Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nejnovější tablet Samsung Galaxy Tab S5e se potýká s problémem

Po nepříliš úspěšném počinu v podobě telefonu/tabletu Galaxy Fold se Samsung potýká s dalším problémem. Tentokrát je chyba u nedávno představeného tabletu Galaxy Tab S5e, který stojí proti iPadu Pro. Při špatném úchopu tablet se ztrácí signál.

Chyby při výrobě se nevyhýbají nikomu. Stačí si vzpomenout na problém, se kterým se potýkal Samsung nějaký ten rok zpátky - a to baterie, které v telefonu Note 7 v důsledku špatného návrhu v extrémních případech explodovala.

Nyní se ale Samsung potýká s dalším problémem u nedávno vydaného tabletu Galaxy Tab S5e. Tablet má podle všeho chybu v návrhu, kdy při používání zařízení na šířku může snadno dojít k blokaci antény wi-fi, což může způsobit výrazný pokles hladiny signálu nebo dokonce k úplnému odpojení od bezdrátové sítě.

Tento problém popsal jeden z uživatelů, který se potýká se ztrátou signálu i po výměně za jiný kus. Opakuje se zřejmě podobný problém, jaký dříve postihl Apple u telefonu iPhone 4, kdy v důsledku špatně navržené antény docházelo k uzemnění signálu, což vyústilo ve stejnou ztrátu signálu jako v případě Samsungu.

V současnosti se zdá, že poklesem signálu trpí pouze verze bez LTE, která má odlišný návrh antény. Někteří uživatelé hlásí kompletní ztrátu signálu při zakrytí, avšak to se týká jen malého počtu vzorků. Více častý je razantní pokles signálu, běžně i o 50 % oproti normálu.

Test ukazuje rychlost připojení v případě zakrytí antény prostým držením zařízení

Samsung se prozatím k problému nijak nevyjádřil, nicméně je jasné, že chyba je evidentně hardwarového charakteru, a tak nelze čekat fix ve formě záplaty, nýbrž bude zapotřebí přepracovat anténu do takové míry, aby nedocházelo k blokaci při běžném používání. Jeslti Samsung svolá všechny nefunkční kusy, je otázka. Naštěstí se Samsung snaží problém řešit, a neshazuje vinu na uživatele. Na řešení bude třeba si chvíli počkat.

Jiří "Kjutl" Kutlák

Proč nevytěžit z ničeho maximum aneb i odpad lze používat produktivně a neprodělečně!

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nejnovější tablet Samsung Galaxy Tab S5e se potýká s problémem

Čtvrtek, 9 Květen 2019 - 15:17 | Fotobob | Musím říci, že ten poslední odstavec je...

Zobrazit diskusi