Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové 1,8palcové SSD od OCZ

pred par mesiacmi som si kupil 128GB OCZ VERTEX a mozem povedat, ze dobre som urobil :o) som velmi spokojny, vsetko rychlo nacita, ani ziaden pagefile nepotrebujem, keby sa dali dat do mojho notebooku 2, tak hned spravim RAID :) a to krasne ticho, ked nejde ventilator :o) skoda, ze tie ceny nie su lepsie!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kolik terabytů na něj můžeš zapsat, než celý chcípne nebo vadné buňky budou zabírat půlku původní kapacity? Majitelé MLC SSD by si měli psát deníček:). Ještě že u HDD mi můžou terabyty lítat jak chtěj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám půl roku intela 160GB g2, používám ho naprosto běžně a nijak ho nešetřím, a intel utilitka ukazuje opotřebení pod 1%. Takže ho dřív vyměním pro morální zastarání, než pro opotřebení buňek (navíc je na něj 3 roky záruky, a pochybuji, že mě bude tak dlouho stačit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak z hlediska kapacity byl morálně zastaralý už pár let před svým vyrobením:). Záruční podmínky a reklamace kvůli opotřebovaným buňkám musí být zajímavé - řekl bych, že to bude jako u bot. Záruka se nevztahuje na vady vzniklé opotřebením.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No´tak kapacitně mi zcela stačí - jeden na ntb ( není naplněn obvykle ani z poloviny) a druhý, který jsem následně koupil do desktopu pro os+sw je na tom podobně. Na data mám 2TB NAS. Co se týče rychlosti, a v ntb hluku, tak je bezkonkurenční. Jinak co se týče intelu, s reklamacemi byla vždy maximální spokojenost (reklamiji jejich výrobky přímo u nich), dokunce si zaplatí i dopravu (Irsko). Osobně jsem přesvědčen o tom, že do konce záruky nemám možnost ho opotřebit na tolik, aby se to nějak projevilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někdy v únoru jsem si pořídil X25-M 80 GB, a zatím jsem na něj (podle toho co hlásí SMART) už 5,7 TB dat. Media Wearout Indicator klesnul ze 100 na 97, takže odhaduju, že na něj budu moct zapsat ještě dalších 100-200 TB dat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže za 4 měsíce nesmírně šetrného provozu jsi projel 3 procenta. Takže za rok je to cca 10 %, tudíž odpis 600 Kč z ceny produktu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cili mu to vydrzi 10 let. Je docela malo HDD ktere to vydrzely ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechci rýpat, ale ze statistického hlediska jsme na cca 4-5ti letech. Tím, že se část označí jako špatná, dobrý zbytek se využívá o trochu víc, tedy v 50% opotřebení nejste v polovině, ale minimálně v 3/4 životnosti. A dále, protože k odumírání nedochází lineárně vzhledem ke "stárnutí", bude ten závěrečný sešup ještě rychlejší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Průměrný zápis 50 GB denně, to myslím není moc šetrný provoz :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ked mi chcipne, tak si urcite kupim novy, ale urcite to nebude skor ako za par rokov :o) dovtedy uz bubu aj lacnejsie a rychlejsie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi dost smutný kupovat hardware za takový prachy s výhledem jistoty, že mi jednou stejně chcípne. Tohle není směr, kterým jsem si představoval, že půjde pokrok. Ale co nadělám ... nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me SSD ma budoucnost, je to jen otazka ceny. Pri 2-3$ za 1GB se do toho moc lidem nechce, ale az bude stat rozumne SSD 1$ za GB tak to bude naprosta nutnost pro kazdeho pocitacoveho nadsence. Koupil jsem 60GB za 120$ (OCZ Solid 2) a prestoze se mezi SSD jedna o celkem pomalejsi kousek (na urovni Vertex, ne Vertex 2) tak rychlost je brutalni, absolutne tiche. Je to az nechutne jak spousta aplikaci zacala najizdet temer instantne bez obligatniho pomaleho startu za fanfary rejdicich hlavicek disku. A to jsem uvazoval, ze si koupim Velociraptor - jeste, ze jsem to neudelal.
SSD (ne nutne na bazi flash) ma podle me budoucnost. Nyni je obrovska propast mezi RAM a HDD, kterou je potreba necim preklenout. Koupit si SSD, nahrat na nej OS, nejdulezitejsi aplikace a pak par dalsichveci (napr. hry) je velky prinos pro celkovou odezvu pocitace, ktera se proste dnes jiz neda jen tak zanedbat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ssd bych chtel ale cena v pomeru kapacity je prome tak drah ze to neprichzi v uvahu bohuzel :(
Az bude ssd tera disk za 3000 kc ihned kupuji ale do te doby bohuzel multimedialni centrum bude hucet a huce a hucet ... jinak ssd ci podobnym technologiim fandim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.