Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Na bittorrent.com nepůjde vyhledávat filmové torrenty

Snad Pyrhova vítězství ne? Jinak ten boj filmových studií je bojem s větrnými mlýny. Dokud nebudou rozumné ceny a včasná dostupnost, kopírovat se bude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumne ceny jsou uz ted, cca 400 Kc jsou vyrobni naklady u klasickeho filmu na DVD z dovozu (prava/tvorba dvd/reklama/distribuce). Film s naklady 400 Kc ti za 100 Kc nikdo prodavat nebude, a rozhodne nam to nebude nikdo prodavat levnejch proto ze mame 1/6 platy proti USA. Slevu nam kvuli tomu nikdo neda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sa pozrite na stranky ake filmy stale tahaju. Niektore su uz davno v pozicovni a stoja 199 Sk a aj tak ich tahaju v Divxe. Tak to nebude o cenach.ô

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2ptc: se probud, chces mi tvrdit, ze vyroba VHS je levnejsi nez DVD ? Vyrobni cena placky vcetne obalu = 10 - 20Kc. Film je tak jako tak uz zaplacen z kin (jinak by se na DVD nikdy nedostal) ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptc: Pak to ovšem asi nebude nikdo kupovat - tedy alespoň v tom množství šílené nadprodukce. Udivuje mě skálopevné přesvědčení těch společností, že místo každého stažení kterému zabrání, se prodá jeden originál. Kopírování bylo, je a bude - pokud bude co kopírovat. Před 40 let jsme si taky nekoupili každé LP, ale jen některé a zbytek nahráli od někoho na magnetofon a bylo. A to nebyl trh přeplácaný takovými sra...mi jako teď. Dělo se to nejen ve východním bloku, stačí se podívat na magnetofony, které tenkrát letěly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, jeste pridam, kdyz cena v kine je dejme tomu 100Kc (platis si pravo film videt + samo naklady na onu kopii + provoz, ale ty -> 0 diky mnoztvi lidi) tak 100 + 20 = 120Kc vcetne placky, takze nemel nesmysly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Anonym: Jenze v pujcovne si film v DivX nepucis, musel bys ho komprimovat a tudiz je rychlejsi a efektivnejsi si jej sosnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J> ano cena v kine je 100, tak DVD pro jednu osobu by mohlo stat tech 120. Ale, vetsinou se na to diva v domacnosti vice lidi a taky se to nekdy pusti vice nez jednou. Mozna proto ta cena 500 a vice Kc.

Samo z toho nelyne rozdil vuci VHS - proc film na VHS stoji 150-300Kc? Ano, neni tam provedem DVD authoring, ale zase kazde medium je drazssi. A authoring je jeden naklad na X tisic kopii (vetsinou vznikaji rovnou cele stredo a vychodo evropske verze najednou - dalsi tisice kopii )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechno to závisí na počtu prodaných kusů. Těch bude pár tisíc, takže to může vypadat třeba takhle: práva - 100, authoring, titulky, placka, obal - 100 (při pár tísících kusech to rozhodně za 20 nepořídíš), reklama, distribuce - 50, zisk - 75, zisk malobchodu - 75, = 400 + 19 % DPH = 476

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Petr -ale pořídíš: LISOVÁNÍ DVD 9 - ceny včetně media a potisku: 1000ks/43,00  2000ks/30,50  3000ks/20,50  5000/18,50  sítotisk plnobarevný
+ kompletace do boxů a balení DVD box černý 5,50 DVD box mléčný 5,80 DVD box čirý 6,10
pro vyšší množství cena dohodou
 
Kolik myslis, ze je jen u nas videopujcoven (i tu nejvetsi blbost si koupi alespon 1x)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Tom : Z pujcovami, ktere to koupi nebo nekoupi alespon jednou je to tezsi, protoze nektere filmy vychazeji ve verzi pro pujcovny (na tech je to vyznacene, ze to je verze pro pujcovny) a ve verzi pro normalni distribuci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak se zdá, tak cena DVD výrobní cenu nijak zlášť neodráží, spekulace o tom, kolik lidí film z toho DVD uvidí a v jaké kvalitě a srovnávat s kinem... prostě jen spekulace. Ta cena je tržní - nastavená a sledovaná aby si za co nejvyšší cenu nakoupilo co nejvíce lidí. To nemá co dělat s tím, kolikrát to kdo uvidí, ale s tím, že to za tu cenu pořád dost lidí koupí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Oni moc dobře vědí, že si lidi dévédéčka za dvacet dolarů kupovat nebudou. Ale za pět si je koupí rádi. Americká studia ale drží cenu DVD vysoko, takže distributorům nezbývá než je oficiálně prodávat za dvacet a bokem za pět. Musejí přece nějak vydělat. No a my jsme se s nimi sešli a slíbili, že když ochrání naši kinodistribuci, do jejíž propagace se dalo skutečně hodně peněz, dáme jim film lacino k oficiální distribuci a budou ho moct prodávat za těch pět dolarů. A oni tuhle férovou nabídku přijali - na Gorbušce se ještě mnoho měsíců po premiéře žádné pirátské nosiče s Noční hlídkou neobjevily. A když vyšlo oficiální DVD, prodali jich jeden a půl miliónu po pěti dolarech za kus. Matrixu a Pána prstenů prodali kolem třicet tisíc v celém Rusku - třikrát dráž."

Režisér filmu Noční Hlídka TIMUR BEKMAMBETOV, v rozhovoru s Tomášem Baldýnským, Reflex 39/2005

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naše jednání s představiteli pirátského průmyslu se týkalo hlavně pirátských DVD, která si - na rozdíl od internetového stahování -může snadno koupit každý.

Pirátského průmyslu? Zvláštní termín ...

Ale on to přece je normální průmysl. Je to takový podobor oficiální distribuce.

Podobor?

Já nejsem součástí toho procesu, nemám žádné důkazy, ale vždyť to přece všichni víme. Pirátská DVD v Rusku vydávají stejní lidé jako ty oficiální. DVD distributoři nejsou přece padlí na hlavu ...

Moment, teď se v tom ztrácím. Nejsou padlí na hlavu, a proto sami sobě konkurují pirátskými kopiemi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PS: ptc je, a to tvrdím vzhledem k tomu co jsem sem nakopíroval, blb. Nevím jestli je za takové příspěvky placený, ale pokud ano, měli by si najít někoho jiného.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2fotr: Souhlas, do puntíku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po dvou letech na Ukrajine a sledovani zpusobu prodoje na ulici Vam sem pridam taky jeden prispevek: Tam si totiz muzete kopit origos DVD s JEDNIM, zduraznuji to jednim, film za 20 hriven nebo si koupit za 15-25 hriven jedno DVD se 4mi, 6ti nebo i 8mi filmy. Jsou o lisovana!!! dvou-vrstva DVD, zadny podomacku vypalim a prodam na rohu, ALE! stylem: "mam lisovnu a vybaveni na grabnuti 4-8mi filmu, prekomprimovani, pridani startmenu a ruskeho simultalniho jazyka do dalsi stopy a vylisovani noveho DVD9".

Jedno takovy sem si koupil, bo sem scel videt jak to maj udelany. Je to fakt super, kvatita sice trosku samo horsi nez origos DVD,ale zas misto 20 dat 5 za film, no neberte to, a hlavne dyz Vam to prodaj normalne v obchode a daj na to i stvrzenku, ze ste si koupili DVD.

joo v "rusku" je porad mozny fsechno :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tom: zabudol si este na jednu vec a to je dabing ktory to DVD dobre predrazi a prava ktore tiez niesu najlacnejsie.
J: a naco ho davat do Divxu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 ptc:
Je mozne, ze mas pravdu a 400 Kc jsou po zaplaceni vsech, kdo se tim zivi, vyrobni naklady DVD filmu. Jenze jiste nereknu nic noveho kdyz uvedu, ze neni mnoho duvodu si za 400+dph+clo+zisk_obchodu kupovat filmy. Film totiz je mozne shlednout pouze parkrat, velmi rychle se okouka - to je jeho velmi podstatny rozdil od hudby.
Pominu-li fakt, ze drtiva vetsina soucasne filmove produkce nestoji za shnednuti, na film s dobrym ohlasem si radeji zajdu do kina - zazitek je lepsi a cena na 1/4.
Na to, abych se na film podival 1-3x a pak mi DVD za 500+- Kc lezelo doma je drahe. Dale pak nemusim videt film ihned po vydani, kdyz si pockam, tak pujde v kine a nakonec i v televizi ...
A vyjimecne tituly starsiho data na DVD obvykle nesezenu, nebot u nich neni predpokladana dostatecna "ziskovost".
K autorskym a vydavatelskym poplatkum - je obecne zname, ze okolo zabavy se toci nepredstavitelna sila trubcu a vyzirku, kteri parazituji a zvysuji ceny. Rovnez naklady na zaplaceni "hvezd" jsou naprosto premrstene - pak je cena tam, kde je ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptc: zapominas ze vetsina filmu nez se dostane na DVD je jiz davna zaplacena takze naklady vlastni naklady na vyrobu a distribuci neprekroci 100Kc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajimava debata, ale vratme se k clanku. Zajimalo by mne, JAK to chce zaridit, aby to neslo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, na co si stezujete. Jeste nedavno stavaly novinky na DVD kolem 800,-. Ted stoji mainstream filmy kolem 400-500,- a spousta filmu se da koupit za 200,-. Je pravda, ze nabidka DVD je u nas stale mala a proto mam mnoho filmu jen v DivX/XviD :-)  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rodney: a ty se domníváš, že když je něco už "zaplaceno", tj. jsou pokryty náklady, že se to pak dává zadarmo? Už nežijeme v socialismu... Je zajímavý, že nikoho nepřekvapí, že auto stojí 600 t. a nikdo se neptá proč, když výrobní náklady jsou třeba 200 t. Nikdo neřeší to, že v Německu stojí auto plus minus stejně, jako tady, i když jsou tady nižší platy. Buď na něj má, nebo nemá. Auto se totiž nedá zkopírovat ani stáhnout z internetu. Filmy a muzika jo (legálně), hry a programy taky (i když nelegálně, pokud nejsou free). Kdyby neexistovala jiná cesta, jak filmy a muziku pořídit, tak by jejich cenu nikdo neřešil. Buď by na to měl, a koupil si je, nebo ne, a nekoupil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Petr: Ale řeší, nebo jsou snad auta v rámci EU stejně drahá? Rozdíly jsou a někdy zatraceně velké. A co auta z Číny? Ty tady udělají pěkný průvan. A to se dozvíme věcí, jak jsou nespolehlivá, nebezbečná a jen a jen samé ne, protože budou levná!
Další otázka je, proč se DVD tituly nechají v zahraničních e-shopech sehnat za poloviční cenu? Nejspíš proto, že někdo v domacím řetězu distribuce je nenažraný... A jak je možné, že v časopisech vycházejí zajímavá DVD za 99 korun ( TV Duel, Story, Květy a další)? A mnohdy to jsou lepší filmy než sra.ky v DVD magu, DVD movie a podobných časopisech...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S těmi pirátskými kopiemi to nebude zas tak horký. Podstatný příjem mají filmová studia z (někdy ani ne moc skryté) reklamy. Při dohdování ceny reklamy ve filmu se sledují dve věci: atraktivita filmu a hlavně počet diváků. Takže když si nelegálně stáhnete film, tak za něj stejně zaplatíte tím, že čumíte na tu jejich debilní reklamu.
PS: Pasivce už stejně odzvonilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Petr, pct, ... Pokud mate pocit, ze 400Kc/film je cena trzni => urcena poptavkou, proc si tedy potom vsichni stezuji, ze to kupuje malo lidi ? Nemluve o tom, ze kdyz si nechas stejnou placku poslat z USA, tak te i s postovnym vyjde na 1/2.

Totez plati pro hry, nevsim sem si zeby WoW byl prelozenej do CZ (coz by mohlo opravnovat ponekud vyssi cenu) Presto kdyz si to objednam z GB, tak opet vcetne posty o 30% levnejsi.

Nemluve o tom, ze kdyz mi bude hru (z 99% pouze text) prekladat mesic 5 lidi, kazdymu dam 20kKc tak pri prodanych 1000 kusech je to +100Kc a ne +500Kc (a to se tech placek proda urcite vic).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J:A kde objednáváš ten SW? Já si chtěl na Amzonu koupit Might and Magic: Platinum Edition za 30$ + 8$ poštovný do Evropy a jaksi to do ČR nejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J tak si kupuj filmy v USA a hry v GB a nepiš sem nesmysli. Nechápu že tak skušenej cracker a Warez scena boss se zabejvá takovejma blbostma jako jsou DivXi. Myslel jsem že už děláš na tom BR-Decrypteru. Někdo tady psal že prolomení ochrany na BR mediích bude otázka 3 hodin tak už se těšim to bude pohodička kopírovat filmy na Blu-Ray.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Milda:
Super obchod s levným poštovným www.gameplay.co.uk

je to UK, Takže evropa a PAL věci (v případě konzolí i filmů), pozemní poštovné jde k nám skoro stejně rychle jako AIR a je velmi levné (asi to jde tunelem).
Prostě nemůžu si na ten obchod ztěžovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hollyúd!!! Ruku na srdce. Opravdu ty filmy co delaji stoji za tolik penez? (400,-kc za DVD)HA!!!
Kolikrat byl clovek nastvany, kdyz odchazel z kina za 150,- a videl takovou bejkarnu. Viz: Den po te, a ruzne katastroficke filmy, kde NY to vzdycky odnese. Proste cokoli. Temer vsechno je to shit. Pekne efekty to ano, ale pribeh je jiz od zacatku  jasny jak dopadne (takze scenare se asi taky kopiruji:-)) A to o tom filmu nic nevite a uz predpokladate kdo umre a kdo prezije.No nekdy se seknu a nekdo umre pozdeji nez jsem cekal. Nehlede na to co tech reklam musim zhlednout! Nez film zacne popcorn uz nemam:-) Takze by mohli byt radi, ze na to nekdo cumi. A ze se to kopiruje akorat zvisuje jejich sledovanost. Ja bych si nikdy takovou sra.ku nekoupil. OK dal bych 20,- ale jen proto, ze by to melo peknej obal.Je to moc komercni a zmedializovany. Nazenou mraky lidi do kin s tim jakej je to prevrat. Pak se clovek divi na jake exkrementy to kouka. Americani byli vzdycky vyplacanci. Jejich mentalita? Aaaa zase bych se rozcilil. Vzdit tady na CDR je to videt kazdou chvili, kde kdo, koho zazaloval.Atak dale....
PS: omlouvam se jestli jsem se nekoho dotknul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VitaCZ: Otazka je o ci mentalite to vypovida vice - o producentovi, nebo spis o divakovi? Uvedom si, ze pokud na takove filmy chodis, pak jsi to taky ty, kvuli kteremu tenhle trh existuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 VitaCZ
Nejprve bys měl pochopit pravidla trhu a práva na zisk z podnikání a potom se rozčiluj. Zatím se chováš jako ovce(tupá), pro které ten "průmysl" funguje (k jejich radosti)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja do kina nechodim !!!DivX!!! Protoze ty filmy za to nestojej. A basta proste jsou to shity jeden za druhym. Kdyby to delali kvuli takovejm lidem jako jsem ja, tak bud tocej neco jineho, nebo by prodelali. Jakej film ze jejich produkce, byl v posledni dobe dobrej?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ostatně je to vlastně jedno. Stejně Amici točej pěkný sr...
http://vitacz.wz.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.