Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nový y-cruncher zrychluje Zen 4 o 23-31 %, zpomaluje Nehalem o 27 %

> přestože tento software zůstal oblíbeným nástrojem pro zátěžové testy i testování výkonu

Priznavam ze o tomhle programu jsem nikdy neslysel. Ale to prepracovani dava smysl, vsechny znevyhodnene procesory jsou >= 10 let stare.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ne? bejvaly toho plny recenze.. nektery weby to fakt desne zraly a stavebnim strojum od amd to nesedelo.. no celkove to bylo divny, rozdil vykonu mezi 8jadrovym zen1 a zen2 byl obrovskej ale zas to prakticky neskalovalo mezi 8 a 16 jadrama.. ((:

https://images.anandtech.com/graphs/graph15043/113171.png

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten rozdiel výkonu medzi Zen/Zen+ a Zen2 je spôsobený tým, že prvá generácia Zen-u spracovávala AVX a AVX2 v dvoch cykloch...Zen2 to robí v jednom hodinovom cykle. Typické zlepšenie pri encodingu videa do H.264/H.265...keď som upgradoval z Ryzen 1700 (8jadro) na Ryzen 3600 (6jadro), tak som si vo výkone v x265 polepšil o nejakých 30+% aj keď som prišiel o 1/4 jadier.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

...poslední dvě generace Intelu Alder Lake a Raptor Lake AVX-512 nepodporují, neboť navzdory tomu, že křemík potřebný pro podporu těchto instrukcí v procesoru je, samotná podpora je z důvodu zajištění kompatibility s malými jádry (Atomy Gracemont) Intelem vypnutá.

...motor ma 10 valcov (z toho 4 velke a 6 malych), ale pokial maju ist vsetky naraz, tak tie 4 velke zdaleka nemozu ist na plny vykon a svoje moznosti (zdvih piestov bude nizsi), kvoli "zaruceniu kompatibility s malymi valcami"

to nevymyslis, to je intel

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

MTL má přinést novější verzi Atomů, tak uvidíme, jak budou škálovat. Dřív nebo později budou muset AVX-512 zahrnout, když s Atomy počítají i pro budoucí arch.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Meteor Lake AVX-512 nepodporuje. Až další generace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi to byla AMD killer feature.
Teď už to bude třetí generace Intel CPU, která to nemá funkční.

Inteligentní řešení ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To prirovnanie ma malu chybku. Procesor nie je motor. A takisto ako moze bezat viacero architektonicky rozdielnych zariadeni v jednom PC (napr. procesor a graficka karta), rovnako mozu bezat aj uplne nekompatibilne jadra v jednom procesorovom puzdre. Programatori proste budu musiet oznacovat binarky nejakymi metadatami, ktore systemu povedia, ake extensions dana binarka pouziva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně musí ta jádra rozeznat scheduler. GPU a CPU přece není totéž a ani v APU nejsou tak těsně propojené jako jádra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Programatori proste budu musiet oznacovat binarky nejakymi metadatami, ktore systemu povedia, ake extensions dana binarka pouziva.

To by musel nejprv umět OS. A Intel má majoritní Windows pošéfovaný (pamatujete např. když ve Windows RT zakázal Microsoftu tam dát emulátor x86? vznikl Windows, který neuměl spouštět Windows aplikace).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.