Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Na Slovensku označili 8 PC zdrojů za nebezpečné

Uff, uff....... tak týchto zdrojov je v PC neúrekom. To je riadna paseka... šmejd Made in China je takmer všade.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mne, kolik % (pakliže vůbec nějaké) z testovaných zdrojů pod označením Mercury, Allied čiu EuroCase vůbec vyhovělo požadavkům. Ta snaha o snižování nákladů na výrobu už dělá z levných zdrojů bezkonkurenčně nejporuchovější součásti počítačů (a to nemmuvím o udávané wattáži, která je u těchto zdrojů hodně vycucaná z marketingového prstu)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je to se vším - chceš kvalitu? Nenakupuj u vietnamců, ale spolehni se na zavedenou značku. Podobné problémy jistě takový Fortron nebo Tagan nemá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, nemá se šetřit na nesprávném místě. Já mám Enermax Infinity a nemám problém. Vzhledem k bezpečí a ochraně zařízení v PC je podle mě kvalitní zdroj od 1000,- nahoru (start na 400W - s vyšším výkonem úměrně vyšší cena).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, jen tech EuroCase jsem videl v pocitacich nespocetne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Protože Eurocase se prodává i rovnou s plno casema. Ale je to šmejd největší, vyhořelo jich už plno, a byť jen přiblížení k uvedené watáži znamená riziko, že zdroj, i základna třebas, shoří.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TomK: kazdt testovany shitzdroj ma problem, pricom certifikacia Y2 kondikov a privod z PVC kabliku su ten zanedbatelny. (taktiez nevybijanie primarnych kondenzatorov)
Podstatne zavady su: zle spoje na DPS, zle trafa.

Allied zdroje su v skrinkach z Agemu, Colorsit z ATComp v skrinkach Colorsit. V podstate ColorSit len nevybijal kondiky, to nevadi ak sa nechytate kolikov zdroja.

Prve styri zdroje su koncepciou aj konstrukciou z roku 2001? Ved uznajte aj ten napis: PENTIUM IV. To je z doby UVEDENIA P4 na trh!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, skoda, ze to je pul roku stara informace ... 15.05.08, divne je, ze to neni v systemu RAPEX.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak je možný, že všechny tyhle krámy mají CE logo? Tohle logo asi nemá žádnou váhu bohužel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eurocase ATX-450 JSP mam hodeny v skrini. Po pol roku pouzivania som ho kvoli 8800GT a hlucnemu ventilatoru vymenil za Seasonic a asi som dobre urobil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden čas jsme brali skříně Mercury z Asbisu a ty zdroje tam byly, hned nás zaujalo že jsou kratší jak klasické zdroje a přitom watáž 350-400W, dokonce i 450W a pak to začalo do půl roku se začali vracet a do roka jsme měli až na pár vyjímek všechny zpátky, naštěstí je mění skoro na počkání ale mám strach jestli ještě rok vydrží.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem je ze su dve CE loga. Obe su velmi podobne jedno je to normalne a druhe je nico ako made in cina. a rozlisuju sa iba vzdialenostou E od C

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to s tzm CE logom: kdesi na nete bola fotka ako to ti smejdi robia. Ich logo CE je na nerozoznanie od originalu, ale je vacsia medzera medzi pismenkami. To aby clovek chodil na nakup elektroniky s CE-tahakom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CE = china export

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz tak koukam na ty obrazky, tak vetsina ma "C E" logo, ale zdroje Trust a Eurocase maji CE logo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, kto chce, aby nemal problemy, musi kupit nieco lepsie, na zdroji sa fakt neoplati setrit..nikdy by som nieco taketo nedal do pc..doma mam Tagan, kamaratom som montoval Enermax a Corsair - absolut v richtiku a spokojnost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Označení CE (myslím teď to evropské pravé CEM ne čínské Chinesse Export) má pouze dokladovat, že ten kdo uvádí výrobek na trh EU (výrobce nebo dovozce ze země mimo EU) posoudil shodu výroku s požadavky evropských direktiv (u nás jsou v právním řáde jako Nařízení vlády). Na zdroje jsou to nařízení dvě - na Elekrtomagnetickou kompatibilitu a na Bezpečnost zařízení nízkého napětí. Výrobce provede toho posouzení shody a pokud posoudí že výrobek je bezpečný a vystaví ES prohlášení o shodě (CE conformity declaration) a označí výrobek značkou CE.
CE tedy znamená, že výrobce "nějak" posoudil bezpečnost výrobku. Zdroje nejsou v oblasti, ve které je předepsáno použít služeb akreditovaných zkušeben, výrobce si to může posoudit sám. Proto to se značkou CE vypadá tak, jak to vypadá.
Tolik k problematice CE.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za ty ceny se není čemu divit, kdyby to dělali poctivě, tak budou za tu cenu, co to prodávají nepořídí ani součástky na výrobu ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že když někomu doporučíte zdroj za 1500 tak si většina z nich myslí že jste upadli na hlavu.Ale za GK a CPU dát 3 litry nemají problém.Podivná doba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kedze v clanku sa pise "Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku právo na vrátenie kúpnej ceny" teraz ak si niekto kupil takyto zdroj dajme tomu pred 1/2 rokom alebo neskor moze ho prist na zaklade tohoto prist vratit a pytat spat peniaze ???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@Romans: Samozrejme. (Krom toho, zarucni doba je minimalne dva roky ze zakona).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe... eurocase... to se dalo čekat :-) Přesně jsem věděl že tam nějakej najdu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ked sme uz pri zdrojoch, planujem nove PC a uvazujem ci do neho bude stacit Fortron BlueStorm II 400W.
Viete poradit?
(Intel core duo E7200, MB ASUS - bud P45 alebo X45, RAM KINGSTON DDR2 1GB 1066MHz KHX8500D2 - 2ks, Grafika ASUS EAH4850 512MB HTDI PCX - uz sa mi nechce cakat na 4670ku, HDD samsung 1000GB 7200rpm 32MB a z povodneho kompu DVD-RW Plex 716 a DVD-R Toshiba a pripadne zvuk SB Audigy2)
Procak mozno skusim trosku overclocknut, ale len mierne. Grafiku zvazujem skor podtaktovat.

Papierovo by tusim ta 400ka mala stacit.
Pripadne uvazujem este Seasonic S12II 430W, ale ten je uz cenou trosku inde ako som planoval. (Doteraz som mal totiz za tu cenu aj case a zdroj doteraz facha (tusim viac ako 6 rokov).)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Luboz:Na 4850 se doporučuje 450W zdroj,samozřejmě něco jako SS,ne EC a podobný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze je to zase velka medialna bublina.
Nikto nenapisal ci sa uz nejaky problem v praxi prejavil. Keby bola nedostatocna izolacia medzi Prim a Sek , tak by doslo k prierazu 220V do pocitaca, a vsetko by vyhorelo.
Tak otazka : Komu sa to uz stalo ???
A tych zdrojov su v republike stacisice.
Tak urobte statistiku.
 
pracoval som aj skusobni spolajlivosti tak viem ako velmi sa preháňa . Viete že podla normy sa elyt kondik moze zatazit len na 80% ?  T.j  kondik na 10Volt muze konstrukter zatazit len na 8 Volt , inak nepresiel skuskou spolahlivosti.
No neni to kravina? Naco potom vyrobca deklaruje 10Volt ? Urcite ma aj vyrobca este rezervu na tych 10Volt.
Takze komu uz prerazilo trafo z duvodu nedostatocne DVOJITEJ izolacie medzi primarom a sekundarom?
Hlaste sa .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Fredy1: medální bublina? ty jsi snad nikdy neviděl vyhořelý Eurocase nebo prostě nějaký noname zdroj? já už spoustu...není to jenom o izolaci mezi vinutím atd, ty zdroje jsou špatné od samotného návrhu, až po použité šmejdy součástky...doufám že ČOI udělá brzo podobný test

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fredy1: je to mozne. Ale v pripade Eurocase by som rezerve prave pri kondenzatoroch velmi neveril. Opravoval som od nich uz zopar vyhorenych zdrojov a vsetko suche alebo zdute kondiky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Fredy1: Je videt, ze tomu prd rozumis. Zarizeni nizkyho napeti musi vydrzet nekolik kV. To ze ti to neprorazi bezny privod neznamena, ze to ti od toho nevyhori barak pri prvni bource.

Pokud si absolvoval aspon ZS, tak si laskave spocitej, jaky je v siti maximalni napeti OK ? Ono je tech 230V jen efektivni vime ?

Mimochodem, za skody je zodpovedny vyrobce a !pokud nelze zjistit, tak dovozce/prodejce! Tudiz je v zajmu prodejcu takovy smejdy neprodavat, mohlo by se jim naprosto vpohode stat, ze budou platit nekolik desitek MKc skod za nejaky barak, ktery od takoveho zdroje vyhori.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Fredy1: Jop a k tem kondiku, on je docela rozdil mezi maximalnim napetim (to je to, co je na kondiku uvedeno) a jmenovitym. To ze kondik vydrzi 10V max znamena, ze na nej 10V jmenovitech nemuzu privest proc ? ZS ... protoze to bude kolem jmenovyty hodnoty kolisat vime ?

Nemluve o tom, ze i elektrikarsky embrium vi, ze kdyz spocita soucastku, tak tam dava VZDY "lepsi" = pro vetsi vataz/napeti/proud ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hehe ... odpalenych zdrojov ja uz videl ... po burkach alebo len preto ze niekto odpojil kabel od zdroja a dal ho spat moc skoro a boh vie preco ... konretne som na vlastne oci videl 10 odpalenych takychto super zdrojov a z 80% takyto zdroj zo sebou zobral do vecnych lovist uplne vsetko (zakladnu dosku, disk, procak a cd romku) obcas prezili pamate .. asi zaleza na doske .. a preto uz 4 roky kupujem len drahe znackove zdroje ktore ked zhoria tak neznicia vsetko co sa da... a na zaver prave kolega tyzden do zadu kupoval novy komp prave preto ze ten stary mu znicil zly zdroj :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No kurna, to nikoho nezarazi, ze naprosta vetsina zdroju nevyhovala dvojitou izolaci, ktere vsak neni potreba? V pripade klasickeho PC zdroje staci izolace jednoducha, ochrana je zajistena vodicem PE. Jedna se tedy o ochranu tridy I, ne tridy  II. Zesilena ani dvojita izolace neni potreba. Navic tenhle test je z uzivatelskeho pohledu skoro nanic. Vubec nic nerika o provozni spolehlivosti, jakosti ani zivotnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dfgb: někdo je tu slaboproudař a je na to móc hrdej, víme? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je potřeba si uvědomit, že udávaná hodnota výkonu zdroje je pouze maximální zátěž ve špičce. A ten kdo staví počítač si musí uvědomit, že by měl vybrat takový zdroj, aby byl měl dostatečnou rezervu oproti spotřebě dané sestavy. Jak tu už říkal někdo přede mnou, lidé jsou ochotni utratit spoustu peněz za špičkové a energeticky náročné komponenty a k tomu si vyberou zdroj, který patří do nižší kategorie. Není se co divit, když takový zdroj po čase odejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeden test zdrojov je tu http://www.svethardware.cz/art_doc-4B3777DC9C4C8FF8C125716F006EB97E.html...
a tu je pokracovanie http://www.svethardware.cz/art_doc-172671FF93292916C12571720067D4BC.html...
 
Dlhe roky som si myslel, ze na zdroji sa neda a ani nikto nechce nic pokazit. Nuz cas ma vyliecil z tohto omylu. Skoda, ze ked jeden statny skusobny urad nema vpliv na celu EU. Mozno by sa vyrobci casom poucili, ze  nesmu predat smejd vyrobok.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je zajimave, kolik lidi uz videlo desitky ba stovky vyhorelych zdroju. Ja jsem teda jeste neslysel o tom, ze by se nekdo soudil o nahradu skody protoze mu shorel komp nebo barak od zdroje... zajimave.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono zdroje všeobecně patří do dosti opomíjené skupiny komponent.Na různých diskuzích jsou mraky příspěvků o grafikách, procesorech a všeho kolem ale zdrojů si témněř nikdo nevšímá.Ono taky testovat je není jen otom mít nějaký soft co to "obenčuje" a vyhodí nějaké čísla.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AK-81>
>Je potřeba si uvědomit, že udávaná hodnota výkonu zdroje je pouze
>maximální zátěž ve špičce

toto je pravda

>A ten kdo staví počítač si musí uvědomit, že by měl vybrat takový
>zdroj, aby byl měl dostatečnou rezervu oproti spotřebě dané sestavy.

To nie je najlepsi napad, 600W tusim Mercury na PIII based Celeron urobil taky pekny cierny dym z izolacie 5V, ked sa izolacia 5V vetvy odrala o kostru a zdroj nic kludne si isiel a tlacil 100A do 5V vetvy, prvy raz som videl zhorenu izolaciu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 v recenzich vetraku povazuju za dulezite udavat i decibely hluku v zatezi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka76: No, jednou mi odesel zdroj Eurocase zvlastnim zpusobem - kazdych cca 10 sekund se pocitac zapnul a po 2 sec zas vypnul. Jelikoz jsem zrovna nebyl doma cely tyden, tak to asi delal po mnoho dni nez jsem na to prisel. Sice nic vyslovene nevyhorelo, ale po par tydnech kixnul disk (nekolik desitek tisic zapnuti a vypnuti mu asi nedelalo dobre).

Eurocase uz nikdy vice.

Osobne i do hodne levnych compu lidem cpu aspon o trosku lepsi zdroj (pri dnesnich cenach elektriny se jim zvysena efektivita brzy vrati - oproti lacinemu eurocase je lepsi zdroj tak o 200-500 drazsi dle vykonu, jenze ma narozdil od nej 80% nebo lepsi ucinnost)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud me pamet neklame tak CE certifikat vydava vyrobce jenom pokud ma oficialni zastoupeni v europske unii, pokud ne tak jej musi vydat dovozce. Opravte me pokud se mylim...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj ja mam taky tagan, a zdroj pod 1000kč bych nekupoval uz proto ze nechci vyhoret:_) bohuzel i nad tuto castku se muzou objevit zdroje nevalne kvality jako treba chill.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bilbo: Zdroj splňující specifikaci 80+ nepořídíte o 200-500 Kč dráž než zdroje kterých se toto týká. Viz. např. http://www.czechcomputer.cz/fulltext.jsp?query=80%2B&type=stockitem

Věřte mi, že co se týká poruchovosti zdrojů, jsou na tom statisticky tyto levné zdroje zhruba stejně jako ty drahé a "značkové". Jen je ta statistika v tom množství mnohem lépe vidět...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevite je nejaka spojitost mezi zdrojema Fortron a Eurocase ze je ma Eurocase na svy strance?
http://www.eurocase.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin5: Eurocase je jedním z dovozců zdrojů Fortron.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PKod: Test nebyl jednoznačně zaměřen na spolehlivost ale na dodržování norem a předpisů a bezpečnosti a to tyto zdroje nesplňují. Ostatně to nám všem u těchto zdrojů asi bylo jasné již předtím.. Mimochodem jenom tady v Teplicích vyhořeli dva paneláky od počítačového zdroje za poslední 3 měsíce dokone jeden z toho byl i na Nově ve zprácách byl to ten co pod ním chtěli prodávat druhý den byt. Bydlím hned ve vedlejším paneláku a v tom druhém paneláku co hořelo jsem zase pro změnu bydlel předtím takže mě to již stačilo... Já osobně mám PC na přepěťovce a ještě UPS a ještě to vypínám vypínačem na té přepěťovce po ukončení práce protože každej dnešní zdroj je pořád zapnut i když nejede...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin5:
mel sem tady zdroj fortron 250W a eurocase 350W oba meli naprosto stejny vnitrnosti:) tak si tu spojitost domysli:))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zlaté staré AT zdroje, ty se vypínali zcela od sítě vypínačem a ne tlačítkem... a to vše proto aby fungovalo start - vypout nebo WAKE UP... děkuji nechci... já si těch 10W co to žere vypnuté raději použiji na úspornou žárovku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Kiki Lopez: Ono to neni o opomijeni, ti rozumnejsi/zkusenejsi vedi, ze ac se zdroj nijak neprojevi na vysledku 3Dmarku, je to jedna z nejpodstatnejsich soucastek. Navic, zdroj je jedna z mala komponent, ktera pri spravnym vyberu prezije nekolik generaci PCcka a neztraci tak cenu, narozdil od grafarny, ktera za 1/2 roku v klidu padne na 1/2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dfgb: Přesně tak. Bohužel trh tlačí ceny vždy dolů a proto se nejvíc prodává nejlevnější zboží. Těžko ale bude prodejce PC vysvětlovat zákazníkovi, že si má pořídit zdroj za 1500, protože mu vydrží jak výkonově, tak i morálně ještě do následujících dvou PC. Zákazník by raději koupil PC od jiného prodejce, který mu rád prodá PC s levným zdrojem.
A tlak na cenu je u všech výrobců. I renomovaní výrobci se snaží v rámci konkurenceschopnosti snižovat náklady a i u nich se dají v některých zdrojích najít součástky, které by tam být neměly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych spíš řekl že spousta lidí to ani neví že by měli hledět i na zdroj... asi takhle levná grafika=sekané hry, levný procesor=pomalé PC, levný zdroj=pc jede pořád stejně jako když koupí drahý zdroj (dokud něco nebouchne) spousta lajků prostě ani neví že zdroj si zaslouží taky nějakou korunu, pro ně je zdroj prostě zdroj co by se na něm ještě mělo řešit? PC tím rychlejší přece nebude... Wattáž taky sedí tak o co jde?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no skrine Antler maji ty Allied zdroje, takze radost a dle stitku to vypada, ze vyrobce proste prodava to co neproslo na slovensku u nas ... nechapu proc to neni v systemu Rapex web slovenske SOI jsem doted nesledoval (uz budu)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci vyrobky s oznacenim Made ib China , chci Made in Taiwan :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci vyrobky s oznacenim Made in China , chci Made in Taiwan :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-Neználek: Tak ty budeš hledat asi dlouho...
Dnes už je Made in China skoro všechno. I ty z těch dražších kategorií, jako např. Fortron.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

obcas dostanete vyrobek co je 'Made in China" a podtim je Completed/Tested in Taiwan/Japan/Germany, tam je aspon nejaka sance :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>Earl: ani Tagan nemusi byt zarukou. sice fungoval a nic neposkodil, ale kondiky byly nafouknute pekne, par prorazenych - vyteklych. Jeste ze se tam daly narvat vetsi.
>>Fredy1: odesel zdroj EuroCase a vzal s sebou deska + dva hdd do vecnych lovist (nastesti v zaruce a vyzalohovane)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skrýš, já tu mám zrovna u sebe na opravu jeden počítač a ten má v sobě tenhle zdroj o kterým se tu píše....
http://www.cdr.cz/picture/44233/large
co teď?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I určité Fortrony měly problémy s vysycháním kondenzátorů. Mám tu takový 300W z doby prvních P4 a má kompletně vyteklé elyty na 3,3V větvi. Deska následně také.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není nad Chieftec 500w kvalita,sice dražší ale jsem spokojený

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mohu potvrdit, že vadné zdroje se vyskytují v nezanedbatelném množství i mezi značkovými modely, pár zdrojů nejrůznějších značek jsem opravil a jak se zde už psalo, převažují závady způsobené vyschlými kondenzátory, nikdy jsem neviděl závadu způsobenou nedostatečnou izolační vzdáleností mezi prim a sek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V nekterem letosnim casopise CHIP byl uveden test zdroju. Prakticky se tam zamerili i na vyrobce pouzitych kondenzatoru a vysledky jsem v nekterych pripadech byl velmi prekvapen.
Az do testu jsem povazoval treba Fortron za relativne lepsi znacku, ale prakticky z uverejnenych udaju se srovnal s EC.
Na druhou stranu se v testu nedal vybrat cenove pristupny zdroj (pro konzumniho zakaznika) pro bezne PC.

Urcite se shodneme, ze v dnesnich zdrojich jsou nejvetsim problemem mala odolnost proti spickovemu prepeti a nekvalitni kondenzatory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Těch zdrojů co neprošlo je podstatně víc. Jen nám vyřadily z prodeje třeba levnější Fortron 400W (by Eurocase), Asus 450W , Modecom 400W, Delux 420W.

Jen tak pro zajímavost "PC zdroj, model: ATX-350W P4" má i svou značku a tou je Delux :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlevnejsi fortrony uz davno nejsou kvalitni, vyrabi je Partis (Eurocase) pod znackou FSP. Pote co jsem zjistil, ze uz za moc nestoji, jsem do stredne drahych PC zacal davat zdroje Seasonic. V levnejsich konfiguracich jsem musel zustat u Fortronu rady GLN, ktera narozdil od PNF ma aktivni PFC a je ucinnejsi, takze se mene zahriva(z FSP350-60GLN jsem zatim reklamoval asi jen jeden zdroj, z prodanych asi pres 100 zdroju). Uvidime casem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak kolem roku 1994 jsem si koupil svůj první PC založený na INTEL 486DX2/66.AT zdroj 250W Eurocase.Tehdy jsem se takovejma věcma, jako je ztrátovost zdroje, kvalita kondenzátorů, větrání vůbec nezabýval.Vše prostě jelo.Nehledě na to, že tento stroj mám dodnes jako památku a šlape v původní sestavě stále jako hodinky/i když o výkonu samozřejmě řeč není :-D/.Jde o to, že dříve se vyrábělo kvalitněj."Dnes" si koupím Chieftec 700W za asi tak 2500Kč, zapojím ..a najednou rána a vyhozený pojistky /naštěstí to díky protizkratové ochraně nic na desce i z periférií neodpálilo/.Po reklamaci a výměně za nový, tento šlape jak hodinky./otázka ale je, jak tomu tak bude dlouho/.Takže je to "teď" u všeho spíš o štěstí na povedený kus/sérii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu pro objasnění Eurocase (Partis): ten žádný zdroje samozřejmě nevyrábí, ale i jako ostatní to dováží z Číny. Často to jsou prakticky Fortrony, protože to fláká 1 fabrika - jakou na to dá nálepku záleží na tom, co si zákazník objedná a za co si připlatí. Ono i u těch ostatních zdrojů bude s největší pravděpodobností výroba Číně, takže si nedělejte iluze, že zrovna ten váš někdo letoval v Německu.
 
Jinak u těch zdrojů je ještě jeden nešvar: dneska jsou sestavy dost žravý a každý v tom řetězci se snaží ušetřit. Takže Číňani vyrábějí něco, co by podle všech regulí odpovídalo 250W zdroji, ale lepí na to 300W, což by s odřenýma ušima a vzhledem k tomu, že to pořád nejede na plný výkon, zase tak nevadilo. Pak to ovšem dovozce, aby to lépe vypadalo a líp se to prodávalo, přeznačí na 350 nebo 400 W. I to u většiny uživatelů nějakou dobu přežije, ale už to je o kejhák.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vážení, pokud nevíte, tak značku certifikátu CE není u nás a v evropské unii chráněna, tudíž je to jen doporučení, jaké vlastnosti výrobek má mít. Je to nepochopitelné, že na značku se nevztahují zaručené parametry a obchodníci ji snadno zneužívají, když tim označují China Export (C E). Při podrobném pohledu je mezi znaky loga větší mezera, aby to nebylo tak zcela shodné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K zdrojom Eurocase: uz som testoval zopar zdrojov Eurocase (cca 20) a velke percvento z nich je zrejme vadnych od vyroby - na 5V vetve dava prepatie.
Co nie je dobre pre stabilitu PC a po case aj pre poruchovost.

Jednalo sa o pouzivane aj o skoro nove zdroje roznej wataze(cca 300 az 450W).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2AK-81: Ver tomu, ze rozumnej zakaznik se necha v ramci +- nejaky ceny presvedcit. Ovsem pokud kupujes v marketech, tak te nema kdo presvedcovat, prtoze prodejce sam nevi co prodava (viz sestavy s "5GHz cpu a 128MB ram").

2bronco2: Pokud umis cist, tak clanek neni o kvalite, ale o bezpecnosti. Je to o tom, ze kdyz ti chcipne levnej zdroj, pravdepodobnost ze sebou vezme i dalsi veci (pripadne od nej vyhoris) je daleko vyssi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Yarda: S tou vzdalenosti je to naopak.
C E jakozto "Comunita Europea" ma obe pismena vychazejici z neuplnych krouzku, ktere se pomyslne pretinaji (domaluj z pismene "C" pismeno "O" a protne zacatek pismene "E"). K videni napriklad zde: http://www.consted.com/images/ce4.gif

no a pak tu je "CE" jakozto "China Export", ktere vypada vice ci mene podobne ale neni to ono :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

xfgfhg: To je totální blábol. Partis není výrobcem zdrojů Fortron. Ty vyrábí Fortron v číně. Mimochodem, dost součástek je stejných i v těch dražších modelech.

sadf: Paradoxně, u sestav koupených v marketech má zákazník dost velkou šanci, že uvnitř bude zdroj kvalitnější (např. některý z nižších modelů Fortron.) Assembleři totiž často nakupují dražší a kvalitnější zdroje.
Problém bych viděl spíš v tom, že malí obchodníčci kupují to nejlevnější a střílejí to lidem jen proto aby byli co nejlevnější a zároveň na tom vydělali co nejvíc.
Pokud budou koncáci ochotní dát za zdroj 1000 Kč, nikdo levné zdroje prodávat nebude...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Anarki: To je pravda, zdrojů které v některých aspektech neprošly bylo výrazně více a mezi nimy i zdroje renomovaných výrobců. Jen se některé nedostaly do zprávy SOI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kontrolóři se předvedli, že tomu prd rozumí. Žádný ATX zdroj nemá dvojitou izolaci v trafu, anžto to technicky nejde zvládnout za rozumné peníze a řeší se to 30 let tím, že GND na sekundární straně je pevně spojeno s PE na straně primární a tím je bezpečnost zaručena. Můžete si vzít libovolný ATX zdroj v ceně do 2000 kč a mají to tak všechny do jednoho.
Kontrolóři prostě vytáhli na ATX zdroje normy které se jich netýkají, teď dělají machry, ale projedou to u soudu jako sedláci u Chlumce, prostě bude ostuda jak Brno, resp. vlastně Bratislava ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, PC zdroj nemá dvojitou izolaci, bezpečnost je zajištěna ochranným uzemněním a následným automatickým odpojením od zdroje - při náhodném zkratu na kostru zdroje musí v daném čase vypnout jistič, takže bych podobné "vědecké" závěry kontrolorů nebral až tak vážně. Spotřebič třídy II., tedy s dvojitou regulací má přívodní pouze DVA vodiče - fázi a nulák. Tímto je hlavně rozpoznatelný a pak značkou na štítku - takový ty dva čtverečky v sobě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle zprávy Evropského parlamentu značka "China Export" neexistuje.
Článek: http://www.edfklan.cz/index.php?site=articles&action=show&articl...
Prohlášení EP (anglicky): http://www.europarl.europa.eu/sides/getAllAnswers.do?reference=P-2007-59...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.