Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft prodává IPTV divizi Mediaroom, zaměří se na Xbox

Microsoft Mediaroom logo CRT TV
Tento týden byl definitivně odsouhlasen prodej společnosti Mediaroom, která fungovala pod Microsoftem. Novým vlastníkem bude Ericsson, který se zároveň stává největším poskytovatelem IPTV na světě.

Ani jedna ze stran se zatím nepochlubila částkou, na kterou tato transakce vyšla. Ericsson však prohlásil, že má zájem na dalším rozvíjení sítě služeb, které koupí Mediaroom získal. Ta se v současné době skládá z 22 milionů set-top boxů a funguje v 21 zemích světa (odpovídá asi 25 % celosvětového podílu v IPTV branži). Microsoft nepřímo uvedl, že veškerá další podpora a softwarové aktualizace těchto zařízení už budou zcela v režii Ericssonu.

Microsoftu původní televizní platforma nezapadá do budoucích plánů, projekt odstartovaný v roce 2007 se tak z dlouhodobého hlediska může jevit jako krok vedle. Záleží ovšem na sumě, kterou prodejem po šesti letech společnost získala. Prioritou je v současnosti služba „Cloud TV“ spojená s herní (resp. již spíše multimediální) konzolí Xbox.

xbox tv experience

Ve světle spekulací, které se točí kolem možného vydání-nevydání televizní platformy od Applu, by se mohlo zdát, že Microsoft zmobilizoval veškeré síly a pokusí si na svou stranu stáhnout co nejvyšší počet zákazníků dříve, než se do této branže vloží Apple. Ať už se plány Applu potvrdí nebo ne, měli bychom se o novém Xboxu a souvisejících službách dozvědět v průběhu červnové E3 (některé zdroje mluví ale i o časnějším datu - 21. květnu).

Diskuse ke článku Microsoft prodává IPTV divizi Mediaroom, zaměří se na Xbox

Žádné komentáře.