Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Michael Dell s investory zpětně odkoupí svoji firmu

"mnoho běžných zákazníků odchází od klasických desktopových PC" ..... je snad toto necim podlozeno?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Proste byli zvykli, ze prodeje desktopu kazdy rok rostou a ted najednou nic. Tak si to kazdy vysvetluje, jak se mu to hodi. Bohuzel jim, ani treba SW firmam nedochazi, ze ucetni/grafik/konstrukter bude tezko kdy pracovat vyhradne na telefonu nebo tabletu, kde je produktivita miziva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ja si zas na druhou stranu myslim, ze si to moc dobre uvedomujou. Delaji z mobilu a tabletu bublinu, aby vydesili stado a zbyvajici ovecky se lekly a hned si nejaky ten tablet poridily. Prodeje porad rostly, uz nejaky ten patek hlasi strop a nasledovat bude megastrmy pad, protoze lidi, co si koupi dneska tablet, nebudou dalsi, minimalne pet let potrebovat. Naopak si myslim, ze boom ceka PC, respektive hybridy notebooktabletu. Ted je to zatim vlazne, protoze sehnat dotykovy notebook za rozumnou cenu s rozumnou vybavou, je zkratka nemozne (a lidi proste dotykove veci chcou). Ale zacinaji se prolamovat ledy a bude to urcite velike:) Ale mam pocit, ze s tim vyrobci pocitaji a vi o tom, ted se jen snazi z tabletu a mobilu vytriskat maximum, dokonce za cenu osmijadrovych mobilnich telefonu a podobnych zverstev, coz jenom znaci, ze uz melou z posledniho ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To je samozrejme nesmysl, mas nejake podklady, ze lidi dotykove veci chcou? a k cemu ti bude dotykovy notebook? Mel jsem moznost delat na dotykovem monitoru na PC a po chvili hrani to uz nikdo nepouzival, hezky klavesnice a mys.
Boom PC nebude a nebude ani rust, dneska uz je kazdej aspon jednim PC nebo notebookem v rodine vybavenej a to bohate staci. Zbytek uz porizuje jen tablety. Proto je taky boom tabletu, protoze je nikdo nemel a najednou je vsichni kupuji, za par let budou tablety tam kde dneska PC a lidi budou maximalne vymenovat za novejsi a teda rust ustane nebo bude velmi maly, tak jako dnes PC.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Primárně nejde o touchscreen, ale o mobilitu a tu má tablet podstatně lepší než jakýkoli byť subnotebook... Doma strčím tablet do dokovací stanice nebo do jakéhokoli stojánku a můžu k němu připojit usb/bluetooth klávesnici (doporučuju skoknout momentální nabídku hliníkových bluetooth klávesnic třeba na eBay) a bluetooth myš a jedu...no a v tramvaji se kniha čte lépe z tabletu než z notebooku ;) PC bude skomírat, protože kdo by chtěl v době rostoucí ceny energií výtopnu v krabici :o)))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ja treba rozhodne klasicky desktop jen tak neopustim. Vzdy bude poradna krabice vykonnejsi nez nejaky tablet. Ale dovedu si predstavit tabletonotebook. To uz jsem rikal mnohokrat, ze v tom vidim budoucnost. Zarizeni typu W510. Notebook s oddelavacim displejem/tabletem. Ve finale to mozna pujde tak, ze v tabletove casti bude atom, disk, mala baterka a v klavesnici i7, vetsi baterka, periferie. Tomuhle davam budoucnost. Nevim sice, jestli se podari vyresit online prepinani mezi CPU, kdyz atom nema vsechny instrukce (podle me nepodari, ale bylo by to skvele). Stejne jako MS predvedl prvni tablet leta pred Applem a byl to propadak, tak ted MS predvedl prvni takove ultramobilni zarizeni a taky to byl propadak. Mluvim o surface pro. Pritom je to supervykonne ultramobilni zarizeni za super penize, akorat to nazvali tablet a to byla prave tak krucialni chyba. Ale ve skutecnosti se tenhle koncept notebook/tabletu nejspis stane budoucnosti pro PC.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Můj názor je ten, že kromě (polo)profi střihu videa,některých specifických aplikací a....maštění stříleček nemá PC již žádné právo na existenci ;) To co popisuješ, tj. tablet+odjímatelná klávesnice s další baterií, již před rokem či dvěma prodával ASUS pod názvem "Transformer".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O jake mobilite to prosimte mluvis? Tento soudoby komercni i spotrebni paskvil postrada zakladni prvek funkcnosti = funkcni klavesnici vhodnou pro psani. Abys pokryl desktop, potrebujes externi panel a dock, ktere neco stoji. Tak kde je ta mobilita?

Klavesnice (cest vyjimkam) vyrobci snad ani neumi vyrobit. Prikladem muze byt Lenovo s jejich k dokonalosti dokryplenym Sh!tletem, ktery postrada zakladni prvky funkcnosti. Copak muze takovy programator, konstrukter, ... a dalsi obory fungovat s malym mobilnim zarizenim bez toho, aby klavesnice mela alespon zastupny num-block, nebo klavesy jako SysRQ? Chctit oddelene F bloky, slusne smerove sipky uz by bylo prilis, protoze se to neslucuje s "modernim pohledem profesionalu-uzivatelu" = politicky korektni nazev pro cvicene stado retardu. Polovina laptopu neustoji ani zatez (kdo by take resil chlazeni), natoz pak funkcni a pohodlou klavesnici, na ktere lze dokonce psat. Kdyz to nejde poznat po hmatu, musi se to poznat zrakem, coz v praxi znamena, ze barevne oddeleni FN+ (asi to Lenovu pripominalo IBM) modrou barvou proste zrusime. U spotrebniho odpadu je to snad jeste horsi a Transformer bych radeji ani nevytahoval jako priklad. Chces se pobavit o dotyku. OK, zacneme u WinTab ...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Mobilita je tam, že dock a klávesnici odpojím a jdu...valná většina noteboků nemá klávesnici "vhodnou na psaní", pokud chceš psát řekněmě 500 úhozy za minutu...pokud chceš něco "jen na psaní", tak desktop fakt nepotřebuješ.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Desktop je dobra vec ale ludia masirovany reklamami a "trendami" prchadzaju z lepsieho k horsiemu.

Drviva vecsina ludi mobilitu nepotrebuje. Smartfony, tablety, nevyuziva, len ich ma. Je to in, tak to chcu vetci.
Tieto zariadenia vydrzia na bateriu velmi kratko. Potreba zdroja energie.
Maju horsiu ergonomiu(pisanie, ovladanie,...)
Maly displej.
SW na smarfonoch a tabletoch nedosahuje kvality desktopu.
Na hranie jednoduchych hier, prehravanie videa a like-ovanie na facebooku staci ale to je tak vsetko. Vsetko ostatne je na takychto zariadeniach trapenie a dobre len ako nudzovka.

Trapit sa dobrovlne na 4", 10" tablete alebo 15"(16:9) notebooku fakt nemusim. Vela ludi to ale robi.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Desktop doma používám ve spojení s 22' monitorem NEC jen na úpravu fotek a střih videa, jinak jsem velkým fandou tabletů, protože si myslím, že v zařízení tohoto typu je budoucnost ;) Na tabletu dělám mnohem víc věcí, než popisuješ a to včetně "kancelářské" práce a prezentací ".ppt" přes datový projektor :) S "normální" klávesnicí není problém na tabletu napsat knihu, tablet můžu přes HDMI připojit k jakémukoli televizoru, promítnout video, prezentovat fotky, i teď v posteli datluju na tabletu....jen tak na displeji, s automatickým doplňováním textu to jde celkem rychle :o)))

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takze kdyz Ty delas ponekud "hloupe" .ppt, nestala ta spravna doba tabletu. Cili kdyz se nejaky prihlouply marketingovy buh rozhodne, ze desktop uz neni dost IN, musi to tak byt? Je cas uvazovat o povoleni odstrelu lidi z marketingu.

Chapu, takze si vymlatis si zuby jen na prostem spreadsheet. Tak nejak jsem to tusil, ze to bude zbytecne.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na hloupé .ppt tablet stačí, nevidím důvod proč to dělat na desktopu se sixcorem a 8GB RAM. Užívej si svoji mobilitu, desktopový šovinisto...

http://greatpicx.com/wp-content/uploads/2012/02/First-Mobile-Desktop-Com...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bych neřekl. Mobily a tablety prostě zastoupí obrovské místo v konzumním IT prostoru. Trh se sice časem nasytí, ale velkým počítačům už se výsluní nevrátí. Teď bude nějaký čas ošklivý pád a pak se to stabilizuje na nějaké úrovni dané požadavky lidí, kteří na počítačích pracují (či studují). Je to smutné, ale většina lidí na e-mail a internet počítač nepotřebuje.

Urychleně by si to měli uvědomit výrobci notebooků, protože obrovské množství typů na práci vůbec není vhodných (už jen kvůli displeji s mizerným rozlišením a pitomými rozměry). Navíc si zde ještě může kus koláče ukousnout Apple, který pracovní NTB rozhodně má solidní, přitom nabídku brutálně prostou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, stabilizuje se to a bude to sice ne uzasne rostouci, ale trvaly trh a pokud to nikdo nezkuni, tak staly prijem pro prislusne firmy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak vy, ale ja za svuj zivot mel jen 3 vypocetni stroje (pokud nepocitam mobily, auta, mikrovlnky, pracky a spol). Prvni byl PC a pak uz jen 2 notebooky. K tabletu jsem se zatim nedostal, ale do vzdalene budoucnosti ho nevylucuji.

Takze ano, ja to muzu podlozit svoji zkusenosti. Tim ale samozrejme netvrdim, ze trh s PC zanikne, to je blbost, jen se proste zmensi no, to je prirozeny vyvoj, evoluce bych rekl...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Až si pořídíš tablet, tak se budeš divit, jak jsi bez něj vlastně mohl žít :o)))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.