Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Minirecenze: HPE ProLiant DL385 Gen10 Plus 2U server

Super musím to prečítať

Proliant xy0 je s CPU od Intel-u
Proliant xy5 je ekvivanent xy0 ale s CPU od AMD

Edit: Je to slušné, aspoň pri rýchlom prečítaní--

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To mě nenapadlo vlastně ani zmínit ta značení s nulou a pětkou, používá to Lenovo, DELL a i další, víceméně to beru jako standard už mnoho let.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Větrák co má spotřebu až 40 W aneb příprava na nástupce RTX 3090. Už vidím reklamní slogan:
„V práci se budete cítit jako doma."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ventilátory tohoto typu jsou u serverů celkem běžné, už pár let se počítá s "horkými uličkami" kdy teplota vzduchu co jde do serveru může být v rozpětí 30-40°C v závislosti na typu serveru. A v takových situacích se musí hodně foukat :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vím, ono s tím malým průměrem to ani jinak nejde. Ideál v desktopu je 12 cm a pod 8 cm nejdu nikdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to úplně jiný způsob nasazení, v desktopu bych spíš šel do 140mm ventilátorů, ale dost záleží i na použité skříni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No možná. Standardem jsou horké a studené uličky. Do studených jde vzduch z klima a z teplých se "odsává". Problém je v tom, že i HPE má designované chassis serverů pro Intel. Ten v posledních letech zvýšil žravost CPU tak, že je potřeba víc chladit jak ty CPU, tak i zdroje. Nejvíce je to vidět v segmentu blade, kde je to uváděno jako jeden z důvodů konce C7000 chassis. Nicméně to neberu negativně -> čím větší unifikace, tím jednodušší výroba, tím lepší cena. Ať už vlastní nebo dodávka.
A větráky jsou navíc designované pro fault tolerance - o to větší požadavky na jeden - a v serveru si neodpočinou, proto jsou prostě robustnější.
Mám v labu bez klima dvě DL10 a musím říct, že i v době veder to ty větráky utáhnou. Řvou jako cikády, ale uchladí to v pohodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

robit benchmarkove testy na takuto CTO konfiguraciu je docela zbytocne, nehovoriac o hermych testoch. radsej by som tam videl hlbsi test ilo, mozno reprezentativne benchmarky na roznych verziach kernelu apod.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

My by teda zajimal hluk - chtelo by to hlukomer pro zvukovy projev v prvnich 10 min od power on do idlicich windows :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to asi jako notebook, nic hrozného ani v zátěži, záleží hodně na ambient teplotě, ale neměl jsem to jak rozumně řešit, v serverovně ten server nebyl sám :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem měl doma server HPE s dvěma xeony(ivy bridge) tak to mělo obrovský problém s chlazením a automatická regulace nefungovala dobře, při okolní teplotě kolem 25°C se to uchladilo jen s nastavením max. otáček a hlučnost byla téměř na úrovni vysavače eta neptun. Automatice nevadilo že teploty CPU jsou kolem 90°C a vesele dochází ke škrcení výkonu.

Ale musím říct že se na těch 128GB RAM kouká pěkně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potvrzuji vysavač :-). Nicméně s tím se tak nějak u serverů počítá ...
Nepotvrzuji (ne)chlazení a škrcení výkonu - zkusil bych nový BIOS/firmware...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S nastavením ventilátorů na výkon Eta Neptun samozřejmě ke škrcení výkonu nedocházelo, novější Bios nepomohl. Šlo mě spíš o aut. regulaci která tak nějak nefungovala a s max. výkonem vent. zase byly teploty až moc nízké. A u HPE je s novějším firmware drobná potíž, bez HPE Care pro smrtelníka nový firmware jenom v temných vodách internetu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I když teď už přesně nevím, chvíli jsem to testoval v kanclu, asi to hlučnější než herní notebook bude, ale nevzpomínám si na nic šíleného.

Ad Ivy Bridge, zrovna jsem dotestoval starý PowerEdge R620 s dvěma Ivy Bridge-E Xeony, jsou to jen osmijádra s 95W TDP, ale konečně budu mít do těhle CPU testů i nějaké Intely :) A budou i R630 s Haswell-E (2x 10C/20T 105W) a Broadwell-E (2x 14C/28T 135W), zatím nejhlučnější je ta R630 s těma Broadwell-E, je to značně hlučnější a teploty CPU přesahují bez problémů 84°C v zátěži.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Byly to servery zachráněné před nenechavýma rukama pracovnic v kovošrotu, nicméně dle technika co to tam dovezl plně funkční, blbec jsem tam nechal ještě 3KW záložní zdroj s půl roku starýma baterkama.

Kdyby jsi chtěl něco takového na test stačí říct, občas se tam objeví zajímavý HW.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud se objeví něco zajímavého, mohlo by to teoreticky na nějaký test posloužit :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.