Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový stolní HDD rekordér od Sony

Ještě DVD-RAM a za 14999,- to beru :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jeste to chce aby to umelo nahravat i DVB-T (C,S) a bude to fajn. Bez toho to nema smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta cena je náhderná, ale až se to časem dostane k nám bude mininálně o třetinu větší.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je to zajimavý, že zatímco pc vypalovačky stojí tady až o třetinu míň než v Německu, tak u stolních je to přesně naopak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel ze specifikaci vyplyva, ze schopnost zaznamu do MPEG4 je omezena asi pouze na to PSP, cili bude to 320x240 bodu ci pod (PSP podporuje  pouze  MPEG 4 AVC Main Profile Level 3).Je jasne, ze real-time kodovani do MPEG4 vyzaduje vykonny procesor a ten asi Sony zatim nema.
Nebo uz vite o nejakem rekorderu, ktery nahrava do MPEG4 v plnem rozliseni? Alespon v NTSC frame  640x480? 

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak v tom pripade nutno dodat ze to same umel Panasonic E100 jiz pred 2 roky !!! Navic ovsem umel MPEG4 nahravat na MMC\SD karty a prehravat tak v prenosnych zarizenich.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za chvili bude dig. vysilani a co pak s tim? Nahravat max. tak pres externi vstup. :o(

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, DVB-T chybi a to je dost problem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je prave ono, ony nemohou delat to same protoze jednou navrzeny uz
nemohou pracovat s 64bitovymi cisly, ale musi se zmenit.
Kdyby byly stejne 64 a 32 bit instrukce, nebylo by potreba nic sjednocovat jak tvrdis, a yamhill nikdy nevylezl z papiru a umrel prave kvuli amd ohlasenym reseni ktere bude kompatibilni s
32 tak 64 bit, vubec tedy s x86-64 nesouvisi.
Ha, paskvil ala Itanium sice je od zacatku navrzen jako 64bit, ale lepsi prave neni - ta instrukcni sada je tak smutna ze to nikdo nechce ani pouzivat, ani psat programy, uz ani verny dell nechce prodavat, intel uz snizuje vyrobu, a opteronu se v jeho prvnim ctrvtleti na trhu
prodalo tolik co itanii za rok. (ostatne ani microsoft nechce psat blackcomb pro itania)
Ne, ty to porad nechapes, x86 je licencovano (po roce a placeno), a nejen amd, ale i viou, a kymkoliv jinym, zatimco AMD64 je "predrocne" uradeno/neplaceno/nelicencovano/prejmenovano a vydavano za sve.
A proc by asi intel delal jeho instrukce kompatibilni s amd kdyz vlastni 80% trhu a mohl by tak amd uplne pohrbit? -Blbost
Pravnici pracuji pomalu, a spis zatim nemaji na cem stavet zalobu.
Vypada to ze jsi obeti marketingoveho oddeleni intelu ala intel vynalezl velky tresk.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

K tomu nahrávání přes externí vstup, resp. vybavení DVB tunerem :
 
Všechny HDD rekordéry řady RDR od Sony mají jednu vynikající funkci, tj. automatické nahrávání z exter. AV vstupu, pokud se na něm objeví nějaký signál. Poté je hračkou takto nahrávat např. z DVB tuneru, jež nemusím za každou cenu konstrukčně spojovat s rekordérem, už např. s ohledem na různé morální či technické zastarávání. Např. při přechodu z DVB-S na DVB-T (či DVB-C) tak nemusím vyměňovat celý rekordér, stačí si pořídit nový DVB-x tuner, který má navíc timer. A je vystaráno.A myslím, že tak i vyřeším možnou nekvalitu (či jinou nevybavenost) tunerové části mnoha jiných rekordérů. Pořídím si kvalitní DVB tuner, či set top box s dalšími funkcemi, jako je VoIP, hlídání, timer atd.. Takto pak programuji jen tuner, SONY HDD rekordér jen uvedu do stavu "číhání" na externí signál...To není tak špatná funkce, ne ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

KptBobr: Funkce to špatná není, ale pořád dochází k převodu digital-analog-digital. A to je smutné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tisíceré díky Bobrovi, dnes jsem si k Sony RDR-HX710 koupil DVB-T Technisat Digipal 2 a OPRAVDU TO FUNGUJE! Set-top-box je dokonce tak inteligentní, že neposlechne ovladač a nepodělá probíhající nahrávání nějakým zobrazením OSD. Může být před nahráváním i zapnutý a přesto ze začátkem načasování RDR spustí nahrávání. Cool, úža, maso. Ještě jednou díky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.