Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nintendo chystá novou konzoli, nabírá specialisty

Tak tady v diskuzi jsem četl, že konzole jsou naprd, protože mají všechny špatný CPU, které je prý pro hry nejdůležitější a u něho je hodně důležitý nějaký „singltrýd výkon". Prej některý věci nejdou paralelyzovat nebo co, takže nejen v konzoli jsou vícejádra na prd. Vidím tak jedinou možnost a tou je Iriska. Doufám, že zdejší diskuze čtou ti z Nintenda a vyhnou se tak zbytečným chybám.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

AMD by taky dokazalo vyvinout chip s vysokym singlethread vykonem. Ale nema ho kde vyrabet. A i kdyby s tim ted zacalo, tak uz by to nebylo hotove vcas na tu novou konzoli ... takze ted je otazka, jestli udelat konzoli s rozumnym GPU (od AMD) nebo verit, ze to vyrovna rychlejsi CPU (od Intelu).

(Poznamka: zastanci nVidie maji smulu, nVidie nema x86 CPU.)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Paralelizovat jde cokoliv, ale dá to práci :) V budoucnu se ale bude muset paralelizovat všechno, protože víc slabších jader se vyrábí daleko lépe, než jedno pořádný...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby lepe... Mooruv zakon o zvysovani efektivity se neda v dnesni dobe realne dodrzet bez zvysovani poctu jader. V posledni dobe se navic ukazuje, ze softwarova optimalizace muze prinest stejnou nebo dokonce vyssi narust vykonu nez optimalizace HW.
Navic obtizne neobtizne, herni prumysl dosahuje celkoveho prijmu vice nez $50 miliard. S takovym ziskem uz by se mozna i dalo investovat do optimalizaci (misto marketingu napriklad).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ale to sa vie davno ze SW optimalizacia moze priniest slusny narast vykonu, aj ked dnes uz to take krute nebude pretoze vyvojove nastroje su na dost vysokej urovni a dokazu slusne zoptimalizovat kod. Ak to drhne tak to je uz skor koli zlemu navrhu alebo komplet blbemu algoritmu. Optimalizacia na urovni kod moze priniest v priemere od 10 do 30%. Lenze problem SW optimalizacie je cena a cas. Je jednoduchsie povedat zakaznikovy, ak Vam to ide pomali dokupte zelezo/CPU/server ako zaplatit niekolko vyvojarov na niekolko mesiacov aby to prinieslo povedzme 15% zrychlenie a este za cenu mozneho rozbitia aplikacie alebo zanesenia bugov.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

popravde bych si pral aby Nintendo jelo na mobilnim systemu, po moznosti si zahrat svou oblibenou hru jak doma na konzoli, tak na cestach na tabletu/telefonu vola stale vice lidi, a je to take mnohem snazsi prilezitost pro vsechny vyvojare a ne jen ty "velke" , a ackoli na WiiU byli kriteria celkem snadna (pro vydavatele) tak roizdilna platforma to casto zazdila a ti "mali" neuspeli prave diky tomu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde taky o to, že k tabletu nebo telefonu si málokdo sebou tahá gamepad nebo myš a klávku a to jiné ovládání (dotykové) udělá z oblíbené hry něco jako exkrement. Malá velikost zobrazovadla může taky srazit i jinak dobrou hru.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mys a klavesnice myslim neni u konzoli bezna ani tak, takze ty pomijim zcela uplne, a gamepad jiz dnes neni zas takovej problem a zrovna Nintendo vzdy spise sazelo na hry ktere pro tablety a telefony neni co se dotykoveho ovladani tyce vyraznej problem

jinak k te klavesnici a mysi, me se kuprikladu na tabletu hraji strategie jiz lip nez s mysi a klavesnici, a stacil me k tomu cca tyden si nato zviknout :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

„jinak k te klavesnici a mysi, me se kuprikladu na tabletu hraji strategie jiz lip nez s mysi a klavesnici, a stacil me k tomu cca tyden si nato zviknout :)"

LOL. Dost velký trapas. Právě ses přiznal, že si hrál „strategie" a ještě k tomu by tě zřejmě porazilo i šikovné dítě. Ne vážně si nedovedu představit hrát na alespoň dobré-průměrné úrovni slušnou strategii bez používání klávesnice a myši.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

jaky je rozdil mezi tim jestli jezdim mysi nebo jestli tupkam stilusem? a KW mam normalne na display na ktere tukam stejne jako na klavesy na klavesnici ;)

http://goo.gl/6jfRr1
http://goo.gl/qovW8l

a co je natom divneho ze jsem hral a hraju strategie? a to jak dobrej nebo spatnej jsem hrac strategii at posoudi jini, pravda treba Atrox jsem dohral asi az po roce

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No ten Allwinner by však musel siahnuť aspoň po QuadCore ARMv8-A CPU (ktoré onedlho uvedie), ale minimálne v kombinácii s aspoň PowerVR Series6 GX6650 GPU s 192 jadrami a nie len po odkazovanej Allwinner UltraOcta A80 s PowerVR Series6 G6230 GPU s 64 jadrami.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejake novinky od Via? hledam systemovy kontroler pro nasi 4K kameru... staci 1x pcie, ale lepsi by bylo x4 gen2 (data tecou mimo cpu). Cokoliv pasivniho, treba v Q7 formatu...

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby radši zrealizovali dostatek dobrých her.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.