Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nikon Coolpix S800c: první kompakt poháněný Androidem

"Máme zkrátka pocit, že tohle je nesmysl a slepá větev vývoje."

Tady - http://www.bythom.com/ - je Thom Hogan poněkud jiného názoru:

Android, is, after all, an API. Meaning that, coupled with the camera's WiFi capabilities, they do indeed serve as Communicating, Programmable cameras, or two thirds of Thom's Holy Future Grail.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, neviem ci autor clanku z toho horka dostal uz upal, ale prave v tomto vidim dalsi vyvoj, staci to len dat do nejakej zrkadlovky alebo nejakeho lepsieho kusku a vdaka OS, su moznosti toho fotoaparatu takmer neobmedzene.

+na volanie gsm modul/3g nepotrebujete, bohato ich nahradi skype.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

hehe, tak to jste mě pobavil. Na volání přes Skype sice 3G nepotřebujete, ale na připojení k internetu abyste si zavolal kdekoliv právě přes přes Skype ano :-D
a ta představa, že uživatelé zrcadlovek stojí o to aby měli ve foťáku Android je opravdu úsměvná :-D Dokážete si představit jenom spotřebu takového zařízení? např. výkon specializovaných grafických procesorů který je v zrcadlovkách je o řády výše než u "multipurpose" CPU na kterých běhá android. Když už, tak jim bohatě postačí v tom foťáku wifi a s fotkama můžou pak pohodlně pracovat v tabletu nebo podobném zařízení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Thom Hogan si to představuje jako Hurvínek válku. Je to koneckonců víc hračička a geek než fotograf. A hlavně adoruje všechno co má na sobě napsáno Nikon, zcela nekriticky.

Tohle navíc není první případ foťáku, na kterém se dají hrát hry a spouštět aplikace, už dlouho předtím představil Android foťák Polaroid a před víc jak deseti lety někdo na kodak foťáku rozběhal doom.

Zakopaný pes je hlavně v tom, že přínos Androidu pro fotografické funkce je nulový (jeho API nerozběhne pořádně ani Instagram) a na přenos fotek bezdrátově do nějaké jiné krabičky není OS zapotřebí.

Takže ano, je to slepá ulička.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Navíc si myslím, že to rozlišení displeje nebude tak vysoké. Nikon velmi rád uvádí počet subpixelů, nikoli celkových bodů na displeji jako takových. Takže děleno třem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

u OLED dvěma. věříme, že jsme to do článku spočítali správně ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro situace, kdy s sebou clovek jen obcas potrebuje vzit nejake to vicefunkcni zarizeni, to muze byt zajimave. Dovedu si to predstavit jako prilezitostny doplnek k normalnimu (malemu a lehkemu) telefonu pro situace, kdy vim, ze budu potrebovat vic, nez jen volat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stoletý vtip:
- Tak se mi povedlo na fotoaparát nainstalovat linux.
- A co to všechno umí?
- Zatím jsem v počátcích, ale už jde pingnout na localhost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.