Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft by vyšlo levněji AMD koupit než mu platit za čipy do Xboxu

KitGuru ktorý ktorého obviňujú že je proti AMD zaujatý a robí také aj testy, články že ZEN príde neskôr a podobne?? Podľa mňa sú to zasa nejaké kecy o predaji...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Jó Liso jsi v řiti. Rozhodnutí vynechat 22nm bylo tzv. ukrojení si příliš velkého sousta. Měli jste víc tlačit, ale ne na míse, ale při jednání s nějakým výrobcem. Míra inovací na poli CPU AMD je natolik zoufalá, že pokud by AMD před pár lety krachlo a jen se doprodávaly staré kousky, tak to lidi ani nepoznají a tohle nás čeká ještě víc jak rok? Ona ta Vaše falešná/ničím nepodložená hrdost bránící se odkupu brzo splaskne. Stejně je to celé jen americké spiknutí aby Intelu nikdo americký nestál v cestě. Amíkům to takhle vyhovuje - Intel má zisky ze kterých může válcovat ostatní hlavně mimoamerické výrobce. Kdyby se o zisky musel dělit s někým dalším, tak už by třeba na Samsung nestačil.

+1
-59
-1
Je komentář přínosný?

Vždycky jsem tu měl za obecního šaška BTJ ale ty ho fakt překonáš.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

od kdy je rozhodnuti vyrabet na nejake technologii rozhodnuti zakaznika a ne vyrobce daneho cipu, jestli je vubec na dane litografii vyrabet?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Co to je za blabol? ...... kdyby AMD stalo jen usmudlane 2mld USD, tak si ho snad koupim i sam:o) Nebo na nho vyberu na kickstarteru:o)
Hadam, ze ta castka bude minimalne 50ti-nasobna .....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

taky z $1,3 miliardy by MS ušetřil pouze zisk, tzn. rozdíl mezi prodejní cenou a náklady ...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

No prave, kdovi kolik USD z tech 100 zustane po odecteni vsech nakladu... :-)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně to mě napadlo - ono to AMD ty čipy taky nevyrábí ze vzduchu a má své náklady, které by musel MS platit. Navíc si podle výsledků AMD nejsem moc jistý, jestli náhodou nejsou náklady vyšší, než MS platí za ty čipy. :-)

Ale i kdyby to vyráběli ze vzduchu a bylo by možno všechny ty peníze ušetřit, pořád je tady ten faktor, že MS řídit jiné firmy prostě neumí. Pokud by s AMD udělali to stejné, co s Nokií, byli by jaksi bez čipu do Xboxu úplně a náklady na tady ten průšvih by určitě nebyly jenom 1,8mld.

Takže i pro MS je lepší udržovat si AMD živé a separované.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Otazka je ci tych 100 USD ide naozaj z MS do AMD . Lebo AMD tie cipy fyzicky nevyraba.... ;-)
Ak plati MS 100 USD za 1 ks do AMD iba za design/licenciu tak to celkom ujde...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

100mld USD za AMD? To nemyslis vazne, ze ne? :-)))

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

100mld by to nejspis nebylo, na druhe strane rici ze "Hodnota AMD je přitom jen něco přes $1,8 miliardy" a z toho vyvodit ze AMD lze KOUPIT za 1.8 mld muze jen nekdo, kdo absolutne netusi jak funguje kupovani / prodavani spolecnosti a akciovy trh. Hadam ze se nekdo podival na nejakou financni stranku, podival se na AMD a uvidel tam kolonku "Market Cap" - 1.8 B z cehoz vyvodil onen nesmysl...

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Tak 1,8mld USD by to zrejme nebylo, musela by se zapocitat aktiva a pasiva firmy. Na druhou stranu, v situaci AMD by ta finalni prodejni cena byla dle meho odhadu max 2x tolik, tzn. mene nez 4mld USD, navic cash maji jen 0,9mld USD, pritom dluhy ma ve vysi 2,27mld USD. Posledni roky tato spolecnost na hodnote jen ztraci.

A za posledni "Maket Cap" neni nicnerikajici hodnota...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

A kdo moudrý opravdu tuší, jak to celé funguje? Vlastně nikdo, zejména ekonomové, úřady a politická moc. Celé akcie, aktiva, pasiva ... jsou vlastně jen takovou velkou bublinou, která ani zdaleka neodráží realitu. Přes propastný rozdíl bych to přirovnal k velké bublině v bankovním sektoru USA (začalo to od Regana) a jak to dopadlo víme všichni, krize ještě neodezněla. Měli samé mínusy z hypoték, v sejfu pavouky, ale zisk byl enormní. Do toho se přidalo pojištění, zabezpečené balíčky do kterých se to balilo, nafixlovaný rating ... a místo miliard ztráty byl najednou zisk a už se to mezi sebou slučovalo, kupovalo a zadělávalo na nevyhnutelný průser.Jiné odvětví, ale také se kšeftovalo s navoněným tekutým výkalem v pěkném balení, akcie na maximech a stálý růst ...

Jakou hodnotu taková společnost může vlastně mít? Obzvláště, když se do toho zamíchají "slavné ekonomické hodnoty a šoupne pěkný odhad/rating".

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

realne nakupem vsech obchodovatelnych akcii ma AMD hodnotu necele 2 miliardy, pokud by se to resilo fuzi, cena by sla nahoru sotva o 50% a to i diky tomu ze AMD ma i nejaky dalsi "volny" kapital, pokud odkupem rozhodujiciho podilu, tak max o 75%, tak jak tak, nad 4-5 miliard by ses nedostal

takze preju hodne stesti s tim kickstarterem :)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Uctovna realita je este horsia. Trzna kapitalizacia AMD je cca 2mld. USD (rozumej tolko je cena AMD v akciach). Avsak AMD ma celkove zadlznie 2,3 mld. USD, takze defacto je cena AMD ako firmy zaporna, teda AMD samotne by kupujucemu muselo este doplatit (nieco podobne ako pri IBM fabrikach). A dlhotrvajuce cervene cisla na konci kvartalov, teda dlhodoba strata len celkove zadlzenie prehlbuje.

Pre AMD by bol strategicky investor vykupenim. AMD beha po okraji existencnej priepasti a raz moze do tej priepasti skutocne padnut. Z financneho hladiska je AMD v katastrofalnej situacii. Nad vodou ho drzi GPU, profi a custom, CPU/APU su stratove. Staci vyraznejsi pokles v GPU divizii a hypoteticke fiasko Zenu a AMD je na kolenach. Takze AMD musi so ZENom uspiet a v grafikach drzat krok.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Fiasko Zenu nikdo nečeká, protože ani není možné už jenom kvůli těm 14nm. GPU divize je nad vodou neudrží i kdyby trochu rostla. Další rok a pár měsíců chtějí prodávat zastaralé a špatně nakonfigurované CPU produkty. Z architektury, který byla určená hlavně pro mnohovláknové programy inovují jen trapný čtyřvlákna v APU a to ještě jen v noteboocích, kde je Intel drtí ještě víc. WTF?! Nějakej Zen je fakt daleko a irelevantní.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

ZEN je sice nejaky rok a pol vzdialeny, ale aj podla vyjadreni AMD sa na jeho uspech spoliehaju a veria, ze vdaka ZEN CPU/APU sa konecne dostanu s cervenych cisel. Ten rok-dva AMD prezije aj so stratami, tak ako prezilo niekolko rokov doteraz. Ale ak by aj ZEN bol prepadak, tak by to bolo uz na hrane. Ani 14nm proces nezaruci automaticky uspech, realne mimo Intelu nikto zatial nema 14nm proces pre velke cipy na vysokych frekvenciach. A nezabudaj, ze Intel tiez nespi a v roku 2017 bude zase dalej. Okrem toho je uspech AMD ZENu uzko spaty aj s tym ako sa podari pripravit 14nm proces tam, kde definitivne AMD ZENy da vyrabat (GF, TSCM, Samsung). Z tohto pohladu nie je ZEN irelevantny, ak by bol ZEN fiaskom tak by to mohla byt definitivna rana pre AMD.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

... no nevim, podle nekolika jinych clanku mam pocit, ze Intel spi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vidis to extremne zjednodusene. Hodnota firmy neni jen v cashi - samotna znacka(y), patenty, zamestnanci atd maji taky svoji hodnotu. Takze to ze je firma uctovne v minuse, automaticky neznamena ze nakupni cena firmy je zaporna... tohle se pri kupe firmy dost dlouho a podrobne vyhodnocuje, neni to ze napochoduji a reknu na uctech mate tolik, tak vam tolik zaplatim... duh..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To je blbost, existence toho dluhu je už mentálně započítaná do ceny akcií, takže "market cap" ji zohledňuje. V případě "friendly takeover" se obvykle dohodne cena +- 30-50 % vyšší, než kolik byla cena akcií v nějaké určené minulé době, než se to na veřejnosti provalilo.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, je to "cierno-biely" pohlad na vec, ale nic to nemeni na tom, ze ak by som teraz hypoteticky skupil vsetky akcie v aktualnej hodnote tak ziskam AMD za cca 2 mld. USD, ale mam zaroven aj 2,3 mld. USD zavazky a som v minuse. Samozrejme hypoteticky bez zohladnenia xyz dalsich faktorov. Skor mi islo o nacrtnutie situacie v ktorej sa AMD nachadza.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ber to tak, že kupuješ aktiva a pasiva.

Ten balík "AMD" má v sobě cca 2 miliardy závazků a trh si myslí (tržní cena je teoreticky cosi jako odhad hodnoty, i když samozřejmě nepřesný), že celý balík má hodnotu dejme tomu těch 2,3 miliardy, nebo s jakým hausnumerem to tu operujeme. Ergo tam v tom balíku podle tohoto ocenění má být cca 4,3 miliardy aktiv (prachy, majetek, IP, další statky nebo zpěněžitelné či potenciálně vydělávající věci). Když si to vrazi z Wall Streetu (žert) spočítají dohromady, vychází jim, že celkově stojí AMD za 2,3.

To jest pokud by se ti to podařilo koupit za 2 miliardy, tak nejsi v mínuse, protože získáš ty aktiva za 4,3 miliardy. Pak je samozřejmě otázka, jak se ti s nimi bude dařit hospodařit, je samozřejmě možné, že se ti nepovede prohrabat se do zisku a firmu bude jen dál ztrátová, čímž se do mínusu eventuálně můžeš dostat. Ale to je separátní věc, i když riziko tohoto scénáře je v té tržní ceně určitě také nějak promítnuto (pokud by nikdo nepochyboval, že to AMD obrátí a začne vydělávat, cena akcií by zákonitě hodně stoupla a s ní tržní kapitalizace).

P.S. - je asi jasné, že jako odhad hodnoty je ta cena akcií hodně nepřesný ukazatel - ještě mnohem víc než hodnota společnosti je v tom odražena důvěra nebo nedůvěra v to, že se investice do toho papíru vrátí a jak moc. Vyhypované trendy firmy budou mít market cap nafouknutý, firmy, které na tom nejsou dobře, zase podhodnocený.

Například nedávno nějaký analytik upozorňoval, že akcie SanDisku jsou tak nízko, že by je člověk mohl skoupit jenom kvůli jejich továrnám, protože by to vyšlo levněji, než pokud byste postavil fabriky nové. Podobné to asi bude u AMD, *hodnota* společnosti je asi vyšší než její *cena*, páč se v současnosti nedaří z té hodnoty vytřískávat úroky.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

to by je ale musel nekdo prodat, coz ani hypoteticky nikdo za aktualni cenu neproda, pokud bude vedet, ze to nekdo skupuje ;)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

AMD na žádném okraji neběhá, protože Intel si nemůže kvůli antimonopolním zákonům dovolit, aby AMD zkrachovalo

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

spíš ne. Intel si dělá prakticky co chce a nemyslím si,že by měl nějaký větší strach z antimonopolního úřadu.

Jen si vemte nekalé obchodní chování Intelu několik let zpátky: moc dobře věděli, že se to provalí a budou z toho problémy, ale stejně to dělali... a taky vydělali tolik, že si můžou dovolit zpětně zaplatit klidně i miliardovou pokutu.
A co jim tak asi antimonopolní úřad může udělat?? Může jim tak akurát dát pokutu :D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

spíš ne. Intel si dělá prakticky co chce a nemyslím si,že by měl nějaký větší strach z antimonopolního úřadu.

Jen si vemte nekalé obchodní chování Intelu několik let zpátky: moc dobře věděli, že se to provalí a budou z toho problémy, ale stejně to dělali... a taky vydělali tolik, že si můžou dovolit zpětně zaplatit klidně i miliardovou pokutu.
A co jim tak asi antimonopolní úřad může udělat?? Může jim tak akurát dát pokutu :D

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Lisa Su rozhodne v riti neni. Je to velmi odvazna, prozirava a chytra dama. Ma budoucnost, a jestli to bude u AMD nebo jine spolecnosti na tom nic moc nemeni. Pro zachovani alespon jakez takez konkurence bychom meli doufat, ze u AMD. Zrovna ona by ale byla prinosem pro prakticky kazdou firmu!
Nekdy skutecne zasnu co za blaboly jsou nekteri ochotni zverejnit.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Lisa může být nejchytřejší a nejodvážnější dáma na světě, ale AMD se bez lepší výroby nehne ani o krok dál a že už je pár let pár kroků pozadu vidí každý. V téhle situaci bude asi ještě rok. Kdyby Lisa byla hloupá a zbabělá dáma ale AMD mohlo vyrábět svoje produkty na 22nm, tak by to AMD pomohlo více než první možnost. Chudák Lisa, asi se v životopisu svojí kariérou u AMD chlubit nebude.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Vsak AMD by mohlo kdyby chtelo.

AMD investovalo do ptakovin, Intel do fabrik.......... to neni vina Intelu.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Je to trochu vina i Intelu. Klacky pod nohy házet slabšímu soupeři znamená suverénní vítězství už tak silnějšího. AMD by nemohlo vydělat ani na polovinu fabrik Intelu i kdyby se zbláznilo.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak to tu někteří psali i o Rory Reedovi :)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

No neviem ci by to bola pre MS az tak vyhodna kupa. Predsa len manazovat HW firmu ktora robi CPU a GPU je asi dost odlisne ako primarne SW firmu. Predsa su tam dost odlisne naklady a aj management aj ked vlasnte AMD samo fyzicky nic nevyraba. Dalej otazne je ake su skryte naklady ktore nevidime. Zmluvne zavazky, straty a dlhy. Vdaka tomu moze byt kludne cena AMD niekolko nasobne vyssia pre kupcu ak chce cistu firmu bez dlhov, v podstate to zaplati ale o to je potom vyssia cena.
Inak bol by som dost opatrny vo vyjadreniach ze v buducej generacii konzol zasa musi byt nejake SoC a jedine od AMD. Este MS je docela konzervativne ale od Sony by som kludne cakal ze zasa skusia nejaku totalne odlisnu platformu, aj ked eknonomicky to az taky zmysel nedava (jedine fakt ze by strasne vykonovo posilnili ARMy). A aktualna generacia konzol je teraz na trhu, odhaduje sa ze bude kratsie ako predchadzajuca generacia, takze tak 4-5 rokov max. Za 4 roky moze mat uz aj Intel dostatocne vykonne CPU so svojim GPU takze alternativa by tu mohla byt v oblasti x86 (aj ked asi nie cenova).

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde o to, že PS5 přijde dřív než za sedm let od uvedení předchůdce (souhlas) a tudíž by se zpětná kompatibilita hodila. Už jenom ty možnosti co přinesou HBM2 za cca rok budou svádět a 4k bude tlačit čím dál víc.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Přijde? Měl jsem za to, že Microsoft chtěl naopak tuhle generaci udělat ještě delší (10 let), Sony vydalo nějaké jiné zprávy?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna MS s výkonem xboxu moc dlouho nevydrží. Dnes už si nemohou dovolit aby je výkonově začaly dohánět tablety jako to bylo s minulou generací, takže já to vidím na takový 2017/2018. Se zpětnou kompatibilitou už by to nemuselo být tak nereálné jako dřív, takže nevidím důvod pro dlouhý sedmiletý cyklus. HBM2 budou už zaběhnuté a levné, 4k a virtuální realita (první pokusy) budou lákat čím dál víc a tlak ze strany tabletů co půjdou připojit k TV-gamepadu bude větší. Na 10 let životnosti můžou zapomenout.

AMD a nějaký herní studia se vyjádřily, že výměna by měla být častější.
http://www.techradar.com/news/gaming/consoles/amd-believes-the-ps5-and-x...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak spetna kompatibilita je pre Sony aj MS skor negativum, teda z hladiska predajov. Oni potrebuju na novu konzolu predavat nove tituly a nie , vdaka kompatibilite, predavat stare. Na tom nezarobia. A tak isto vzhladom na zisky, pre vyvojarov sa stale oplati ucit sa a ladit hry pre novu platformu. Ano z hladiska updatov a celkoveho udrziavania by bolo pre Sony aj MS jednoduchsie ostat na x86 ale z hladiska marketingu a predajov moc nie. Nehovoriac z vykonostne sa AMD s x86 moc nevytiahlo, respektive aj Sony aj MS isli v tejto generacii po cene a nie po vykone.
Co sa tyka 4k tak z pohladu doterajsieho vyvoju by som to az tak horuco nevidel. Pokial sa zasadnejsie nepresadi VR na konzolach tak nebude moc dovodov sa tlacit do 4k. Uz v tejto generacii MS aj Sony jasne ukazali ze nechcu uz viac dotovat HW, skor naopak chcu na nom mierne zarabat. Jednak 4k TV ani o 2 roky neude v domacnostiach nejake kvantum a potom na to aby konzola davala 4k v 60fps bude treba velky vykon ktory stoji peniaze a do toho ani jeden nepojde. Uz teraz Sony/MS slubovali 1080p/60fps a kde sme realne ? Ani rok po vydani a sme radi ked mame 720p/60fps s nejakym upscalingom. Na fullhd vecsinou 30fps. Mozno sa to casom s optimalizaciami zlepsi ale moc by som v to nedufal.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

ono to nie je taka personalna blbost, ako sa zda
aj adresy su zaujimave (trosku ironicke, ked si uvedomime, ako "casto" sa AMD predava, a ze Microsoft si mysli, ze jeho cesta k PC je jedina spravna)

Advanced Micro Devices Headquarters
One AMD Place
P.O. Box 3453
Sunnyvale, CA 94088-345

Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond , Washington 98052
United States

Intel ma predsa len inu adresu
Intel Corporation.
2200 Mission College Boulevard
Santa Clara, CA

Wed Feb 06 2002, 10:49
CHIP FIRM Advanced Micro Devices confirmed today it will buy Alchemy Semiconductor for an undisclosed price.

Alchemy was started by Rich Witek and Greg Hoeppner, and by sheer coincidence, we're sure, Witek was the co-architect of the Alpha chip and the StrongARM processor, while Hoeppner also had a share in designing the Alpha for DEC in Austin.

Bob Palmer, the ex-CEO of DEC, sits on the board of AMD. Dirk Meyer works on Hammer implementations for AMD. My, my, what a small world.
http://www.theinquirer.net/inquirer/news/1039668/amd-confirms-alchemy-bu...

Joined:
Nov 7, 2004

Messages:
5,476 (1.41/day)

Thanks Received:
956

Location:
Bulgaria

System Specs

AMD today announced the formation of a new Advanced Architecture and Technology Lab led by Rich Witek, AMD corporate fellow and chief architectural officer. The new lab will focus on technology and platform development beyond the five-year time horizon, further extending AMD’s strong tradition of advanced silicon planning.
http://www.techpowerup.com/forums/threads/amd-opens-advanced-architectur...

a tento pan robi v Microsofte

Rich Witek
Distinguished Engineer
Microsoft Corporation
http://www.zoominfo.com/p/Rich-Witek/1434572936

Edit:
A podotykam, ze to nie je hocikto

DEC (later Compaq)

PRISM (Parallel Reduced Instruction Set Machine), 1989 - Dave Cutler, Dileep Bhandarkar, Rich Witek, Dave Orbits, and Wayne

HR-32, started in 1984 - Rich Witek and Dan Dobberpuhl

microPRISM - Rich Witek (lead microarchitect)

Alpha - Dick Sites and Rich Witek

implementations

21064 (EV4), 1992 - Rich Witek (lead)

StrongARM

StrongARM 110, 1996 - Rich Witek (lead), Greg Hoepnner, Ray Stephany, Jim Montanaro, +
Sribalan Santhanam, StrongArm 110: A 160MHz 32b 0.5W CMOS ARM Processor (Hot Chips 8 slides)
StrongARM 1100, 1997 - Rich Witek (lead microarchitect), Ray Stephany (implementation)
https://people.cs.clemson.edu/~mark/architects.html

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

odkupem AMD by Microsoft na kazdem cipu usteril tak mozna $10 , a to kdo vi jestli

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

AMD má průměrnou marži kolem 35 % a semi-custom divize, která konzolové SoC vyrábí, je zodpovědná zhruba za polovinu příjmů společnosti. Kdyby měla mít na každém SoC $10, musela by mít na grafikách marže téměř dvojnásobné co Nvidia a na procesorech stejné nebo vyšší než Intel, aby to v průměru se SoC pro konzole dalo těch 35 %. To jen pro ilustraci toho, co jsi napsal za nesmysl :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tech 35% je ale gross marze, je treba jeste odecist fixni naklady, nejen variabilni...

To jen pro ilustraci toho, ze si taky pises jen, co se ti hodi... :-)

P.S. Ono tech 35% (v Q1 32%) GM taky neni zadna hitparada, zdravych je o 10% vic, tzn. od 45% nahoru...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

nepredpokladam ze by koupili jen tu cast AMD ktera se stara o SoC, podkud tak spise celou AMD se vsim sudy, a pokud by neukoncili ostatni aktivity AMD, tak proste plati +- co jsem napsal

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

popripade, ako by reagovalo sony, keby malo od MS nakupovat creva na svoju konzolu

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Další generace Xboxů? Vzhledem k příchodu Win 10 na Xbox 3 to možná už nebudou Xboxy ale Steamboxy ;)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Myslis, ze Microsoft si na sve konzole jen tak dobrovolne pusti konkurencni platformu - Steam?

Tam bude MS Store a nic jineho. Nebude se prece dobrovolne pripravovat o zisky.

Na XBOX One samozrejmne nainstalujes jen to, co ti Microsoft dovoli - tudiz zpomen ze to co ma jadro WinRT jako Windows 10 bude zaroven vypadat jako Windows 10 na desktopu.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Sarkasmus/ironie je pravěpodobně koncept, který vám uniká.

Edit: Windows RT na Xbox 3, x86 platformě? To jako vážně?

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Windows RT a WinRT jsou zcela odlisne veci :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ach ty zkratky, díky za osvětlení.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Je tam mnoho otazok:
1. Ako by sa k tomu postavili regulacne organy? Ak by si MS robil HW aj SW, skutocne by to mohlo znamenat zjednotenie PC platformy, na druhej strane by to prinieslo pravdepodobne dost velke ceny. Logicky by sa ale Nvidia a Intel dostali do nevyhody.
2. Ako by sa k tomu postavil MS. Snazil by sa zveladzovat GPU a CPU diviziu, alebo by jednoducho zarezal vsetko okolo a len si developoval APUcka?
3. Co by to spravilo s trhom? Pravdupovediac, MS je firma, ktora je schopna rocne do R and D napchat trznu hodnotu Nvidie

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Pokud beres jako trzni hodnotu nVidie "Market Cap", tak ses skoro trefil:
http://www.statista.com/statistics/267806/expenditure-on-research-and-de...

BTW ve srovnani s AMD je to skoro 6x vyssi hodnota. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pravdupovediac, strelil som to od brucha a chcel som len hyperbolicky naznacit ten pripadny rozdiel aky by mohol byt medzi AMD a Nvidiou. O to viac ma tesi, ak som trafil :D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud te tesi fakt, ze "Market Cap" ma nVidia skoro 6x vetsi nez AMD, tak pak ano. Jinak to totiz moc dobra vizitka pro AMD neni. :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak treba Apple je stale jedna firma, ne? A vyrabi svuj vlastni hw i sw.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

apple vyrábí nějaký HW? :D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ktory to je apple hw, co vyraba apple? Macbooky u Asusu s chipmi od AMD a Intelu, ci procaky u samsungu? :D

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

No ale navrh tech ARM CPU si dela Apple sam. A neni o jediny HW, co aktivne vyvyji. Ostatne MS take neni jen SW firmou, ale vyrabi a navrhuje spoustu HW.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak ja nevim kluci. Clanek, na kterem je tento preklad postaven nema zadne reference na zdroje informaci. Podle yahoo finance je Enterprise $3.28B. $1.87B je Market Cap coz je share value a dle meho nazoru jde o neco uplne jineho. Puvodni clanek tvrdi, ze MS ma na ucte $95.3B, tento clanek pise $200B. Tak ja fakt nevim. Nehlene na to, ze prodejem by MS neziskal x86 licenci, ktera je neprenosna. Takze clanek celkem o nicem s obsahem nekolika bullshitu.
http://finance.yahoo.com/q/ks?s=AMD+Key+Statistics

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jasne ze x86 licence je neprenosna ... a Intelu nebude cinit zadne problemy ze dne na den prestat vyrabet 64bitove procesory. Uz tu na to tema byl i samostatny clanek: pokud AMD nekdo koupi, tak Intel bleskurychle uzavre novou smlouvu, protoze bez IP licencovaneho od AMD by mohl zavrit. A zrovna s Microsoftem se urcite dohodnou.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

koukam, ze si redakce nasla dalsi "ctenarske" tema; takze ted ho bude dojit tyden co tyden - koneckoncu, penize jsou penize a "lidi to chtej" - takze diit verze nekonecneho smysluprazdneho serialu Ulice na tema: "Kdo koupi AMD tentokrat a kdy" vstupuje do dalsi, ted uz prazdninove, sezony: tesit se tedy asi muzeme na castejsi omilani tohoto slagru pro nenarocne publikum.
Timto vas posilam do *** - vite kam.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.