Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nouveau v linuxovém kernelu: Linus Torvalds je pro

No to jsme skutecne moc radi, ze nVidia nebude hazet klacky pod novy linuxovemu ovladaci pro jejich grafiky!!!
proboha....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu ze ovladac vznikl pomoci reverse engineeringu, coz je protizakonne, tak je opravdu nutne Nvidi podekovat.

Ony totit ty specifikace obsahuji i patenty chranene technologie, ktere proste zverejnit nelze. Coz ovsem nekteri zaprisahli linuxaci nemohou pochopit. Takze dokud nebude podpora v linuxu pocinnou ze zakona, zalezi pouze na firmach zda mohou a zda se jim to vyplati.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi nejsem ten zapřísáhlý ortodoxní uhrovitý linuxák, který nenainstaluje nic co není open source, tudíž spokujeně používám ovladače z dílen nVidie :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptc: mam takovy dojem, ze nepochopeni bude jinde, nez u zaprisahlych linuxaku
reverse engineering ve vetsine pripadu protizakonny neni a patenty chranene technologie netreba zverejnovat, nebot jsou pochopitelne popsane jiz v patentu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptc >> ono ani spatne inzinierstvo nie je protizakonne, ked sa to vie. Existuje postup, pri ktorom jeden clovek crackuje dany subjekt a napise o tom dokumentaciu/blogpost/whatever. A ak na zaklade tychto informacii druhy clovek napise samotnu implementaciu, tak uz je to OK.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ptc: Pokud vsechno vic nez co umi xf86-video-nv je patentovane, tak bych si dovolil pochybovat o inovativnosti tech patentu. Aby to nebylo neco jako patent na doubleclick. ATI taky dlouho tvrdilo, jak nic nebude protoze je vsechno patentovane, a jen je koupilo AMD a uz z toho odpadavaji velke nepatentovane kusy ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to hkmaly: a stejne je to k prdu, opensource ovladace pro ati jsou stejne na nic.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

sdasda> Vacina uzivatelov AMD/Ati v Linuxe s vami neshlasi
http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=phx_2009_survey_r...

There were 3,117 counts for xf86-video-ati, 2,770 for the Catalyst driver, and then 1,185 installations still using the xf86-video-radeonhd driver.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ptc: Kdyby blbost nadnášela...!
Používáte platformu IBM PC? A pokud ano, pak čí je BIOS?! Pokud není přímo z dílen Velké Modré, pak je tedy, dle vašeho blábolu, nelegální!!

Jen tak mimochodem, v tom "nelegálu" mají prsty i vývojáři samotné nVidie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

2pct: Jsi blb.

---
Zduvodneni pro blby: patentem chranene technologije jsou a musi byt verejne pristupne, kazdy si totiz ten patent muze precist. Patentovat navic lze (krom USA) pouze fyzicke veci, nikoli SW.

---
K clanku, docela by me zajimalo, jak Redhat ruci za tisice jinych vyvojaru, kteri svuj kod do kernelu davaji. Nebo snad chce tvrdit, ze ve svych distrech ma jen svuj kod ? Tezko coz ? Takze ten duvod je pitomost. O tovetsi, ze RedHat se pouziva prevazne na serverech a tam je nejaka grafarna to posledni co nekoho zajima.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.