Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

MSI HD 7970 Lightning již brzy dostane vodní blok

MSI R7970 Lightning
Blok se sice zpozdil, ale druhá polovina července se již před nějakou dobou přechýlila, tento týden tak míří na trh.

Ačkoli se po různých webech rozsypaly prapodivné informace, celá skládačka vypadá velmi jednoduše: MSI si u EKWB zadalo EK Water Blocks společně připravili vodní blok pro karty MSI Radeon HD 7970 Lightning Edition. Jedná se o full-cover vodní blok nazvaný FK-7970 LTG, s největší pravděpodobností zvnitřku téměř totožný s verzí pro referenční karty. Hlavně ale bude kompatibilní s původním backplate na kartách Lightning.

MSI Radeon HD 7970 Lightning s vodním blokem

Největší změny na bloku proběhly zvenku - celý se mírně natáhnul v obou směrech a změnilo se tvarování styčných ploch. Zvládne tak pokrýt paměťové čipy a napájecí kaskádu, což je u verze Lightning vše jinak než na referenčních kartách. Ač se zprvu takové informace objevily, MSI nejspíš nebude nabízet kartu přímo s blokem, bude se opravdu jednat o samostatný produkt od EKWB.

MSI Radeon HD 7970 Lightning s vodním blokem (backplate)

Na trh by měl dorazit v pátek 27., cena zatím známa není. Nejlevnější model na standardní kartu ovšem stojí lehce pod 90 Eur, i blok pro Lightning by se tak mohl pohybovat někde okolo této hodnoty. Stejně jako jiné bloky pro rodinu HD 7000 bude mít na krytu ony podivné proužky.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku MSI HD 7970 Lightning již brzy dostane vodní blok

Žádné komentáře.