Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Motorola prý nemá pro Android licenci na ActiveSync

.. jo oni s licencema problemi mit nubudou, kdyz sikovne vybraknou open source

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nie Windows 7 Mobile, ale Windows Phone 7.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aniz bych do cele problematiky videl, tak mi to prijde jako pekna hloupost. Google vyrabi OS Android. Android ma vestaveny ActiveSync. Google za to Microsoftu plati licencni poplatky. Proc by tyto poplatky mel znovu platit i klient Googlu, tedy Motorola? To je jako kdybych si koupil telefon a vsem drzitelum nejakych licenci a patentu znovu zaplatitl to, co uz jednou zaplatil vyrobce.
Si pripadam jak Alenka v risi divu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jednak ostatní výrobci mobilů, co tam Android strkají, za ActiveSync platí a také je to obecně používaná praxe. Například i firmy, které ve velkém prodávají CD, DVD i BD média, si licenci od Philipse musí koupit, i když je přímo nevyrábí, viz Memorex/Imation.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

licence=autorsky=dane
je jich moc, jsou zretezeny a plati se nekolikanasobne dokola

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tady bych si rovnitko, mezi licenci a dan, netroufl polozit. Dane se plati statu, aby stat mel penize na svuj provoz. Licence se plati drziteli licence, vpodstate jako odmena.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Autor to asi nejspise myslel tak, ze

a) koncovy zakaznik zaplati v cene vyrobku licenci
b) koncovy zakaznik zaplati z nekterych produktu autorskou dan
c) koncovy zakaznik zaplati z vyrobku DPH

Takze vlastne zaplatime 3x, proto nejspise ty rovnitka, protoze pro nas je to platit = platit = platit. :/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je skoro jako ten případ hotelů a restaurací, jak platí jak koncesionářské poplatky, tak i výpalné OSE. Televize i rozhlas OSE samozřejmě odvádějí. No prostě, další příklad placení něčeho vícekrát.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No licencni problemy mit s w7 budou, nebot je budou muset platit M$ ... nevsim jsem si, ze by to bylo OpenSource.

Reseni je nepouzivat produkty M$ a pak clovek nema problemy ... nebo znate pripad, ze by nekdo chtel licence za IMAP, pop3, SMTP a jine veci ... nebo TCP/IP ... jeste ze M$ neukrad a nepatentoval TCP/IP ... jinak by jsme platili vsichni ;-))

mimochodem M$ nema zadne prava na ActiveSync ... oni to napsali ? ... ne nepasali, vyvojari androida si koupili dokumentaci a napsali to pro Android ...

Jo a prava M$ me nezajimaji, nejsem jejich zakaznik, nepouzivam jejich kod ... takze i linux si budu pouzivat jak chci a vyhruzky beru tak, ze vydirat vydirat se nenecham ... pokud chce nekdo nasili, tak at tak cini, ale na jeho pohrbu se mu jeste prijdu vymocit na hrob.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vidis, a me zase MS nijak nevadi - od NTecek je to slusny soft a hlavne na nem bez nejake emulace behaji specializovane programy, ktere jejich vyrobci nejsou schopni prenest pod jiny system (ale ani potom takove programy nebudou zadarmo a osobne bych nevidel nejaky zavaznejsi duvod, proc prechazet na jiny OS). Nehlede na to, ze se mi libi charitativni cinnost Billa - kdo z OpenSource komunity venuje nekolik desitek milionu USD na charitu?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No u nas ve firme win mobily nechodili ... jediny kdo to rozchodil jsem byl ja ... pod linuxem ... exchange2003

Specializovany SW ... no ja mam pro linux vse ;-))
doufam ze tim specializovanym SW nemyslis tak mainstremovou vec, jako E-Deas ;-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

LOL. Podle me ani licenci nepotrebuje. Ono jim totiz ta synchronizace vubec nefunguje. Ani spojeni s Exchange serverem. Ani sdileni internetu pres ActiveSync. Opravdu vtipne (a smutne)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mě teda docela fungovala...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak to mi potom jiste poradis jak ten hnus rozbehat na win. mob. 6.1 - 6.5 . Jakmile nemate na serveru jinej certifikat nez od autorizovane certifikacni spolecnosti tak ste v prdeli... Nejak se mi to na 3ch ruznejch zarizeni nepovedlo rozchodit. Nejvtipnejsi natom je ze nakouslem jablku, nokii ci androidu nejsou takoveto problemy....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.