Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové klávesnice od Microsoftu

Jenom nevím jak stáhnu záplatu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyby to melo diry jak ostatni produkty znacky, bylo by to celkem zajimaci ale asi to nepujde. Klavesnice prece nepada (ale u-padaji klavesy) a z by se zhroutila, to je divna predstava.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co mi strasne vadi na novych klavesnicich je ze jsou posunute sipky na misto Ctrl a 6tice klaves insert... je o tocena a je jich vlastne jenom 5. Jeste ze nekteri vyrobci stale delaji i klavesnice s klasickym rozlozenim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HW od MS je vyborny, sam ho uz dlouhou dobu pouzivam, co me ale neskutecne krka na jejich klavesnicich jsou Fkove klavesy kde v def. stavu maji zapnute "vyssi" funke jako Help, Undo a podobne hovadiny ktere na nic nejsou, ale kdyz pouzit F1... tak si je musim nejdriv prepnou. :-/ uzasne kdyz potrebujete do Biosu (z biosu F10) F8 pro zvoleni rezimu woken a podobne.. v tu chvili bych vrazdil..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honzax: to su pre mna chyby a preto si v zivote nekupim chybny produkt... Vynechat Insert, co su na tabletkach?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Honzax:

mam klavesnicu od Logitechu s takto upravenym rozlozenim(posunute Ctrl, zmenene PgUp Home...). Riesenie je to trochu blbe, ale da sa na to zvyknut. K prepinaniu F klaves specialne a normalne funkcie - mam na klavesnici tlacidlo "F mode" - funguje ako Numlock stlacis a aj po vypnuti funguje nastaveny mod klaves.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Může mi někdo vysvětlit kdo přišel na to odstranit z klávesnice klávesu insert? Tady (v práci) ta klávesnice má taky místo insert jen velký delete, a občas stisknout delete místo insert opravdu "potěší" :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to All: Na klavesnici samozrejme INSERT je (nad klavesou HOME). Klavesa F Lock (prepinac funkcnich klaves) si pamatuje stav a po zapnuti pocitace je ve stavu v jakem byla vypnuta. Takze problem v tomhle neni, alespon u novejsich klavesnic.

Jinak kvalita MS HW je dlouhodobe proverena a patri k naproste spicce jako napr. zmineny Logitech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To rolozeni klavenic Insert a spol je siilenost!! Spousta nasich zakazniku je nam vratila a vzali si jakykoliv sunt, s podminkou, normalniho rozlozeni. Potreboval bych novou klavesnici, chtel jsem logitecha, ale ted nemuzu, jelikoz jak mam s takovou debilni klavesnici ergonomicky nastavit energii do stitu, zbrani a motoru ve vesmirnych strileckach:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Bespi

nevim jak u Vas, ale mam MS bezdrat klavesnici doma i v kancelari na XP SP2 a ani na jedne si nepamatuje stav F lock pri vypnuti - takze po kazdem zapnuti nutno manualne zapnout - skutecne horke a vztekle chvilky, nez jsem si to uvedomil a vztekal se, kdyz mi neslo v BIOSu GigaByte desek ziskat rozsirena nastaveni (Ctrl + F1). Nemluve o praci v Salamandrovi nebo Total Commanderovi s oznacovanim souboru v kombinaci s tim, ze nekdy potrebuji tipnout obrazovku (Insert je sdruzeny s PrtScrn) - po nekolika tydnech jsem si porad jeste nezvykl na Home/End, stale musim sledovat ocima, co mackam.
Ale to vse odpostim, protoze klavesnice MS mi vzdy naprosto vyhovovaly a vyhovuji. O jejich myskach ani nemluvim - od sveho prvniho pocitace na zacatku devadesatych let jsem doma nikdy nemel jineho hlodavce nez MS

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: To mě zajímá. Jak jsi zabezpečil, že si u tebe pamatuje jak měla F lock? Já to nikd enenašel a jak píše Joshua, u po probuzení je třeba ho ručně stisknout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja pockam az bude nova verze klavesnice se SP1 nebo SP2 aby ty diry v te klavesnice zalepily mozna k tomu dostanu i sekundove lepidlo .
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

martin: To nevím, prostě to tak funguje. Mám MS Wireless Optical Desktop 3.0a kupovaný v Levi. Netrpí ani problémem s "pouštením" kláves cca po 6 sekundách popisovaým na strankách Czech Computer. Ovladače ke klávesnici jsem si stáhl přímo ze stránek MS. Tak nevím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli ono to nebude tim, ze ti zustava klavesnice furt zapla.

Jinak klavesnice s jinym nez standartnim rozlozenim klaves mi nesmi do baraku i kdyby byla posazena diamantama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by se ty diamanty daly odinstalovat, tak bych takovou od tebe přijal výměnou za standardní. Diamantový trh prý zažívá boom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J: Klávesnice zůstává pořád zapnutá ! Má přece vlastní baterky. Jinak PC mám připojené na UPS a tu vždy vypnu - takže nastavení si musí pamatovat přimo klávesnice. Stejně tak jako si pamatuje synchronizaci s vysílačem/přímačem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bespi: Mno, tak s MS wireless natural multimedia to tedy nefunguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, ked uz multimedialnu klavesnicu tak jedine tuto: http://www.artlebedev.com/portfolio/optimus/

Citujem: "Every key of the Optimus keyboard is a stand-alone display showing exactly what it is controlling at this very moment."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedivte se MS, že udělal studii a zjistil, že jejich sekretářky nedokáží plně využít šestiklávesovou oblast Ins, Del, Home, End, PgUp, PhDn. Tak hold udělali optimalizaci a rovnou to šoupli na trh. :)

MS má asi krédo být nekompatibilní úplně se vším. Už se těším, až vymyslí něco podobného třeba u monitoru. Takový CRT monitor nastojato, to tu ještě nebylo. :)))

Myslím, že je zřejmé, co si o jejich klávesnicích myslím. Děkuji, ale opravdu nechci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

DuckDaffy: Jedny z prvnich CRT monitoru byly na stojato - viz. Xerox. MS ma takoveto usporadani klaves uz hodne dlouho a neni sam. Mimochodem rozlozeni klaves existuje docela dost, ale jak je videt, kdyz udela neco MS u nekterych lidi to je vzdy spatne :-/ . Jeste se divim, proc nenadavas, ze multimeialni klavesy ma kazda klavesnice jinde - jejich umisteni by taky meli standartizovat, ne ;-) ?!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-> Bespi: Víš, že existují lidé, kteří pracují s různými počítači různých uživatelů a musí s nimi pracovat rychle? Většinou se jim říká správcí sítí, počítačoví technici atd. a jestli sis neuvědomil, tak takový technik ne vždy má možnost kecat do toho, co si kdo koupí.

Zkus se vžít do role takového technika, který zrovna přijel k zákazníkovi a potřebuje něco udělat a jelikož je zvyklý na STANDARDNÍ rozložení kláves, je zvyklý používat funkční klávesy atd. a umí s tím pracovat rychle a poslepu, pak se při používání takovéhle klávesnice uklepne několikrát za minutu a případně něco důležitého zkurví ... tak to není jen na zabití designéra. Ale na dlouhodobé mučení včetně marketingového oddělení :-) No, naštěstí jsem nic při práci s podobnou zmrveností nepokazil, ale docela živě si to dovedu představit, protože párkrát jsem k tomu neměl daleko (jsem zvyklý často a duplicitně zálohovat).

Občas, když je práce opravdu důležitá podobné šmejdy odpojuju a vyměňuju za obyčejnou klávesnici, alespoň po tu dobu, co s počítačem pracuju já. A taky všem, kde do toho kecat můžu, koupi podobné zvrhlosti rozmlouvám. Ano, jednak nemám rád M$, ale nechalo se jím inspirovat i několik dalších výrobců a pro ty to samozřejmě platí taky.

BTW: Problém s nezapnutými funkčními klávesami se týká i šmejdů ... pardon ... chybně navržených a vyrobených klávesnic od Logitechu. Ti s tím přišli snad ještě dřív než M$.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě chuťovka od firmy Benq - u jedné klávesnice dělali tlačítko s funkcí Alt+F4, které bylo umístěno pod hřbetem levé ruky a nebylo nijak tvrdé. Samozřejmě byla obsypaná spoustou "multimediálních" tlačítek jejichž smysl upřímně nechápu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cygnus: No u nas nekteri admini pouzivaji klavesnice od MS, lepe se na nich pise. A problemy s normalnim rozlozenim klavesnic nemaji. Na co vsak dost nadavaji jsou mnohe klavesnice v NB, na kterych se psat opravdu neda - a co je horsi v terenu nejdou nahradit. Jinak s tim co jsi napsal souhlasim.

Co se tyce me, mam v praci ergo Chicony a doma MS Wireless Comfort Keyboard + nejakou Genius Wireless (mys k teto klavesnici vyzaduje vymenu baterek, nabijeci 2300, jednou tydne !!) + starou Mitsumi. Aby se to nepletlo nemaji uplne stejne rozlozeni klaves, ale co, clovek si zvykne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.