Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nahradí MusicDNA MP3?

To by mě zajímalo, k čemu to v tý písničce bude dobrý (kromě zbytečnýho zvětšení souboru). Stejně je dneska všechno připojený k netu, tak by stačilo mít v ID3/jakýmkoliv tagu nějaký unikátní ID stopy (PUID?) a podle něj stáhnout data za běhu. Je to stejná blbost, jako album art vloženej extra do každý stopy, ačkoliv je společnej pro celý album...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

na to snad stačí hash, teda pokud to půjde z "obchodu" jako mp3, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no a přidáš si k tomu nějakou poznámku, nějaký program si k tomu přidá něco a už máš jiný hash. Navíc v té databázi by musely být všechny hashe všech mp3 od všech vydavatelů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě mi to připadá jako takový needitovatelný ID3 tag, který bude zastřešen formátem a vydavatel bude ručit za pravost informací v něm uvedených. A popis žánru barvami je docela zajímavý nápad, různé pseudožánry bude možné popsat prolnutím barev, a nejen že si díky tomu uživatel udělá obrázek, co je to za mišmaš, ale napadá mě třeba automatické nastavování ekvalizéru přehrávače, což se docela hodí, když posloucháte MP3 na PC. My, co posloucháme muziku na stereu, ale stejně zůstaneme u FLACu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no doma je mi to jedno, ale když jdu ven, tak ne každá mp3 je připojitelná na net, ne každý poslouchá z mobilu/PDA a ne každý si platí připojení na net v tom mobilu/PDA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne moja reč. Vidím to ako totálnu kravinu, ktorá neprináša nič užitočné. Na také metadata tu predsa už dávno máme ID3v2.x
A keďže drvivú väčšinu MP3 si vytváram sám z iných zdrojov (AudioCD), tak ako chcú overovať jej legálnosť?
Páni so zvučnými menami už evidentne vyčerpali svoje technické know-how a preto chcú vyžmýkať prachy cez marketingové omaľovánky...že vraj modrá alebo oranžová hudba...
Viem akú hudbu počúvam a nemusím ju mať vymaľovanú, pretože ju počúvam ušami a nie očami!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že se brzy mezi těmi novinkami objeví i nějaké to DRM, a to je tak všechno, o co těmto pánům s MP3 formátem jde. Ostatně, ať jim to hraje třeba barevnou hudbu, už dávno používám výhradně Vorbis OGG a FLAC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Se.te na mp3, je tady FLAC. Už AudioCD je dost ořezaný, cožpak taková mp3,za kterou chtěj takový prachy. A vůbec, klidně ať zavedou paušální poplatky za hudbu, filmy a hry třeba jako teď při koupi datových médií. Ale ať otevřou volně jejich archivy! Pokud platím, chci beztrestne za to něco získat!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Včera na TV Nova uvedli, že stahování hudby z internetu bude zadarmo, autoři budou dostávat odměnu z reklamy. Když to říkaj na Nově, tak to musí být pravda!
Jen nějak nedodali, kdeže je to stahovací místo, nevíte někdo? Že by na tom jejich webu? ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to jsem náhodou viděl. Taky jsem se dost nasmál :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"pirátské soubory prý ale žádná další data nedostanou" - uff, tak to se mi ulevilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby tak raději přehrávače a vydavatelé podporovaly univerzální kontejner matroska, který má i audio verzi (mka). :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další variace na mp3 předurčená k nezdaru, jako bylo mp3pro apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Další meta data nejsou na škodu. Takovej text či odkaz na koncerty noty či jinou ptákovinu si dovedu představit jakou využitelnou. Jen si nemyslím, že je k tomu potřeba nový formát.

Hlavně ať to nedělají barevný. To se pak dočkají obvinění z rasismu nebo rovnou po volách zakážou "modrou" hudbu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...aj za HDDVD stáli investori zvučných mien O.o

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.