Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ministerstvo vnitřní bezpečnosti USA zaměstnancům: budete-li číst článek o Prism, hrozí vám vyhazov či žaloba

Otázka je jestli lze ten zveřejněný dokument vůbec ještě považovat za "utajovanou informaci". Řekl bych že u případného soudu by jim to neprošlo.....
Mimochodem vážně hodlají prověřovat ty miliony lidí co si to přečtou?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Když uvážíme, že do USA byli na konci druhé světové války převezeny špičky Nacistických vědců, špičky armády a Gestapa, tak je celkem jasné, od koho se USA naučila chovat jako diktátor celého světa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejen do USA, ale i do SSSR.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam se ty praktiky ovšem nemuseli učit :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hlúposť USA už od svojeho počiatku viedlo vojny proti svojim susedom
- proti Indiánom
- proti Britom
- proti Berberom v Severnej Afrike
- proti Mexiku
- Okupácia Filipín
- Vojenské intervencie v Latinskej amerike

A to ešte nehovorím o množstve prípadov Gunboat diplomacy /Big Stick diplomacy

To všetko čo som tu vypísal sú konflikty ktoré USA začalo pred druhou svetovou vojnou

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je to už dlouho, ale kdysi jsem ty okupační akce a války USA sepsal:
http://trodas.wz.cz/am/

Možná ještě dnes to bude pro leckoho nelehké čtení...

Vše není jak se zdá, no... Amerika dnes a prospekty její budoucnosti:
http://www.youtube.com/watch?v=1rwmD4c_NxI

Článek zapomněl uvést zákon NDAA, který "legalizuje" USA bez soudu a bez právníka i bez obvinění kohokoliv na světě (včetně občana USA) zadržet na dobu NEOMEZENOU!

Že s Vámi budou zacházet jako na Guantanámu, inu, to si musíte spočítat sami:

Dopis z Guantánama
http://dialog.ihned.cz/komentare/c1-602316...is-z-guantanama
Armáda totiž hladovky potírá hrubou silou. Bijí nás, používají gumové projektily a slzný plyn. Z cel nám sebrali úplně vše, od zubních kartáčků po přikrývky a knihy. Zavřeli nás do chladných kobek bez oken, mimo dosah slunečních paprsků nebo čerstvého vzduchu. (...) Není neobvyklé, že stráže prohlížejí vězňům genitálie a konečník desetkrát během jediného dne. Denně mě za nohy a ruce pevně poutají ke křeslu. Mohutný strážný oběma rukama drží moji hlavu tak silně, že se cítím, jako by mi drtil lebku. Poté mi takzvaní ošetřovatelé násilím strčí tlustou hadičku do nosní dírky, až se mi z nosu a úst spustí krev. Následně ošetřovatelé na plný výkon zapnou přísun vyživovacího roztoku. Nedokážu vůbec popsat, jakou bolest to působí.
(Abdelhádí Faradž je občanem Sýrie a v americkém vězení je od roku 2002. Americkou vládní styčnou skupinou byl v roce 2010 uvolněn k propuštění, ale ve vazbě na Guantánamu zůstává do dnešních dnů.)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Az na to, ze kazde NDA ma klauzulu, ze ak clovek zverejni informacie, ktore uz boli predtym zverejnene inym sposobom, tak ho nie je mozne penalizovat.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vážně? Vy jste odborník na takové dohody? To co platí u grafik a procesorů asi nebude platit u státního tajemství, nemyslíte?

NDA je dohoda, takže záleží jak je postavená a k čemu se kdo zavazuje. Vůbec není podmínkou, že informace, které se provalily můžete dále zveřejňovat. To je pouze současná běžná praxe u HW. Ale rozhodně neplatí, že tomu tak je u každé smlouvy.

Chtělo by to trošku myslet.

Kromě toho, nevím jestli se tomu zrovna v tomto případě dá říkat NDA.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mate pravdu. V SF-312 (CLASSIFIED INFORMATION NONDISCLOSURE AGREEMENT) ani v DD FORM 1847 (SENSITIVE COMPARTMENTED INFORMATION NONDISCLOSURE STATEMENT) nic take nie je.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

kazde NDA které jsem kdy podepsal bylo jiné a s jinejma podminkama, to jake klauzule tam jsou je na obou stranách tech kteří dane NDA vytvori a nasledne podepisi

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě je jedno, co je psáno v jakémkoliv zákoně či ústavě. Pokud vládní složky USA budou chtít, tak prostě nebude problém udělat cokoliv. Viz. NDAA zákon, umožňující nechat "zmizet" lidi bez soudu, obvinění, vysvětlení... a na vždy.

Shodně to začíná u nás. Soud zcela otevřeně popře Ústavu když řekne, že povolení k domovní prohlídce, i když policisty nikdo do domu nevpustil a rozbili dveře, aby se tam dostali, prostě nebylo potřeba. Nebyla to prohlídka (judikatura ÚS říká opak, ale kdo by se jí zabýval), ale bylo to jen "ohledání" a tedy důkazy jsou použitelné a povolení soudu k prohlídce není nadále třeba.

Domovní svoboda byla rozhodnutím VS OC 1To 5/2013 zrušena a nikdo Vám to ani neřekne...

Takže se to děje po celém světě. Zákony, judikatura i Ústava - vše jsou to jen cáry papíru, které ani soud, ani žalobu, ani policii nijak nevážou a nikoho nezajímají.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S těmi tričky to není špatný nápat, námětů je už celkem dost :-)
http://goo.gl/wt2Vi

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

drz hubu a krok, dalsi stupen "svetove demokracie"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

To mi něco připomíná. "byl hrozný tento stát když musel jsi se dívat, jak zakázali psát a zakázali... ČÍST!" :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Svojho času bola televízna veža uprostred Londýna štátnym tajomstvom a nebola uvádzaná na mapách.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Trochu té soli do čerstvých ran sice nikdy není dost, ale nebylo to náhodou spíš tak, že někdo z administrativy Homelandu varoval, že právní ujednání, které je skutečně vytvořeno za účelem zabránění úniku tajných informací, by kvůli své právní formulaci mohlo být v tomto případě použito i na čtení článku v novinách. Jinými slovy to nebylo varování šéfa zaměstnancům, ale varování zaměstnance dalším zaměstnancům před šéfy, kteří by mohli nedokonalé formulace zneužít, pokud je jim někdo trnem v oku. Možná Američanům nadržuju, ale Vámi uvedená/převzatá (nehodící se škrtněte) konstrukce mi vážně připadá dost za vlasy přetažená.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jim teda hodne nadrzujes.Co takhle rok stary prezidentsky vynos NDAA?
http://en.wikipedia.org/wiki/National_Defense_Authorization_Act_for_Fisc...
Armada muze zadrzet,uveznit bez soudu a naroku na pravnika jakehokoliv obcana USA na uzemi USA.Taky samozrejme popravit.
U nas tomu rikame stanne pravo.
Nebo si zlobivy jen trochu?Tak sup s tebou do FEMA taboru.
Naslo by se tisic dalsich veci ale klidne jim dal nadrzuj :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel ne JEN občana USA - ono to prosadili pro "nepřátelské bojovníky" a jen se v USA médiích tvrdilo, že pro občany USA to nebude, že tam dá Obama vyjímku.

NEDAL.

Tedy je to ještě horší. USA tvrdí, že kohokoliv z nás může nechat zmízet a to na takovu dobu, jaká se jim bude líbit (třeba navždy).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po oficiálnom prezradení tajomstva o špiclovaní, začala vláda USA usilovne blokovať weby ktoré to zverejnili, vrátane stránok svojho najlepšieho spojenca Anglicka.
A dôvod ? Duševná hygiena občanov USA !

Demokracia v USA ? Tak to ani náhodou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ak niekto povazoval ludi, ktori tvrdili ze USA su policajny stat za konspiratorov a blaznov, sam by sa mal dat liecit. USA uz davno nie su demokratickou krajinou, pomaly ale isto nastupuje NWO a bude este veselo.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To, co se děje v USA, je něco nepředstavitelného. Ale nás to také čeká, už jsme viděli, že soudy Ústava netrápí. Jak jsem výše uvedl, domovní svoboda byla už potichu zrušena (ne, to Vám opravdu nikdo neřekne, ale je to prostě tak:

"podle názoru zdejšího soudu policejní orgány byly oprávněny provést ohledání v domě M. N. i v jeho osobním automobilu bez povolení příslušných orgánů i za situace, kdy by některá z oprávněných osob s takovým postupem projevila nesouhlas" (str. 63 rozsudku 29T 1/2011)

potvrzeno VS OC: "V případě námitek obžalovaného stran zákonnosti provedených úkonů spojených s ohledáním místa činu či nalezeného motorového vozidla odkazuje vrchní soud odvolatele na přiléhavé závěry nalézacího soudu uvedené v napadeném rozsudku na straně 62 až 63." (str. 8 usnesení 1To 5/2013)

Nějaká Ústava? Základní práva? Judikatura NS, ÚS i ESLP? Bla!!!

Takto to uvedl kamarád:

To co se dřív jen okrajově zmiňovalo jako blábol, jedna paní povídala, konspirace atd., se zde už hrdě veřejně oznamuje jako úplná normálka a běžná věc. Že USA má po světě na cizích územích, kde se ani neválčí, svoje basy a tam si vesele mučí lidi:
http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/307558-.html

Jako kdyby v Suddeutsche Zeitung uvedli, že Češi využívají Flossenburg (bývalý koncentrák) hned za hranicemi a vozí si tam cikány nachytaný při čorkách na výslechy.

A jako rehabilitaci mají vězni zaměstnání v nějaké blízké automotive montovně aby si odpočali po waterboardingu (takovej sport něco jako kiteboarding nebo windsurfing akorát míň vody nebo co)...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

diky za clanek, myslim si, ze je dobre, ze pisete o techto vecech.

(a jinak je fakt snad demence na ntou.. to se jako snazi zamezit nakazeni svych "sluhu"? lepe receno zoldaku? proste tvrdy ukazovani toho, co je spravny. hezky vychovavat to zejo. naucit co je dobre a co je spatne. to je normalni brainwashing, co to ministerstvo praktikuje – coz asi nebude ojedinely pripad, ze)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nevědomost je síla. Není možné dopustit oslabení víry "našich" lidí z Ministerstva Pravdy. A mazat paměť zatím neumíme ...

V zásadě si myslím, že jde o rozpoznání málo loajálních lidí a použití podrazáckého důvodu k jejich vyhazovu. Ministerstvo holt chce poslušné ovečky a ne myslící jedince.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Další případ potenciálního šmírování z moderní historie: PGP. Ještě na konci devadesátých letech byl vývoz šifrovacího softwaru z USA zakázán a bylo na něj nahlíženo stejně jako na vývoz zbraní. Zákaz bylo ale možno obejít, když se zdrojový kód vydal knižně. Taky velmi zajímavá historie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.