Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lian Li PC ­V2130 – Z Číny do Humpolce

10kg hliniku, to ho tam musi byt teda fest .... jinak cena toho hliniku tak kolem 4kil ..... zbytek marze. To je fakt uchylarna, by me zajimalo, kdo si to koupi. Kdyby jeste dnes nekdo nejak sperkoval CASE, protoze by se domnival, ze je to znamka punku, tak si tohle jiste nekoupi ..... a kdo by chtel skutecne bytelny case, tak sahne po necem tower-rackovem za pulku ......

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Ano, koupis 10 kg hliniku a pres noc ti z toho zcela sama a zadarmo vznikne skrin :-)

Uz jsem videl ledacos, ale povazovat za celkove vyrobni naklady pouze cenu materialu ze ktereho je vyrobek vyroben a zbytek automaticky povazovat za marzi jsem jeste nevidel. Ve skutecnosti na tom bude pomerne velky podil rucni prace pri montazi a jak je vidno nesklada se skrin pouze z hliniku.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ono to <code>BTJ</code> nakonec neznamená <strong>B</strong>abička, <strong>T</strong>a <strong>J</strong>ediná, nebo tak něco. Ta taky vždycky, když „šetřila“, říkávala: „<em>práci nesmíš počítat</em>“ ;-).

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

OMFG, ty diskuze tu jsou uz fakt jen odpadni zumpa ..... proste jsem napsal, ze je to neuveritelne predrazena skrin, ktera vubec neodpovida ani designem, ani kvalitou a kdyz bych chtel fakt kvalitu, tak koupim prumyslovy tower .... ale to hold minusarum nikdo nevysvetli, IQ tykve .......

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

„ jinak cena toho hliniku tak kolem 4kil ..... zbytek marze“
A co teprve výrobci procesorů, cena toho kousíčku křemíku, pár gramů mědi a plastové destičky je několik korun… zbytek marže?

Nebo takový BTJ má hodnotu asi tak stovku :-)
http://chemistry.about.com/b/2011/02/06/how-much-are-the-elements-in-you...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stovka je moc - spíš mi to připmělo ten nekorektní vtip "prošoupaná rohožka za 3,50"

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pekna bednicka ale tolko penazi sa strrati jedine v nejakom ultra masnom higend workstation builde z CF/SLI + 4K / 3 LCD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Case s dvířky už nikdy, s těmi je pořád jen otrava.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaka musi byt delka napajecich kabelu od zdroje? Mam doma Fractal Design R2, pojme max ATX desku a musel jsem kupovat jiny zdroj, s delsimy kabely (puvodni 35cm, novy cca 50cm). Do tehle bedny mi tech 50cm prijde malo, pokud chci vest kabely zadem. Ted si i trochu zafnukam, na webech meho oblibeneho i neoblibeneho obchodu se v podstate nedoctete jak maji zdroje dlouhe napajeci kabely. Kdyz mate stesti, tak je na netu nekde recenze, kde se o tom pise.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nehlede na to - o kolik je tohle vetsi, nez takovej Fractal? Prijde mi to podle obrazku tak nejak stejne velky, jestli je to vetsi, tak ne o moc a cena je 3x takova, pricemz kvalitou to muze byt rekneme zcela srovnatelne. Takze za co se vlastne plati? Pro koho je to urcene?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

vazne chces porovnavat fractal design a lian-li?? ne, ze to neni jine hriste, to je uplne jiny sport :))
bracha ma fractal design, plechy tenky, perforovana bocnice (kurva proc?? bez ty perforace by to bylo aspon elegantni a melo by to i lepsi tahani vzduch), a celkovy dojem je jako bych vzal neco od eurocase, fakt to vypiplal po mechanicky strance a hodil cerny matny lak ...
muj lian-li case je nadherne provedeny, s detailama, nikde nic netluce, nevibruje, absolnutne precizni prace, jak venku, tak i vevnitr ...
postavit ty skrine vedle sebe a zaroven je zkoumat, tak by rozdily byly jeste patrnejsi ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Fractal Design Define R2 neni z tenkych plechu. Perforovani na boku lze jednoduse zaslepit dodanou vystelkou. Patrne jsi tu skrin ani nezkousel vyhledat na netu a jiz ji odsuzujes. Nechci se ji zastavat, mam ji a tezko ji budu hanit. Nemam to ostatne zapotrebi, dela presne to co jsem chtel, ackoli umisteni sachty s diskama za predni vetraky povazuji za kontraproduktivni, ale tohle nevyresil ani Lian-Li se svym hlinikem. At je mu v Humpolci dobre. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ok, perforaci zadelam dodanou vystelkou ... a jak to bude vypadat?? ta perforace furt bude na tom boku a furt to bude kazit z designu ty bedny ...
nebavil jsem se o teto jedne skrini, tu jsem nevidel, bohuzel uz nenajdu co to je za typ presne bo maji prekopany stranky a vse premenovany, ale tu jsem si teda prohlidl poradne jak to severani maji poreseny a opet, na lianli to nema ...
tu tvoji skrin sem si nasel na google images a jako at uz plech pod deskou nebo kose na disky maji na sobe prolisy, ktery se pouzivaji ke zpevneni plechu aby se neprohybal, coz u staryho chieftecku nebo ted lianli vubec neni ... u bocnic prevence prohybani je udelana tak, ze vrchni a spodni lemem ohutym dovnitr, opet u chieftecku a lianli e e ... tim chiefteckem myslim stary, ne ty novy sracky ...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, že Lian-Li je s designem někde jinde. Uvnitř má vetšinu skříní též promakanou a ceny má vysoké proto, protože je to žádané zboží a neprodávají tolik kusů. Otázka vzhledu byla i u mě volbou kompromisu, bohužel, ideální skříň si nosíme jen v hlavě.
Asi to již nemá smysl, ale nějaké odkazy na FD Def. R2 jsou zde:
http://www.fractal-design.com/home/product/cases/discontinued-products/d...
http://www.bit-tech.net/hardware/2010/01/15/fractal-design-r2-case-review/1
http://www.silentpcreview.com/fractal-r2
Řada výrobců vyrábí i levnější skříně, které nemohou z principu být tak kvalitní a trochu si tím kazí pověst u dražších, lepších kousků. Jinak řečeno, kdyby Tvůj bratr dal za skříň to co ty za Lian-Li, tak k této diskuzi nejspíš nedojde. :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Kvalitou srovnatelné? To nemyslíš vážně. Asi jsi nikdy neměl v ruce kvalitní skříň a tak považuješ za kvalitní ty tenké "plecháče".
Tohle samozřejmě nejsou skříně pro náctileté hráče, je to workstation skříň, kam narveš nějaké Xeony, Quadra a diskové pole s 5 a více disky do Raidu. Při ceně těch komponent je vyšší cena této skříně jen drobnou položkou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale zrovna třebas například http://www.czc.cz/fractal-design-define-xl-r2-pearl-black/124640/produkt , kterých mi poslední dobou proslo par rukama, mi neprijde jako nejaky nevalitni plechac.
Disku do toho das docela dost taky, je to bytelne, tezke jak krava :-), a stavel jsem do toho pocitace, co staly okolo 50k, takze taky nic pro nactilete hrace :-)

Ale ja to NEVIM, prislo mi to tak, tak jsem se zeptal, v cem je to tak jiné a lepsi...

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

-design je naprosto ošlivý
-cena přemrštěná (za takovou cenu už by tam měla být robotická ruka, která HW sama namontuje :) )

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

strasny kousek toto..starej dobrej cosmos 1000 tohle strci 2x do kapsy - vazi skoro 2x tolik a pritom 2x min stoji :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.