Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nikon Coolpix A: parádní kompakt s 16Mpix APS-C čipem a 28mm f/2.8 sklem

"Měl by se Canon PowerShot G1 X začít bát? "

Proč zrovna G1X, když je tady i tohle?

http://www.megapixel.cz/canon-eos-m-cerny-22-mm-f2-0-stm-adapter-ef-eos-...

"Marně přemýšlím, co by se takhle od stolu dalo Nikonu vytknout."

viz The A Problem II / Mar 5, 2013 na http://www.bythom.com/

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

EOS M + jakékoli sklo už jednoduše není kompaktní fotoaparát. a k tomu druhému: 35mm ohnisko je poněkud méně široké než 28mm, je to samozřejmě otázka preferencí, ale zkrátka neplatí že 35/2 > 28/2.8. připomínku k ceně či optickému hledáčku v článku mám. i za komentářem o výdrži baterie si stojím - samozřejmě bych raději, kdyby každý foťák dal 1000+ snímků, ale pohybujme se pokud možno v realitě.

takže vlastně nerozumím tomu, co se ti nelíbí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikonista Hogan to už řekl za mne: "What does the Nikon A provide that no other camera doesn't?"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

tuhle stupidní otázku by sis mohl položit u 90% foťáků. fakt se na mě nezlob, ale ať už je hogan jakkoli známá osoba, tak to neznamená, že tu budu respektovat jeho názory. já mám vlastní hlavu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

proč ? tohle je kompakt, Eos M je bezzrcadlo, bez interního blesku, i s nejmenším objektivem mnohem větší...a proč jsem si ho i já fanoušek Canonu rozmyslel - je na dnešní dobu neskutečně pomalý :( rychlost startu/ostření a vůbec práce s Eos M odpovídá 6 let starému kompaktu :( Ale za chvíli by měl vyjít nástupce....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cena mi prijde vyrazne premrstena, zejmena kdyz tam neni hledacek. Mozna bych se jeste za slunecneho dne bal kombinace svetelneho objektivu a minimalniho casu zaverky 1/2000. No, je to kousek pro hodne specifickou skupinu zajemcu a ja do ni evidentne nepatrim :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bez hledáčku a bez stabilizace 24 litrů - za to dá jen šílenec.

Nikon se opravdu dojemně snaží neohrozit si tržní postavení svých zrcadlovek něčím jiným a přitom se alespoň trochu prezentovat jako inovativní firma.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No promiň, ale poměrně širokouúhlý a světelný objektiv není úplný kandidát na stabilizaci. 1/100 se dosáhne snadno i v šeru a to v tomhle rozsahu udržíš.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se se s G1 X nedá srovnávat. S tou cenou a pevným ohniskem to bude nejspíš pro ty, kdo rádi fotí krajinu případně architekturu, ale nechtějí nebo nemůžou se tahat v větší výbavou. Na rodinnou fotografii/dovolenou (s dětmi) se to nehodí jak pevným (širokoúhlým) ohniskem, tak cenou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jako koncept mi to přijde hezký, ale ta cena je fakt přemrštěná. To je opravdu pro náročnější fotografy do podmínek, kde z jakéhokoliv důvodu nemohou vláčet těžké a objemné zrcadlo. Otázka je kolik takových to koupí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Cena je teda vice nez extremni ......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz je ju tolik odborniku na fotaky, uvazuju o necem takovem http://interlink.tsbohemia.cz/canon-eos-60d-4460b171aa-_d132042.html

Co na to rikate? Dobre/spatne? Drahe/predrazene? Da se za tech 30k koupit neco lepsiho? Jde mi o to, aby to fotilo i trochu ve tme (za ne uplne slunecneho dne a v byte). A da se k tomu pripojit i Helicon Remote, takze jdou delat HDR nebo by aspon melo jit:o) Coz by se mi taky libilo .... poradte:) Dik

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za disponibilních +-30 tisíc bych jako alternativu navrhl aktuálně výprodejové (a proto levné) tělo Nikon D5100 + objektiv 35/1,8 (to "aby to fotilo i trochu ve tme a v byte" ;-)) + "na ven" např. Tamron 18-270

http://www.makofoto.cz/nikon/objektivy/Tamron_18_270PZD/Tamron_18_270PZD...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vypada to zajimave. Ale ten canon by preci jen mohl byt o neco novejsi a lepsi ne? Aspon to telo. Co se tyce toho objektivu, tak ten vetsi canon objektiv ma 55-250 .... coz, jestli to chapu spravne, tak ma max. ohnisko 250 a ten tvuj 270, cili na tom budou se zoomem (vyrez na max. zoom) podobne ne i svetlost je vcelku podobna, akorat ten canon stoji min. V TSku je to celkem drahe, ja pocital, ze bych to koupil zvlast a jeste prikoupil tenhle http://objektivy.heureka.cz/canon-ef-50mm-f-1-8-ii/
Nejak podobne jak je to tady za celkem luxusni cenu http://www.amazon.com/Canon-EOS-DSLR-Camera-lenses/dp/B005J4Y422/ref=sr_...

Akorat nevim, jestli 50mm uz neni moc, kdyz budu neco fotit doma, co jsem tak vypochopil, tak vim mensi ohnisko, tim vetsi zaber nebo se pletu?:) Ja si o tech fotacich fakt budu muset neco precist:o)

Jinak presne ten samy tamron jsem videl i ve verzi pro canon, pocitam, ze je to teda nejaka uplne zvlast znacka delajici jenom objektivy. Chtel bych to nekde vyzkouset, ale kdyz uz to maji vystavene, tak maji vyflakane baterky:o) Taky dost s mi libi USM, ale je to drahe a asi i zbytecne, ale je to cool:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak prave ta D5100 mala celkom vydareny snimac pouzity aj v D7000 a niektorych kuskoch od Pentaxu.
Tu si ich vies porovnat http://www.dpreview.com/reviews/canoneos60D/20
Nikon ma lepsiu kvalitu RAW a za slabeho svetla. Canon ma navrch hlavne videom a ergonomiou(to je aj o zvyku)
Co sa objektivvou tika, tak ta 35 f1.8 neporovnatelna s tymi setovimi. Tiez ho vlastnim a uz som fotil aj za splnu mesiaca bez blesku a bez stativu. Idealny objektiv, tam kde je malo svetla objekt je daleko na blesk, alebo by blesk inak pokazil zaber. Okrem toho mam Nikonacky setek 18-105 a staci mi to. 90% fotiek mam s ohniskom 18-50.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je spatneho s videem na tom nikonu? Nasel jsem tenhle a ten se umistil dobre i na tom dxomarku Nikon D5200.
Kdybych do toho narouboval http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514000600000012RS&Search=TA...
+ nejaky ten svetly http://objektivy.heureka.cz/nikon-35mm-f-1-8g-af-s-dx/

Video bych teda chtel, aby to aspon nejak natacelo:)
A jeste aby to umelo HDR, abych mohl delat pekne barevne obrazky:) Ale nastesti by to melo jit pripojit k PC/tabletu, tak by se to dalo resit i tak, kdybych potreboval vic jak 3 snimky.

A taky samozrejme nevim, jestli to co jsem nahore napsal, bude spolu pasovat:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vše je o kompromisech.

Zvaž sám: chceš dát cca 6 tisíc navíc (=1/5 peněz) do lepšího těla (a jsou funkce navíc, které za to dostaneš, skutečně to, co nezbytně potřebuješ), anebo do lepších skel?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sak prave, proto se tu ptam:o) Kdybych mel pul mice na fotak, tak nic neresim:o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Fotak ujde, setaky ma canon vsechny uplne shitove, nikkor mene shirove, ale taky nendchnou, zase lepi nez kompakt.
Canon jina zastaral, zatimco Nikon bere kde se da, SONY/TOSHIBA ... a TOSHIBA je ted v ASP-C chipech spicka ... na nejakou dobu ;-))) Tady bych lovil spise tam ...

Tady mas seznam fotaku podle Chipu:
http://www.dxomark.com/index.php/Cameras/Camera-Sensor-Ratings/List-view

... zase 60D ma magnesiove telo ... ale mi se neovlada dobre zadny canon a na muj vkus jsou poruchove, vlastne se mi porouchaly vsechny co jsem mel, jden dokonce lezenim na policce ;-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To 60D je myslim plastak. Jinak zadnou toshibu jsem tam ani v tom dxomarku nenasel.
Zatim teda vede asi ten nikon;) Doufam, ze ma samocisteni cipu a ze tam pujdou dat takove ty makro krouzky. Se mi strasne libi, ze staci vlastne posunout objektiv a hned je z toho mikroskop:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.