tyhle dva komentáře čtené za sebou vypadají při prvním pohledu na docela slušnou schýzu, naštěstí jen při prvním. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Diky Jiriku. A muzes mi tedy prosim vysvetlit o co slo? Rikal mi to jeden pestitel bananu na Tenerife, moh kecat ale v mediich to s bananama a okurkama bylo, navic nevidim duvod proc by si to nekdo vymyslel. A zminil sem to jako jednu z absurdit co z EU vylejza, pokud to neni pravda, tak jich je stale dost (bioslozky v palivech, nazvy vyrobku napr. pomazankove maslo, atd.). Jinak opakuju to uz potreti, hezky ze ti vrati pripadny postovny, ale pokud pojedu pro vyrobek na prodejnu pak domu, tam zjistim, ze ma dalsi skrytej ramecek a jedu to vratit, tak ti nikdo ty tri cesty a ztracenej cas nezaplati. Jasny za 5 minut a kdy by k tomu preliceni od podani zaloby doslo, za 5 let:) ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je jestli si je od nich někdo objednává - jsou menší, křivější a kromě lepší chuti i dražší - možná síla zvyku obchodníků >14cm a předpisově zakřivený jak to mají zákazníci rádi za nízkou cenu.
http://www.tyden.cz/rubriky/nazory/glosar/banan-eu-jasa-smim-byt-krivy_9...
http://neviditelnypes.lidovky.cz/evropa-smesna-narizeni-eu-09g-/p_zahran...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak díky aspoň tobě! Sice s těma banánama a okurkama je to tedy už pasé, ale bylo to tak 14 let! (od roku 94 po 08) to sem ani nevěděl, že tak dlouho. Ještě když se podívám na ostatní ptákoviny v tom druhém odkazu, co EU má na triku, tak myslím, že moje pohrdánní unií není zase tak mimoňské..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je to byrokracie jako každá jiná a se vším všudy - Sirů Humphrey Applebyjů tam bude povícero

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je pravda, že Evropská unie stanovila normu týkající se velikosti a kvality banánů, která harmonizuje dosavadní nejednotné národní normy, jež komplikovaly obchodování. Neznamená to však, že by se malé banány měly ničit či zahazovat, pouze to, že patří do jiné kategorie než banány velké.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vím, že to sem nepatří, ale přesto se zeptám !!

Mám 2x lcd 1280x1024 + bych chtěl připojit ještě jeden 1920x1080 na kartu s eyefinity - systém zapojení mi je jasný, ale nikde jsem se nedočetl zda je NUTNOST mít všechny 3 monitory STEJNÉHO rozlišení (u dvou monitorů bezproblému funguje rozdílné rozlišení). Jde o pracovní PC takže hry jsou pasé.

díky za rady a omlouvám se za OT

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To by mělo jít - stejné rozlišení není podmínkou. Ale pozor, alspoň jeden monitor budete muset mít připojen nativně přes DisplayPort.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

o DP vim to je mi jasné, ale trochu mě zarazil faq u AMD:

AMD Eyefinity technology currently provides access to three main resolutions for compatibility reasons.

The highest resolution that may be activated is restricted by the highest resolution on any individual monitor. The lowest resolution is a “safe mode,” based on 800x600, that can be activated if something is amiss. The middle resolution is automatically chosen by the driver to fall somewhere between the highest and lowest, and it’s made available to individuals who want to enlarge their desktop for visibility reasons.

Custom resolutions are not supported at this time, but may be in a future AMD Catalyst™ driver release.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Umm Eyefinity je o tom že vám spraví z rovnakých displayov jeden veľký
i.e. z troch 1920x1200 vám spraví 5760x1200 / 3600x1920
Tzn. že Extended Desktop vo Windows vám bude fungovať
Fungovalo by aj Eyefinity ale ostatné monitory by sa prispôsobili monitoru z najnižším rozlíšením

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je to to Eyefinity? Vzdyt k podpore vice monitoru me vzdy stacili obycejne windows a grafika co mela dostatek pripojnych bodu... proste normalni multi-monitor setup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Co je to to Eyefinity?"
Je to funkcia od AMD pre ich karty. Má slúžiť na dokonalejšie rozdelenie obrazu na viac monitorov. Dokonca aj stereo zvuk môže byť na každom monitore iný.

K tomu LG monitoru by ma len zaujímalo či ten 10 mm rámček obsahuje pixle, alebo je to len kus umelej hmoty. Možno bude stačiť obraz len roztiahnuť :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je tam kus plastu. Je to zretelne i na tom videu, kdyz je monitor vypnuty. Je tam videt tan 10mm "lista".

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

díky za osvětlení, doteď jsem používal vždy jen 2 monitory a tak bylo vše v pořádku (jen 2 výstupy) no a nevěděl jsem jak to je s tím třetím, tak abych neudělal nějakou blbost - díky za odpovědi a za rady

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Urcite jde treti obraz prevzorkovat (hral jsem stalkera na 3 monitorech). Byla tam hromada nastaveni, nevzpominam si presne, ale s podobnou situaci rozhodne pocitaji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S pravděpodobností blížící se 100 % musí mít monitory stejné rozlišení. Já mám dva monitory - 1680x1050 a 1920x1080 a zkusil jsem na nich Eyefinity. Sekundární fullHD se přepnul do 1680x1050 a nic jsem s tím neudělal. Je to škoda, protože ten rozdíl 30 bodů na výšku bych klidně na jednom oželel a při rozlišení (1680+1920)x 1080 by střed byl na fullHD monitoru, takže by se to dalo na hraní i použít :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle problém není nic nového již před 30 lety se v různých diskusích mezi lidmi co se odborně zajímali o různé technologie říkalo pokud šlo o prezentaci parametrů výrobků že papír snese vše.Problém je v zákonech kde jsou dle mého záměrně ponechány díry že by proplul Titanik které za pomoci právníků vám díky různým výkladům a nejednoznačné metodice měření mohou nalhat beztrestně prakticky cokoli.Pokud nastane situace že by to mělo naději na žalobu budete stát proti setnině právníků kteří se postarají že spor bude trvat léta a vy si uvědomíte že náprava ztratí smysl protože daný objekt sporu se už nevyrábí.Vytrvání v takovém sporu vyžaduje velké morálněvolní vlastnosti a sebeobětování na což se výrobci spoléhají nejvíce.Je to vlastně velmi dobře vymyšlený systém podobný tomu že když z jednotlivce podvodem vytáhnu 10 000 000 Kč tak mám na problém zaděláno ale pokud podvodem z každého z 10 000 000 lidí vytáhnu 1 Kč tak mi to téměř jistě projde.Nedělám si ilusi že by se to mohlo někdy změnit,spíš očekávám další zhoršení.Výrobci do toho lobbyingem investovali příliš aby od této praktiky upustily a proč také když to vynáší že.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proto maji v USA ty hromadne zaloby.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blabol

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím, že chyba se stala někde v tej komunikaci.
Grafik prostě dostal fotky monitoru. "Nalepil" na ně obrázek plochy až k rámečku. Marketing si toho všiml a vymyslel pohádku o červené karkulce a 1,2mm rámečku. A ze špatně vybrané masky ve photoshpu máme marketingový průser. :)
A nebo myslíte, že to v LG udělali záměrně? Já o tom pochybuju.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V clanku neni nic o nejake pokute v radu alespon miliard. Cili jim to proslo, tak proc by nemeli lhat priste zas? Takze podle me to zamerne je. Az bu kazda firma donucena za sve lzi platit, tak to delat nebude, ale to dnes nehrozi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten panel skutečně má (navíc) 1,2mm bezel krom toho 10mm skrytého. Pohádka o 1,2mm rámečku tedy nemohla vzniknout dodatečně jako omyl. Pokud budeme předpokládat, že nešlo o úmysl, pak se jedna část firmy napálila marketingem druhé části firmy. Což by nebyla o moc menší ostuda - pokud se vlastním marketingem nechal oklamat samotný výrobce, pak bezesporu jde o velmi klamavý marketing :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že klidně mohla vzniknout jako omyl.
Fotograf prostě vyfotí vypnutý monitor. Grafik na něm nevidí ten skrytý 10mm ráneček a nalepí tam obrázek na celou plochu.
Pak to uvidí marketing a ... tadááá.

Vážně si nemylsím, že tak viditelnou chybu by někdo vypustil záměrně.
Pracoval jsem u OEM výrobce. Na parametry na krabicích se velmi dbalo. Oni moc dobře ví, že si nemůžou dovolit průser. Tohle si jinak než jako omyl nedokážu vysvětlit.
Mylsím, že někomu v LG bude hodně horko, že tohle prošlo kontrolou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne tak

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V korporacich velikosti LG uz se staly i podivnejsi veci. Vzhledem k tomu jaka strasna improvizace nekdy marketingovy materialy jsou, bych nebyl zase tolik prekvapenej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak im treba, teda tym kupujucim.Maju sa naucit objednavat si tovar az ked je na trhu a nie kym ho este nikdo nevidel. Ved co by sa im stalo keby si to kupili o tyzden neskor?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto nedorozumenie by sa malo uz uviest na pravu mieru. V skutocnosti ide o chybu firmwaru, nova verzia je uz na ceste. Z OSD nedopatrenim vypadla volba posuvnika pre volbu sirky okraju a je nastaveny napevno na default 10mm. V novej verzii nebude problem rozsirit obraz az k okraju. Snad by niekto neveril, ze by si take nieco marketingove oddelenie LG mohlo dovolit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je myšleno jako vtip? Podle vašeho výkladu by to LCD muselo mít odhadem o dalších 100pixelů více, aby to v tom kraji mohlo po "úpravě FW" zobrazovat nějaký obraz.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jj, slo o mystifikaciu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemáte někdo zkušenosti jestli se to týká i jejich nových televizí (třeba model 42LM760S)? Podle infografiky mají taky obraz až úplně ke kraji a jen ten kovový rámeček. Teď vidím, že se tomu nedá věřit. V kamenném obchodě jsem na ni ještě nenarazil, tak nevím...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vyzera to byt rovnaky pripad
http://www.youtube.com/watch?v=966ohU4MTRo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam 47LM660S a je to stejný podvod. Všude na propagačních materiálech uvádějí cinema display s ultra tenkým rámečkem a o tom skrytém černém se opět nezmiňují a na fotkách vidět není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pri miere podvodov, klamstiev a mlzenia marketingu v celom segmente zobrazovadel, ma toto uz nemoze prekvapit. Aneb nekonecny kontrast a 1ms odozva ftw.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.