Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Matrox Extio F2208/F2408: 8×LCD a 5×USB až 1 km od počítače

Pěkný, pěkný - akorát že na rozdíl od toho ethernet káblu si asi málokdo natáhne tu až kilometrovou optiku svépomocí. Ale rpo komerční nasazení jako třeba info stánky někde na letišti nebo v jiných rozlehlých areálech - proč ne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to by infostankari velmi rychlo skrachovali :D Na toto sa velmi tazko hlada uplatnenie v komercnej sfere prave kvoli vysokej cene, ktora sa tu mespomina, no je hodne cez 2000 EUR pokial viem.

Najde si to miesto napriklad tam, kde interne meracie a prevodnikove karty z prosteho technickeho dovodu musia byt umiestene mimo rezijneho ci obsluhoveho pracoviska.

Ako kvm by to muselo mat desatinovu cenu a opticka sietovka medzi dvoma pc vratane druheho pc aj sw vybavy je tiez daleko lacnejsia.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hmm ... takze radeji terminal ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Statem placeny urady/kancelare to budou mit prvni, vsak ty ovecky dole to zaplati formou dani.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ee nekoupí, musí se šetřit takže na MPSV se kupují jen pro každý Úřad Práce Cisco switche za 120 000,-/kus a k tomu za 150 000,-/kus dohledová licence pro firmu, která je za dohled placena (anect - aby s tím neměli tolik práce).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to nestalo majlant, tak bych to videl jako nahradu za vodni chlazeni a podobne nesmysly. Tedy ve smyslu, ze bych pocitac soupnul do jine mistnosti a hluk neresil. Tady jedine z ceho bych mel trochu obavy (krome latence, ale to snad maji vyresene), je propustnost tech USB. A pak koukam bude trochu problem se zvukem. Jsou videt jen analogove vystupy, coz by znamenalo integraci nejake podradne zvukove karty, ale doufam, ze to dokaze prenaset i digitalni zvuk a vyvest opticky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz nad tim tak premyslim, tak by se mi to vazne libilo. Neni nejaka dostupna cesta jak po rozumnem mnozstvi vodicu vest cca 10 m, ci alespon 5, 2x DVI/DP/HDMI, digitalni zvuk, par nezavislych USB2, ciste pro sichr i P/S2 pro mys a klavesnici. Ty ostatni veci, jako firewire ci eSATA uz bych ozelel. Teoreticky vzato by to, az na to USB slo udelat vsechno obycejnymi kabely, jenze bych mely dohromady v prumeru 5 cm a dost by to nadzvedlo prahy:-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

koncept - PC ve špajzu a ticho v obyváku provozuji už roky. trochu blbě se shánějí 7m kabely a na 10m se už projevuje rušení od souběhu a křížení vedení datových kabelů s napájecími. PS2 kabely jsou v pohodě, VGA 10m má na CTR trochu duchy a na LCD se projevuje chvění šedé plochy, DVI levný kabel je nepoužitelný - chyby, rozpad obrazu, nedetekování monitorem (budu zkoušet jiný s ferity a vedením dál od 220V), USB si vystačím s 4,5+2m (existují i kabely s aktivními prvky), FW 5m v pořádku (dtto). s DP nemám zkušenost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj problem je ale v tom, ze to je na hrane moznosti (DVI, USB) a i tam kde delka nevadi (FW, opticky zvuk, PS2) je porad problem s tim, ze 2 kabely k monitoru, minimalne 2 USB kabely, optika na zvuk, to je docela svazek. Kdyby to slo prohnat jednim kabelem, siti nebo optikou, tak by to bylo o dost lepsi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Byl bych za takove reseni ochoten dat tak 5 tisic. To odpovida nejakemu lacinnemu vodnikovi, nebo lepsimu chladici na procesor, skrini,... plus nejake uspore.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skrz HDMI jde obraz se zvukem na 10 M v pohodě. Sám to tak provozuju. Největší problém je USB, tam bude asi nutné nasadit aktivní prvky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by tohle fungovalo bez problemu, tak by to cenove bylo ok http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=80184 .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>běžný franta uživatel: HDMI 10m - obyčejný kabel s ferity nebo něco speciálního? má souběh nebo křížení s 220V?
>>Erkil1452: jj krabička na optice se všemi potřebnými porty by se hodila - třeba někoho napadne udělat něco pro Thunderbolt. Ten má být časem na optice, konverze z DP->DVI je možná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám poměrně drahý Profigold, ale zároveň mám důvodné podezření, že by to fungovalo i s levnějším káblem, jen ho sehnat... i ten můj Profigold už se v obchodech přestal objevovat, tipuju že kvůli mizerné poptávce. Obrazovka, do které HDMI vede, je napojená na jinou elektrickou zásuvku, dokonce na jinou fázi, než počítač.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta kartička do PC je do desítky a ten box přes 50. Je to opravdu do profi sféry, podobně jako většina ostatních stávajících Matrox produktů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sitove konzole nejsou nic noveho, dela to vice firem, v te optice vidim problem, nevim co je to za protokol a zda se to da prohnat switchem ... protoze 1km je prdlajs, ze jo singlemode jde mnohem dale a je mozno to zesilovat (repeater) .... tedy pokud to je nejak standardizovane, dalo by se to bez multiplikatoru a zapouzdreni cele komunikace prehant preba pres FC ethernet ... jako to delaji treba CISCO director, ze tahnou IP/FC(dikova pole) pres jednu lajnu ... jinak je treba bud drahy multiplikator (ne ze by to cisco nebylo drzasi;-) ... ale kombinuje FC a ethernet switch) a nebo 2 lajny ... v priade FC 2lajnu ... s cico na SingleMode ale s cisco staci 1 linka ... umi to posilat tam i zpet pres jeden najednou ;-)) ... dokonce to umi i vice frekvenci, tedy neni treba modulovat do jedne vice veci ... uzasna tot vec ... ale vetsina inteligentnich reseni pracuje s protokoly a kdyz je nezna, muselo by se to zapouzdrit ;-((

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a samotne Cisco riesenie (FC + Eth) by ta vyslo 6x drahsie ako tato jedna krabicka.
Nehovoriac o tom ze kazdy switch by ti cestou pridal 5-7 ms latenciu. Ale zase keby to slo cez nejaky standardizovany protokol, alebo zapuzdrene do Eth/IP, a routovatelne ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo pani, tato Vasa diskusia mi vnukla, ze uplne idealny je na to Thunderbolt. Je v tom obraz a na ten pci-express zavesit zvuk PS/2 USB2 pripadne dalsie drobnosti a je vystarane, uz len aby to niekto vyrobil .... jeden kabel na vsetko, alebo este lepsie jeden monitor do ktoreho pripojim toto harampadi ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo to by bylo ideální - hned dostává Thunderbolt smysl. dnes vyvést všechno na 10m od PC je docela balík kabelů, některá rozhraní vyžadují aktivní prvky a jinde se projevuje rušení

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo a ked dalsej generacii bude optika, tak ani ten 1 km nevidim problem ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Matrox Extio F1420
stoji kolem 60ti litru, pocitam, ze bez dane, takze za tohle bude kilo nejmin. Realna cena je tak do 5ti tisic za cele kombo s kartou, za vic to nema smysl do zadneho sektoru. Jedine vyuziti vidim pro pripojeni pocitace na dalku (rekneme 10-20 metru do jineho pokoje, kvuli tichu). Nedokazu si predstavit nejake realne vyuziti takoveto veci at uz kdekoliv. Ten kram je celkem velky, to uz je lepsi dat tam primo PCcko a ne to tahat pres optiku nekam z prdele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Matrox Extio F2408 - 3235 USD, PCI Express x1 fiber-optic interface card - 495 USD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.