Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zájem o Atom klesá, Asus skončí s řadou Eee PC, MSI a Acer zvažují podobný krok

"Za nás dodáme, že ze samotné absence nových modelů se příliš vyvozovat nedá - nejsou totiž nové procesory, takže není co nového uvádět (Atom Valleyview odložil Intel přinejlepším na Vánoce 2013 a AMD Brazos 2.0, který vyšel na jaře, Acer adoptoval s řadou E1, která však s úhlopříčkou 14” spadá již mezi klasické notebooky)."

Ja sa moc nestotožňujem s tým, že nieje na čom staviet napr. v segmentoch od 10,1" cez 11,6" do 12,1" (13,3"). Je tu predsa aj AMD Trinity ULV A6-4455M (single-modul) so 17W TDP.

Alebo práve v týchto dňoch VIA predstavuje (uvádza) VIA VX11 Platformu na rovnomernom VIA VX11 (H) MSP chipsete, ktorý sa kombinuje okrem VIA Nano X2 procesorov aj VIA QuadCore procesormi. Ak si vezmete QuadCore ak ten sa v mininotebookoch ("netbookoch") nateraz nenachádza a bol by to zaujímavý refresh tejto platformy.

Ak VIA Embedded dokáže vtesnať VIA QuadCore U4650 1.0+GHz (1.2GHz capable, 18W TDP) procesor + VIA VX11H MSP chipset (4,5~5,8W TDP) s podporou až 8GB SO-DIMM DDR3 1333MHz pamätí na plochu 7,2cm x 10cm VIA EPIA P910 tak v mininotebooch to nemôže byť žiadny problém.
zdroj: http://www.viagallery.com/Productimage/via-epia-p910-pico-itx-shadow-wit...

• VIA VX11 - čipset (skoro) nabitý moderními technologiemi
zdroj: http://diit.cz/clanek/via-vx11-cipset-skoro-nabity-modernimi-technologiemi

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

17W Trinity je spíš cílená na ultrathin. Předpokládám, že na netbook je prostě drahá. Stejně tak s ~20W 28nm APU už AMD nemíří na netbooky, ale na ultrathin. Byť VIA nějaké novinky má, AMD a Intel letos neuvedli prakticky nic nového a tím si možná segment netbooků pohřbili.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych rekl, ze nejde o CPU, ale segment netbooku pohrbily mizerne displeje s rozlisenim z roku -15let zpatky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To vidím jako součást toho, co jsem popisoval - netbooky mají být levné a plnit jeden prostý účel - jakmile se začnou používat dražší komponenty (třeba lepší displej), půjde i cena nahoru a opět si to nikdo nekoupí. Prostě tehdy marketing nedomyslel důsledky, když mu to došlo, pokusil se přijít s Ultrabookem a ten se pro změnu nechytil vůbec...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Docela bych ocenil netbook s SSD. Ovsem normalnim rychlym 120GB, ne ty zmrseniny co se do toho kdysi cpaly. A neosizeny o BT a 3x USB. Bohuzel vyrobci inovovat nechteji, takze holt nejsou ani prodeje. Kdyz si to smontuju sam, zaplatim nepotrebny disk a jeste prijdu o zaruku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak zaplat zato. Cela ta vec netbook byla levarna. Ale Intel by mohl rici sve a lepe:D
Co jsem si vsimnul , posledni rok se netbooky vice mene neprodavaji a neni to tim ze v nich neni nic noveho, ale hodne lidi z nich bylo sklamanych az nasr..ch . Navic to nebyla tak levna legrace jak se zprvu zdalo a tablety jejich funkci za temer stejny penize plni lepe v cetne HD videa natoz s vydrzi na baterie. provedeni netbooku bylo take sotva na 4 coz o vetsine tabletu ac jsou take povetsinou plastaci rici nejde.Pokud by nekdo oponoval ,ze nektere meli zpracovani dobre, pak jejich cena byla rekneme - pritazena:D
Jinak 100% plati co napsal Djt a noxik, zde neni co dodat. netbooky ani pri 12" nejsou na nic vhodne, debilni rozliseni a 9-11,6" dela sve.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Asus v současné době na webu uvádí 31 modelů Eee PC..."

31 modelov ??????????? A to im aj niekto kupoval ?????

Osobne by som mal problém postaviť tak 4-5 modelov a to mám doma 11,6" Lenovo s AMD K625, ktoré je naštastie viac výkonejšie ako Atom/E-350 a s 1366x768 už na tej uhlopriečke aj ako tak použiteľné ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tieto netbooky mi pridu ako hracky pre deti. Lenze trh uz je nasyteny a opadlo HYPE..Teraz letia tablety...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono je taky spousta lidi kupuje pro deti. Neni to drahy, je to lehky a kdyz to rozmlati, tak to neni takova skoda. A ze je to liny deckam moc nevadi

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.