Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Na černou obrazovku s Radeony RX 5000, může pomoci vypnutí detekce PCIe [anketa]

Njn, AMD a ovladace, to je boj.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia to samé - rok a půl nazpět, řada ovladačů, kdy mě pořád něco nefungovalo.
Prostě s tímto se musíme naučit žít, že nic není dokonalé a postižení jsou a budou oba tábory.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na win7 stáhnu nové ovladače, vymažu všechny staré ovladače, restartuju a pak jen kliknu na nové ovladače. Nové ovladače instaluju jen když musím - změna karty nebo problém se starým ovladačem (nezažil jsem nebo zažil jen malé vady v obraze HL2-Lost coast při určité urovni AA/AF). Na co programy na odinstalaci nějakého SW? Na co instalovat každé 2 týdny nové když nemám problém? Tím nechci obviňovat jen výrobce ovladačů ani jen uživatele, protože jsou dementní obě strany - celý systém okolo ovladačů grafik obecně je špatný (co chcete od MS a spol.) a uživatelé ho často ještě víc dokurví.

Grafiku by už taky měly počítat procesory, protože tam je problémů řádově méně. I jako only PC hráč říkám - zlatý systém jako u konzolí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom, ze hry se vydavaji na PC v takovem stavu, ze kdyby tomu ovladace nepomohly, tak vetsine lidi vubec nepujdou. Vyvojari ovladacu grafik tak delaji praci za vyvojare her a dodelavaji herni podporu v ovladacich. Kdyz pak hrajes nove hry, potrebujes nejnovejsi ovladace, takze je musis preinstalovavat furt.

Ja osobne nove hry nehraju, vzdy az se zpozdenim, az vyjdou opravne patche a hra zacne byt stabilnejsi. Resim to teda tak, ze ovladace NVidia grafiky preinstalovavam na novou WHQL verzi vzdy jednou za pul roku, kdyz se preinstaluje Windows 10 na novou verzi.

U NVidie neni problem, neni treba zadnych utilit na odinstalovani starych ovladacu, to vsechno umi primo instalacka driveru, staci tam zaskrtnout "provest cistou instalaci". Ovsem ja to neprovadim, ovladace proste updatuju na nove a vsechno funguje perfekt, NVidia ma v tomhle dlouholete zkusenosti, takze neni divu, ze jsou nejlepsi.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já nemám problém ani s jedním a problémy s ovladači mají všichni AMD-Intel-Nvidia, proto je třeba se zamyslet nad celým systémem. Nvidia - zničíme Vám grafiku při updatu ovladačů atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono pri systemu fungovani Windows jak?
Pro zacatek by nebylo od veci neudelovat certifikaci WHQL od stolu, ale skutecne ty vyrobky testovat, jenze to se nedeje a dit nezacne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde redmarxi ovladace "spravuji" konkretni hry, bez kterych by ty hry nefungovali? Kolik takovych her je?
Jestli myslis optimalizace, ktere nektere hry urychluji..ano. Pokud takovou hru nehraji, muze mi to byt uprimne jedno. Pokud hru hraji a ta optimalizace prida 5% vykonu muze mi byt taky uprimne jedno.
Kolikrat vlastne opravdu potrebujes stabilni ovladac updatovat rocne?
Souhlas s tim co pise Palomino. Kazdy kdo si trochu ceni stability a nenecha si vymyt mozek marketingovymi voly ala MS korporace s jejich "sw jako service", kteri o SW jako takovem nic nevedi, tak updatuje jen kdyz 'musi'.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pouzivam Windows 10, kazdeho pul roku je nuceny reinstal se zachovanim ovladacu, ale pri te prilezitosti neni vubec problem rovnou i ty ovladace preinstalovat na novejsi verzi, ono je to u Win10 dost casto zadouci.
Ono ty ovladace casto nejen urychluji, ale resi i stabilitu tech her!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jaký nucený reinstall každého půl roku? WTF?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

to je RedMaX, to je wtf sam o sebe :/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No evidentně ho někdo (on sám/on/ona, v horším případě ono) nutí, aby si/mu/jí přeinstaloval Widle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v1709, v1803, v1809, v1903, v1909 - co jineho to je nez reinstal, kdyz ti to vymeni vsechny systemove soubory?
Mrkni do slozky "Windows.old" co obsahuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz Windows.old neexistuje tak se tezko kouka na jeji obsah. Jinak pracovni pocitac byl dodan s 1703 a po ukonceni podpory upgradovan na 1903, kde minimalne rok zustane. Domaci pocitac i notebook 1809 a k upgrade neni duvod, takze i ty nejakou dobu na tyhle verzi zustanou. Ani jeden z tech stroju upgrade na novejsi verzi ani nenabizi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows.old se po 30 dnech sama smaze. Obcas v ni zustane nejaky balast, tak se pak da smaznout rucne.
Netvrdim, ze za kazdou cenu musis prechazet pres vsechny verze, ale ja to delam. Pak samozrejme je relevantni preinstalovat i ovladace na novejsi verze.
Pokud ti vyvolat upgrade na novou verzi nejde, MS je v tomto velmi opatrny, takze staci neco malo v PC customizovat a ono to nejde, staci k vyvolani upgradu na aktualni verzi stahnout z webu MS "Upgrade Assistant" a projit to pomoci tohoto nastroje. Pokud je na C: dost volneho mista, tak obvykle neni problem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RedMaxe sice nemusím, ale v tomhle má pravdu - major updaty windows jsou defacto reinstall, protože původní instalace se přesouvá do windows.old a vše se sestaví znovu.

Dále má pravdu i s tím, že ovladače grafik vyloženě detekují konkrétní .exe hry a kolikrát nahrazují celé kusy shader code v konkrétních hrách, protože ty jsou rozbité. Kdyby někomu hra dělala artefakty a pod. hloupý plebs by ihned označil za viníka ovladače -> Nv/AMD, což si nechtějí dovolit.
Vždycky se usmívám jak tu někdo vykřikuje "standart" - takový člověk absolutně netuší jak funguje SW vývoj - to by všichni mohli rovnou buildit a značně by se ušetřilo na testech/QA. Bohužel čím větší blb, tím více lze v diskuzi slyšet.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze pointa byla NUCENY reinstall... coz je jen jeho blbost, protoze si to neumi nastavit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Windows.old mi smaze vycisteni disku, ktery po velky aktualizaci hned pustim. Je to jen bordel co zabira misto. Podobne jako bordel co si windows na disku vygenerujou vramci normalnich updatu. Po lednovych a unorovych updatech toho vycisteni disku mazalo 3.9 GB. Nenasel sem zadny rozumny duvod, proc kazdych pul roku pokouset stesti a snazit se rozbit funkci system. Ani potrebu znovu nastavovat co bylo nastaveno a upgrade to zmenilo. Mazat co bylo smazano a upgrade to opet nainstalovalo. Proto mam windows 10 nastavene tak jak mam a proto mi necpou ve windows updatech neco o co nemam zajem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1507, 1607, 1803, 1903 - za 4,5 roka 4 upgrade. Ak nechceš upgrade, vráť OS na predchádzajúci build a snáď Ti MS ďalší deň ani mesiac nový nevnutí. Ja som mal asi málo miesta, tak 1803 sa mi nahodil až 17.3.2019.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže už aj Intel? Aj na Inteloch bude treba WPCREdit?

Vylaďte si svůj VIA northbridge
autor: Vylíčil Vladimír , publikováno 10.2.2003

Nastavení northbridge se děje po inicializaci CPU podle parametrů, jak je naprogramován a nastaven BIOS. Ideální situace by byla, pokud by výrobci základních desek umožňovali nastavit většinu registrů northbridge přímo v biosu.

Bohužel dnešní situace není zdaleka tak ideální, jak se na první pohled zdá.

BIOSy těchto desek umožňují nastavit více parametrů, především těch, které se týkají nastavení pamětí. Nastavení dalších registrů je však provedeno velmi povrchně a někdy úplně špatně (nastavení V-Link NB/SB, nastavení registrů týkající se PCI sběrnice, v případě southbridge nastavení IDE – DIOR #/DIOW#, UltraDMA Extended Timing Control). V případě výrobců typu ECS je to pochopitelné, jejich desky jsou především určeny pro OEM použití a pro stavbu Low-End počítačů a tomu odpovídá cena i kvalita desek.
https://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=3666...

VIA: Vylaďte si svůj chipset na maximum
autor: Vylíčil Vladimír , publikováno 17.4.2003
https://pctuning.tyden.cz/component/content/article/22-pretaktovaci-utli...

Úvod do WPCREDITu - co a jak
autor: Petr Koc , publikováno 7.2.2003
https://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=3668...

Prípadne setpci v Unix/Unix like OS
https://linux.die.net/man/8/setpci

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

uz som cital nazory, ze tie drivery koliduju aj HWINFO64 a afterburner

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám oboje a v pohodě (na RX5700). Problém občas nastal, když se dlouho neaktualizovalo RTSS v kombinaci s novými ovladači a novou hrou. Věřím, že i tohle může u obecně líných BFU být problém, protože ze zkušenosti raději při každém nalogování odklepnou dvě-tři upozornění na nové verze programů, než aby je jednou aktualizovali a měli třeba na měsíc dva pokoj.
Problém má pokaždé AMD jen s novým GUI ovladačů, ale i to už je víceméně v pohodě. To že mi crashnul ovladač jsem bez taktování nezažil. Snad naposledy když jsem laboroval s SLI/CF před cca 5ti lety.
Jinak Afterburner/RTSS dokáže v neaktuální verzi dělat různé "zajímavosti". Třeba na jednom hernějším NB nešel se starou verzí spustit firemní informační systém(prostě se nic nestalo), který ani zdaleka nevyužívá 3D akceleraci. Stačilo vypnout OSD a jel jak hutě. S aktualizovaným Afterburnerem a RTSS to jelo i se zapnutým OSD.
HWinfo i Afterburner a RTSS používám léta a problémy jsem měl jen výše popsané a t i s tím, že do OSD zobrazuji data jak z AB tak HWinfa. Například Afterburner nečte čidlo teploty vody, nebo HotSpot a spoustu dalšího. Občas mě třeba i zajímá kolik dat se čte/zapisuje u NVME disku při hraní her.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

RTSS je hack do DirectX. Problem nastava, kdyz MS vyda updatovaci KB na system take stylem nejakeho hacku do DX, pak se to komplet zesere. Mne padal VidCoder a Windows Firewall Control. Resenim bylo bud odinstalovat prislusne KB nebo RTSS. Po vydani nove verze RTSS to padat prestalo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je to stejné jako problém co řeším s Vega 56 tak tam velmi pomáhá profil napájení vysoký výkon. Nebo použití starých ovladačů 17.11.1 Problém je v biosu. Gigabyte má vyřešeno Asus co mám na to kašle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se, že Gigabyte šel poslední dobou hodně do sebe, že? I ta grafárna 5700 XT AORUS je často považována za nejlepší z modelů 5700 XT. A přitom ani není nejdražší...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám RX5700 XT Anniv., Ryzen 3700X a MB s x570, Corsair Force MP510 960GB, Logitech MX Master, Logitech G910
Problém se projevuje, že při hraní her (MTG Arena, Pathfinder Kingmaker) hra v součinosti s logitech overlay spadne a na chvilku/trvale se mi vypne monitor (Dell S3220DGF). Pokud se po pádu vypne trvale, nezbývá mi nic než tvrdý restart.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tenhle bug ani neni specificky pro rx5000. Tohle docasny ci trvaly vypnuti monitoru mi dela i kombinace gpu v ryzenu 7 3750h a adrenalin 2020. A staci mi na to pustit v prohlizeci video ze seznamzpravy.cz. Zajimavy je, ze je to jedinny zdroj videi ktery to dela.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám RX580 a nikdy jsem problém zde popsaný nezpozoroval. V lednu jsem koupil SSD disk a provedl jsem čistou instalaci WIN10 + nejnovější ovladač GK a vše šlapalo jak mělo. Přišla aktualizace WIN10 a bum, při hraní černá obrazovka. Naštěstí stačilo sestřelit hru a znova jí spustit. Nemusel jsem restartovat PC jak někteří uvádějí. No a nyní babo raď, byla to náhoda a stalo by se to i bez té aktualizace WIN10 a nebo černého Petra drží MS? Od té doby ale zase vše jde. Opravdu nevím co si mám o tom myslet.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mi to kdysi davno delalo i na 270x..hral sem a najednou cerna obrazovka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Než jsem přešel na RX 5700 tak mi to na AMD kartách nedělalo a vše běželo v pořádku ale pak to byl děs a dlouho jsem s tím bojoval nakonec jsem to vzdal přestalo mne bavit neustále přeinstalovávat ovladače aby mi daná hra běžela v pořádku,měnil jsem i kartu za jinou od jiného výrobce tam se zase projevily stejné problémy ale v jiných hrách,měnil jsem zdroj,desku i paměti bez úspěchu a pak jsem se už pořádně na.ral kartu prodal a pořídil od konkurence RTX 2070s a rázem všechny problémy zmizeli a vše běží naprosto hladce k mé spokojenosti což mne mrzí protože procesory i grafiky od AMD rád používám a až do ted jsem s nimi byl spokojen ale ted už ne min. na 1-2 roky do mého pc grafika od AMD ani nepáchne nehorázně mne tentokrát zklamaly.Mohu jen doufat že odhalí příčinu těchto chyb a bude to jenom ovladači a ne nějakou chybou v návrhu karty.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Menil jsem bios na MSI nekolikrat az v tom poslednim, neco pes 1-2 mesic zpatky vse jede.
Uz sem take nevedel co stim. Delal jsem ruzna nastaveni az po default, nic nezabralo. Ted bez problemu.

Mimochodem, kdyz zrusilo amd fglrx ovladce na linuxu a nahradilo amdgpuopen ovladaci pro mou R9 280x. Razem pribylo par chyb (trhani, vykon apod.). Postupne behem 1-2 let vse odladeno i s vyssim vykonem.
To byva "NEKDY" problem noveho HW, SW apod. nez je odladen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nitram1980CZ:
Už jsi to napsal snad na všechny WEBy světa, včetně Blesku, AHA a Rytmus života a pro jistotu to na každý píšeš už potřetí? Zkus příště napsat něco novýho, pokud nic nemáš, tak tu raději nepiš to stejný pořád dokola.
Fakt to nemusím číst pod každým článkem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem to na 2 webech možná 3 budiž,nepsal jsem nic špatného jako někteří krom toho blesk,aha a rytmus života ani nečtu natož abych chodil na jejich weby :) to že napíši něco stejného na několik webů nepovažuji za něco špatného nebo to snad nemohu napsat ?? a mám požádat o váš souhlas.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kritizuješ to, že napsal pod téma věnující se problémům s ovladači své zkušenosti ? Raději by jsi to zametl pod podlahu nebo jak si mám vysvětlit, že se daného uživatele snažíš ztrapnit ? Zamysli se raději nad sebou, hájíš AMD až moc okatě a přesně tohle přehnané fandovství AMD vůbec nepomáhá. Napsal k tématu, takže nemáš vůbec důvod někoho poučovat. Pokud jsi to četl na více místech, tak můžu stejně tak napsat, ať všechny fóra neprolézáš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím, na mé 5700XT Nitro+ (R5 3600X + B450) žádné problémy nemám. Asi jsem vyhrál ve sportce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zdánlivě nahodilý problém, který nelze spolehlivě replikovat. Černá můra ajťáků.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí se nic takového na noteboocích a systémech s Intel CPU, Intel GPU či NVIDIA či AMD GPU neděje.

Oh wait....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlasoval jsem nie, protože pády přičítám relativně nové hře Planet Zoo. Asi dvakrát za 3h spadne, vezme s sebou i overlay z Radeon Adrenaline 2020. RX 5500XT.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přitom z event logu by šlo najít přesně co spadlo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, event logu čeho? Windows, hry nebo ovladačů?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S novou RX 5600 XT jsem musel speciálně kvůli 9gag.com v chrome vypnout akceleraci, protože některé posty způsobovaly vytuhnutí browseru. Tak snad to ještě vychytají. Jinak ovladače mám zatím ty první, co vyšly s RX 5600 XT, instalované načisto do čerstvých Win10. Black screen jako takový neznám, zatím jsem na tom pařil WoT, World War Z, Monster Hunter World a Subnautica.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem mel a jeste mam nejake problemy s 5600 XT. Černá obrazovka pri prehravani videa v prohlížeči byla po restartu s novymi ovladaci. Pred instalaci procisteni pres DDU (od AMD). Sranda, ze problikla cerna s kazdym videem takze si asi dokážete prestavit přehrávání videa s reklamami. Vypnul jsem hw akceleraci, nepomohlo. Pomohl dalsi restart. Bohužel jsem zároveň nainstaloval i nejake minor updaty Windows takze nemuzu rict co to vyřešilo. Jinak se objevuji ruzne anomalie napříč hrami. Napr. GW2 bezi UI v separatni binarce a drivery to detekuji jako jinou hru takze to asi neco dela s takty a ve hre pak v otevrenem UI problikavaji pruhy (flicker). Deska B350 takze PCIe 4 me netrapi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Největší problém při hledání té chyby bude IMHO v tom, že uživatelé se o tyto problémy podělí rádi ve fóru na kdejakém webu, ale bug report u AMD nevyplní a nepošlou.
To se pak dost těžko hledá. Schválně, co kdyby redakce udělala další anketu:
a) Problémy s AMD ovladači mám a poslal jsem report.
b) Problémy mám, ale reportovat nic nebudu...

Kolik z vás problémy hlásilo oficiální cestou přes AMD support?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam na konte 3 tickety. :) Nvm jak ostatni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já zatím dva. Jeden vyřešili, druhý...heh...mě poslali tak nějak do fifinky, ale o problému ví.
Doména, aktivní Folder Redirectory, instalace nových ovladačů Adrenalin 2020. Nenainstalujou se, protože nedokážou zjistit kolik je volného místa na síťovém disku kam je přesměrovaná složka /dokumenty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S těma jsem bojoval taky, asi hodinu, než jsem zjistil, že jim vadí TEMP na ramdisku. Bůhví proč. Pak už se to povedlo, ale driver pro změnu házel BSOD při seekování videa. Takže jsem musel zpátky na předchozí verzi. A tahle story se táhne už rok: https://community.amd.com/message/2957916?commentID=2957916
Drivery mají opravdu na hovno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

BSOD jsem neviděl už řadu let se značnou převahou ztrávených na amd GPU. Problém s instalací v doméně byl/je jen s Adrenalin 2020.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ha, opět jmenujete Chrome. To už jste třetí, který má problém s Chrome na AMD kartách.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já mám referenční AsRock RX 5700 XT a tento problém jsem měl taky. Musel jsem ve Chrome vypnout HW akceleraci.

Ale tento problém mě tolik netrápí, mám větší problém.

Při hraní se mi prostě restartuje PC. Z ničeho nic, jen tak natvrdo. Je to divný, třeba v Kingdom Come Deliverance, když mám vše nastavené na Very High a V­-sync na 60 FPS, tak pohoda a nic se neděje. Když dám ale většinu nastavení na Ultra High, což ta karta výkonově ještě tak nějak dává, tak se často stává, že se to samo od sebe restartuje. Měl jsem pocit, že to bude kvůli teplotám, ale v defaultu je nastavenej Power Limit tak, že to přes 190W nejde a teploty jsou kolem 80 jádro a Junction temperature je kolem 90, což říkají, že 110 je normál a je to na to stavěný. Ale prostě se to čas od času celý restartuje, když ta karta dostává delší dobu v kuse pokouřit.

Myslel jsem, že to může být zdrojem ale není, můžu jet Furmark s Power limitem zvýšeným na 260W úplně v pohodě na plný koule při teplotách 90 stupňů jádro a 110 Junction a nic se nestane.

Dokonce se mi to pokaždý stalo v Hitmanovi, kdy jsem měl komplet nastavení grafiky naplno a byla tam scéna, kdy něco vybuchlo, v tom okamžiku pokaždý restart. Jakmile jsem ale trochu ubral v nastavení grafiky, tak pohoda.

Divný je, že to restartuje celej komp, hard restart, místo toho, aby to klasicky spadlo s nějakou hláškou. Našel jsem na netu lidi, co s tím mají stejnej problém a nepomohla ani výměna zdroje, nic...

Ani jsem v popisu ovladačů nenašel zmínku o tom, že by se to nějak řešilo nebo o tom vědělo...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To vypadá, že ten crap Chrom má celkově s AMD problémy. Já na Firefoxu pohoda. Co se týče pádů, furmark vám prověří grafiku a zdroj, nic jiného. Vy máte očividně problém v MB/CPU/MEM. KDC je náročný na CPU a MEM, Hitman taktéž. Pokud Vám to krachlo přesně při začátku výbuchu, zaměřil bych se na rychlost/časování pamětí. Třeba vyzkoušet, jestli to padá i když paměti nastavíte na default.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A rada do pc života. Pokud vám PC padá, zkuste jestli padá i v default bez jakýhkoliv OC.
Zrovna nedávno jsem se nesmírně bavil nad youtube frykulínem, co se strašně rozčiloval a nadával na zasraný AMD (zlatej Intel), ale hned na začátku bylo jasně vidět, že ten blbec má zapnutý TCOII(3?), tedy automatický OC a undervoltage desek ASUS. Bravo. Když už, tak měl nadávat na ASUS, nebo raději na svoji neschopnost to nastavit ručně, když je to takovej husťák.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je pravda. A len dodam, ze uplne mam najradsej navody / videa kde pekne pretocia napr RAM, ale ze to testuju max 15 min v PRIME95 je smiesne. Nech skusia ten ich super chytry OC na stabilitu aspon niekolko hodin, idealne viac ako 24 a uvidia, ze ten ich OC az tak pekny nebude.
Nehovoriac, ze nestabilita sa moze prejavit ajtak, pretoze PC ma dnes hrozne vela vsemoznych rezimov setrenia, prepinania na roznych frekvenciach a urovniach napatia, ze torture test nemusi objavit nestabilitu prave v tychto medzi stavoch.
Takze najskor vsetko na default, skusit pripadne aj cisty instal a az potom nadavat na toho ci onoho.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aaa dostal jste mínus. Pravděpodobně od stejného "střelce" jako na tom Youtube videu. S tím co píšete souhlasím. Pokud počítač slouží jen ke hraní a vyřizování mailů/banky, prosím. Pokud večer pustíte task a druhý den po příchodu z práce zjistíte že v lepším případě se počítač po 8 hodinách restartoval a vy toho máte jenom půlku, v horším po cca 16-20h nemáte zhola nic, jen přidanou práci se zjišťováním proč to lehlo, to už se bavíme o něčem jiném.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já měl podobný problém před časem u COD WAW. Hned v první pasáži při vylodění výbuch a šlus se hrou. Nakonec jsem zjistil, že ta hra je tak pojebaná, že se nesnesla jak s overlayem Nvidie, tak i se zapnutým druhým monitorem. Nikdy předtím a nikdy potom jsem se s něčím takovým nesetkal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravím,v tomto pripade nejde jen o Radeony 5000. Mam Radeon VII a Vega 64 Liquid Cooling a na nich bez vyjimky to take zamrza. Nyni jedu bez ovladacu (novych),pouze od MS a beha to uplne bez problemu. Tak ze je to ovladacema,bohuzel. :(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám 5700xt a měl jsem rx570 a v COD MW mi tohle přesně dělalo. Řekl bych, že nejsmrtelnější - nejčastější to bylo s chromem na pozadí. Vypnul se obraz, zvuk ještě běžel a pak vytuhnutí systému bez obrazu nebo v lepší případě crash jen hry - méně časté. Zkoušel jsem všechno možné, odinstalovat afterburner, bios desky, reinstal ovladačů, úpravy nastavení grafiky a tak dále nic moc nepomohlo. Až jsem našel zmínku že by mohlo pomoct nastavení profilu napájení z rovnováhy na výkon + navíc vypnul jsem overlay v amd sw a abych nezapomněl, nastavil jsem hru na borderless... a najednou můžu hrát několik hodin v kuse a hra už nepadá na černou obrazovku, ale jen občas na jinou chybu, třeba DX :) Něco z toho prostě pomohlo, dokonce už si troufnu i pustit chrome na pozadí :D Tak a teď jsem si to určitě zakřikl :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo me zamrza PC s 560X a nainstalovanym novym Edge postavenym na Chomiu, odinstaluju ho a zadne zamrzani neni ... . Po nove instalaci opet Edge opet zacne mrznout.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

R9 390X jede na Adrenalýnech 2020 jako za mlada. Oznamování nové verze ovladačů vesele ignoruju asi od půlky ledna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Super článek, po zabanování normálních diskutérů, přeci těm současným nemůže na platformě AMD něco nefungovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.