Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mobilní „Fermi“ příští měsíc (?)

...a k dalsi verzi se bude dodavat jako darek i silnejsi jistic a hasici pristroj ve firemnich barvach :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Mobilní" 100W GPU :D Zřejmě se v Nvidii začíná projevovat know-how získaný dávnou akvizicí 3dfx. Jejich poslední několikačipové karty dosahovaly takové spotřeby, že byly dodávány s externím napájecím zdrojem. Místo podobných "mobilních" ohavností, by mohli raději uvést low a hlavně mainstreamové karty s dobrým poměrem cena/výkon postavené na architektuře Fermi tzn. DX11 a 40nm výrobní proces

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poslední karta, kterou 3Dfx vydala, byla Vodoo-5 5500, která měla v běžných aplikacích spotřebu kolem 35W a nesla jeden 4-pin HDD napájecí konektor nikoli kvůli tomu, že by se nevešla do limitu AGP, ale kvůli stabilnějšímu napájení zaručujícímu bezproblémový chod SLI. Tak už prosím konečně přestaň šířit ty bludy...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co je tohle?
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/5/5e/Voodoo_5_6000.jpg
To, že karta nebyla vydána je věc druhá (nepsal jsem z karet vydaných, ale z "posledních"). Hlavně, že sis uspokojil svou potřebu někomu psát do internetové diskuze, že "šíří bludy".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je riadny kus hardwéru ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šíříš bludy, protože to, na co se odkazuješ, není grafická karta, ale maketa. Kus PCB bez spojů s nalepenými čipy :-) Mimo to, reálné předprodukční vzorky V5-6000 se čtyřmi čipy měly maximální teoretickou spotřebu 80W; reálnou kolem 60W, což má dneska low end jako GeForce GT330, GT340 a podobně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už mě to unavuje, takže naposledy : Ano, nebyla uvedena, to že je to maketa vím taky. To ale nic nemění na tom, že takto byla karta prezentována samotnou 3dfx a výsledný produkt BYL s takovýmto zdrojem zamýšlen a to je jeidné o co tu šlo. Chceš snad tvrdit, že pro AGP je 80W v pohodě???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud tě šíření nepravdivých informací unavuje, tak toho nech. Prospěje to tobě i ostatním :-) Voodoo 5 - 6000 byl nikdy nevydaný prototyp, takže těžko mohl být "dodávaný s externím napájecím zdrojem". 3Dfx uvažovalo o tom, že se zbaví skladových zásob zdrojů k LCD panelům, které získalo akvizicí STB. Proto první revize karty byla napájená +12/-12V. Další revize už byly napájené klasicky 12V/zem, takže žádný externí zdroj nutný nebyl a bylo možné kartu napájet přes normální 4-pin (HDD) molex. Všechno to ale byly prototypy, které se 3Dfx rozhodlo nevydat. Je nesmyslné psouzovat výrobce podle toho, co nevydá. Vždycky se berou ohledy na produkty, které si může zákazník koupit. Takže opravdu nevidím souvislost mezi 10 let starým prototypem high-endové karty a mobilním derivátem Fermi. Ani po stránce spotřeby, ani po žádné jiné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a co takhle ta nova nikdy nevydana super grafika od intelu. je potreba se i o nevydanych omylech bavit, protoze ten omyl jmenem fermi taky nikdy nemel v teto forme spatrit svetlo trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hehe, no toto ma dobre pobavilo.. ale ja som zastanca teorie, ze vsetko zle je na nieco dobre! Takze HURA na nepodarky! :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mit zbytecny prachy, tak jej koupim, uschvam a za 10-20 let prodam do muzea s poradnym ziskem....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Do múzea nepodarkov? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne, do muzea priblblosti....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak to je teda narez, si nedokazu predstavit toto pripojit do autozapalovace kdyz zrovna nebude nastartovano, bych se asi ze slabsi (jinou nez novou) baterii uz nerozjel. To tak provozovat leda v nakladaku, nejlip rovnou kamionu nebo tanku.
Nebo k tomu budou dodavat mini nebo mikro verzi prirucniho temelinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

/sarcOn
skoro som zacal plakat, ked som to uvidel... no na druhu stranu, musime uznat, ze je to pokrok, ci nie?
/sarcOff

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No 100W vypadá příšerně. Každopádně moje hd4850 má 70W a je k tomu 110W cihlička zdroje. Ani to moc celé netopí. (Pravda s 9čl ánkovou baterkou to vydrží jen 2h přehrávat video). Ono je taky otázkou jaký ta "mobilní" grafika bude mít parametry. Tj. kolik tam bude těch jader (nezdá s emi pravděpodobný plný počet).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Btw. tipuju 224-240 stream procesorů a nižší takty :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

snad diky thomumthlec onomu nakemu bzzz zacnou konecne dodavat baterie s rozumnou vydrzi..., snad...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.