Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mac Pro v nových konfiguracích s až 12 jádry

nemá v nadpisu být "s až 12 jádry"?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky mě ve škole učili, že 6 + 6 = 12.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FXD. Díky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No Apple vzdy nadsazoval svuj vykon, treba tvrdil, ze G3 nebo G4 je nejak super vykonna ... a nemala ani na 1GHz iP3 (G3) ... a Athlon uz jim utek uplne ... oni totiz uvadeli vykon z IBM POWER, ale zapomenli rict, ze maji osekny CPU, ktery IBM pouzivala tez ve slabsich RS/6000 ...
Mimochoem IBM POWER G3 byl jejich 1. CPU, kteremu stacila k uchlazeni vzduchova turbina, predchozi musela chladit kapalina ... co ze to chladilo G3 ... psiv ? ... no tak presne takovy byl rozdil ve vykonu.

Je to neco jak ti hlupaci z EU, kdyz vypocitavali navratnost usporne zarovky:
Vzali tridu A1, ktera stoji tak 600kc a vice, malo zere a vydrzi nejdele, ale cenu vzali z aususu za 80kc ... pritom je jasne, ze klasicka wolframova zarovka je jak vyrobne, tak nalsedna reciklace levnejsi ... a to prosim ta uspora neni ani takova, takze nakonec je wolfram levnejsi a kvalita svetla je lepsi ;-)) ... ne ty stroboskopy a vyzarovani v osekanem spektru ... coz ve svem dusledku nici oci a zpusobuje unavu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Oni pocitali s recyklaci? Myslel jsme ze aby jim ty zarivky vysli levnejsi museli pocitat s tim ze se ty zarivky vezmou, nalozi na lod pamatujici druhou svetovou a ta se nahodou potopi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-D
Však je jasný, že je to jen ekolobby, aneb jak si zase namastit kapsu... Neříkám, že není třeba lidi hlídat, pro korunu udělaj všechny prasárny světa, ale tohle je stejný jako fotofarmy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nezamenovat ekolobby a lobby vyrobcu usporek jako Osram, Philips, ... . Predpona "eko" se jako zasterka hodi na ledacos ;) No a jak se toho chytne byrokracie, tak to zuraduje a dost blbe se meni smer. Viz. ekopaliva - ekologove protestuji, ze to urychluje kaceni pralesu a zvysuje cenu potravin ... , ale uz je to rozjete, zakomponovane do doporuceni, dlouhodobych zavazku, etc.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ono hlavne nezamenovat ekolobby a ekology. Skutecni vedci nemaji na lobovani cas, penize ani chut.

PS: A zakladatel GreenPeace doporucuje jako zdroj energie jaderne elektrarny. Protoze neni blby a dobre vi ze jaderne elektrarny jsou ekologictejsi nez uhelne a ropne a ze jenom z vetrniku a slunecnich farem se civilizace neutahne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdybychom měli věřit navyšování výkonu dle tiskových zpráv Apple od roku 1980, tak by si jejich průměrná sestava hravě poradila se superpočítači z TOP500. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

G3 je pěkně stará historie, ale s G4 měli pravdu, díky Altivec který ten procesor obsahoval to bylo dělo. (na dobu kdy se používal). A pokud jde o chlazení G3, G4 tak většinou stačil pasivní chladič (mrkněte se dovnitř nějakého prastarého Mac počítače). Jo to G5 bylo jiné kafe :) Ale celkově tyto procesory neměli takové problémy s teplotou jako AMD. Jak to bylo s řadou Power (kterou Apple nepoužíval) nevím. Ale celkově ta architektura měla řadu výhod, jinak by po ní nesáhnul i MS a Sony. (jasně že po jiné větvi procesorů)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, G4 jsem zkousel, kompiloval jsem program ve fortranu a alivec jsme pri kompilaci zapnul, navyseni vykonu sice bylo, ale vykon zdaleka nedosahoval AMD Athlon 1.3GHZ (+1.6GHz) a jeho SSE a 3Dnow etc ...

Dale jsem zkousel JohnTheripper v C++ a taky slabota .... ono vedeli, proc opustili PowerPC (G3,G4 etc ...)
... zase kdyby presli na plnohodnotnou arch IBM POWER, tak jsou na tom celkem dobre ... no pravda, ten CPU topi asi vic, nez x86 CPU ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem měl přesně obrácené výsledky testů G4 vs. Intel a AMD. A ty testy jsem dělal s kolegy v práci, kteří nejsou žádní fandy Apple :) Bylo to rok po uvedení Power Mac G4. A kluci to testovali na x86 procesorech co jsme měli na prodejně nejvýkonější.

Ale něco jiného byl grafický výkon, Apple tradičně grafické karty dost zanedbával (sláva za přechod na Intel platformu). Plnohodnotná POWER platforma by ne desktop počítači moc význam neměla. Právě proto, že IBM neměla zájem o další vývoj G5-G6 tak Apple přešel na Intel. To bylo tehdá řevu v apple komunitě :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IBM vzdy tvrdilo, ze hodla pokracovat, spis nehodlali dela uz ty osekane mrzaky, ty uz opravdu nedelaji a zcela opustili tento segment lowend CPU

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

dnes uz se, co se tyce uspory energii, vyplati i ta aususova usporka za 80kc. ale riziko zamoreni zivotniho prostredi rtuti z nerecyklovanych usporek je uplne jina otazka...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nevim nevim ale na apple.com neni o 27" imacu za 999 dolaru ani slovo :) kdyztak me navedte... diky ! nasel jsem jen za 1999 dolaru coz je docela velky rozdil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jestli ono to není tím, že my píšeme o LED Cinema Displeji a ne iMacu. Nicméně 24palcový tam maj za 799, tedle bude v září ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz jsem to take nastudoval :) takze se omlouvam.Me zmatl ten design.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mac pro vzdy byl jeden z nejpredrazenejsich pocitacu (nepocitam-li ruzne pozlacene designove nesmysly) a nova generace v teto tradici dal pokracuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty ve, ale ta hliníková kastla, ty ve, a operačák v ceně ty ve, a ten dyzajn, ty ve, je naopáč supr výhodný!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kups i to z Ciny a dej do toho normalni desku ... jako ze v tom je normalni deska ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji zajít k nějakému prodejci, co má Mac Pro na pultě a požádat ho zda vám dovolí nahlédnout dovnitř. Všiměte si jak se takový case rozdělává, jak co pasuje a jek je to celé uspořádané. Kde je chumel kabelů, kde co přečuhuje a zavazí :)) "Normální deska" v tom také není, ale samozdřejmě se jedná o klasické PC jen s EFI místo BIOSu.

Většina našinců si to určitě nekoupí, ale je to jako u auta. Někde zvednete haupnu a udělá se vám zle, a jsou firmy, kde je to tak vymazlené, až je radost pohledět.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

předražený? v porovnání s čím? s v tuzemsku prodávanou nabídkou nebo s profesionální konkurencí?

Stačí se se podívat na zahraniční servery, vzít HW stejné stroje od jiných výrobců a stejného provedení. Připočíst adekvátní SW, který Apple dodává s počítačem a pak porovnávat. Zase tak velké rozdíly nenajdete, a Apple nebude nejdražší.

Tím netvrdím, že Apple prodává levné mašiny. Pokud jde o kancelářskou práci nebo hraní her, tak určitě není výhodný. Ale napsat, že je předražený je také nepravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase někdo, kdo se nechytá, možná se budete divit, ale v přímé konkurenci, na rozdíl od ostatních Apple výrobků, bývá MacPro NEJLEVNĚJŠÍ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.