Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Některé nové iPhony mají problém s nabíjením

Doufam ze dalsi iPhone XSX bude stat rovnou 2000€ a pojede s nim i SIMGate.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne že by si Jablko nezasloužil kopnout do řiti za tyto chyby, ale když už se někdo jme udělat kritický článek bazírující na perfektnosti, neměl by sám dělat moc faktické úlety.

1) Dokonalé věci neexistují a na ceně nezáleží. Takový Dreamliner stojí kolem 5 miliard Kč a také měl a má dost zásadní závady :-) Chtít můžeme jak chceme, ale sorry, první dodávané modely jsou vždycky rizikové, ať je to co je to. Zkritizovat chybu je OK, ale psát, že chyby někam nepatří je nesmysl. (Lidské) chyby jsou všude a ve všem.

2) "Už tehdy byla cenovka stanovena vysoko nad konkurenci", mno nevím, vzhledem k tomu, že to byl první smarthone současné koncepce... Dražší než různé pocket PC ani nebyl, než dumbhone, to ano. Konkurenci neměl žádnou do upravení a nasazení Androidu Googlem, což byla první skutečná konkurence, proto ten masový nástup. Dumbhony jsou úplně jiný svět, ne konkurence, jak je dnes vidět na nabídce.

3) "Xs Max (ExtraSmall Max, žeby drobeček?)" jestli to měl být vtip, tak nic moc... Pokud vím, čte se to "ten - es". Takže to číst špatně a smát se tomu je trochu mimo.

Osobně si myslím, že udělali nějaký renons v nové logice uzamykání USB portu (či Lightningu) v iOS12, což by byl takový dost typický bug (USB se pokud vím "povoluje", není trvale připojitelný kamkoliv - na nabíječky by to vliv mít nemělo, ale alsi se někde něco nepovedlo).

Popravdě by mě více zaujalo, kdyby se článek kromě ironie pokusil analyzovat podstatu problému nebo alespoň vyhledat situace výskytu, což by bylo technicky zajímavé.

A to si myslím, že X a XS jsou předražený nesmysly... Chjo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V kontextu uživatelského fanatismu (die-hard apple fans) a historie spol. Apple (chorobné neuznávání do očí b(l)ijících chyb), je počáteční skepse a tvrdší zacházení na místě. Pokud Apple odmítne odpovědnost za pět chyb v řadě, je rozumné předpokládat, že se to stane i po šesté.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mas pravdu, ze dokonale veci neexistuju ale takato chyba mala byt odhalena pri testovani. Na cene zalezi. Pri takychto chybach si tu cenu nezasluzi.
Osobne ocakavam, ze ta vyssia cena mi zabezpeci vyssiu kvalitu(odladenost/menej chyb a nedokonalosti). Mam pocit, ze nielen u Applu clovek dnes plati viacej nie za kvalitu ale za image/logo a zbytocnosti navyse.
Zlate pravidlo je kupovat stred. Najlacnejsie veci byvaju bud nekvalitne, nieco im chyba alebo maju nedokonalosti, najdrahsie zase maju uz zbytocnosti navyse, su az prilis prespekulovane a cena neodpoveda kvalite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Představa, že se VŠECHNO odhalí při testech je bohužel mimo realitu. Počet kombinací je takřka nekonečný, navíc se mění každou změnou sw v době vývoje.
Jo, taky by se mi svět bez chyb líbil, ale jsem si poměrně dost jistý, že se ho nikdy nedočkáme.

Jinak v tomto konkrétním případě to bude nejspíš souviset s jinak velmi užitečnou funkcí kolem zamykání USB, což bezpečnost posouvá zase o kus nahoru, ale asi občas oblbne nabíjení. Článek je navíc z velké části mylný, tohle není problém nových iPhonů, jde o problém softwaru (nový IOS12), co jsem četl, tak se naopak problém vyskytuje spíš na starších strojích jako iPhone 7, na novějších to je obvyklé ještě daleko méně. Děje se to obecně jen v mizivém procentu případů (taky proto to asi nebylo odhaleno při testech).
Obecně by to ale mělo jít vyřešit téměř jistě, je to skutečně věc sw, problém není v hardwaru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikde som netvrdil, ze vsetko sa ma odhalit/odhali pri testoch. Napisal som, ze takato chyba sa mala pri testoch odhalit. Hlavne u takej firmy ako je Apple s jeho rozpoctom a prijmami.
Zivim sa testovanim a ak by som takuto chybu neodhalil, tak kritika na moju hlavu/firmu by bola zasluzena, hlavne keby sme za to pytali take peniaze.
Suhlasim, ze sveta bez chyb sa nedockame.
to fotobob: Nemat taku chybu v produkte nepovazujem za nerealisticke ocakavania. Taketo veci sa netestuju v prototypovej faze ale na konci. Mas pravdu to s tymi detskymi nemocami ale nemuselo by to tak byt. Problem je aj v tom, ze dnes rychlo rychlo vydat produkt a nedostatky riesit za pochodu. Kto ich nuti vydavat nove telefony tak casto?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Investori :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona betfáze iOS12 běžela docela dlouho a evidentně problém neodhalila. Dnešní software je tak komplexní, že na úplně odladění a stabilní stav nedojde nikdy, vždycky tam někdo něco přidá, ubere, upraví bezpečnostní slabinu a ono to zcela nečekaně rozbije něco jiného. Komplexnost roste a s tím nečekané i čekané závoslosti.

U toho Jablka mi to přijde sice otravné, ale pořád pod kontrolou, příští desetinková verze bude asi OK a bude pokoj. Kdo neupgraduje "teď hned" se s tím nesetká. Třeba Win10 už tuhle hranici překročila a jsou v nikdy neuzavřené verzi. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to nazval nerealistická očekávání. Takto komplexní zařízení budou mít vždycky v prvotní fázi uvedení na trh nějakou chybku co se v prototypové fázi buď neprojevila nebo nebyla odhalena. Někdy může být nepostřehnutelná, někdy otravná. Platí to už desetiletí, nekupovat to nejčerstvější co sjede z pásu, auta, počítače, mobily, riziko dětské nemoci je značné. U horkých novinek se holt zle spálit. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.