Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nové SLC a MLC NAND flash Micron s až 6× delší výdrží

To bude rozkos zjistovat co za konkretni cipy jsou v tom ci onom SSD, abych nekoupil prekonanou technologii .. protoze podle ceny se uz davno orientovat neda - kdyz je halda prodejcu, kteri prodavaji stare skladove zasoby za puvodni (vysoke) ceny.

Ale jako vzdy to skonci prohrabavanim se haldama reviews na netu, kde se najde nekdo kdo ty SSD krome otestovani taky rozebere :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

30.000/300.000 cyklov? Tato hodnota je casto uvadzana v MTBF... viete niekto ake je to porovnatelne MTBF?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MTBF je nic nehovoriaca "gumova" hodnota, vhodna tak pre marketing (vyssie cislo predava!), pokial nie je zverejnena metodika testovania, ktorou sa udavany pocet hodin vypocital.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je dobre, kdyz nam podobne clanky cas od casu pripomenou jak zoufale malo vydrzi "standardni" flashky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> xox : Neřekl bych, že je až tak komplikované, nalézt si definici MTBF. Nebo ano...?

http://en.wikipedia.org/wiki/MTBF

A teď - dokázal bys navrhnout nějaký lepší způsob? Třeba (předpokládám, že po tom voláš): "Jak dlouho bude trvat, než dojde k poruše disku, který při teplotě 38 stupňů Celsia budeme používat 10,5 hodiny denně tak, že ze 17% budeme zapisovat, z 38% číst a 45% času se bude disk flákat." Takhle nějak? A na ten disk pak budeš koukat 80.000 hodin a čekat, kdy se to podělá? Protože číslo, které dostaneš bude absolutně k ničemu. Tedy všem, vyjma tebe, s tímto konkrétním diskem, v konkrétní situaci.

Smiř se s tím, že tohle číslo je statistika a vypovídá alespoň o něčem. Jakýkoli pokud o exaktní měření ti použitelný údaj nemá. Svět fakt není digitální ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.