Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nároky Windows Vista dle samotného Microsoftu

Nač stahovat kalhoty .... dál to asi každej zná :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, že nechápu, na co je požadována DX9 grafika, pokud na ní nepojede AeroGlass. na 2D prostředí by mělo stačit cokoliv, nebo se mýlím?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Areo by melo byt 3D. Cili nove Win budou jakousi hrou a ne OS ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stejně by mi udělali nejvetší radost kdyby řekli že už jen na dále budou opravovat xpčka... ale to by jim bylo na nic....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo, lepší než život!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

r0x: Aero samozrejme neni 3D. To jsou jen velke, ale opravdu velke dezinformace.

Ondra: To netusim. Na DX7 a DX8 kartach bezi bezproblemu.

Autor: "pomalejší grafikou zvládající LDDM" lze povazovat jen nVidia FX5200 jenz ma DX9 pouze "omylem", ale i na te by nemel byt problem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro Bespiho :
Úchyláku ... !!!!!!
~7GB na disku a ~ 30000 souborů ?
Advokáta Windows Visra může dělat fakt jen úchyl !!!
 
Čau

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A to za tuhle věc, co MS nazývá operační systém, by jako někdo měl platit? Kdo by tohle chtěl, akorát to zpomalí PC a admini z toho taky asi nebudou z jejich hlediska nějak nadšeni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Jakesh:
na nasem serveru se snazime v diskusich o zachovani urcite urovne. propriste tedy vol sva slova ponekudmene urazlive, bez ohledu na to, jak te dana problematika/clovek vytaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 Jakesh: co? to jsi asi trochu ulítnul viď? V celý reakci jsem nenašel jediný příspěvek který by Vista chválil, Bespi už vůbec ne.....
vem si prášeček a jdi se vypotit

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jakesh: Kdo tu mluvil o velikosti na disku nebo poctu souboru? Mimochodem netusim, kde jsi vzal velikost 7GB. Me Vista po instalaci zabira vic. No nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, admini (ja) do roka a do dne (po SP1) po tom co jim to koupi "panstvo" na vedoucich funkcich zesedivi nez vsechnz blbosti povypinaji (tedka predpokladam ze pro plnou spravu v domene bude potreba i nove serverove win co?)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja si myslim, ze to Aero je celkem dobry napad. Pouzivat na vykreslovani hardwarovou akceleraci grafickych karet je velmi dobry napad, odlehci se tim zatez kladena na CPU, ta se muze pouzit na neco lepsiho.. Tj. v celkovem dusledku to pocitac muze urychlit.
Urcite nekteri z vas znaji projekt XGL - neco jako "nadstavba" X serveru na linuxu pouzivajici na vykreslovani plochy OpenGL. Okrem vseliakych efektu, jako je tramsparence, "ohybani" oken, 3D naklaneni je to hlavne velice rychle. Zkousel jsem to na celerone 750MHz, GeForce2 64MB a slo to jedna basen. A to ma XGL este hodne daleko do final verze. Kdyz to Microsoftu pojede alespon tak dobre, jak to XGL, mame se na co tesit..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stále nerozumím této věci: v beta verzích jde prý AeroGlas vypnout a používat W2000 vzhled. Chápu, že chtějí DX9 grafiku atd pro stndardní PC a instalaci. Ale nerozumím, proč podle ?Vista Capable?, tedy minimálních požadavků musí být DX9 a 128MB RAM GK. To ten vzhled AeroGlas nepůjde vypnout? Víte někdo, jak to je?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

fotr: vtip je v tom ze tam to Aero glas vubec nebude, ale DX9 to potrebovat bude.... proste snaha o rejzovani penez na novym hardware

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdo nema aspon na lowendovou DX9 kartu (ktera je dens beztak vykonejsi jak posledni DX8 high-end), tak asi nebude mit ani na legalni Windows a tudiz je to naprosto nezajimava cilova skupina neeee???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Erkil: No to se mýlíš. Spousta lidí, co dělají grafiku, používá třeba karty od Matroxe (G550) a tam DX9 opravdu není. Stejně tak když je na nějaké serverové desce integrovaná jednoduchá ATI grafika. Ale ten požadavek na DX9 snad bude jen kvůli tomu logu, když bez Aera to teď chodí i na starých GForce2.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jirka: Tak to nas tu asi v drtive vetsine moc trapit nemusi:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já zas nerozumím rozladěným reakcím lidí, kteří nejspíš Vistu ještě ani neviděli, neošahali, ale už všichni ví, že je to kravina. Připadá mi, že jediný kdo s tím prozatím dělal z diskutantů je Bespi a ač se neprojevoval ani kladně ani záporně, rozhodně mě nepřipadá, že by to odsuzoval. Pro všechny co umí jen nadávat mám jedno, šak vy to nejspíš kupovat nebudete, a když vás takových bude dostatek, tak to bude pro MS ztrátový SW, ale toho se nebojím (to neplatí pro administrátory, kteří tento produkt budou muset obhospodařovat ve firmách).
Chápal bych, kdyby se kritizovalo něco z XP a každý ze zkušeností něco dodal, ale pokud Vistu nevyzkouším, tak nemůžu říci ani to že se jim něco nepovedlo či povedlo. A odebrání náporu CPU tím že přesunu část na grafárnu, si taky myslím, že je dobrý nápad.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ToJeJedno: Ono s tím odebráním náporu CPU a přenosem zátěže na grafiku je to složitější. Klasické 2D rozhraní to nepotřebuje a Aero je pro mě zatím víc hračka než vhodné pracovní prostředí. Karta pracující ve 3D má navíc vyšší spotřebu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chlapče zlatá, ono stačilo vidět screenshoty toho AeroGlasu. A opravdu nevím, proč tě tolik irituje prosté konstatování, že ta novinka mi nevyhovuje, že chci používat starý vzhled.
Ty jsi tak tolerantní a spravedlivý, až... no však víš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirka: Tobe se nikdy netrhaji vokna pri multitaskingu???
fotr: Ty ses z tech co hodnoti hry podle screenshotu vid?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co to melete o ulehceni prace CPU? Klasicke 2D rozhrani je grafikami akcelerovano uz asi 10 let, mozna i dele.

Jinak muzem kritizovat Vistu i kdyz ji nezname, protoze fakt, ze i normalnim neAreo rozhranim to vyzaduje 3d kartu je kritiky hoden. Aspon jsem takhle pochopil clanek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já stahoval betu (někdy v únoru - v té době poslední verzi) Visty pro známého. Co jsme zjistili? Že jsou to (alespoň zatím) XP-čka v další zbytečné grafice navíc - jako kdyby to nestačilo v XP. Nejradši mám Win2000 a jejich vzhled.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to Jirka: s tím plně souhlasím že nové vzhledy, aby byli 3D jsou pro lidi, kteří používají PC na práci, zcela zbytečné. O vyšší spotřebě a nejspíš a problémech vykreslování, když už nyní při vyšší zátěži i u 2D má problém ani nemluvě.
Ale dělají se auta jen aby se líbili, častokrát zcela nepraktické a kupuje se to.
Tolerantní možná i sem, i když né moc, ale snad i trochu rozumím ekonomii (či tohle asi bude marketing :-) ) a hledím trochu na to jinak. Prostě vista je určitý produkt firmy, když bude relativně dobrý tak se ujme (už slyším jak tu bude, pokud vedení řekne, tak se to koupí do celého podniku), ale tomu nevěřte. Dělám v SW firmě, a když žádáme zákazníky (i celkem velké podniky), aby Win95 opravdu už neměli, že na tom náš SW nepojede a jak je často veliký problém. A dokonce u jiné velké organizace se 100% vlastněním státu mají na pobočkách Linux, kvůli úspoře, tak zas nevěřím, že všichni poletí koupit Vistu, kor když bude nepoužitelná.
A tak MS se musí snažit a možná že nás to překvapí. Rozhodně WinXP SP2 je relativně dobrý produkt k překvapení asi mnoha uživatelů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja neviem, no zda sa mi, ze tu neko pisu deti, nikto nechvali Vistu, no je to evolucia, evolucia smerom kupredu, darmo sa branite, o 2 roku WinXP skoro nikto mat nebude, nie preto, ze nebude dobry, no preto, ze vista vude lepsia, zak ramka 1G do buducna nieje vela a disky sa vyrabaju brutalnych kapacit, co vas tak sere, podla mna poziadavky na Vistu su v poriadku, sak je to do buducna a uz o rok budu celkom ine PC a ramka 2G bude normal, predsa nebudu nieco robit pre Vase sunky, na tych majte XP a do noveho PC o rok si date Vistu a pohoda, pianko, neviem, ste trapny, aj XPcka sa bali ludia a teraz sa idu zase posrat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když čtu zdejší příspěvky, mám pocit že každý je tady minimálně architekt pro sítě od cca 3000 počítačů výš. Podobně slaboduché bláboly, se vyskytovaly i před vydáním XPček, před tím W2k, apod..
Co se týká integrovaných karet v serverech, tak já už asi půl roku nesáhl na lokální klávesnici jediného serveru v serverovně, jelikož jakmile nainstaluji server, tak jedu veškerou správu a konfiguraci přes RDP, web, nebo SSH,  a rozhodně netoužím masochysticky mrznout v serverovně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PetrTwo: Prvni vec. ta unorova verze (5308) se dle meho priliz nepovedla. Druha vec, kdyz nevic co nove Windows nabizi tak opravdu nepoznas rozdil oproti XP. Ve skutecnosti je ten rozdil obrovsky, ale to by jsi zjistil az po delsim pouzivani (coz je zatim dost obtizne bugy).

kapa: Taky mam takovy pocit - ze sem pisi deti. Jinak posledni dva buildy docela dost snizily naroky na RAM. Ve finale myslim, ze naroky Visty se nebudou nijak dramaticky lisit od XP SP2 (az na velikost na disku).

ToJeJedno: Fakt nechapu, co mate vsichni s tim 3D vzhledem. Jedine co ve Viste je je "skenena" pruhlednost a stiny. To 3D, ktere bylo videt na nekterych screenshotech je alternativa k Alt+Tab. Vyssi spotreba proudu pri pouziti Aero Glass je ... u vetsiny grafik jde o nejaky ten 1W. Na nooteboku vydrzi v provozu na baterii Vista dele nez XP.

Nalim: Ano je akcelerovano, ale obraz pocita CPU. A to ze potrebuje 3D kartu ne 3D prostredi neni pravda. Staci kdyz VGA bude zvladat DirectDraw 7. To ze neexistuji karty, ktere podporuji DD 7 a ne D3D 7 je vec jina.

fotr: Priste az budes planovat dovolenou tak si prohledni fotky na internetu ... je to levnejsi nez nekam jezdit :-))

Jirka: Pozadavek tam je opravdu jen pro logo. Oni by jinak v hypermarketech do tech PC daly bazarovou kartu a vedle 3 metry velke logo Vista Capable.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jaké zpoždění asi nabere česká verze Windows Vista po anglické?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

naroky samotneho systemu sa skryvaju za "moderne technologie".
ludia, mate stary srot. kupujte novy hardware! som v manuale k DVD napalovacke mal odporucanych 512MB RAM! sodoma gomora. naco?? asi pre ten moderny system...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

bespi: máš zajímavý přístup... Když budeš mít pětikorunu, tak ji taky za každou cenu utratíš? I kdyby nebylo ke koupi nic jinýho, než že ti za tvojich 5 korun nafackují.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to misa: a myslis cracklou verzi nebo originalni ? .)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem měl jednu z posledních bet Visty, duben nebo květen a byla dosti líná, na athlonuxp3000+ 1 GB ramky a R9800SE 128 DDR, docela brutus

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Všetci, čo nadávajú na Vistu, tak si ju buď ešte neskúsili, alebo ani nevedia čo ponúka a potrebujú len nadávať na MS. Ja som si skúsil Windows Vista (x86 Feb CTP) a je to úplná šleha! Na mojom 4 roky starom Intel Pentium 4 (2,4GHz Northwood) to ide o kus rýchlejšie ako Windows XP a nehovoriac o tom, čo všetko navyše Vista ponúka. Odporúčam http://www.extremetech.com/article2/0,1697,1931913,00.asp

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kozelsikula: Ja mám CPU: Intel Pentium 4 2,4Ghz 533MHz FSB (Northwood), Chipset: Intel 845E, RAM: Apacer 2x512MB (266MHz CL2), GPU: MSI FX5600 128MB, HDD: PATA Seagate 7200.9 (8MB) a ide mi to úplne super! (Zrejme to bude nejaký bug, lebo kamoš má lepšiu mašinu ako ja a ide mu to horšie... najskôr ovládače.)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

4Hubo: jj, koukám, jinak mě strašně pomalé přišlo když jsem najel na disk a klikl, tak než se mi ukázali adresáře, tak 5 - 10 vteřin, na XP to mám na té stejné mašině do vteřiny, to mi přišlo hrozně dlouhééé

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kapa: já jsem se bál XPček a taky je do dneška nemám. Vždy jsem tvrdil, že XP je blbost, protože MS už defacto neví, co inovovat, a tak se zaměřuje na grafiku a taky na to, jak udělat z lidí blbce (aplikace je považována za nebezpečnou, proto ji Win zakázal spustit - nebo tak nějak). Já totiž vím, co otvírám. Nehledě na to, že mi XP padaly (to jsem teda vyřešil) a to poslední, na co se zmohli, než jsem po půl roce znovu nainstaloval W2000, bylo shození grafických ovladačů. Windows 2000 je jediný OS od MS, který stojí za ty peníze (anebo ne?). Předpokládám, že je budu používat až do konce jejich podpory za strany MS. Pak už to možná bude unixovský OS. XP mne zkrátka zklamaly, i když jsem se k nim snažil přistupovat tolerantně a přemlouval jsem, že to nějak překousnu. Domnívám se, že XP by nebyly dobré ani zadarmo.

A k Vistě: doporučená pamět bude asu ten 1GB - ale kolik budu proboha potřebovat, když si budu chtít zahrát nějakou mrtě náročnou hru? Na druhou stranu jdou ceny pamětí hodně dolu (DDR), takže to asi až takový problém nebude. Vistu bych si spíž než z HW nároků nekoupil z principu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: A zkoumal jsi to opravdu do hloubky? Ne, že by tam inovace nebyly, ale nedá se říct, že by tam byl rozdíl extra obrovský.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pert Two, ano aj to je nazor a nieje zly, ja som nic netvrdil, len som sa snazil naznacit, ze ako vsetko, tak aj tu sa nieco meni, v zivote sa stale nieco meni a evolucia je stale, cize teraz bude Vista, bude podporavana, bude pre nu hardwer a pod, pohundrame, posuslame a po viste pride napr Drista alebo co, no pride, proste ide to stele niekde a neda sa to zastavit. Ja mam XP SP2, nesiel som do XP velmi dlho, no nakoniec ked bol SP2 tak som to skusil a nemusite suhlasit, no nato, ze je to Billovina to ide, podla mna to ide na pocudovanie dobre, som spokojny a teraz bude Vista, zatial budeme mat XPcka a za rok, 2 ked budeme menit PCcka tak dame vistu, co je natom take strasne? nic, normalka, dame to co bude a co bude podporaovane. Tie naroky su podla mna primerane az nizke, ked si vezmeme, ze to ma neaky cas vydrzat a za rok, dva sa to zmeni brutalne a potom nam tie naroky budu smiesne. Teraz cakate na Conroe ako na spasenie ale visty sa bojite, co to trepete? Naco stale chcete vykonnejsie grafiky, disky, procaky? Nech ich zere ten Bill, sak su stale vykonejsie. Su to dristy, nepodlozene. Povedz ako bude o rok, dva ist vista na PC? Nevies, tak nevrav. Teraz tu mame XP a win 2000 tak si ho uzijme a o rok, dva si das Vistu do PC s 4G ram a grafikou 1G a disk 1T, procak 4jadrovy a budes sa smiat co si popisal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobně se mi tyto nároky na Win Vista nezdají zase otolik přemrštěné. Navíc si vezměte, že systém poběží i na slabším hardware, stejně jako XP, jen zkrátka to nebude mít ten certifikát. Srovnáme-li nároky uváděné při uvedení Win XP, což byl myslím 350Mhz procesor a 128MB RAM (což je dvakrát více, než minimum uváděné pro Win2k), tak mi min. nároky jako 800Mhz a 512MB RAM nepřijdou nijak hrozné, uvážíme-li, že mezi WinXP a Vista je cca. 5-6 let odstup, kdežto mezi W2k a XP, byl. cca. jen dva roky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PetrTwo: Kdybych to nezkoumal do hloubky tak bych Vistu nazval XP s doinstalovanymi doplnky, ale opravdu tomu tak neni.

fotr: Tvoji reakci nechapu. Asi mam dlouhe vedeni. Na 3 roky starych PC Vista bezi. Takze nevim co resis. To u Windows 2000 a XP v dobe uvedeni neplatilo.

Hubo: No vidis, a ja tu unorovou verzi oznacil za pomalou :-)

kozelsikula: Ja mam Vistu na XP 1800+, 1,5GB RAM a bezi rychle. Tak nevim. Jen start je trosku pomalejsi, ale to se s kazdym buildem dost meni, takze ve finale to bude asi taky OK.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Můžete mi prosím někdo vysvětlit proč bych měl vůbec na Vista přecházet? Co o tom tak čtu bude to mít pouze vyšší nároky na hardware - což kvůli tomu aby to líp vypadalo rád oželim. A navíc ochrany na přehrávání videa. Je to opravdu tak že na to abych si na PC přehrál originální film budu muset mít grafiku s tim novym výstupem + novej monmitor? Možná pletu hrušky s jabkama, ale nevim. Léta používám XP Pro a plně mi vyhovují. Jediný co mě napadá je podpora DirectX10. Budou XP s příslušnou grafickou kartou DX10 podporovat? Rozumějte vůbec netušim co mě jako uživateli Vista přinese co dosud nemám. Díky za vysvětlení. Zas tak do toho nevidim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

cobot: Windows XP nebudou podporovat DirectX 10. Windows Vista prinese obrovske mnozstvi novinek, ale zalezi jen na uzivateli, jestli je bude umet vyuzit nebo jestli jich vubec bude chtiv vyuzit. Rozdil mezi XP je asi stejny jako mezi Win95 a WinXP. Ovsem kdyz nekomu staci WinXP tak je dobra otazka jestli ma vyznam prechazet na Vistu. Nejlepsi rada je pockat az bude finalni Vista a pak poradne vyzkouset a rozhodnout se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja vidim jediny duvod proc jit do Vista a to (jak doufam) budou podporovat 64-bit procesory coz se u WXP CZ nedeje!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Muze mi nekdo vysvetlit, proc jsou potreba takove naroky na streva pocitce? i kdyz bych nechtel verzi s nejakymi trojrozmernymi okny?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem Vistu build 5308 a nepřesvědčila mě. Je to pomalý jak šlak a velký jak kráva, zabralo mi to přes 5GB na hadru, odezvy šílený, každou chvíli se mě to ptalo, jestli OPRAVDU chci spustit aplikaci... hardware není zas takovej šrot - P4 Prescott 2,4GHz/533FSB/1MB L2, 512MB DDR400, Radeon 7000/64MB. Samozřejmě že po Aeru ani vidu ani slechu, ale i bez Aera to bylo chcíplý. Mám na jiným stroji Linux s Xgl/Compiz (průhledný gumový okýnka, 4 pracovní plochy na rotující kostce...) a je to úplně o něčem jiným, odezvy jsou podstatně lepší než u Visty a jede mi to na PIII/667MHz/256kB L2, 256MB SDRAM 133, Geforce 4 MX440/64MB a na hadru to zabere kolem 2GB. Visty nechci, teda aspoň v současné podobě ne, bohatě mi stačí W98SE, případně Linux doma a W2K v práci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsem kteri zkouseli Vistu: uz je to verze NT 6.0, nebo je to stale 5.x? (staci na command lajne odeslat 'ver')

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> Teraz tu mame XP a win 2000 tak si ho uzijme a o rok, dva si das Vistu do PC s 4G ram a grafikou 1G a disk 1T, procak 4jadrovy a budes sa smiat co si popisal. <<
nechcem tu flameovat, ale ked ten isty OS pojde aj na 386, budem o tom premyslat. nepotrebujem novy PC aby mi programy bezali rovnako rychlo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

bsw: Vista je samozrejme NT 6.0.

mia: To ze Ti staci W98SE rika o tobe dostatek. Samozrejme, kdyz neumis nebo nepotrebujes vyuzit funkce, ktere ti OS nabizi tak ho nepotrebujes, to je snad jasne, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 uid0: presne tak...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čím to sakra je, že tolik lidí má potřebu neustále všechny kolem sebe přesvědčovat, že "tohle rozhodně nepotřebuji a nebudu to ani zkoušet"? Taky běžně všem kolem vykládáte co jste dnes nejedli, kde jste nebyli, co jste nečetli, jak byla bezva ta hudba, co jste ji neposlouchali...?

Příjde mi, že je to všechno úplně jinak. Kde se ve vás bere ta nejistota, že musíte sami sebe tímto způsobem neustále ukecávat, abyste měli pocit, že děláte dobře?

No tak to nepoužívejte, svět se určitě nezhroutí, je tu milionkrát více ovcí, které se nechají marketingem zpracovat k čemukoli. Ale NEODSUZUJTE něco, co jste osobně ani neviděli a téměř nic o tom nevíte, mimo něco málo "odborných článků" a výkřiků lidí, kteří to přece "používat nebudou".

Protože takhle jste stejné ovce jako ti co to nekriticky přijmou. Jen s jinou barvou vlny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

-pao-: To je jednoduchý, za první už z principu to co udělá Mrkvosoft, stojí za kočku (axiom) a každej pokus o vylepšení programu a doplnění "must have" (rozuměj nepotřebných, zbytečných a nevyužitelných) funkcí, posune tento stav ke dvěma kočkám. Za druhý přece nebudu zobat Mrkvosoftu z ruky tím, že budu pět ódy na to, jak je jeho program krásně velkej a jak moc ramky potřebuje (hodný děťátko, pěkně papej, maminka ti ještě přidá...), jak se krásně roztahuje po disku, jak je hodnej, že volá tatínkovi do Redmondu a nechá si od něj schválit, zda může tomu ošklivému pánovi za klávesnicí dělat pomyšlení nebo zda na něj naopak má udělat "bububu, tys mě určitě ukradl a já tě prásknu!"... Za třetí, negativní reklama je taky reklama, lidi už z principu nevěří a aspoň si to vyzkouší, což je můj případ - nevěřil jsem, vyzkoušel jsem, zjistil jsem že to fakt stojí za hov-píííííííp, smazal jsem z disku, vynadal jsem si do debilů a už to zkoušet nebudu. Tož tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

myslim že čo sa tyka velkosti visty je to na hovno. mam xp a zmazal som okolo 500 ddl suborov aby mi šiel rýchlejšie. tak si myslim podla vašich ohlasov že vo viste to inač nebude. sračiek je v nej asi dosť. verte neverte xp fajčí perfektne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zdravim vsechny
tak jsem podlehl a odzkousel si dalsi verzi Visty a jen mohu prohlasit cimdal tim pomalejsi nenazranejsi a horsi, prvni jsem mel build 4600 ten jeste se dal ukocirovat a zabral pouhy OS 3,2GB na disku, build 5200 jiz makal citelne pomaleji a byl nenazranejsi uz pro OS potreboval 4GB a kdyz jsem mu vyhradil partition pod 10GB tak me serval ze se instalovat nebude nema pry kam swapovat. Ted jsem podlehl a nainstaloval si Beta2 no a zdeseni nastalo jiz pri instalaci kdy pri velikosti partition 10GB me serval ze se OS na takovou partition nevejde, zvetsil jsem na 20GB a OS me dorval podruhe, to jsem uz padal ze zidle, ze pry nemam kam swapovat je to pry malo. Kazdopadne omalovanka je to opravdu silna, co ale moc nechapu, ze i kdyz si prepnu do klasickeho vzhledu na vykonosti se nic nemeni a je to temer identicky vytizeny, takle narocnou gamesu jsem jeste snad ani nehral abych videl jak se mi trha kurzor mysi pri pojizdeni po plose :-). ... jo a k testovaci mrshine: AMD 64 2600+ (sempron), 1GB MEM DDR400 CL 2,5, VGA nForce 6100 (zkouseno i s VGA 6600), Sata II 160GB. jeste odzkousim na silnejsim tato sestava byla testovavi na vsechny edice pro porovnani jak a kam se to ... ehm ubira :-)
snad me neukamenuje nikdo jen jsem se malicko vymackl co jsem videl a snad jsem nikoho neurazil :-) ... krasny den vsem by SatMa

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Windows98 zaberali asi 10-15% kapacity bezneho HDD tej doby, XP zaberali asi 3% z kapacity bezneho HDD, Vista zabera (bude) asi 2% z bezneho HDD, placete tu ako male deti, si uvedomte ze MS nie je na vine, ze mate doma starozitny bezcenny HW. Ja mam na Win vyhradenu 250GB particiu, pochybujem, ze by instalacia Visty pipla.

Win - kazdy ho pouziva a nadava nan preto, pretoze zavidia Billovi, co ma, a co dostiahol, tak si donho aspon kopneme a zanadavame. To je jediny dovod trapnych antiMS kecov.

OSX mi na Mackovi tiez zabera podobnu velkost ako XP.

Linux a podobne OS si mozete pouzivat, ale na moju pracu je totalne nepouzitelny, btw. kolko MB zabera normalna, graficky privetiva distribucia Linuxu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vistu jsem ze cvicnych duvodu zkousel tu unorovou, ale ne na normalnim PC, ale ve MS Virtual PC. Ze to bylo pomale (ale funkcni) se dalo predpokladat, ale kazdopadne virtual PC ma v sobe vlastne S3 Trio64 s 8 MB a na tom to jelo. A ten vysledny virtualni disk mel cca. 2.8 GB i se swapem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.